X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia, wydaje mi się, że poniekąd wiem o czym mowisz. Nie znam dokładnie Twojej sytuacji rodzinnej i nie porównuje. Natomiast mój dziadek jest takim mistrzem nakładania maski. Wiem z opowieści jakim okropnym był ojcem. Alkohol, nie raz podniesiona ręka, a w dodatku - co mi się nie mieści w głowie - był zazdrosny o mojego tatę. Dla mnie to nie do pomyślenia, jak można być zazdrosnym o swoje dziecko. Często zaglądał mu w talerz (czy czasem nie dostał lepszego kawałka miesa na obiad), jak babcia przywozila w tamtych czasach z zagranicy jakieś ubrania dla taty, to ten podobno nie mógł wytrzymać z zazdrości, zzieleniały, zdarzyło się, że zabierał mu te rzeczy. Potem zazdroscil mu pracy, zarobków etc. Jak tata kupił swój pierwszy samochód, to nawet nie chciał go obejrzeć. No i akcja życia: jak rodzice się pobrali, a wiadomo, że było wtedy ciężko na start, to zapytal ich czy by nie wzięli kredyt dla młodych małżeństw i pozyczyli mu te pieniądze :D

Natomiast na zewnątrz - wzorowy ojciec, potem dziadek. Zawsze chodził i opowiadał ile to on dla mnie nie zrobił, co oczywiście było gowno prawda :D

Dlatego teraz, w życiu dorosłym, jestem bardzo uczulona na taka oblude.

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    KasiaLukasia przykro to czytac😱 Nie wiem jak mozna tak traktowac wlasnie dziecko czy w ogole wlasna rodzine🤷🏻‍♀️ Ile tam zostajesz?

Oj OK kocie gowna to tez gruba sprawa🤮

Tydzień. Znaczy sie, żeby było jasne - mogłabym zostać tu i z miesiąc, bo uwielbiam spędzać czas ze swoją rodziną. Są cudowni. <3 Ten czlowiek to wyjątek.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    KasiaLukasia, wydaje mi się, że poniekąd wiem o czym mowisz. Nie znam dokładnie Twojej sytuacji rodzinnej i nie porównuje. Natomiast mój dziadek jest takim mistrzem nakładania maski. Wiem z opowieści jakim okropnym był ojcem. Alkohol, nie raz podniesiona ręka, a w dodatku - co mi się nie mieści w głowie - był zazdrosny o mojego tatę. Dla mnie to nie do pomyślenia, jak można być zazdrosnym o swoje dziecko. Często zaglądał mu w talerz (czy czasem nie dostał lepszego kawałka miesa na obiad), jak babcia przywozila w tamtych czasach z zagranicy jakieś ubrania dla taty, to ten podobno nie mógł wytrzymać z zazdrości, zzieleniały, zdarzyło się, że zabierał mu te rzeczy. Potem zazdroscil mu pracy, zarobków etc. Jak tata kupił swój pierwszy samochód, to nawet nie chciał go obejrzeć. No i akcja życia: jak rodzice się pobrali, a wiadomo, że było wtedy ciężko na start, to zapytal ich czy by nie wzięli kredyt dla młodych małżeństw i pozyczyli mu te pieniądze :D

Natomiast na zewnątrz - wzorowy ojciec, potem dziadek. Zawsze chodził i opowiadał ile to on dla mnie nie zrobił, co oczywiście było gowno prawda :D

Dlatego teraz, w życiu dorosłym, jestem bardzo uczulona na taka oblude.

Hmm brzmi podobnie! :) Cóż bycie tatą nie sprowadza się do samej produkcji. Nie lubię też gadania "przeciez to twoj ojciec!", tak jakby to czyniło go automatycznie dobrym, wartosciowym czlowiekiem.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Hmm brzmi podobnie! :) Cóż bycie tatą nie sprowadza się do samej produkcji. Nie lubię też gadania "przeciez to twoj ojciec!", tak jakby to czyniło go automatycznie dobrym, wartosciowym czlowiekiem.
    Bardzo współczuję. Nie brzmi to dobrze. Najgorsi są ojcowie egoiści. Mój to raczej typ pracoholika. Po latach stwierdzam, że chyba nie umiał wtedy funkcjonować w domu z małymi dziećmi. Uciekał w pracę a jak był to zamiast poświęcać nam czas to kupował prezenty. Teraz trochę się to zmieniło. Do wnuków ma zupełnie inne podejście. Dla nich ma i cierpliwość i czas.
    Kasiu jeszcze się odniosę do tych Twoich plam na buzi. Może to jest jakiś efekt detoksu cukrowego? Nadal się trzymasz czy już dałaś sobie spokój?

