X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Siedze w domu juz 10 lat kolejne dwa nie zrobia mi zadnej roznicy
    Latem rozloze basen na podwórku i bedziemy kozystac jak bedzie pogoda nie mam parcia na szklo majorke czy inne duperele zalezy mi na zdrowi wlasnej rodziny .a ze znajomymi moge pogadac na skype czy na wideo w mesagerze robie tak z siostra ktora mieszka w holandii.
    Kwarantanna nic w moim zyciu nie zmienila .🤷
    I to jest zdrowe podejście do sprawy. Brawo👏👏👏.

33Sylwia lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to się ta izolacja nawet podoba. Zamiast @@@ do pracy spędzam czas z rodziną. Polecam.
    Pozdrawiam z norweskiej prowincji 😂

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 marca 2020, 09:35

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • leniova Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Leniova, błagam cię. Ja ciebie nie mam zamiaru przekonywać, że izolacja to coś dobrego dla ciebie i innych, bo ty w tych kategoriach nie rozumujesz. Niepójście nad jezioro latem to nie dramat, tak samo jak niewidywanie kolegów czy sąsiadów, dramatem jest śmierć albo poważne zagrożenie dla życia innego człowieka, a tu o to się rozchodzi. Czasem warto zobaczyć coś więcej niż czubek własnego nosa. 🙂 Niestety przez myślenie w takich kategoriach we Włoszech w ciągu dwóch ostatnich dób umarło ponad tysiąc osób.
    Więzienie dwuletnie to jest dramat. Bo od tego się choruje fizycznie i psychicznie. Dla kogoś, kto się wychował nad jeziorem, nie pójście nad jezioro to jest dramat. Ja mogę zrezygnować i na 10lat z kupowania sobie nowych ciuchów i wynaszac łachy. Nie boli mnie. Ale odcięta od przyrody być nie umiem. I kiedy mam bezludną plażę to nie widzę powodu, by zakazywać tam wstępu. Poza tym radzę się lepiej zorientować w sytuacji we Włoszech. Tam ludzie od dziesięcioleci cierpią na chroniczne choroby dróg oddechowych, bo to region przemysłowy. A poza tym tam tylko co "zreformowano" służbę zdrowia i przez to jest niewydolna a nie przez pandemię. Nie ma u nas takiego zagrożenia, by przekształcać cały kraj w więzienie o zaostrzonym rygorze. W Chinach też nie zniewolono całego kraju tylko jedną prowincję. I nie na pół roku na na 6tygodni. Trzeba myśleć racjonalnie a nie dać się zaślepić panice.

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leniova wrote:
    Więzienie dwuletnie to jest dramat. Bo od tego się choruje fizycznie i psychicznie. Dla kogoś, kto się wychował nad jeziorem, nie pójście nad jezioro to jest dramat. Ja mogę zrezygnować i na 10lat z kupowania sobie nowych ciuchów i wynaszac łachy. Nie boli mnie. Ale odcięta od przyrody być nie umiem. I kiedy mam bezludną plażę to nie widzę powodu, by zakazywać tam wstępu. Poza tym radzę się lepiej zorientować w sytuacji we Włoszech. Tam ludzie od dziesięcioleci cierpią na chroniczne choroby dróg oddechowych, bo to region przemysłowy. A poza tym tam tylko co "zreformowano" służbę zdrowia i przez to jest niewydolna a nie przez pandemię. Nie ma u nas takiego zagrożenia, by przekształcać cały kraj w więzienie o zaostrzonym rygorze. W Chinach też nie zniewolono całego kraju tylko jedną prowincję. I nie na pół roku na na 6tygodni. Trzeba myśleć racjonalnie a nie dać się zaślepić panice.
    ale oni już ogłosili, że macie zakaz wychodzenia z domu przez pół roku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 16:26

zi13flw1mwerwam8.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio... Chyba zrobię se kwarantannę od forum

anngelikamartaa, LidziA89 lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no cotka!

Hejho pozdrawiamy z balkonu! Jednoczymy się z braćmi i siostrami w tej wyniszczającej walce siedzeniem na dupie. Jest ciężko! Dobrze, że mamy zapas Sudokremu na odleżyny. Po tygodniu kupiliśmy już fototapetę z basenem i lampkę w kształcie słońca. Dzieci bawią się z przyjaciółmi wyciętymi z kartonu. Już się nawet zdążyli kilka razy pobić. Na youtube odpalony szum morza, salon zasypany piachem z alliexpress. Ile to może trwać? 5 lat? 40? Mam 35 i nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek w życiu popłynę łódką. Czytam non stop o ofiarach pandemii i nie ma ich tak znowu dużo. Ludzie muszą na coś umierać. A co z nami?! My nie żyjemy żyjąc!

