Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Drobinka91 wrote:Też słyszałam o takich przypadkach, tylko właściwie to w jedną stronę, że z dziewczynki zrobił się chłopak, a nie odwrotnie :p staram się jeszcze nie nastawiać, ale u nas ewidentnie było widać wyrostek który kieruje się do góry, a nie wzdłuż kręgosłupa.
A pępowina była w okolicach główki więc to nie to :p No ale poczekamy zobaczymy
Zrobiłam screena z filimku, który nagrywał mąż podczas badania, tu dobrze widać ten wyrostek, jest zaznaczony kursorem :p
Oczywiście ze odwrotnie tezpoczytaj wątek o którym mówi Hope, jest mnóstwo takich przypadków. Dzidzia ma te 5-7 cm, skoro stopka ma kilkanascie milimetrów to ile ma narząd? Na tym etapie mimo świetnego sprzętu bardzo łatwo o pomyłkę, to trochę wróżenie z fusów
mikaja, Drobinka91, Sylka135 lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Oczywiście ze odwrotnie tez
poczytaj wątek o którym mówi Hope, jest mnóstwo takich przypadków. Dzidzia ma te 5-7 cm, skoro stopka ma kilkanascie milimetrów to ile ma narząd? Na tym etapie mimo świetnego sprzętu bardzo łatwo o pomyłkę, to trochę wróżenie z fusów
Dokładnie - a jak dziecko w ruchu to ten wyrostek moze wygladac na rownolegly a moze na prostopadly i o. W UK jest z tym spokoj - mowia dopiero na polowkowym - i to musi sie i ojciec i mama zgodzic i tyle.
Ja jestem ciekawa, ale nie spieszy mi sie jakos mega megaWszystko w swoim czasie. Byle bylo, zywe i zdrowe.
Drobinka91, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ines. wrote:Oczywiście ze odwrotnie tez
poczytaj wątek o którym mówi Hope, jest mnóstwo takich przypadków. Dzidzia ma te 5-7 cm, skoro stopka ma kilkanascie milimetrów to ile ma narząd? Na tym etapie mimo świetnego sprzętu bardzo łatwo o pomyłkę, to trochę wróżenie z fusów
I to nawet w końcowych etapach ciąży
ja nie wiem jak Ci lekarze tak mogą się mylić
zdziwiło mnie tylko to z jaką doktor pewnością to powiedziała, ja w ogóle nie zamierzałam pytać o płeć. :p No i wiele się czyta o tym, że jak wyrostek jest wzdłuż kręgosłupa to dziewczynka, a jak kieruje się do góry to chłopak
nie pozostaje nic innego, jak uzbroić się w cierpliwość.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Pachwiny mnie dzisiaj bolą. Nie wiem, czy to wynik wczorajszego aerobiku z mlodym na rekach wieczorem, bo wrzeszczal, czy po prostu rosne
Ale tez z dnia na dzien nie jestem w stanie ubierac spodni sprzed ciazy. Musze sie wybrac na zakupy w weekend. Dzis odpalilam ciazowe rajstopy i spodniczke z poprzedniej ciazy i czuje sie wyzwolona -
mikka86 wrote:ja mam nadzieję ,że w lutym na wizycie,też już się dowiem co do płci ,to będzie 17 tydzień
Ja liczę ze za tydzień się dowiembędzie to 16+3, z synem na podobnym etapie mi powiedział i na połówkowych potwierdził. Mój gin zawsze pyta czy rozmawiamy na temat płci
ponoc teraz w modzie jest nie wiedzieć
ja to bym na bank z ciekawości nie wytrzrymala.
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Ja liczę ze za tydzień się dowiem
będzie to 16+3, z synem na podobnym etapie mi powiedział i na połówkowych potwierdził. Mój gin zawsze pyta czy rozmawiamy na temat płci
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
ines. wrote:Ja liczę ze za tydzień się dowiem
będzie to 16+3, z synem na podobnym etapie mi powiedział i na połówkowych potwierdził. Mój gin zawsze pyta czy rozmawiamy na temat płci
A ja chcę wiedzieć chociażby po to, żeby móc ciuszki kupować a nie kombinowac z unisexami, bo tu wybór ograniczony -
mikaja wrote:A ja chcę wiedzieć chociażby po to, żeby móc ciuszki kupować a nie kombinowac z unisexami, bo tu wybór ograniczony
włącznie ze ścianami pokoju
-
mikka86 wrote:dokładnie,a jak ma być dziewczynka to mam zamiar szaleć z różem na całego
włącznie ze ścianami pokoju
O jaaaa. Kuzynka sobie swego czasu walnęła róż w pokoju, nie mogłam tam wytrzymaćto totalnie nie moje klimaty
właśnie muszę się zabrać za projektowanie pokoików dla dzieci i kompletnie nie mam weny.
-
Róż może i ładny - o ile pastelowy, bo też warto mieć na uwadze to, że takie kolory to dodatkowy bodziec dla dziecka
Ja na szczescie tematu pokoi nie mam, skoro mamy się przeprowadzac. Mlody pokoj ma - zolto-szary z bialymi mebelkamiTakze dopiero za jakies 2 lata pewnie bede kombinowala z pokojami dzieci - albo pokojem, bo mozliwe, ze beda musialy dzielic jeden. Ale to już w Polsce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:38
-
ines. wrote:O jaaaa. Kuzynka sobie swego czasu walnęła róż w pokoju, nie mogłam tam wytrzymać
to totalnie nie moje klimaty
właśnie muszę się zabrać za projektowanie pokoików dla dzieci i kompletnie nie mam weny.
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Ja dzisiaj rano poczułam dziecko tak mocno ,ze nie mam zadnych wątpliowści,ze to ruchy. To bylo tak intensywne.ze aż się poryczałam jak głupiaurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Cześć
Byłam wczoraj na usg, młode , tak jak na prenatalnych wychodzi o 3 dni większe wg pomiarów;) wczoraj było 15+4, a z pomiarów 16+0tc.
Dalej nie wiadomo co to , bo nóżki skrzyżowane, a do tego tak odwrócone że widać wszystko oprócz płci;) dla mnie najważniejsze że lekarka mówi że wszystko w porządku, krwiaki zniknęły i nie pojawiają się ponownie.
Dziś idę jeszcze na wizytę do gin w ramach pakietu, ale tylko po skierowanie na polowkowe, cytologie i badania krwi, bo usg medicoverze nie robią na zwykłych wizytach.
I mam te wyniki z 1 prenatalnych tzn obliczone ryzyka. Podstawowe ryzyka chyba przez mój wiek by były niepokojące ale ryzyka skorygowane wyszły bardzo dobrzeines., Czarna_kawa, Eluska, LidziA89 lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019