Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz super! :)

AgaRydz lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Ja na siusiaka mówiałam siusiak a na pchwe pupcia. Jakos młoda zrozumiała o co chodzi i nie drążyła.
    Nie chodzi o to, ze dziecko nie zrozumie tylko o to, ze juz od malego przekazujemy mu to, ze z naszymi narzadami plciowymi jest cos nie tak. Czemu nie wymyslamy innych okreslen na glowe, rece? Wstydzimy sie slow penis, pochwa, odbyt itp. Potem niechetnie rozmawiamy o sprawach dojrzewania, potem o seksie, czesto ucinamy zaczerwienieni rozmowe albo wysylamy do mamy/taty. Efekt tego taki, ze dorosli ludzie boja sie rozmow o sprawach intymnych, powiedzenie partnerowi na co Ma sie w lozku ochote przyprawia o zawal, wizyta u ginekologa czy urologa staje sie tortura Bo to taaaaki wstyd przeciez. Nie mowie, te tak jest zawsze i u kazdego ale mysle, ze to dosc powszechne zjawisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:03

Magda - mbc, ines., kinga27.30, mikaja, PannaEvans, AgaRydz lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my także po prenatalnych :) dzidziolek rośnie zdrowo, zero odchylen nawet pokazał nam język aż się lekarz śmiał :) no i wygląda na to, że będziemy mieć córeczkę :)

mikka86, Alrauna1987, Czarna_kawa, Kajtolo, Sylka135, Emma_, Eluska, LidziA89, Patrycja28, ines., Alisia, xgirl, kinga27.30, mikaja, Kamsza, AgaRydz, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana1,AgaRydz,wielkie gratulacje! Solidarność jajników jak widzę hehe! :p

Mikaja,a co do wróżenia płci to babcia mojego narzeczonego pytała z której strony jeździł głowicą od usg ginek jak badał przez brzuch i niby po mojej lewej jak było dziecię to córa,po prawej chłopak :p śmiesznostka,ale póki co się potwierdziło :D Heheh babunie

AgaRydz lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana1 Gratuluję córeczki!
    Xgirl jak nie unikałam takich rozmów z córka ale też nie zagłebiałam sie w tematy. Jak miała 6 lat to była oswojona np z gejami bo mój przyjaciel i partner to gej ale osobiście uważam,ze są lepsze tematy na świecie niz sex. Ja tam nie mam problemu z rozmowami na ten temat ze swoim facetem ale tego sexu jest za duzo dookoła. Kiedy jest mniej obecny jest czymś prywatnym i ciekawym,kiedy jest wszędzie to sie przejada. Ludzie zbyt sie na tym skupiają w tych czasach. Troszke irytuje mnue to ze na uzdrowienie relacji w zwiazku wszystkie rady opieraja sie na życiu łózkowym a nie na tym zeby NA PRZYKŁAD wyjechać razem na weekend pod namiot i sobie zrobić romantyczny surviwal czy tam inne takie. Teraz to tylko wygląd i seks. Ale sie rozpisałam nie na temat już w sumie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana1 Gratuluję córeczki!
    Xgirl jak nie unikałam takich rozmów z córka ale też nie zagłebiałam sie w tematy. Jak miała 6 lat to była oswojona np z gejami bo mój przyjaciel i partner to gej ale osobiście uważam,ze są lepsze tematy na świecie niz sex. Ja tam nie mam problemu z rozmowami na ten temat ze swoim facetem ale tego sexu jest za duzo dookoła. Kiedy jest mniej obecny jest czymś prywatnym i ciekawym,kiedy jest wszędzie to sie przejada. Ludzie zbyt sie na tym skupiają w tych czasach. Troszke irytuje mnue to ze na uzdrowienie relacji w zwiazku wszystkie rady opieraja sie na życiu łózkowym a nie na tym zeby NA PRZYKŁAD wyjechać razem na weekend pod namiot i sobie zrobić romantyczny surviwal czy tam inne takie. Teraz to tylko wygląd i seks. Ale sie rozpisałam nie na temat już w sumie :P

