Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Emilka zrobiła dziś już trzy kupy. Przy trzecim przewijaniu wspomniałam o oknie życia, a ona zaśmiała mi się w twarz.☹️
Zazdro. Ja dziś przewijalam tylko jedną pachnącą cudnie kupeczke.
Nie da sie zrobic zamowienia zarcia online w auchan. Mozliwy termin dostawy dopiero za tydzień. Jak żyć? Bedziemy musieli iść na zakupy czego nienawidzę, bez wzgledu na koronawirusa. Wszędzie obrzydliwi ludzie.
-
No dobra. To w kupie mojego, którą uważam za cuchnącą były dzisiaj całe kawałki marchwi, wcale ich chyba nie przetrawił, bo tak jak zjadł,tak też wydalił 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 14:35
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Thefi wrote:Ja podaję od kilku dni, jak gotuję kaszkę orkiszową to dodaję do niej kilka rodzynek i one wtedy miękną i pęcznieją. Czasem je zje, a czasem wypluwa
ogólnie podaje w całości borówki, maliny, porzeczki i jest ok
U nas jest mix z blw i musów, tj raz tak raz tak. Zaczynałyśmy od blw a po kilku tygodniach zaczęłam też podawać musy ze śliwek łyżeczką i zblendowana wołowinę. I jakoś się nie boję podawania całych nitek makaronu czy całego ogórka do rączki a przy tych małych rodzynkach mam wątpliwości
Ale jak u Ciebie sobie radzi to może warto dać do spróbowania
-
Adria kutwa byłabyś idealną partnerką dla mojego 😂😂😂😂
Emma już Ci odp. Zauważyłam, że dziwnie karmi mi się małą z łyżeczki i wiele razy zaglądałam małej do gardła. Jakoś wąskie to podniebienue mi się wydaje ale może to tylko moje schizy🤷🏼♀️❓ No i ta jedynka się przebija jakoś trochę krzywo-co jest częste przy tej wadzie, więc schizy mam jak nie wiem... Co do tego, że będzie krzywa, to przez to, że czasem ją sadzam na siedząco i w ogóle od 3m.ż. noszę ją na rękach przodem do świata.Nie wiem, czy takie długie noszenie może mieć negatywne skutki ale pamiętam, że fizjo mówiła,że jeśli chcemy ją nosić to w ten sposób...
Ehh masakryczne się z tym czuję😪
Jeśli chodzi o wydaliny to mnie nic nie brzydzi ale też nie jaram się tym 😊
Aska1994 kurde moja Zosia długo już nie charczała a przez ten kaszel znowu charczy i to bardzo. Nie wiem już czy to przez chorobę, czy to podniebienie🤷🏼♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 14:40
-
Tak, bronię Karoli. Tak samo jak każdej innej na jej miejscu. Amen. Młody zjadł kaszkę i wracamy na podwórko. Zaraz ma były przyjechać z rysunkami dla męża i jakieś tam pręty jeszcze.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
leniova wrote:O, dziękuję za odpowiedź
U nas jest mix z blw i musów, tj raz tak raz tak. Zaczynałyśmy od blw a po kilku tygodniach zaczęłam też podawać musy ze śliwek łyżeczką i zblendowana wołowinę. I jakoś się nie boję podawania całych nitek makaronu czy całego ogórka do rączki a przy tych małych rodzynkach mam wątpliwości
Ale jak u Ciebie sobie radzi to może warto dać do spróbowania
Ja też miksuje blw i karmienie łyżeczką. Mała naprawdę ładnie sobie radzi nawet z surową papryką.
Polecam karob jako ciekawy dodatek do kaszekbardzo zdrowy, a moja uwielbia.
Dodatkowo często mielę świeżo sezam albo siemię lniane, orzechy włoskie, pestki do owsiankimikka86 lubi tę wiadomość
-
U nas jest problemik z kupkami, bo od jakiegoś tygodnia albo i dłużej nie ma ich codziennie a co trzy dni. Codziennie podajemy kiwi i/lub śliwkę, zrezygnowaliśmy z bananów i żadnej poprawy. A po tych trzech dniach jednak trudno jej zrobić tę kupkę
Nie wiem, co na to poradzić
-
Leniova, a wodę pije?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Thefi wrote:Ja też miksuje blw i karmienie łyżeczką. Mała naprawdę ładnie sobie radzi nawet z surową papryką.
Polecam karob jako ciekawy dodatek do kaszekbardzo zdrowy, a moja uwielbia.
Dodatkowo często mielę świeżo sezam albo siemię lniane, orzechy włoskie, pestki do owsianki -
Leniova może więcej wody dawać między karmieniami 🤷🏼♀️❓ Może jabłko, gruszka ❓
Thefi to u mnie znowu jest tak, że małą lubi blw a jak zrobię z tego papkę i chcę jej podać łyżeczką, to za Boga nie zje🙄 Mikołaj od Casjo ma podobnie jeśli pamiętam 😉 Za to musik łyżeczką wcina jakby 100lat nic nie jadła 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 14:51
-
leniova wrote:Co to jest karob? Nie mam czym zmielić orzechów ale masło orzechowe z fistaszków daliśmy jej po forumowej inspiracji
-
Karob to zamiennik kakao, mączka chleba świętojańskiego, roślina strączkowa. Polecam poczytać.
Ma dużo minerałów w tym żelazo i nie ma teobrominy jak kakao. No i dobrze smakuje, a ja się staram podawać małej tylko to co też za smaczne uważam
Ja miele w młynku do kawy elektrycznym.
A jedzenia zwykłego jej nie mielę tylko to co naturalnie jest papka np. Owsianka dostaje łyżeczką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 15:13
-
Angelika, też mam taką miseczkę! Chyba. Ale u nas się góra nie ściąga i ciężko wodę wylać z dołu. Ten koreczek mi za bardzo nie pomaga.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