Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:Lidzia Ani na pewno nic nie będzie :* Jak tyś się uchowala do tego 7 miesiaca bez upadku żadnego? Myśmy już chyba wszystkie pozrzucaly z czegoś swoje dzieci ;/
Ala oddycha jak z katarem. A widzialyscie same jak wyglada przenoszenie szczepien w mojej przychodni... Kolejny termin chyba na grudzień. Echhh zobaczę jutro, w najgorszym wypadku odwolam i bedziemy robic w Medicover. Ale to zas dodatkowe zalatwianie i jeżdżenie. -
Casjopea wrote:A no i musiałabym kupić nowy laktator na dwa cycki, bo w pracy raczej nie będę miała pół godzinki w kiblu tylko dla siebie
Tzn może i bym mogła mieć, ale chyba by mi psycha siadła gdyby mi się zebrał tłum ludzi i czekał aż się wydoję.
Może mi coś polecicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 23:37
-
Sylka135 wrote:Angelikamarta widziałaś gdzieś może promocje na Bebilon? Bo w aptece podnieśli ceny
W biedronce jest 1000g
No ale wszędzie tam jest drogieteraz widzę że 1200g jest w aptece Gemini za 55,-
Teraz chyba w tym miesiącu zamówię mleko żeby było na cały miesiąc bo jedno takie opakowanie starcza nam na ok tydzień, a to zawsze te pare złotych taniejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 06:48
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
Sylka135 wrote:Drobinka super. Olek w końcu odkrył jakie łóżko jest wygodne 😉 Olek ma jeszcze tyle drzemek? Wiktor przesypia noc a później ma maksymalnie 2drzemki po 15-20minut albo jedna 40minutowa
Możliwe. Prawda jest taka, że ja też nie próbowałam zmian, z góry założyłam, że ciągle potrzebuje takiego usypiania (co jest prawdą w sumie, ale jakoś dajemy radę bez, trochę jęków jest, ale skoro zasnął tak już kilka razy, to się przyzwyczai). Zobaczymy jak będzie dalej. 😉
Co Ty mówisz, Wiktor tak mało snu potrzebuje? Nie marudzi Ci w ciągu dnia?
Olek ma jedną poranną drzemkę przeważnie około 30 minut ale zdarza mu się dociągnąc do 1h-1,5,h A czasem i 2h, potem koło południa zazwyczaj na spacerze śpi około godziny (w domu ok 30 minut) i potem też łapie drzemkę koło 16 na 30 min-1h. W życiu inaczej by mi nie pociągnął do wieczora 🤷♀️ czasem tych drzemek jest 4, czasem trwają 30 minut, czasem godzinę, a czasem dwie. Nie ma u nas zależności 🤷♀️
Myślałam żeby mu to ograniczyć, może lepiej by w nocy wtedy spał, ale byłby nie do życia, widocznie potrzebuje tyle snu. 🤔
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Emma_ wrote:Hejka. 🥴 Emilka śpi i ja też jeszcze się kładę.
Emma moja też śpi już najedzona. ja kończę sciaganie i też wracam spać 🙂😁Emma_ lubi tę wiadomość
-
Casjo, ale Iza jest kochana 😍 i te oczy jak węgielki. 🥰
My też już wstalim. Tzn jakąś godzinę temu, bo się znowu przelał i to z 2 stron. Te Bambiboo są beznadziejne, już nie pierwszy raz mi się tak dzieje, z Dadą nie ma takich problemów. 😒
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
nick nieaktualnyU nas noc i dzien z dupy, Stachu jak wczoraj zaczal ryczec od 14 tak ryczał do rana. Dostal 3x paracetamol to podrzemał ale cudów nie ma. Mam nadzieje ,zo to "tylko" zęby a nie choroba. Córka leży rozlożona od piąku. Oby nas ominęło. Ale w sumie to tak pasuje,zeby na wyjazd byli chorzy wszyscy.
