Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Danio wrote:Magda byłaś w tym sklepie? Rzeczywiście jest tam tak profesjonalna obsluga jak czytałam? W sensie że maja dużą wiedzę nt fotelików? Bo ja jestem calkowicie zielona w tym temacie
Ona też jeździ w foteliku RWF i głównie o takich była rozmowa. Ceny są faktycznie bardzo wysokie, ale bezpieczeństwo przede wszystkimDanio lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
KarolaJJ wrote:A ja uważam ze jak ktos decyduje sie na dziecko to zmienia auto na bezpieczniejsze. Nie mówie tu o nowym volvo ale np my pozbywamy sie naszego 15 letniego opla na rzecz 5 letniego forda,gdyby nie dziecko to byśmy nie zmieniali. Ludzie wydaja kupe kasy ma bzdety a szkoda im odłożyc na zmiane auta(serio,znam takich ludzi)
A mnie nie stać na takie auto i będę wozić w 18 letnim golfie ale w foteliku RWF za 2 tysiące. Kasy na bzdety nie wydajemy ale nie wyciągnę spod ziemi kasy na nowsze droższe auto. Dbam o te o które mamy. Hmm poza tym dzieci nie są zarezerwowane tylko dla tych, których stać na nowsze auta;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 18:10
ines. lubi tę wiadomość
[/url]
PCOS, dkp -
nick nieaktualnyAle nie mam zamiaru wpadać w paranoje kasowania przedniego siedzenia byle dziecko jezdziło tyłem.do 4 roku życia.U nas wyjazd to bedzie nasza dwójka,dwoje dzieci i kontener z kotem przypięty pasami Mamy jeździć osobno czy co? Bo wg tego co wypisuja na osiem gwiazdek to musielibyśmy na dwa auta jeździć...Kurde bezpieczeństwo to podstawa ale gdzie nie wejde to widze paranoje. To samo z "karmie jem wszystko",nie,nie można jeść wszystkiego....przez ten szpital tyle poczytałam ze głowa.boli a ciśnienie osiąga maxiumum
ines. lubi tę wiadomość
-
Może nie szkoda ale maja aktualnie inne priorytety niż auto
nie ma co oceniać.
Co so fotelików rwf. Fajne plany fajne ale poczekajcie jak już będziecie miały dziecko. Tzw łupinę 0-13kg i tak zawsze zapina się tyłem a potem życie pokaże. Mimo najszczerszych chęci nie było szans na rwf z moim dzieckiem. Wściekał się tak ze to nie pojęte, chciał widzieć. 2km tyłem do kierunku nie dało się przejechać... wiec mamy bezpieczny fotelik do jazdy przodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 18:12
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualnyines. wrote:Może nie szkoda ale maja aktualnie inne priorytety niż auto
nie ma co oceniać.
Co so fotelików rwf. Fajne plany fajne ale poczekajcie jak już będziecie miały dziecko. Tzw łupinę 0-13kg i tak zawsze zapina się tyłem a potem życie pokaże. Mimo najszczerszych chęci nie było szans na rwf z moim dzieckiem. Wściekał się tak ze to nie pojęte, chciał widzieć. 2km tyłem do kierunku nie dało się przejechać... wiec mamy bezpieczny fotelik do jazdy przodem. -
Ja tam nie wiem Karola, znam matki co karmią i jedzą wszystko, bo dzieciom nic nie jest.
Znam dzieci co jeżdżą w RWFach 4osobową rodziną i psem i nikt niczego kasować nie musi, a miejsce pasażera często
zajmuje ojciec 192cm.
Nie nakręcaj się - i tak każda kupi/zrobi jak będzie chciała. A później, tak jak mówi ines- życie pokaże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 18:18
Kajtolo lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyKajtolo wrote:Karola my mamy duży rwf i żadnego fotela nie wyciągaliśmy, fakt że na miejscu pasażera zmieści się tylko drobna osoba ale to nam nie przeszkadza. Obecnie jeździmy w trójkę a już niedługo w czwórkę i problemu nie widzę
-
A co do 8-gwiazdek... tam na tej grupie to już jest fanatyzm... i niestety specjaliści promują głównie 2 marki, pomijając inne foteliki równie dobrze wypadające w testach. Przypadek?
Podobny fanatyzm jest na pordaniku laktacyjnych hafiji...i forum Komsty...Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualnyTez zauważyłam ze tam sa konkretne marki...bo podstawą jest wiedza i rozsądek a nie łykanie wszystkiego jak pelikan. Zmieniając temat to od 2 dni praktycznie nic nie jem. Nie jestem głodna a jak jem.na siłe to kończe wymiotujac. To chyba przez ta ilość luteiny którą biore. Nie dość ze dzieko małe to jeszcze ja na nie z jedzeniem....
-
A ja jeżdżę prawie 20 letnim subaru Forester. Moje dzieci jeżdżą przodem do kierunku jazdy odkąd wyrosły z tych pierwszych fotelików. I nie mam fotelików za tysiąc, bo mnie nie stać. I co? W związku z tym nie powinnam mieć dzieci?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Kajtolo wrote:Jeżeli chodzi o foteliki w trójmieście to polecam sklep Mama i Ja w Gdyni i pana Szymona. Doradza, ma czas dla klienta, nie ma problemu żeby przymierzyć i zamontować fotelik do auta.
W ogóle zapomniałam że tam jest taki sklep muszę tam pojechać. Chciałam jechać do Bobo wózki ale tam ceny są kosmiczne.
Kajtolo, AgaRydz lubią tę wiadomość
-
Karola, a to nie jest tak, że dziecko o tak wyciągnie z Ciebie to, co potrzebuje, a ewentualne braki będziesz mieć Ty?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Jednak stwierdzam, że niektórzy to na prawdę są przewrażliwieni na punkcie ciąży i nowonarodzonych dzieci, właśnie rozmawiałam z koleżanką, która stwierdziła , że jak urodzę dziecko to powinnam wywieść mojego psa może do moich rodziców, przynajmniej na jakiś czas , żeby takie małe dziecko nie miało w ogóle z nim styczności tak przynajmniej ze 3 miesiące, jak jej powiedziałam, że chyba żartuje nigdy w życiu tego nie zrobię,to powiedziała,żebym przynajmniej nie wpuszczała go do pokoju w którym przebywa dziecko bo to nie zdrowourl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
nick nieaktualnyAska1994 wrote:Karola, a to nie jest tak, że dziecko o tak wyciągnie z Ciebie to, co potrzebuje, a ewentualne braki będziesz mieć Ty?
-
Mikka, też słyszałam takie sugestie
a mam 2, w tym amstaffa
natychmiast się takiej rady posłuchaj
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Karola, ja walczę z anemią i cholernie uciążliwym przeziębieniem, więc w jakiejś części Cię rozumiemZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