X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2020, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też dzis w nocy mnie obudził bo łózko naprawiał, taka durną sofę mamy ale już niedługo tapczanik przyjedzie dla córki. I tym sposobemm stary bedzie spał w drugim pokoju :D bo ja z Adasiem śpie nie ma wyjscia zeby był w łozeczku.

• oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2020, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie noce są rożne czasami budzi się co godzinę a czasami dłużnej śpi. Dzisiaj znów od 5 mnie za włosy targał i się śmiał.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Lullaby, przytulenie do pokaźnego cyca jest w dechę więc biere❤️

Casjopea, pytanie natury weterynaryjnej. Sunia jutro ma sterylkę(patrz sram w gacie), ile trwa taki zabieg? Jak mam o nią wtedy dbać? Ja wiem, że wet nam powie, ale ja wolę Ciebie dopytac+nasza druga nowa wet(zapomniałam czy to leniova czy Aniamania ), poza tym stary jedzie z nią nie ja, więc pewnie o wszystko nie zapyta(stary, który jest młodszy o lat 7 nawiasem mówiąc, to a propos określenia,, stary "o którym było wcześniej mówione)
    Aniamania dobrze prawi :) Poza tym nie wiem co na codzień je Wasz piesek, ale kilka dni po zabiegu dobrze jest podawać 'mokre' jedzonko :) Wodę może pić do woli. Rany nie ruszać, najlepiej nie zdejmować ubranka w ogóle, chyba że będzie trzeba je wyprac.
    Będzie dobrze, nie deneruwj się ❤️

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwka33 wrote:
    Mikka ja tam Twój spaniel Ksawerego lubi ?
    Oliwka,tak średnio, nie ma miedzy nimi miłości niestety,raczej nie można zostawić ich samych i trzeba mieć na oku. Nie jest w stosunku do małego agresywna ale np bardzo broni swoich rzeczy i to co ukradnie małemu też już uważa za swoje a jak mały chciałby to odzyskać to warczy i wtedy moze nawet dziabnac. Pozatym jest bardzo chaotyczna i np jak wskakuje na łóżko ,albo biegnie do drzwi bo usłyszy coś na klatce to nie patrzy , że gdzieś po drodze jest dziecko.Moj pies przebywa teraz głównie u rodziców , jak np jadą do mnie to też biorą ją ze sobą albo ja przywożę ją czasami na kilka dni ,ale jest ciężko samej z dzieckiem i psem.A oni mają dom, podwórko,wiem,że tam ma dobrze no i ja też często u nich jestem.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

Anngelikamarta kurde pewnie te zęby co? Jak 4 na raz idą to może go boleć 😣

Prosiłam mojego by w pl kupił mu alantan plus no i kupił - żółty🤦🏼‍♀️ 8m.smarujemy zielonym a ten kupił żółty... Nie podoba mi się opakowanie (jestem przyzwyczajona do zielonego 😝). Nie podoba mi się kolor i konsystencja kremu 😝 sam niech sobie smaruje tym te swoje zasuszone kule😝😝😝

Mikka86 dzięki za polecenie tego preparatu do uszu- świetnie se poradził z zaschniętą woskowiną 😊

KasiaLukasia jak tak Ala❓ O której zasnęła ❓ Pisałaś przedwczoraj, że oplułaś kawą monitor - o ile monitoru nie szkoda,o tyle kawy bardzo... Kocham kawę i jak pomyślę, że przeze mnie zmarnowały się jakieś kropelki, to mam ciarki 🤪 Mam nadzieję, że wylizałaś co do kropelki 😜

Emma cały czas czekam na filmik z raczkującą Emilką😁

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja mam kota i ten kot wybrał moja córkę za swojego przewodnika. ona może przy nim wszystko robić czesać, kładą sie na ziemi barankuja. A adasia kot obserwuje wskoczy do wozka ale nie chce miec z nim bliższego kontaktu. Troche szkoda. A ja kiedys miałam białego pudelka Sonie była ze mna 17 lat. Fajna psinka i tak lubię pudelki i spaniele bo to wesołe pieski. Moja przyjaciółka z podstawówki miała czarnego spaniela morika. Chodziłysmy na spacery z tymi pieskami. Fajnie było.

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Angelikamarta współczuję nocki strasznie, a jak Antos się czuje?

Lady zostaw tego starego w spokoju 😂

I narazie tyle bo moje dziecko lata po łóżku i szuka miejsca gdzie przedostać się na podłogę! 😁
    Nie mogę pogodzić się ze on rośnie!

relgupjy0emg7fv2.png
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorączki nie ma ale coś go ewidentnie bolało, dalej obstawiam te zęby 🙄
    A wczoraj zauważyłam że dolna dwójka się przebiła, nie wiem jak pozostałe bo nie dał zerknąć 🙄

33Sylwia a to łobuz haha 😂❤️

LadyDior śmiechłam😂😂
    Mój to taki sam agent w wielu kwestiach

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Adria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana napierdala mnie łeb

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sterylizaxji to aż mi się przypomniała historia z moją kotką. Nie wiem czy to normalne czy nie (choć obstawiam że nie a przynajmniej nie w takim stopniu) ale po zabiegu leżała 6 dni na dywanie całą zimna i się nie ruszała. Podawałam jej wodę do pyszczka strzykawka a jeść nie chciała wcale, nawet łapką nie poruszyła przez ten czas. :(
    Albo jak byłam z nią na obcięciu pazurów to wzięli ją uspali o czym nie wiedziałam a potem wyszła babka mówiąc że nie
    E dali rady jej utrzymać w 4 osoby i podali jej dawkę jak dla konia a ona dalej się wyrywała. 9 miesięczny kot!
    Wróciłam z nią do domu z zakrwawioną łapką bo wyrwali jej pazura i od tamtego czasu ma inny charakter, jest po prostu wredna.

