Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna_kawa wrote:Lullaby, przytulenie do pokaźnego cyca jest w dechę więc biere❤️
Casjopea, pytanie natury weterynaryjnej. Sunia jutro ma sterylkę(patrz sram w gacie), ile trwa taki zabieg? Jak mam o nią wtedy dbać? Ja wiem, że wet nam powie, ale ja wolę Ciebie dopytac+nasza druga nowa wet(zapomniałam czy to leniova czy Aniamania ), poza tym stary jedzie z nią nie ja, więc pewnie o wszystko nie zapyta(stary, który jest młodszy o lat 7 nawiasem mówiąc, to a propos określenia,, stary "o którym było wcześniej mówione)Poza tym nie wiem co na codzień je Wasz piesek, ale kilka dni po zabiegu dobrze jest podawać 'mokre' jedzonko
Wodę może pić do woli. Rany nie ruszać, najlepiej nie zdejmować ubranka w ogóle, chyba że będzie trzeba je wyprac.
Będzie dobrze, nie deneruwj się ❤️ -
oliwka33 wrote:Mikka ja tam Twój spaniel Ksawerego lubi ?
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Witam się z rana.
Anngelikamarta kurde pewnie te zęby co? Jak 4 na raz idą to może go boleć 😣
Prosiłam mojego by w pl kupił mu alantan plus no i kupił - żółty🤦🏼♀️ 8m.smarujemy zielonym a ten kupił żółty... Nie podoba mi się opakowanie (jestem przyzwyczajona do zielonego 😝). Nie podoba mi się kolor i konsystencja kremu 😝 sam niech sobie smaruje tym te swoje zasuszone kule😝😝😝
Mikka86 dzięki za polecenie tego preparatu do uszu- świetnie se poradził z zaschniętą woskowiną 😊
KasiaLukasia jak tak Ala❓ O której zasnęła ❓ Pisałaś przedwczoraj, że oplułaś kawą monitor - o ile monitoru nie szkoda,o tyle kawy bardzo... Kocham kawę i jak pomyślę, że przeze mnie zmarnowały się jakieś kropelki, to mam ciarki 🤪 Mam nadzieję, że wylizałaś co do kropelki 😜
Emma cały czas czekam na filmik z raczkującą Emilką😁KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
bo ja mam kota i ten kot wybrał moja córkę za swojego przewodnika. ona może przy nim wszystko robić czesać, kładą sie na ziemi barankuja. A adasia kot obserwuje wskoczy do wozka ale nie chce miec z nim bliższego kontaktu. Troche szkoda. A ja kiedys miałam białego pudelka Sonie była ze mna 17 lat. Fajna psinka i tak lubię pudelki i spaniele bo to wesołe pieski. Moja przyjaciółka z podstawówki miała czarnego spaniela morika. Chodziłysmy na spacery z tymi pieskami. Fajnie było.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Gorączki nie ma ale coś go ewidentnie bolało, dalej obstawiam te zęby 🙄
A wczoraj zauważyłam że dolna dwójka się przebiła, nie wiem jak pozostałe bo nie dał zerknąć 🙄
33Sylwia a to łobuz haha 😂❤️
LadyDior śmiechłam😂😂
Mój to taki sam agent w wielu kwestiach -
Co do sterylizaxji to aż mi się przypomniała historia z moją kotką. Nie wiem czy to normalne czy nie (choć obstawiam że nie a przynajmniej nie w takim stopniu) ale po zabiegu leżała 6 dni na dywanie całą zimna i się nie ruszała. Podawałam jej wodę do pyszczka strzykawka a jeść nie chciała wcale, nawet łapką nie poruszyła przez ten czas.
Albo jak byłam z nią na obcięciu pazurów to wzięli ją uspali o czym nie wiedziałam a potem wyszła babka mówiąc że nie
E dali rady jej utrzymać w 4 osoby i podali jej dawkę jak dla konia a ona dalej się wyrywała. 9 miesięczny kot!