-
U nas nocka ok ale rano stary dwa razy obudził Antka i miałam niezłą jazdę żeby go uspac znowu, czekam tylko aż wróci 😠
Antek zawsze wstaje po 8 a jak wstanie o 7 czy tak jak dziś o 6 to jest masakra jednym słowem
Póki co śpi, zobaczymy na jak długo. Z takiej porannej 'przebudzeniowej' normy powinien spać z godzinę
W dzień też mi nie śpi. Może z 3 razy po 10min o ile w ogóle uda mi się go odłożyć bo na rękach po wielkich bojach usnie ale jak tylko go odloze to koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 07:42
-
Pięknie śpi bo jest bujany i potem śpi na rękach 🤷♀️ gdybym go nie bujała albo próbowała odłożyć to też by nie spał, podejrzewam że w ogóle.
Wychodzi na to, że przy Waszych dzieciaczkach Olek to jakiś śpioch, potrzebuje tyle snu co noworodek 😅
To co Wy robicie w ciągu dnia z nimi jak nie śpią? Ja juz bym chyba nie miała pomysłu jak zabawić żeby nie marudził.
Nie wyobrażam sobie jakby Olek miał funkcjonować po takich drzemkach jak są u Was. 😉
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
U nas znowu od 4 owsiki w pupie, kręcenie się, pojekiwanie i szukanie non stop cyca. Finał spania o 7.
Alucha ma dwie drzemki. 9-10/10:30 i 14-15/15:30. Zawsze ją kładę o tych samych godzinach. Czasem odpadnie sama jak czas się już zbliża. Czasem dodatkowo utnie komara na spacerze, ale to na jakieś max.20 minut. Spać chodzi zawsze o 19 i śpi zwykle do ok.7 Czyli przesypia ok. 14/15 godzin na dobę.
-
Ania też ma dwie drzemki po max 30 min. Jedna i 11 i druga o 15.
U nas w nocy tezy pobudki więc nie bylo źle. Jeszcze sobie leżymy ale czuję że musimy wstać zmienić pieluchę. Co macie dziś na obiad dla dzieci? -
LidziA89 wrote:Ania też ma dwie drzemki po max 30 min. Jedna i 11 i druga o 15.
U nas w nocy tezy pobudki więc nie bylo źle. Jeszcze sobie leżymy ale czuję że musimy wstać zmienić pieluchę. Co macie dziś na obiad dla dzieci?anngelikamartaa lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Wg na mleko nr 2 już często są promocje. Ja kupuję zwykły Nan albo Nan plus ,zależy na który jest promo. Ostatnio w Rossmanie była promo na Nan z plusem ,puszka za 40.99 ,a teraz jest na zwykły, jedno w cenie reguralnej i drugie -50 proc. Jedno i drugie mu pasujeurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Drobinka u nas w sumie dzień wygląda tak że mały wstaje o 8, bawimy się potem daje mu śniadanie i jest jakoś koło 11 i wtedy zwykle jest masakra. Płacze bo jest śpiący ale spać nie chce, próbuję go jakoś ululać jeśli się uda to zwykle śpi z 20min lub krócej. Potem jak wstanie to biorę go ze sobą, daje do krzesełka i robię obiad. Po chwili mu się znudzi więc tańczę i śpiewam mieszając w garze🤪zwykle przerywam gotowanie około stu razy, potem znowu się bawimy, obiadek i koło 14 znowu włącza się maruda która jest śpiąca ale nie chce spać i tak walczymy
Jak już serio marudzi a nie muszę akurat robić w tym dniu obiadu to ubieram go i wychodzimy żeby chociaż w gondoli pospał ale z tym też różnie 😪
Kurde podjarałyście mnie tymi chrupkami 😂dzisiaj pójdę i kupię 😂🤤
Co jeszcze mogę mu dać czym się nie zadlawi? Dalej na samą myśl w tym temacie ręce mi latają 🤪🤪