JaSzczurek, mikaja, Lullaby, Emma_, Drobinka91, AgaSY, Aniamania, kinga27.30, 33Sylwia, Eja, LidziA89, Lady_Dior, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia rozwalilas system :D aż się zalogowałam żeby to napisac :D

• anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova błagam Cię.
    Może po prostu znajdź sobie takie forum na którym będziesz dyskutować o koronawirusie bo serio jak czytam te mądrości to mam ochotę na przerwę od forum. Dziewczyno please!🤷🏼‍♀️🙏🏻

JaSzczurek lubi tę wiadomość

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedź na dupie i nie marudź 😛 masz ogród? Internet? Umiesz włączać videorozmowy? To dasz radę. Dla dobra wszystkich starszych ludzi. A im więcej ludzi się nie dostosuje, tym dłużej będziemy usadzenia na zadku. Włochy uwaliło to, że nie trzymali się tego, co mówiono. Bo to towarzyski naród, też myśleli podobnie, że nikt ich zamknąć nie może. Ten poszedł do sąsiada, ten na urodziny, ten na wesele. I wszyscy widzimy, co tam się dzieje. Czasem nie warto wychodzić przed szereg.

I tak pół żartem pół serio, inteligentni ludzie się nie nudzą 😉. Jest tyle zajęć, które można porobić 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 16:59

JaSzczurek, Drobinka91, LidziA89 lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus jeszcze Ci politycy posrani. Ci lekarze jak z psiej dupy trąba. Ci, ftu, światowej klasy specjaliści z każdej dziedziny ustalający obecne zalecenia! Nie od dziś wiadomo, że każdy polityk woli rządzić krajem z wyniszczoną gospodarką i protestami, na skraju upadku, zamiast pić spokojnie kawę i zgarniać kasę za nic. To musi być jakiś światowy spisek, żeby nam zaszkodzić w naszej codziennej rutynie. A rutyna to zdrowie psychiczne. I to chyba akurat widać...

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • leniova Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    ale oni już ogłosili, że macie zakaz wychodzenia z domu przez pół roku?
    Jutro ogłoszą. Najpierw na miesiąc a potem będą przedłużać. Zawsze tak robią. Piszą, że nad czymś niby debatują, niby niechętnie a potem to wprowadzają. Skoro są "przecieki" w oficjalnych mediach o dwóch latach to będą dwa lata. No chyba, że wcześniej wybuchnie jakaś wojna domowa :(

Dziewczyny, nie zapominajcie, że ludzie są różni. Są osoby bardziej lub mniej towarzyskie. Dla jednego torturą jest być na weselu a dla drugiego nie móc tam pójść. Nie oceniajcie każdego jedną miarą. Może dla którejś z Was jest niewyobrażalne zrezygnować z makijażu czy telewizji. Ja mogę bez bólu. Nie potrzebna mi piłka nożna czy dyskoteki. Nie chcę latać samolotem. Mogę nawet głupią maseczkę nosić, gdyby były w sprzedaży i nałożono taki obowiązek. Nie sprzeciwiałabym się. Ale bez natury po prostu cierpię. Jest to dla mnie tortura. O tyle gorsza, że nie widzę w niej żadnego sensu, bo ludzi na łonie natury spotykamy skrajnie rzadko i z dużej odległości. Okrucieństwem jest odizolowywanie dzieci od rówieśników na wiele miesięcy czy lat. Tego nie było w czasie żadnej dotychczasowej dyktatury w historii ludzkości. Nasze dzieci cierpią przez to :( Jak mają się kształtować ich postawy społeczne w tak długiej izolacji? Dzieci inaczej odczuwają czas. A przede wszystkim w obecnej sytuacji nie widzę najmniejszego sensu dla naszego regionu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova wez no powiedz co ma pizda to wiewiórki. Nikt Was w domach nie pozamykał,możecie isc na ogród, ulicą do sklepu czy tam co. Macie co jeść. Nie widzieć się z rodziną w tych czasach przez poł roku to pikuś. Tak szczerze,co ile sie z nimi widzisz?

Musisz sie pogodzic z tym,ze stalas sie ofiarą konsumpcjonizmu.

Masz jakiś ogród? Macie neta? Ksiazki? Basen do ogrodka se zamów,do rodziny zadzwoń. Dzieci tez dadza rade. Kwarantanna musi byc i dyscyplina a nie jojczenie. Nie sposób latac po knajpach,sklepach i znajomych i znajdowac w tym sens życia

AgaSY lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova a tak na serio. Co jest oficjalnie zakazane bo nie znam niemieckiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Właśnie czytam, że Watykan przełożył Wielkanoc na 14 września 😲😮😑
    A gdzie tam. Nie mogą przelozyc. Nie bedzie swiecenia pokarmow i obchodów. Święto bedzie

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Siedź na dupie i nie marudź 😛 masz ogród? Internet? Umiesz włączać videorozmowy? To dasz radę. Dla dobra wszystkich starszych ludzi. A im więcej ludzi się nie dostosuje, tym dłużej będziemy usadzenia na zadku. Włochy uwaliło to, że nie trzymali się tego, co mówiono. Bo to towarzyski naród, też myśleli podobnie, że nikt ich zamknąć nie może. Ten poszedł do sąsiada, ten na urodziny, ten na wesele. I wszyscy widzimy, co tam się dzieje. Czasem nie warto wychodzić przed szereg.

