X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słyszymy takie coś, że matka wyjechała i zostawiła swoje roczne dziecko to choć daleko nam do oceny to nasz stosunek do sytuacji jest w jakiś sposób podyktowany własnym doświadczeniem. Mam tylko nadzieję, że mimo wszystko wróci, bo szkoda maluszka :(

Emma_ lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma, a Emilka possała pierś poza tym ugryzieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 14:32

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku biedny Ksawery. Też bym się przestraszyła!

W ogóle to jestem wściekła. Wymieniają u nas instalacje gazową w budynku, dziś nasze mieszkanie. Smród spalonego metalu, wszystko rozwalone, brud, zerwali nam trochę płytek w kuchni :/ I kuźwa trwa to już od świtu. A ja siedzę z małą w naszej mikro sypialni cały dzień. Teraz wymieniłam się z Michałem na kontrolę, bo on jest taki miękki, że znając życie zostawią nam Ci robotnicy rozwalone wszystko i pójdą. Rano już odbyłam z nimi poważną rozmowę, co do moich oczekiwań dotyczących zabezpieczenia np. podłogi w przedpokoju. Byłam rozczochrana, bez makijażu, w szlafroku. Patrzyli na mnie "dziwnie" i byli dość niemrawi. Myślę, kuźwa, co jest grane? Boją się mnie? Co się tak gapią dziwnie? Wchodzę do pokoju, patrzę w lustro, a tam mam cały ryj wymazany czekoladą. Jprdl. Michał mówi, że to lepiej, bo teraz myślą, że jestem wariatuńciem i trochę się mnie boją, a to w koncu to instalacja gazowa...

Lady_Dior, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ssala coś?
    Mnie jak użre to nie raz sie wydre "kuuurwa". Staram sie tego nie robić ale czasem samo wyskoczy. Maly sie jakos tego nie boi na szczescie mojego ryku.

Mikka biedny,czlowiek jak uslyszy krzyk i zobaczy krew to takie filmy sobie szyje ze glowa mala.
    Bylismy 2 h na spacerze, senna jestem przez to🙄

Emma lepiej żeby kobieta wyjechala jak zrobila krzywde dziecku.
    Pytanie czemu ich opusciła. Moze chlop zły,moze dziecko ja denerwowalo,moze miala jak w bajce ale pokonaly ją wlasne demony. Cieżka sprawa takie coś.

Kinga jak miala alergie to faktycznir mogą przesunąć ,ale poamietaj!Nic nie dzieje sie bez przyczyny! Tak mialo być i koniec!
    Operacja tak czy siak sie odbedzie i nożka bedzie naprawiona. No i zobacza co tam w ogole sie dzieje.
    Ile godzin na dobę Julka jest uwolniona z wyciagu?

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z rozszerzaniem diety lepiej. Tymeczek zjadł sporo dyni. Nawet udało mu się kilka razy podnieść do siadu tak nie umiał się doczekać łyżeczki. Daje mu łyżeczkę a on buh w locie ją paszczakiem złapał😁. Do tego zabierał mi łyżeczkę i sam chciał jeść 😅 zabrał, wsadzał do buzi i nie chciał oddać 😆 Jutro brokuły. Zobaczymy jak zasmakują 😊

KasiaLukasia, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    ile godzin na dobę Julka jest uwolniona z wyciagu?

Godzinę

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo ze by te jelita ruszyły.
    No ale nic. Moze cos zrobią z tym.

Adria czego to dziecko tak na tych jajcach wieszasz? Za mały na to jeszcze. Daj mu jednak inne rozrywki niz jajcozwisacz.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia niezły burdel. Oczyma wyobraźni Cię widzę ❤️ Ja za to wczoraj wyrwalam się do Mc z przyjaciółką (pierwszy raz od kiedy mam dzieci, czyli od 2 lat, zostawiłam Izę gdzieś indziej niż żłobek - gdzieś czyt. u mojej mamy z moją mamą 😜) i tak sobie stoję w małej kolejce do kasy zastanawiając się, dlaczegoz to tak dziwnie wszyscy mnie omijają, patrzę, a tam rzyg na pół McDonald'sa obejmujący podłogę, krzesło, stolik i oczywiście mój rękaw. Mikołaj przezachwycony z ciągnącym się białawym glutem z buzi prawie do samej ziemi. No sama rozkosz ❤️

