X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz super! :)

AgaRydz lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ja na siusiaka mówiałam siusiak a na pchwe pupcia. Jakos młoda zrozumiała o co chodzi i nie drążyła.
    Nie chodzi o to, ze dziecko nie zrozumie tylko o to, ze juz od malego przekazujemy mu to, ze z naszymi narzadami plciowymi jest cos nie tak. Czemu nie wymyslamy innych okreslen na glowe, rece? Wstydzimy sie slow penis, pochwa, odbyt itp. Potem niechetnie rozmawiamy o sprawach dojrzewania, potem o seksie, czesto ucinamy zaczerwienieni rozmowe albo wysylamy do mamy/taty. Efekt tego taki, ze dorosli ludzie boja sie rozmow o sprawach intymnych, powiedzenie partnerowi na co Ma sie w lozku ochote przyprawia o zawal, wizyta u ginekologa czy urologa staje sie tortura Bo to taaaaki wstyd przeciez. Nie mowie, te tak jest zawsze i u kazdego ale mysle, ze to dosc powszechne zjawisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:03

Magda - mbc, ines., kinga27.30, mikaja, PannaEvans, AgaRydz lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my także po prenatalnych :) dzidziolek rośnie zdrowo, zero odchylen nawet pokazał nam język aż się lekarz śmiał :) no i wygląda na to, że będziemy mieć córeczkę :)

mikka86, Alrauna1987, Czarna_kawa, Kajtolo, Sylka135, Emma_, Eluska, LidziA89, Patrycja28, ines., Alisia, xgirl, kinga27.30, mikaja, Kamsza, AgaRydz, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana1,AgaRydz,wielkie gratulacje! Solidarność jajników jak widzę hehe! :p

Mikaja,a co do wróżenia płci to babcia mojego narzeczonego pytała z której strony jeździł głowicą od usg ginek jak badał przez brzuch i niby po mojej lewej jak było dziecię to córa,po prawej chłopak :p śmiesznostka,ale póki co się potwierdziło :D Heheh babunie

AgaRydz lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana1 Gratuluję córeczki!
    Xgirl jak nie unikałam takich rozmów z córka ale też nie zagłebiałam sie w tematy. Jak miała 6 lat to była oswojona np z gejami bo mój przyjaciel i partner to gej ale osobiście uważam,ze są lepsze tematy na świecie niz sex. Ja tam nie mam problemu z rozmowami na ten temat ze swoim facetem ale tego sexu jest za duzo dookoła. Kiedy jest mniej obecny jest czymś prywatnym i ciekawym,kiedy jest wszędzie to sie przejada. Ludzie zbyt sie na tym skupiają w tych czasach. Troszke irytuje mnue to ze na uzdrowienie relacji w zwiazku wszystkie rady opieraja sie na życiu łózkowym a nie na tym zeby NA PRZYKŁAD wyjechać razem na weekend pod namiot i sobie zrobić romantyczny surviwal czy tam inne takie. Teraz to tylko wygląd i seks. Ale sie rozpisałam nie na temat już w sumie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana1 Gratuluję córeczki!
    Xgirl jak nie unikałam takich rozmów z córka ale też nie zagłebiałam sie w tematy. Jak miała 6 lat to była oswojona np z gejami bo mój przyjaciel i partner to gej ale osobiście uważam,ze są lepsze tematy na świecie niz sex. Ja tam nie mam problemu z rozmowami na ten temat ze swoim facetem ale tego sexu jest za duzo dookoła. Kiedy jest mniej obecny jest czymś prywatnym i ciekawym,kiedy jest wszędzie to sie przejada. Ludzie zbyt sie na tym skupiają w tych czasach. Troszke irytuje mnue to ze na uzdrowienie relacji w zwiazku wszystkie rady opieraja sie na życiu łózkowym a nie na tym zeby NA PRZYKŁAD wyjechać razem na weekend pod namiot i sobie zrobić romantyczny surviwal czy tam inne takie. Teraz to tylko wygląd i seks. Ale sie rozpisałam nie na temat już w sumie :P

