Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:I mam postanowienie nie jeść słodyczy przez tydzień... Dziś drugi dzień detoksu. Jestem koszmarnie uzależniona od cukru, ostatnio jak nic nie było w domu to... wyssalam lukier do ciasta z tubki...
Muszę to jakoś zatrzymać.
Tez jestem uzalezniona od cukru i staram sie z tym skonczyc, ale lukru nie wysysalam
-
Dzięki za odzew w sprawie cyca. Pozostaje mi ćwiczyć i okładać lodem i modlić się by gorzej nie było 🙏😁
JaSzczurek matko co to za łaska ta 18 brak słów. Ja się martwię, bo już drugie karmię i mój cyc jest ogromniasty i co to będzie jak skończę karmić. Mam nadzieję, że to taka off topowa historia i nie chcesz mi nic przez kwiatek przekazać 😊
A jak okres to następny cykl i myk 🤰😁
KasiaLukasia może Cię to pocieszyć ale ja w zeszłym roku też już swój ciąg do słodyczy mogłam nazwać uzależnieniem. Od 27 grudnia zjadłam coś słodkiego może z dwa razy. I trzymam się twardo. A za Ciebie trzymam kciuki. Dasz radę jesteś silna baba z wąsem😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 18:38
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:
U nas dzis tylko melon i jogurt naturalny. Melon w kawalku do mamlania i rozdrobniony na tarce z duzymi oczkami podany łyżeczką. Po tym startym miała odruchy wymiotne, jednak zdecydowanie woli jeść papy dla dzidziusiow
U Nas niestety to samo - odruch wymiotny - papki wygrywają 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
-
Lullaby wrote:Dzięki za odzew w sprawie cyca. Pozostaje mi ćwiczyć i okładać lodem i modlić się by gorzej nie było 🙏😁
JaSzczurek matko co to za łaska ta 18 brak słów. Ja się martwię, bo już drugie karmię i mój cyc jest ogromniasty i co to będzie jak skończę karmić. Mam nadzieję, że to taka off topowa historia i nie chcesz mi nic przez kwiatek przekazać 😊
A jak okres to następny cykl i myk 🤰😁
KasiaLukasia może Cię to pocieszyć ale ja w zeszłym roku też już swój ciąg do słodyczy mogłam nazwać uzależnieniem. Od 27 grudnia zjadłam coś słodkiego może z dwa razy. I trzymam się twardo. A za Ciebie trzymam kciuki. Dasz radę jesteś silna baba z wąsem😁😁😁 -
Tom właśnie wstał przy drewnianym zagłówku łóżka 😱 Coś czułam, że się szykuje, bo zaczął się po mnie wspinać ostatnie kilka dni. Dzień pełen zaskoczeń 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 18:45
mikka86, KasiaLukasia, Aska1994, 33Sylwia, Lullaby, Casjopea, kinga27.30, Sylka135, LidziA89, Czarna_kawa, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Kto zatrzyma ten pociąg rozwojowy zwany Tomem😜😁😁? Jak Tymek wstanie to Tom będzie całki rozwiązywał🤣🤣🤣
KasiaLukasia jeśli mogę coś poradzić w sprawie akcji cukier stop to warto mieć jakieś zamienniki jak Cię będzie przyciskac np suszone owoce, orzechy, gorzką czekoladę min 70%, banany i inne słodkie owoce. Na początek zawsze to lepsze. Mnie pomogła też zmiana nastawienia. Nie na zasadzie wszystko albo nic tylko powołanej zmiany nawyków. Tj. Jak już zjadłam pół tabliczki czekolady to dzień w plecy i jem do oporu inne słodkie i zaczynam od jutra. Tak nie robimy😁 jak już się zdarzy zjeść coś słodkiego to ok, tylko potem staraj się jeść coś zdrowszego 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 19:39
-
Lullaby wrote:Casjo mam pytanie do weta. Przy dzieciach mogę mieć takiego piseka jak owczarek australijski lub border collie? I czy to są trudne do ułożenia pieski? Masz jakieś doświadczenie w temacie, bo różne i zazwyczaj sprzeczne opinie słyszałam.
-
nick nieaktualnyKasialukasia mam tak samo jak Ty że słodyczami. Ostatnio postanowiłam nie jeść słodyczy i w desperacji zjadłam łyżeczkę cukru ochyda, ale ulga natychmiastowa😉
Lidzia bierz z pompowanymi kołami. Ja mam te piankowe i na każdym krawężniku muszę wózek podnosićLidziA89 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o psy, to zgadzam się z Casjo, one potrzebują więcej uwagi właściciela, żeby czuły się zaopiekowane, nie rozrabiały, nie rozniosły chaty. Ze swojej strony odradzam też yorki i Beagle 😛
Casjopea lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Casjopea wrote:Czekaj czy to nie Ty coś mamrotalas niedawno, że Tom nie robi postępów? 😂
-
U nas znowu późny obiad,
Chilli con carne, dla Toma uproszczona wersja - wołowina na teflonie, pomidory z pasaty, fasola, ryż i troszeczkę pieprzu, dla nas na gotowej bazie, bo aż taka zdolna nie jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 16:07
-
mikka86 wrote:Adria a Ty gdzie????
Ej, właśnie, Adrię wcięło! I AgaSy!
W ogóle u nas jakieś grypsko. Cypek przez cały dzień 38 stopni, większość dnia spędził w łóżku, kaszląc i smarkając, Monia kaszle i smarka, Jacek kaszle.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Lullaby, mikka86, Sylka135, Czarna_kawa, KasiaLukasia, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Lullaby wrote:Kto zatrzyma ten pociąg rozwojowy zwany Tomem😜😁😁? Jak Tymek wstanie to Tom będzie całki rozwiązywał🤣🤣🤣
KasiaLukasia jeśli mogę coś poradzić w sprawie akcji cukier stop to warto mieć jakieś zamienniki jak Cię będzie przyciskac np suszone owoce, orzechy, gorzką czekoladę min 70%, banany i inne słodkie owoce. Na początek zawsze to lepsze. Mnie pomogła też zmiana nastawienia. Nie na zasadzie wszystko albo nic tylko powołanej zmiany nawyków. Tj. Jak już zjadłam pół tabliczki czekolady to dzień w plecy i jem do oporu inne słodkie i zaczynam od jutra. Tak nie robimy😁 jak już się zdarzy zjeść coś słodkiego to ok, tylko potem staraj się jeść coś zdrowszego 😘