Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
33Sylwia wrote:JaSzczurek daj przepis na naleśnika takiego plis😁
Leon śpi na boku jak przekręci się ba brzuszek to chwilę śpi ale szybko się budzi. I póki co zawsze śpi w łóżeczku, wiadomo czasami z różnym skutkiem ale do siebie biorę go nad ranem... No chyba że ksieciuncuo postanowi inaczej 😁 wogole często śmieszą mnie moje wielkie postanowienia, pewnie też tak macie że Wy wielki plan a dzieciaki swoje i zostaje po ich.
Chciałam iść biegać dziś nawet miałam taka wkur... akurat to wybiegania i zaczął padać śnieg...
Obejrzalam ten film, ciekawy ale nie porwał mnie jakiś mocno. Jutro może znowu się coś uda.No i na górę mu zblendowałam dwie truskawki.
-
Sylka135 dzięki za odpowiedź. Jesteś kobieto wielka, że wytrzymujesz takiego niejadka. Ja sobie nawet tego nie jestem w stanie wyobrazić. I do tego biedna Ala z anemia☹️ Życzę nam obu, żeby te nasze chłopaki jednak lepiej jadly i byś nie musiała przechodzić tego ponowanie😘
Casjo naprawdę takie teksty? Serio? Ale bym się wkurzyła😡 nie dość że jesteś z dziećmi non stop sama i nikt jakoś nie chce cię odciążyć to jeszcze śmią komentować? Dzieci to są dzieci wiadomo, że mogą się czegoś przestraszyć, nagle zacząć płakać bo coś nie pasuje. Przecież to normalne i Twoja mama chyba doskonale o tym wie więc mogłaby sobie darować komentarze. Ludziom to się wydaje, że my za karę te dzieci wychowujemy. Wiadomo są lepsze i gorsze momenty ale dla mnie to nie jest żadną karą. Tule Cię mocno i Twoje kochane maluchy też 😘😘😘Casjopea lubi tę wiadomość
-
Swoją drogą do księgi najlepszych tekstów mojej mamy dołączam dzisiaj to: (po tym jak kupiłam używane krzeselko do karmienia) a Ty widziałaś to dziecko co z tego krzesełka korzystało? Zdrowe było? Bo obce to nie wiadomo. Tylko, żeby Tymek nic nie złapał żadnego chorobska 🤦🤦🤦
Emma_, Casjopea lubią tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:Mira wersja spokojna:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 23:07
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Lullaby wrote:Swoją drogą do księgi najlepszych tekstów mojej mamy dołączam dzisiaj to: (po tym jak kupiłam używane krzeselko do karmienia) a Ty widziałaś to dziecko co z tego krzesełka korzystało? Zdrowe było? Bo obce to nie wiadomo. Tylko, żeby Tymek nic nie złapał żadnego chorobska 🤦🤦🤦
nosić ze sobą spirytus do dezynfekcji? 🤔 -
33Sylwia wrote:JaSzczurek i tak normalnie na zwykłym mleku? I na oleju? Bez cukru?
Czarna ależ Ona piękna!!!!!!!! ♥️
na lekko natłuszczonej patelni (takiej po jednym naleśniku na oleju)
u nas na normalnym mlekuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 23:13
-
Czarna kawa, no śliczną masz tą córkę 🧡
Juhu! Moje dziecię właśnie zasnęło 💪
Lullaby, podkradnę też przepis. Moja mama co roku ma takie byczo wielkie cukinie .
Casjo, współczuję przeżyć. No mega się idzie wkurzyć, zamiast pomóc, to jeszcze dogryzą. Ja ostatnio miałam przeboje z teściową... Julka ciężko zasypia, więc staram się utrzymywać w domu względny spokój, żeby niepotrzebnie jej nie wybudzać. Teściowa weszła z impetem, ze schodów już opowiadając coś mniej lub bardziej istotnego, co dla mnie w tej sytuacji miało miejsce drugorzędne. Oczywiście mała się obudziła (spała około 15 minut) i była w złym humorze. Tak więc teściowa weszła, skończyła zdanie, obrucila się na pięcie i wyszła, a ja meczyłam się że zmęczonym dzieckiem kolejne 3 godziny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 00:35
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Kinga, oooj doskonale Cię rozumiem, co czułaś. Moja teściowa tak samo, przychodzi, trzaska drzwiami, a jak poszła do kibla, ja byłam na drugim końcu piętra, to krzyczała coś o skokach narciarskich... I się Jacek oczywiście obudził.
Jak nocka?
Casjo, oj takie teksty potrafią wyprowadzić z równowagi. A jak odbijesz piłeczkę i zachowasz się tak samo w stosunku do nich, to się zrobi piekło.
Czarna, piękna Mira!!!
JaSzczurek, zazdroszczę trochę, że Tom ma tyle zębów już. Ja mam problem, co Jackowi dawać do jedzenia samemu, bo wydaje mi się, że bez zębów sobie nie poradzi. Dałam mu ostatnio jabłko, chwilę poskrobał dziąsłami i się wkurwił i zaczął krzyczeć 😂
Sylka, podziwiam Cię za cierpliwość. Ja nie wiem, jak to jest, gdy dziecko nic nie chce jeść. Powodzenia i oby się spełniły słowa lekarza, że Alicji przejdzie ta niechęć, a Wiktor może jednak nie pójdzie w ślady siostry 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 07:42
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Hejeczka! Wstalim
Wstalim o 6
Noc taka se, bardziej gorsza, niż lepsza. Częste pobudki, cyckowanie, w końcu córka była już tak obżarta, że wystarczyło ją obejmować w pasie ręką i przytulać. Szkoda, że ja w łóżku a ona w łóżeczku, bo mam teraz jedną rękę długą do ziemi. Kiedy już się złamałam i wziełam ją do nas to całkiem się wybudziła. Ja odpadłam jeszcze na chwilę, a jak otworzyłam oczy, to Ala leżała przy starym i zawzięcie waliła go pięściami po plecach. I tak oto jesteśmy w pokoju na dywanie.
Chciałam się zabrać za porządki, ale zjadłam ogromne śniadanie i teraz mnie przymuliło i najchętniej poszłabym z powrotem spać.
-
My jeszcze w łóżku. 3/4 nocy siedziałam z Julką na rękach. Teraz ona bawi się maskotką A ja jeszcze przysypiam 😴
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!