Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karola, jak zrobilas te kotleciki? Normalnie na patelni bez tluszczu czy w piekarniku?
Lidzia, extra wózior 😍
Julka kp 3x dziennie (śniadanie, podwieczorek i wieczór + noc).
W ogóle, czy wasze dzieci czasami zezują? Mam wrażenie że młodej czasami jedno oko się rozjeżdża, chyba bedziemy musiały udac sie do okulisty 🙄
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
W ogole w empiku jest promocja na pampers premium care roz 3. 204 szt za 129,99. 👍
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
nick nieaktualnyTakie drogie te Premium?😱
Wole chyba moje active baby 150 szt za 50 zł. Te premium w tych kolejnych rozmiarach mają tą siateczke?
Kinga biore mielone z piersi kury albo indyka,dodaje jajko,jakąś kaszke albo mąke i formuje podlużne kotlety. Takie wałki w sumie. Latwiej sie mu trzyma. Obsmażam na odrobinie masła i podlewam wodą,zeby sie poddusilo. Jak pulpety tylko calkiem redukuje płyn. Dzieli temu są soczyste i nie trzeba ich smazyc dlugo bo dojdą w wodziekinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Zez jest normalny u noworodków i chyba pierwsze trzy miesiące życia, ale po 6 juz bym skonsultowała z lekarzem raczej. Tom zezował jako noworodek, ale już dawno nie.
Na wizycie na 3 miesiące pytali czy jeszcze zezuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 20:32
-
Ja na początku też kupowałam pampers premium care a teraz to tylko dady z promocji w kartonach albo lupilu ,a na noc pieluchomajtki pampersa, jeśli nie przeciekają i nic się nie dzieje to po co przepłacać za coś co i tak idzie do kosza 🤷url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Dziewczyny jutro zrobię pierwszy testowy spacer to dam znac jak było na chwilę obecną jestem w nim zakochana mam nadzieję że Ania zaakceptuje jazdę przodem do kierunku jazdy tego się tylko obawiam.
Powiem wam że zaraz wyjdę kurwa z siebie i będę nagorsza żona ever bo zrobie aferę staremu przy kumplu. Choć to też trochę moja wina bo powiedziałam że mają zostać w domu bo ten kumpel ma różne pomysły wolałam mieć ich na oku. Siedzą dwa capy i piją oczywiście a mnie zaraz rozniesie bo już nie wiem który raz mówiłam że mają być ciszej. Mam nadzieję że zaraz zwinie się do domu bo ich zabije, spotykają się tylko raz w roku a znają się od dziecka więc myślałam sobie spoko niech sie napije z kumplem ale kurwa przysięgam że to ostatni raz w przyszłym roku niech wypiepszaja na miasto 😠 na szczęście Ania śpi i mam nadzieję że jej nie obudzą bo jak to mówicie zrobię im z dupy jesień średniowiecza.
Casjo nie zdążyłam na zdjęcia 😭 -
kinga27.30 wrote:W ogole w empiku jest promocja na pampers premium care roz 3. 204 szt za 129,99. 👍
Widziałam właśnie ale chce teraz zobaczyć te aktiv baby. No i czekam na promocję dad bo na dzień się fajnie sprawdziły. -
Lidzia, dawaj, będziemy najwyżej razem w celi siedzieć. Dla mojego chyba lepiej, żeby nie wychodził od Starszakòw, bo ma przesrane.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:Lidzia, dawaj, będziemy najwyżej razem w celi siedzieć. Dla mojego chyba lepiej, żeby nie wychodził od Starszakòw, bo ma przesrane.
-
Nooo takie drogie niestety...
Jaszczurek, właśnie czytałam że do 3mz może być. Jutro orientuję się gdzie w naszej mieścinie badają niemowlaki.
Lidzia, ja bym chyba od razu wyeksmitowała na miasto... faceci i alkohol raczej nie wróżką cichego wieczoru.
Aśka, co jest?
Karola, dzięki. Boję się tylko tego białka w jajku, jak młoda taka alergiczka. Chyba zrobię z samym żółtkiem póki co, ale najpierw sprawdzę czy kurczak wchodzi bez odczynów.
2014.06. - start
JaSzczurek faktycznie pomysł z ogórkiem nie był najlepszy. Opis mógł napawać grozą, bo niestety był skrótowy. A wyglądało to dokładnie tak: dałam Tymkowi do pomemlania ogórka, odgryzł kawałek i pomyślałam, że to chyba nie najlepsza opcja i mu ten kawałek spokojnie wyciągnęłam. Następnie dałam mu ziarnko z ogórka, ten miąższ bardzo miękki wielkości paru milimetrów i po tym mi zwymiotował. Nie chcę się jakoś wybielać czy tłumaczyć. Następnym razem będę bardziej czujna i weryfikujaca swoje pomysły. Każdy czasem popełnia błędy ale dzięki za czujność.
JaSzczurek lubi tę wiadomość
-
Witam się wieczorową porą...U nas cyrków ciąg dalszy, Kolejne beznadziejnie usypianie ledwo i kręcenie się co chwilę 😴 nie wróżę dobrej nocy, znowu💀moje dziecię ubzdurało sobie spać na boku i pół nocy próbuje się przekręcić.
Takze dzień dobry i dobranoc🤡🤡🤡 -
I ja idę wkoncu spać. Stary jak jutro wytrzeźwieje dostanie taki opierdol ale dziś się nawet nie zamierzam produkować. Impreza skończona teraz będę słuchała tylko chrapania z drugiego pokoju. Dobranoc 😘
-
ale zjebany artykuł znalazłam
https://cudownedziecko.pl/baza-wiedzy/co-oznacza-prawidlowe-pelzanie/
🤣🤣
dziecko powinno pełzać praktycznie od urodzenia a jak nie to KONIECZNIE KUP TEN KURS, TYLKO TEN KURS CI POMOŻE
"Jeśli dziecko ma 5 miesięcy i nadal nie pełza POPRAWNIE: naprzemiennie, dynamicznie, na dystansie 50 metrów dziennie, to sytuacja jest już bardzo poważna."
"Większość niemowląt uczy się samodzielnie siadać w wieku 6 miesięcy."
"W wieku 4 miesięcy niemowlę powinno już uczyć się raczkowania."
"W wieku 2 miesięcy niemowlę powinno dynamicznie pełzać ruchem naprzemiennym w jednym kierunku: do przodu.
W wieku 2 i pół miesiąca dziecko powinno pełzać idealnym, wzorcowym ruchem naprzemiennym na dystansie 50 metrów"