Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:Lady a to nie ząbki? Bo u nas podobnie zaczęło się ząbkowanie. Najpierw pojawiły się problemy ze snem w nocy. Chociaż Ala spała przecież zawsze jak suseł. Zaczeła się budzic co chwilę i kwilić. Musiałam ją co chwilę przytulać. Weź ją może do łóżka, jezeli z nią nie spisz, nam to bardzo pomaga. Jak się wtuli we mnie całym ciałem to śpi zdecydowanie lepiej i spokojniej. A potem jak już wyszedł ten jeden mały ząb to zaczęła się masakra. Chociaż teraz odpukać śpi sobie spokojnie obok mnie, ale boję się ruszyć, więc jestem uziemiona w łóżku od 19. I nie martw się kochana rozszerzaniem diety. To normalne, że jedne rzeczy jej smakują, a inne totalnie nie. Nasza też tak ma. Było kilka słoiczków, które zdecydowanie jej nie podeszły. A są takie, które wciąga w całości. Nie lubi i nie chce jeść gruszki. Jogurt też jej średnio smakuje. O dopojeniu wodą nie ma mowy. Nienawidzi wody (oprócz tej z mydlinami z wanny, ta jest smakowita i chłepce ją jak mały piesek). Na luzie. Ja się nie przejmuję jak coś jej nie smakuje. Następnego dnia próbujemy kolejne smaki i konsystencje. O, Ala na przykład nie cierpi owoców tartych na grubej tarce, zawsze nimi pluje. Te same podane w innej formie są już ok. Dopóki nie muszę przygotowywać jej dań godzinami to dla mnie zabawa.
Poza tym wiadomo jak to z dziecmi - dzis lubi, a jutro krzywi sie jakby gowno jadl i odwrotnie.
Co do spania to dziecie me od trzech dni chcialo spac o 20, wiec ok, super. Ale co z tego jak 23 budzil sie zwarty i gotowy do dzialania do 2-3 w nocy... Dzisiaj go przetrzymalam do 22 i mam nadzieje, ze bedzie spac w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 23:25
-
Laski, polećcie jakieś serum do twarzy, 30+, na noc. Jak spojrzałam dzisiaj w lustro, tak bez pośpiechu i zobaczyłam moją szarą, zmęczoną cerę to uhhh, dreszcze poszły po plecach. Muszę ją jakoś odżywić.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KasiaLukasia ja śpię z małą w jednym łóżku-ona w kokonie.Normalnie wystarczało dać jej smoka i spała dalej a od 3dni muszę ją brać na ręce🤷🏼♀️ Ząbki chyba nie, bo ogólnie jest pogodna i nie ma rozpulchnionych dziąseł ale jej ciężko sprawdzić.Nie wiem co to ale mam nadzieję, że dziś da mi pospać choć 3godz.ciągiem.
Na mojej kaszce pisze tylko,że można dodać do sztucznego mleka lub mleka matki i tak się zastanawiam, czy po prostu moje mleko nie było za chłodne i ta się źle rozpuściła i dlatego nie smakowała - nie wiem ale będę dalej karmić i próbować.
Lullaby dziękuję 🙂 Cały czas mam nadzieję, że Zośka w końcu też będzie jadla "aż się jej uszy będą trzęsły" 😁 Na kawę jak najbardziej się umawiamy 😁
Nic wydoiła się i lecę spać póki to dziecko śpi. Oby wszystkie dzieci dały nam dziś pospać 😉 -
nick nieaktualnyCasjo pieluchowanie zostało odroczone. Przyjechała do mnie siostra z córeczką i za dużo biegamy i objezdzamy, a pieluszka taka wygodna😉 zresztą i tak ani razu nie zrobiła siusiu do ubikacji. Zresztą spadło jej zainteresowanie chodzeniem do ubikacji, więc jak wróci to znowu spróbujemy.
U mnie na szczęście nadal Alicja jest miła dla Wiktora. Oj taka sympatia między rodzeństwem ułatwia życie 😆
Adria piękne lozko -
Tom to ma energię 😁
-
Materyjo 😁 Wyśpij się Jaszczurek 😘
-
nick nieaktualnykinga27.30 wrote:Laski, polećcie jakieś serum do twarzy, 30+, na noc. Jak spojrzałam dzisiaj w lustro, tak bez pośpiechu i zobaczyłam moją szarą, zmęczoną cerę to uhhh, dreszcze poszły po plecach. Muszę ją jakoś odżywić.
https://makeup.pl/product/196995/?gclid=CjwKCAiA1L_xBRA2EiwAgcLKA3iS6mCnXYCLGNRGb_F5eNIRdgTXsmR3hOzgKtbHkXVTKY5ssJBpkBoCcgAQAvD_BwE
https://www.hebe.pl/ava-intensywna-odbudowa-komorkowa-w-kroplach-30ml-000000000000308871.html?gclid=CjwKCAiA1L_xBRA2EiwAgcLKAxTQhBdjwe08lRk_yI4HgSjT5Zs0GKh50nZ_ma-Jfm4gBzqji1d_HxoCCjsQAvD_BwE
Ja polecam te
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kinga27.30 wrote:Laski, polećcie jakieś serum do twarzy, 30+, na noc. Jak spojrzałam dzisiaj w lustro, tak bez pośpiechu i zobaczyłam moją szarą, zmęczoną cerę to uhhh, dreszcze poszły po plecach. Muszę ją jakoś odżywić.
Ja polecam serum z witaminą C z biochemii urody. 24zl i gęba jak nowa.kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Wstalim o 8!
Bardzo dobra noc. Co prawda byl falstart o 4 ale sama się chyba kapnela, ze to szaleństwo i po pol godziny poszła spac z powrotem. Ja udawalam, że nie żyje.
Emma_, Kamsza, anngelikamartaa, Czarna_kawa, Lullaby, Lady_Dior, kinga27.30, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
Dzwoniąc o 7:59 (przychodnia czynna od
byłam 17sta w kolejce... Jeszcze jak usłyszała, że trójka dzieci,to nie wiedziała, czy uda się wcisnąć. Na szczęście się udało. Na 15. Nocka totalnie do dupy. Nosiliśmy Jacka na zmianę z Tomkiem całą noc, bo się budził co chwila. I robimy od razu objazd po aptekach szukając porządnego starego termomettu pod pachę, bo ten elektroniczny bezdotykowy w uja robi. Najpierw pokazuje 39,7, po minucie w tym samym miejscu z tej samej odległości już 38,1, po kolejnej minucie 37,7.
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Na mleku matki kaszka nie zgestnieje, bo pokarm kobiecy sam w sobie ma enzymy trawienne, więc taka "kaszka" to nadal mleko
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 08:47
33Sylwia, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualny