Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Alrauna, a jakie to zasady? 😁
Bez spiny i bzika 🤪 ksiądz u nas zaczyna chodzić od 9 do nas różnie trafia i zawsze moja mama już od 7 stawiała wszystkich na nogi bo posprzątać, przygotować i wyczekiwac. Nie było mowy o jedzeniu, jakiś pracach itd tylko czekanie na księdza, czasami się udało że był zaraz po 9 a czasami dopiero koło 12.
Ja podchodzę na luzie. Przygotuje to co się powinno na przyjęcie koledy i tyle. Akurat się wstrzeli pewnie jak małego będę usypiala A jak będzie pora karmienia to zaczeka. Nie mam zamiaru deorganizowac dnia sobie i dziecku bo ksiądz idzie 😏 aaa i że względu na warunki mieszkaniowe ksiądz zostanie przyjęty w kuchni co też jest nie do pomyślenia przez moja mamę.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Casjopea wrote:Kurde Alrauna1987 masakra z tą ex.. Mąż przywozi małego do Was czy jedzie tam?
Mały nie taki mały...kończy w tym roku 15 lat 🙄 i to taki najgłupsze wiek. Mama nie powiedziała mu jeszcze prawdy. Nie wie jak to zrobić, jak on to przyjmie.
Młody był u nas na święta i Nowy rok. Tata to odwiozle i jedzie w ten o ostatni weekend. Co będzie dalej to się okaże.
W ubiegłym roku na białaczkę zmarł mój przyrodni brat. Miał 27 lat, zostawił żonę i 2.letnia córeczkę.
Dla mnie nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Nie jeden łajdak żyje sobie jak gdyby nigdy nic a młode osoby mające cały świat przez sobą odchodzą 😔
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Lady_Dior wrote:Emma ja czytałam, że kryzys może nastąpić w 6i9 miesiącu i u mnie to chyba był kryzys laktacyjne, bo potem znowu ściągałam normalne ilości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 01:33
-
33Sylwia wrote:JaSzczurek dzieci Twojego partnera to jakieś maluchy czy już młodzieży?
W Norwegii w ogóle oczekuje się, że 16-latek będzie już miał pracę, a jako 18, max 20-latek (jeśli będzie się dokładał do życia) się wyprowadzi od rodziców.Mój brat w PL zaraz 23 kończy i nigdzie się nie wybiera
-
JaSzczurek w Pl trochę robimy niepelnosprytnych z ludzi 😂 nie wiem czemu najczęściej z młodszych braci 😂 mój 24latek wykształcony dobrze zarabiający też ciągle na gatnuszku rodziców 😁
Jeśli chodzi kp ja też nigdy nie miałam kryzysów czasami jedynie słabiej jada Leon
Alrauna ja rok temu przyjmowała ks w kuchni i było elegancko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 03:48
-
Lullaby wrote:Drobinka91 co do teścia to masz całkowitą rację. On właśnie tego oczekuje po tej rozmowie. A ja mam mu zamiar wyklarowac żeby nie załatwiał takich spraw na forum i nas tym nie obciążał. Jeśli nie potrafi sobie poradzić z sytuacją to niech szuka specjalistycznej pomocy ale nie w mojej osobie.
Bardzo Ci współczuję sytuacji z tatą 😢 też mam nadzieję, że u niego okażą się te zmiany niegroźne i że będzie walczył, bo ma dla kogo. Matko jakie to jest przykre. Żyjesz sobie spokojnie a tu nagła bach osoba Ci bliska może odejść 😭 co za niesprawiedliwość.
Bardzo dobrze zrobisz jak mu tak powiesz. Jest dorosły, ma swoje życie- Wy swoje. Nie powinien obciążać dzieci (Was) swoimi problemami.
Co do ojca mojego, to nie mam i nie miałam z nim super kontaktu, po części wyniszczył się na własne życzenie, ale jednak to mój tata i na pewno gdzieś to w głębi przeżywam, ale póki co nie tak bardzo jakby "wypadało ". Wiem, że to źle brzmi, ale za dużo mam z nim złych wspomnień i to póki co przeważa.. Mimo to dzięki, oby w obu przypadkach były to łagodne zmiany 🤞
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Jak sobie poradzić z gęstym katarem u dziecka? Poradzcie coś 🙏 Nie spływa mu to do nosa, jak jest pionowo spływa mu do gardła, jak leży to go zatyka i oddychać nie może i słychać jak siorbie tym nosem i się przez to wybudza...😪😴
Nie da się tego odciągnąć, wkraplam sól plus robię inhalacje 2x dziennie i stosuję sól morską. Co jeszcze mogę? Dziś postaram się też coś wykombinować żeby głowę miał wyżej w nocy.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
nick nieaktualny
-
Emma, to my podobnie jak Wy na badania, leki, wizyty i inseminacje niecałe 30 tys. Ja pierdziele, jak sobie przypomnę, to aż mnie mrozi...
Karola, brawa dla Staśka 👏
U nas kolęda już była, mąż w tym czasie był u nas, także ten...
Wstaliśmy o 5, idziemy spać 😴Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 10:22
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Drobinka a oklepujesz po inhalacji?
Isonasin septo jest genialny jesli chodzi o nosek.
I tak jak pisze Kajtolo,cos zeby zmniejszyć obrzęk śluzówki możesz podac.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Drobinka91 wrote:Jak sobie poradzić z gęstym katarem u dziecka? Poradzcie coś 🙏 Nie spływa mu to do nosa, jak jest pionowo spływa mu do gardła, jak leży to go zatyka i oddychać nie może i słychać jak siorbie tym nosem i się przez to wybudza...😪😴
Nie da się tego odciągnąć, wkraplam sól plus robię inhalacje 2x dziennie i stosuję sól morską. Co jeszcze mogę? Dziś postaram się też coś wykombinować żeby głowę miał wyżej w nocy. -
JaSzczurek wrote:a jaki masz aspirator? katarek do odkurzacza powinien sobie poradzić
No właśnie Katarek. Może za słabo jeszcze się rozrzedziło, będę próbować dalej.💪 zależy mi tylko na tym żeby nie zeszło to na oskrzela.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
nick nieaktualnyDrobinka ja nie postepuje wg instrukcji tylko wkraplam po kilka kropli przez cały dzień.
Stachu tez nie daje nosa dotknąc woec tym bardziej nie dam rady mu wlac 5 ml na raz. Zakraplam mu po 4 x dziennie i tyle. Działać działaDrobinka91 lubi tę wiadomość