Wróciłam z nią do domu z zakrwawioną łapką bo wyrwali jej pazura i od tamtego czasu ma inny charakter, jest po prostu wredna. -
leniova wrote:Jakie macie metody na swoich mężów i mężopodobnych, którzy obudzili Wasze dziecko o godz1 w nocy? Przydadzą mi się
Najlepszy jest Lady Dior- rzucanie brudną pieluchą 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 07:38
Drobinka91, anngelikamartaa, 33Sylwia lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
mikka86 wrote:Oliwka,tak średnio, nie ma miedzy nimi miłości niestety,raczej nie można zostawić ich samych i trzeba mieć na oku. Nie jest w stosunku do małego agresywna ale np bardzo broni swoich rzeczy i to co ukradnie małemu też już uważa za swoje a jak mały chciałby to odzyskać to warczy i wtedy moze nawet dziabnac. Pozatym jest bardzo chaotyczna i np jak wskakuje na łóżko ,albo biegnie do drzwi bo usłyszy coś na klatce to nie patrzy , że gdzieś po drodze jest dziecko.Moj pies przebywa teraz głównie u rodziców , jak np jadą do mnie to też biorą ją ze sobą albo ja przywożę ją czasami na kilka dni ,ale jest ciężko samej z dzieckiem i psem.A oni mają dom, podwórko,wiem,że tam ma dobrze no i ja też często u nich jestem.
Naprawdę szacun dla Twoich rodziców. Moi niestety w życiu by naszych (nawet jednego!) nie wzięli. Kazaliby oddać do schroniska. Ojciec by się zgodził, ale mamuśka... Za to pieska od brata i ewentualnej przyszłej synowej bierze bez oporów jak są w pracy 😛Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
kinga27.30 wrote:Najlepszy jest Lady Dior- rzucanie brudną pieluchą 😂😂😂
Leniova, ja pieluchy mam za daleko, ale jak chrapie to wkładam palec do ucha albo nosa albo zatykam nos. Kopanie, szczypanie i drapanie nie przynosi już skutków. Czasem jeszcze pociągnę za włosy. 😜
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Dzieciaki w przedszkolu (mężu zawoził) przy okazji zaniósł deklaracje o kontynuacji przedszkola i z zaznaczeniem, że Monika przejdzie od września do młodszej grupy. Muszę dzisiaj listonosza wypatrywać, bo czekam na 4 paczki, a nie rzuci do ogrodu, bo śniegu nasypało 🙉 jutro chyba do nas znajomi przychodzą ze swoją trójką dzieci, chatę muszę ogarnąć 😂 chce mi któraś pomóc? Nie cierpię sprzątać 😭Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja moje myślałam że uduszę
Mała wariowała od 4 do 5 a ten o 6ranonsprzedaje mi informacje ze czas zaopatrzec się w mąkę itp bo koronawirus jest już w Holandii. Odnotowali pierwszy przypadek a ten już głupieje od 6 rano 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Lady jak ci bardzo potrzebny to ja mam chyba 1 jeszcze alantan zielony. Ale muszę sprawdzić. -
leniova wrote:Jakie macie metody na swoich mężów i mężopodobnych, którzy obudzili Wasze dziecko o godz1 w nocy? Przydadzą mi się
Kładą się z nim. Swoją drogą moj Michanio już kilka razy spał od strony Ali (spimy wszyscy mieszkancy chaty w jedynym łóżku) i obserwuje, z lekką zazdrością, że Pączusi to jest trochę wszystko jedno, który rodzic ją przytula.
-
Aska1994 wrote:Dzieciaki w przedszkolu (mężu zawoził) przy okazji zaniósł deklaracje o kontynuacji przedszkola i z zaznaczeniem, że Monika przejdzie od września do młodszej grupy. Muszę dzisiaj listonosza wypatrywać, bo czekam na 4 paczki, a nie rzuci do ogrodu, bo śniegu nasypało 🙉 jutro chyba do nas znajomi przychodzą ze swoją trójką dzieci, chatę muszę ogarnąć 😂 chce mi któraś pomóc? Nie cierpię sprzątać 😭
A ile płacisz? -
Ja dopiero wstałam się odciągać,a Adaś jeszcze śpi.Ciężka to była noc
.O północy się kładłam i się obudził.Jest zasada jak jest ciemno to śpi u siebie jak dnieje trafia do mnie.Gadał do siebie,pluł,wiercił się,warczał dobre pół godziny zanim poszedł spać.
Później obudził się koło 5 i też nie spałam.Tu jakś szybciej zasnął.
O 7 trafił do mnie.Z mamą śpi się najlepiej.