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Nie chodzi o to, ze dziecko nie zrozumie tylko o to, ze juz od malego przekazujemy mu to, ze z naszymi narzadami plciowymi jest cos nie tak. Czemu nie wymyslamy innych okreslen na glowe, rece? Wstydzimy sie slow penis, pochwa, odbyt itp. Potem niechetnie rozmawiamy o sprawach dojrzewania, potem o seksie, czesto ucinamy zaczerwienieni rozmowe albo wysylamy do mamy/taty. Efekt tego taki, ze dorosli ludzie boja sie rozmow o sprawach intymnych, powiedzenie partnerowi na co Ma sie w lozku ochote przyprawia o zawal, wizyta u ginekologa czy urologa staje sie tortura Bo to taaaaki wstyd przeciez. Nie mowie, te tak jest zawsze i u kazdego ale mysle, ze to dosc powszechne zjawisko.
    Ja myślę że to nie chodzi o to , że się wstydzimy tych zwrotów,tylko do dziecka tak właśnie mówimy pieszczotliwie, tak jak zazwyczaj nie mówimy ręka, noga,tylko rączka , nóżka,oczko, główka,a jakoś głupio brzmi penisek, pochwiczka :) na usta też nie mówimy do dziecka usta ,tylko buzia zazwyczaj. Nie otwórz usta tylko otwórz buzię

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę wierzycie w płeć która powiedział Wam lekarz na badaniu? Ja osobiście na tak wczesnym etapie nie traktuje tego jako pewnik i nikomu z mężem nie mówimy co gin powiedziała. Zobaczymy na polowkowych czy się potwierdzi ;)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak nie mówimy kał i mocz tylko siusiu i kupa :)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Naprawdę wierzycie w płeć która powiedział Wam lekarz na badaniu? Ja osobiście na tak wczesnym etapie nie traktuje tego jako pewnik i nikomu z mężem nie mówimy co gin powiedziała. Zobaczymy na polowkowych czy się potwierdzi ;)
    Jeśli jest dobry sprzęt to owszem da się stwierdzić z 90 proc podobieństwem płeć już w 12 tyg, a 100 procent to nigdy nie będzie,nawet w 30 tyg

Eluska lubi tę wiadomość

• amica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie lipcowe ja niestety Was opuszczam. Nie jest mi dane zostać mama...

Dziś jest 11tydz i dowiedziałam się że serduszko przestało bić a moje w tym momencie rozpadło się doszczętnie...

Zycze Wam wszystkiego dobrego, może jeszcze kiedyś wrócę na fioletowa stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 19:45

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Asia tez dziś miała chyba prenatalne ? Pisała coś ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica bardzo mi przykro :( dużo sił dla Ciebie ;**

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nasza Mysza tak się rozkraczyla w badaniu że lekarz nie miał wątpliwości co do płci a sam mówił że jak pewności mieć nie będzie to nam nie powie

Eluska, mikka86 lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Mamusie lipcowe ja niestety Was opuszczam. Nie jest mi dane zostać mama...

Dziś jest 11tydz i dowiedziałam się że serduszko przestało bić a moje w tym momencie rozpadło się doszczętnie...

Zycze Wam wszystkiego dobrego, może jeszcze kiedyś wrócę na fioletowa stronę.
    Jejku :( jak bardzo mi przykro :( lekarz powiedział na jakim etapie się zatrzymało ?

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica bardzo mi przykro... :(

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica bardzo współczuję :( nigdy nie trać nadziei!

• amica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie patrzac na wielkość to na 7 tygodniu ale 18 grudnia byłam na wizycie i serduszko bilo a to był tydzień 9.

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Teoretycznie patrzac na wielkość to na 7 tygodniu ale 18 grudnia byłam na wizycie i serduszko bilo a to był tydzień 9.
    :( Nie poddawaj się, na pewno kiedyś wrócisz na fioletową stronę

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica,bardzo współczuje kochana :( tulę mocno...

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