Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaJJ wrote:Ja na siusiaka mówiałam siusiak a na pchwe pupcia. Jakos młoda zrozumiała o co chodzi i nie drążyła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:03
Magda - mbc, ines., kinga27.30, mikaja, PannaEvans, AgaRydz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymy także po prenatalnych
dzidziolek rośnie zdrowo, zero odchylen nawet pokazał nam język aż się lekarz śmiał
no i wygląda na to, że będziemy mieć córeczkę
mikka86, Alrauna1987, Czarna_kawa, Kajtolo, Sylka135, Emma_, Eluska, LidziA89, Patrycja28, ines., Alisia, xgirl, kinga27.30, mikaja, Kamsza, AgaRydz, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
Nana1,AgaRydz,wielkie gratulacje! Solidarność jajników jak widzę hehe! :p
Mikaja,a co do wróżenia płci to babcia mojego narzeczonego pytała z której strony jeździł głowicą od usg ginek jak badał przez brzuch i niby po mojej lewej jak było dziecię to córa,po prawej chłopak :p śmiesznostka,ale póki co się potwierdziłoHeheh babunie
AgaRydz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNana1 Gratuluję córeczki!
Xgirl jak nie unikałam takich rozmów z córka ale też nie zagłebiałam sie w tematy. Jak miała 6 lat to była oswojona np z gejami bo mój przyjaciel i partner to gej ale osobiście uważam,ze są lepsze tematy na świecie niz sex. Ja tam nie mam problemu z rozmowami na ten temat ze swoim facetem ale tego sexu jest za duzo dookoła. Kiedy jest mniej obecny jest czymś prywatnym i ciekawym,kiedy jest wszędzie to sie przejada. Ludzie zbyt sie na tym skupiają w tych czasach. Troszke irytuje mnue to ze na uzdrowienie relacji w zwiazku wszystkie rady opieraja sie na życiu łózkowym a nie na tym zeby NA PRZYKŁAD wyjechać razem na weekend pod namiot i sobie zrobić romantyczny surviwal czy tam inne takie. Teraz to tylko wygląd i seks. Ale sie rozpisałam nie na temat już w sumie -
nick nieaktualnyNana1 Gratuluję córeczki!
Xgirl jak nie unikałam takich rozmów z córka ale też nie zagłebiałam sie w tematy. Jak miała 6 lat to była oswojona np z gejami bo mój przyjaciel i partner to gej ale osobiście uważam,ze są lepsze tematy na świecie niz sex. Ja tam nie mam problemu z rozmowami na ten temat ze swoim facetem ale tego sexu jest za duzo dookoła. Kiedy jest mniej obecny jest czymś prywatnym i ciekawym,kiedy jest wszędzie to sie przejada. Ludzie zbyt sie na tym skupiają w tych czasach. Troszke irytuje mnue to ze na uzdrowienie relacji w zwiazku wszystkie rady opieraja sie na życiu łózkowym a nie na tym zeby NA PRZYKŁAD wyjechać razem na weekend pod namiot i sobie zrobić romantyczny surviwal czy tam inne takie. Teraz to tylko wygląd i seks. Ale sie rozpisałam nie na temat już w sumie -
xgirl wrote:Nie chodzi o to, ze dziecko nie zrozumie tylko o to, ze juz od malego przekazujemy mu to, ze z naszymi narzadami plciowymi jest cos nie tak. Czemu nie wymyslamy innych okreslen na glowe, rece? Wstydzimy sie slow penis, pochwa, odbyt itp. Potem niechetnie rozmawiamy o sprawach dojrzewania, potem o seksie, czesto ucinamy zaczerwienieni rozmowe albo wysylamy do mamy/taty. Efekt tego taki, ze dorosli ludzie boja sie rozmow o sprawach intymnych, powiedzenie partnerowi na co Ma sie w lozku ochote przyprawia o zawal, wizyta u ginekologa czy urologa staje sie tortura Bo to taaaaki wstyd przeciez. Nie mowie, te tak jest zawsze i u kazdego ale mysle, ze to dosc powszechne zjawisko.
na usta też nie mówimy do dziecka usta ,tylko buzia zazwyczaj. Nie otwórz usta tylko otwórz buzię
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
Sylka135 wrote:Naprawdę wierzycie w płeć która powiedział Wam lekarz na badaniu? Ja osobiście na tak wczesnym etapie nie traktuje tego jako pewnik i nikomu z mężem nie mówimy co gin powiedziała. Zobaczymy na polowkowych czy się potwierdzi
Eluska lubi tę wiadomość
-
Mamusie lipcowe ja niestety Was opuszczam. Nie jest mi dane zostać mama...
Dziś jest 11tydz i dowiedziałam się że serduszko przestało bić a moje w tym momencie rozpadło się doszczętnie...
Zycze Wam wszystkiego dobrego, może jeszcze kiedyś wrócę na fioletowa stronę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:45
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
amica wrote:Mamusie lipcowe ja niestety Was opuszczam. Nie jest mi dane zostać mama...
Dziś jest 11tydz i dowiedziałam się że serduszko przestało bić a moje w tym momencie rozpadło się doszczętnie...
Zycze Wam wszystkiego dobrego, może jeszcze kiedyś wrócę na fioletowa stronę.jak bardzo mi przykro
lekarz powiedział na jakim etapie się zatrzymało ?
-
nick nieaktualny
-
Teoretycznie patrzac na wielkość to na 7 tygodniu ale 18 grudnia byłam na wizycie i serduszko bilo a to był tydzień 9."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."