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Nie chodzi o to, ze dziecko nie zrozumie tylko o to, ze juz od malego przekazujemy mu to, ze z naszymi narzadami plciowymi jest cos nie tak. Czemu nie wymyslamy innych okreslen na glowe, rece? Wstydzimy sie slow penis, pochwa, odbyt itp. Potem niechetnie rozmawiamy o sprawach dojrzewania, potem o seksie, czesto ucinamy zaczerwienieni rozmowe albo wysylamy do mamy/taty. Efekt tego taki, ze dorosli ludzie boja sie rozmow o sprawach intymnych, powiedzenie partnerowi na co Ma sie w lozku ochote przyprawia o zawal, wizyta u ginekologa czy urologa staje sie tortura Bo to taaaaki wstyd przeciez. Nie mowie, te tak jest zawsze i u kazdego ale mysle, ze to dosc powszechne zjawisko.
    Ja myślę że to nie chodzi o to , że się wstydzimy tych zwrotów,tylko do dziecka tak właśnie mówimy pieszczotliwie, tak jak zazwyczaj nie mówimy ręka, noga,tylko rączka , nóżka,oczko, główka,a jakoś głupio brzmi penisek, pochwiczka :) na usta też nie mówimy do dziecka usta ,tylko buzia zazwyczaj. Nie otwórz usta tylko otwórz buzię

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę wierzycie w płeć która powiedział Wam lekarz na badaniu? Ja osobiście na tak wczesnym etapie nie traktuje tego jako pewnik i nikomu z mężem nie mówimy co gin powiedziała. Zobaczymy na polowkowych czy się potwierdzi ;)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak nie mówimy kał i mocz tylko siusiu i kupa :)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Naprawdę wierzycie w płeć która powiedział Wam lekarz na badaniu? Ja osobiście na tak wczesnym etapie nie traktuje tego jako pewnik i nikomu z mężem nie mówimy co gin powiedziała. Zobaczymy na polowkowych czy się potwierdzi ;)
    Jeśli jest dobry sprzęt to owszem da się stwierdzić z 90 proc podobieństwem płeć już w 12 tyg, a 100 procent to nigdy nie będzie,nawet w 30 tyg

Eluska lubi tę wiadomość

• amica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie lipcowe ja niestety Was opuszczam. Nie jest mi dane zostać mama...

Dziś jest 11tydz i dowiedziałam się że serduszko przestało bić a moje w tym momencie rozpadło się doszczętnie...

Zycze Wam wszystkiego dobrego, może jeszcze kiedyś wrócę na fioletowa stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:45

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Asia tez dziś miała chyba prenatalne ? Pisała coś ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica bardzo mi przykro :( dużo sił dla Ciebie ;**

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nasza Mysza tak się rozkraczyla w badaniu że lekarz nie miał wątpliwości co do płci a sam mówił że jak pewności mieć nie będzie to nam nie powie

Eluska, mikka86 lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Mamusie lipcowe ja niestety Was opuszczam. Nie jest mi dane zostać mama...

Dziś jest 11tydz i dowiedziałam się że serduszko przestało bić a moje w tym momencie rozpadło się doszczętnie...

Zycze Wam wszystkiego dobrego, może jeszcze kiedyś wrócę na fioletowa stronę.
    Jejku :( jak bardzo mi przykro :( lekarz powiedział na jakim etapie się zatrzymało ?

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica bardzo mi przykro... :(

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica bardzo współczuję :( nigdy nie trać nadziei!

• amica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie patrzac na wielkość to na 7 tygodniu ale 18 grudnia byłam na wizycie i serduszko bilo a to był tydzień 9.

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Teoretycznie patrzac na wielkość to na 7 tygodniu ale 18 grudnia byłam na wizycie i serduszko bilo a to był tydzień 9.
    :( Nie poddawaj się, na pewno kiedyś wrócisz na fioletową stronę

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica,bardzo współczuje kochana :( tulę mocno...

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