I tak pół żartem pół serio, inteligentni ludzie się nie nudzą 😉. Jest tyle zajęć, które można porobić 🙉
    Tak, włączę videorozmowy ośmiolatkowi. Powspina się na drabinki przez wideo z kumplami, zjedzie sobie z wirtualnej zjeżdżalni i ugotuje zupę z chwastów z koleżankami - wirtualnie. Nawet książek nie mogę mu wypożyczyć, bo decyzję o zamknięciu biblioteki podjęto W NOCY i nie mieliśmy szansy wziąć zapasu. Nie stać nas na kupowanie online 30knig dziennie a w takim tempie nasz syn czyta. Z sąsiadami wymieniać się nie można, no bo izolacja przecież. A ogródka koło domu nie mam, tylko 2km dalej. Jak wprowadzą zakaz, to nie będę mogła do niego pójść :(

Kończę temat, bo to nie ma tu sensu :( Lubicie być w czetrech ścianach, to w nich siedźcie. Dla mnie to jest równe morderstwu. I nie bardzo wiem, kogo ja mam chronić, skoro tu wszyscy są zdrowi. A poza tym ja nie płaczę, że chcę siedzieć w tłumie ludzi, tylko że chcę móc pospacerować z psem po lesie Z DALA od ludzi.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stop, powiedz, jakie macie TERAZ ograniczenia, bo nie wiem.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w Niemczec, ale tutaj spacery w lesie z dala od ludzi są jak najbardziej dozwolone - nawet dla tych pod kwarantanną. Tylko ci z potwierdzonym zakażeniem nie mogą wychodzić z domu. Osoby nie pod kwarantanną mogą się spotykać z pojedynczymi osobami, chodzić do sklepów, na spacery. Nie ma szans, żeby to trwało 2 lata - nie wiem czego się naczytałaś, ale nikt Cię nie zabije w domu deskami na dwa lata, naprawdę. Co do wideokonferencji to mój ośmiomiesięczny syn tak się porozumiewa z babcią, więc nie widzę problemu dla ośmiolatka. Wiele portali udostępniło swoje zasoby gier, zabaw, filmów i książek na ten czas byle by tylko ludzie w domu siedzieli, więc na pewno książki na necie znajdziesz.

zi13flw1mwerwam8.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova znasz takie hasło jak odpowiedzialność zbiorowa tudzież społeczna? Ja też siedzę w domu, nie odwiedzam nawet dziadków, bo się o nich boję. Codziennie dzwonię, zapytać jak się czują. Wychodzimy tylko na spacer do parku, raz w tygodniu mąż jedzie na zakupy. Robię to nie tylko dlatego, żeby chronić swoją rodzinę, ale też dlatego, żeby chronić innych. Przykro mi, że przyszło Ci żyć w takich czasach i że Ci z tym tak ciężko. Pociesz się, że kiedyś będą o nas pisać w podręcznikach. I to tylko od nas zależy co - czyli olaliśmy sprawę i wymarło 50% społeczeństwa, czy daliśmy radę i pokonaliśmy pandemii w kilka tygodni. I ja nie myślę w ogóle o czasie ile to ma trwać. Ważne jest tu i teraz, że moi synowie są zdrowi, że mój mąż ma urlop i nie naraża swojego zdrowia, że mam pełna lodówkę, a moi rodzice i babcie mają się dobrze. Im szybciej zaakceptujesz sytuację tym będzie Ci łatwiej. Kto Ci kazał mieszkać w Niemczech? Zawsze mnie to bawi jak Polacy na obczyźnie narzekają na "swój" kraj.

Casjo gdzie jesteś? Jak się macie?

Lullaby odpedzilas przeziębienie?

Drobinka91, Lullaby lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wrócili ze spaceru, małemu pogoda służyła bo pięknie spał.Zeeknelam tylko i Widzęidzę, że zagorzała dyskusja na temat 👑. Więc nie wiem ,czy chce mi się nadrabiać🤷 powiem tak, niech każdy robi jak uważa 🤷🤷 ja wychodzę z małym na spacery i wychodzić będę póki nie będzie zabronione wyjście z domu . Nie bawimy się na placach zabaw,nie wchodzimy do sklepów,jak widzę większą grupę ludzi to skręcam np w inną uliczkę albo się cofam,ale spacerujemy po mieście. I dla mnie owszem, całkowity zakaz wychodzenia z domu to katorga 😩😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 17:37

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia miałam tydzień zamknięty sklep, ale nie mogę sobie pozwolić na dłuższą przerwę.Bo nikt mi czynszu i innych opłat nie umorzy. Także dziś był otwarty i nawet było kilku klientów, od pn pewnie otworze w skróconych godzinach

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
‹‹ 3286 3287 3288 3289 3290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