Casjo i Emma gratuluję postępów maluchów.

Czarna kawa trzymaj się tam jakoś kobitko. Oby te Twoje maluchy Cię nie wykończyły. Chciałabym coś poradzić na parcha ale niestety na tym zupełnie się nie znam.

A i dzięki dziewczyny za rady odnośnie przeszkadzania starszego dziecka przy jedzeniu. Postaram się coś wypróbować 😊

U mnie intensywny dzień.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia Twoj ojciec to idiota,ale wózek byś se mogła kupić. Na olx jest pełno spacerówek za 200zł. Powiedz ze kosztuje 400 a dziadek roku da połowe🤣

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa jak masz cierpliwosc,zeby przebierać dziecko co 30 min to polecam takie rozwiązanie. Ta dupka sobie pooddycha

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek sorry ale nie pamietam,czytalam na szybko...Stanelo na tym ze Ty i Tom bedziecie w Oslo tak?

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie jeszcze poduszek klin w łóżeczkach?

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellow 🙋

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, a patrzyłaś na ten Argotiab?

Kasia, doskonale Cię rozumiem, coś podobnego mam piętro niżej 😈 ale współczuję, bo ciężko jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać, jak się nie irytować na durne teksty?

Oliwka, przepraszam, ale mam prośbę. Możesz starać się pisać składniej? Bo co i rusz wskakują Ci inne litery, nie rozumiem połowy większości postów 🙉

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Claudissa Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🤗
    Tak pisałyście o słodyczach, no ja też przeginam nieraz.. i ciągle obiecuję sobie, że będę stopniowo zmniejszać ilość, ale jakoś tak mi nie wychodzi 😓

24b253df30.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudissa, ja sobie nawet nie obiecuję 😂 ale codziennie rano mówię sobie, że dzisiaj poćwiczę. Wychodzi średnio raz na 2 tygodnie 😂😂

Claudissa lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slodyczy nie jem z pol roku, niby ogarnelam temat Ale i tak czasem potrafi przycisnac. Pozwalam sobie wtedy na gorzka czekolade i jest OK. Ogolnie slodycze mega uzalezniaja a producenci dodaja roznych rzeczy do nich zeby jesc jesc i jesc wiecej🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 07:22

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Hellow 🙋
    Joł,musisz więcej pisac co u Ciebie bo jakoś mi zniknęłas ostatnio

• Adria Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwllou z rana

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    KasiaLukasia Twoj ojciec to idiota,ale wózek byś se mogła kupić. Na olx jest pełno spacerówek za 200zł. Powiedz ze kosztuje 400 a dziadek roku da połowe🤣

Haha :) Kupię, kupię. Wozek już przed pomysłem starego chciala kupice moja mama. Wlasnier na olx, albo jakąś tanią auchanowa parasolke. Ileż to się ostatecznie będzie z tego korzystac. Ja muszę kupić drugi fotelik do samochodu, bo jeszcze bardziej by sie tutaj przydal. W sensie ten juz wiekszy, nie skorupka.

Noc super, już się bawimy na podłodze. Ala ignoruje prawie całkiem psa. Chociaz ten lezy obok niej non stoper. Jest bardzo spokojny. W domu właściwie tylko leży na kanapie i spi. Ale mama chodzi z nim na 3,5/4 godziny spaceru dziennie :)))) Jednak dziecko moje uparcie woli pelzac za kotami i dostawać ostrzegawcze syki i oklepance.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wczoraj zezarlam "Pawelka". Pyszny. Ale plamy juz zniknęły. Odzyskałam dawną świetność i swoją spektakularną urodę. Hehe.

Lullaby, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa dala MI (nie nam),swoja Roombe. I ni chuja nie wiem co i jak a nie ma instrukcji. Musze co na necie poczytac

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia celuj jednak w coś z budą,nie zabawkowy wozek tzn szmata,stelaz i tyle. Bo jak kupić to na dwa lata juz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia pa jaki super https://m.olx.pl/oferta/wozek-spacerowy-coneco-gratis-folia-przeciwdeszczowa-CID88-IDBEt6P.html#position=1&page=2

‹‹ 3095 3096 3097 3098 3099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