KasiaLukasia, Czarna_kawa, Lullaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria to sa klejoty rodzinne,dbaj o nie🤣

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ nie, na ciągnięcie za nogę jeszcze nie wpadła, ale notorycznie jak do niej przypelznie i ją zaczepia to próbuje go odwrócić na plecy 😁

W ogóle dzisiaj kierowniczka wstała o 6, wypuściła koty z łazienki, podała mi okulary, poszła po chusteczke i wytarla Mikołajowi buzię, twierdząc, że ma tam "ble", kazała mi włączyć mu "taki" (gwiazdki - mamy taki mały projektor gwiazdek), przyniosła pilota i zazyczyla sobie bajki. No kuźwa. Bezczelny typ 😴

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo sorry ale to brzmi jakby biedna mala istotka miala na głowie ogarnięcie domu z rana.
    Iza wstala,napalila w piecu ,nakarmila braciszka i zwierzeta,kumasz?

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma smutne to. Ja też nie oceniam, ale Mistrzyni CC, o której tu już pisałam, zostawiła trójkę dzieci gdy najmłodsze miało 1,5 roku i powróciła tanecznym krokiem na parkiety. Dopiero jak zrobiła z innym typem kolejną dwójkę dzieci to postanowiła nawiązać ponowny kontakt z pierwszą trójką. Ale tu już uczestniczył kurator. Dorobiła szóste, opieki nie odzyskała, ale kontakt ma.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Casjo sorry ale to brzmi jakby biedna mala istotka miala na głowie ogarnięcie domu z rana.
    Iza wstala,napalila w piecu ,nakarmila braciszka i zwierzeta,kumasz?
    😂😂

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten tablet to chyba jednak inny mamy. U nas literki i pasujące do nich rysunki wraz z dźwiękiem (R - ryba itd.)

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mikka, dlatego jej nie oceniam, choć nigdy w życiu nie posłużyłabym się małą, żeby udowodnić coś staremu. Wykorzystywanie dzieci w porachunkach między rodzicami jest słabe, bo to one zazwyczaj najbardziej obrywają - wiem o tym z własnego doświadczenia, sama jestem z takiego domu. Po prostu myślę o tym maluszku, któremu nagle zabrakło mamy, zabrakło piersi (bo tak jest karmiony w nocy) i serce mi krwawi... To tak jakby wszystko takiemu maluchowi zabrać, bo stary działa na nerwy. No nie, dla mnie to niepojęte.
    Ja też sobie nie wyobrażam zostawić Toma. Nawet jak raz pokłóciłam się ze Starym i poszłam spać do innego pokoju to od razu zgarnęłam Młodego też. Niemowlę jest matki.

Emma_, Sylka135 lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znalazlam Stachowi zabawe.
    Daje ubrania na pufke a on je z niej sciaga. Leżą tak,ze z podłogi siega. Bawi sie juz tak dobra godzine.
    Ja tylko podchodze i daje je na pufe z ziemi.

mikka86, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spójrzcie na tą grafikę 😥😥😥😥😭😭😭05b132dd287d.png

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Adria Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola
    On w tym mało siedzi gora dwa razy dziennie po 15 min

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka86 serce pęka 💔 zawsze Australia była mi bliska. Jeszcze kilka lat w stecz planowałam tam zamieszkać. Teraz moje marzenie od kilku miesięcy stoi w ogniu😭😭😭 Co się dzieje z tym światem? Ludzka zachłsnnosc nie zna granic ☹️ w ramach buntu przeciw zmianom klimatycznym postanowiłam prowadzić ascetyczny tryb życia. Nie kupuje ciuchów jak naprawdę nie muszę, przekonałam się do lumpka i rzeczy używanych, prawie nie jem mięsa i jeszcze inne działania na rzecz planety. Chcę żeby mi synowie mogli żyć w podobnym świecie przyrody i klimatu w jakim ja żyłam jako dziecko. I robię tyle ile jestem w stanie.

KasiaLukasia, Czarna_kawa, Casjopea, AgaSY, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby witaj w moim świecie 😉

‹‹ 2593 2594 2595 2596 2597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