Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Eluska wrote:W tamtej ciąży miałam ciągle plamienia, wysypke I słabo rosnąca betę. Tym razem staram się nie nakręcax i czekam cierpliwie na usg. Aha któraś pisała o badaniach. Ja sama porobilam badania bo szukałam odpowiedzi dlaczego. Wyszło mi, że mam pai i mthfr ac obydwa heterozygotyczne. Biorę od jakiegoś czasu witaminę D? Kwas foliowy i od pozytywnego testu acard. Czy któraś z was bierze witaminki ? Jesli tak to jakie. Zdania są podzielone w 1 trymestrze podobno ma starczyć to co jemy
Pozdrawiam was serdecznie
Cześć ja od pozytywnego testu biorę prenatal uno i kwas foliowy.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja nie biorę zestawu witamin tylko oddzielnie jod, folian, metylowany bcomplex i Wit D.
-
Eluska i Casjopea Witajcie
Ja już czekam u lekarza 4 osoby przedemna....kasiaiic lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pęcherzyka w macicy miałam owulacje później niż myślałam wg usg 5t1d więc bardzo wcześnie. Dostałam duphaston ze względu na wcześniejsze poronienie i masę badań do zrobienia. Kolejna wizyta 13 grudnia. Doktor powiedział że wszystko wygląda pięknie i że jest dobrej myśli. Bardzo się cieszę
Czarna_kawa, kinga27.30, Casjopea, kasiaiic, ines. lubią tę wiadomość
-
LidziA89 wrote:Dziewczyny pęcherzyka w macicy miałam owulacje później niż myślałam wg usg 5t1d więc bardzo wcześnie. Dostałam duphaston ze względu na wcześniejsze poronienie i masę badań do zrobienia. Kolejna wizyta 13 grudnia. Doktor powiedział że wszystko wygląda pięknie i że jest dobrej myśli. Bardzo się cieszę
-
Lidzia89,gratki z powodu pęcherzyka! I fakt jak pozna owulka to się nie dziwie,ze więcej nic się nie objawiło hehe znam te oznaki niecierpliwości jakby mi mój termin dał na grudzień to tez pewnie zapisałabym się do kogoś innego w międzyczasie :p
Eluska,cześć
Casjopea,to mamy dzieciaki w podobnym wieku moja ma 9miesiecy ja już nie karmie,ale u mnie to było skomplikowane,bo mała w ogóle nie chciała piersi,walczyłam z laktatorem,potem się okazała,ze mam fragmenty lozyska jeszcze w macicy i musieli mi zabieg robić znowu,dużo by opowiadac. W każdym razie witamy
Mikka86,jak beta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 21:07
-
mikka86 wrote:Hej, beta 1037,8 to chyba dobrze?
Po 48h powinnaś powtórzyć badanie żeby sprawdzić przyrost -
mikka86 wrote:Tylko nie wiem czemu ten suwaczek ustawił mi 4 tydz. Owulację miałam 22 paź, więc chyba ,5 ty
Ja mam 7+2, czyli tyle skończyłam, a jestem w 8 tygodniu ciąży💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Czarna_kawa wrote:Casjopea,to mamy dzieciaki w podobnym wieku moja ma 9miesiecy ja już nie karmie,ale u mnie to było skomplikowane,bo mała w ogóle nie chciała piersi,walczyłam z laktatorem,potem się okazała,ze mam fragmenty lozyska jeszcze w macicy i musieli mi zabieg robić znowu,dużo by opowiadac. W każdym razie witamy
Współczuję takich przejść, szczególnie na samym początku, ale ważne, że wszystko dobrze się skończyło U nas początek kamienia też nie był zbyt udany, mała zbyt rzadko się budziła na karmienie, ja nie wiedziałam, że muszę ją budzić no i w efekcie za mało przybierala. Dokarmialam ją jakiś czas mm, ale udało się wrócić do karmienia tylko piersią. Jak miała 5 miesięcy to rozszerzyłam jej dietę, ale cycus pozostał w menu aż do dzisiaj -
Casjopea wrote:Współczuję takich przejść, szczególnie na samym początku, ale ważne, że wszystko dobrze się skończyło U nas początek kamienia też nie był zbyt udany, mała zbyt rzadko się budziła na karmienie, ja nie wiedziałam, że muszę ją budzić no i w efekcie za mało przybierala. Dokarmialam ją jakiś czas mm, ale udało się wrócić do karmienia tylko piersią. Jak miała 5 miesięcy to rozszerzyłam jej dietę, ale cycus pozostał w menu aż do dzisiaj
To super,ze się udało dzielna jesteś,ze dałaś radę z mm znowu na pierś przejść!
Mikka86,gratuluje bety! Tak czasem podbrzusze się odzywa,ale więcej teraz kręgosłup u mnie.
Ewa90,witaj a ile ma druga dzidzia ?
mikaja,kciuki za wizytę )))