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leniova wrote:
    Jakie macie metody na swoich mężów i mężopodobnych, którzy obudzili Wasze dziecko o godz1 w nocy? Przydadzą mi się ;)

Najlepszy jest Lady Dior- rzucanie brudną pieluchą 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 07:38

Drobinka91, anngelikamartaa, 33Sylwia lubią tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jak mój wraca z pracy, wieczorem lub nad ranem. No najgorsze pory. I proszę,żeby nie hałasował bo dziecko obudzi, to się obraża.. no nie..

24b253df30.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Oliwka,tak średnio, nie ma miedzy nimi miłości niestety,raczej nie można zostawić ich samych i trzeba mieć na oku. Nie jest w stosunku do małego agresywna ale np bardzo broni swoich rzeczy i to co ukradnie małemu też już uważa za swoje a jak mały chciałby to odzyskać to warczy i wtedy moze nawet dziabnac. Pozatym jest bardzo chaotyczna i np jak wskakuje na łóżko ,albo biegnie do drzwi bo usłyszy coś na klatce to nie patrzy , że gdzieś po drodze jest dziecko.Moj pies przebywa teraz głównie u rodziców , jak np jadą do mnie to też biorą ją ze sobą albo ja przywożę ją czasami na kilka dni ,ale jest ciężko samej z dzieckiem i psem.A oni mają dom, podwórko,wiem,że tam ma dobrze no i ja też często u nich jestem.

Naprawdę szacun dla Twoich rodziców. Moi niestety w życiu by naszych (nawet jednego!) nie wzięli. Kazaliby oddać do schroniska. Ojciec by się zgodził, ale mamuśka... Za to pieska od brata i ewentualnej przyszłej synowej bierze bez oporów jak są w pracy 😛

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Haha 😂😂😂😂

Leniova, ja pieluchy mam za daleko, ale jak chrapie to wkładam palec do ucha albo nosa albo zatykam nos. Kopanie, szczypanie i drapanie nie przynosi już skutków. Czasem jeszcze pociągnę za włosy. 😜

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki w przedszkolu (mężu zawoził) przy okazji zaniósł deklaracje o kontynuacji przedszkola i z zaznaczeniem, że Monika przejdzie od września do młodszej grupy. Muszę dzisiaj listonosza wypatrywać, bo czekam na 4 paczki, a nie rzuci do ogrodu, bo śniegu nasypało 🙉 jutro chyba do nas znajomi przychodzą ze swoją trójką dzieci, chatę muszę ogarnąć 😂 chce mi któraś pomóc? Nie cierpię sprzątać 😭

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Adria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Ciekawe czy zwinieta 😂🤣😂

kinga27.30 lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje myślałam że uduszę
    Mała wariowała od 4 do 5 a ten o 6ranonsprzedaje mi informacje ze czas zaopatrzec się w mąkę itp bo koronawirus jest już w Holandii. Odnotowali pierwszy przypadek a ten już głupieje od 6 rano 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Lady jak ci bardzo potrzebny to ja mam chyba 1 jeszcze alantan zielony. Ale muszę sprawdzić.

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leniova wrote:
    Jakie macie metody na swoich mężów i mężopodobnych, którzy obudzili Wasze dziecko o godz1 w nocy? Przydadzą mi się ;)

Kładą się z nim. Swoją drogą moj Michanio już kilka razy spał od strony Ali (spimy wszyscy mieszkancy chaty w jedynym łóżku) i obserwuje, z lekką zazdrością, że Pączusi to jest trochę wszystko jedno, który rodzic ją przytula. ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Dzieciaki w przedszkolu (mężu zawoził) przy okazji zaniósł deklaracje o kontynuacji przedszkola i z zaznaczeniem, że Monika przejdzie od września do młodszej grupy. Muszę dzisiaj listonosza wypatrywać, bo czekam na 4 paczki, a nie rzuci do ogrodu, bo śniegu nasypało 🙉 jutro chyba do nas znajomi przychodzą ze swoją trójką dzieci, chatę muszę ogarnąć 😂 chce mi któraś pomóc? Nie cierpię sprzątać 😭

A ile płacisz?

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wstałam się odciągać,a Adaś jeszcze śpi.Ciężka to była noc
    .O północy się kładłam i się obudził.Jest zasada jak jest ciemno to śpi u siebie jak dnieje trafia do mnie.Gadał do siebie,pluł,wiercił się,warczał dobre pół godziny zanim poszedł spać.
    Później obudził się koło 5 i też nie spałam.Tu jakś szybciej zasnął.
    O 7 trafił do mnie.Z mamą śpi się najlepiej.

‹‹ 3063 3064 3065 3066 3067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