Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mikaja wrote:Ja polecam Książki Jodi Picoult ale ona ciężkie tematy porusza. Jednak uwielbiam sposób w jaki opowiada historie. Ostatnie 2 które jej czytałam były o obozach zagłady i pedofilii.
A Rocketman super, piękna i smutna historia, ale fakt, trzeba lubić musicale, żeby obejrzeć.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
xgirl, czytałaś? Świetny artykuł
Profesor Uniwersytetu Stanforda John Ioannidis. Zacytuje najciekawsze w niemieckim tlumaczeniu ale podam oryginalny link po angielsku, gdyby ktoras z Was skusila sie przeczytac. To sa DOBRE wiadomosci, poprawiajace humor
https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/
"Die einzige Situation, wo eine komplette, geschlossene Population getestet wurde, war auf dem Schiff Diamond Princess", berichtet der Professor weiter. Hier habe die Sterberate bei 1 Prozent gelegen - und das, obwohl hauptsächlich ältere Personen an Bord gewesen seien. Ältere Menschen gehören der Risikogruppe an, schwer an der von Sars-CoV-2 verursachten Krankheit Covid-19 zu erkranken.
Der Experte geht davon aus, würde man diese Erkenntnisse auf die jüngere Bevölkerung der USA übertragen, läge die Sterberate dort vielleicht sogar niedriger. Ioannidis nimmt daher eine Letalitätsrate von 0,05 bis 1 Prozent bezogen auf die Infizierten in der US-Bevölkerung an.
Allerdings ist die Spanne damit sehr groß. Würde die Sterberate tatsächlich bei 0,05 Prozent liegen, wäre sie niedriger als bei der saisonalen Influenza. "Wenn das die wahre Rate wäre, wäre ein solcher Lockdown mit den möglicherweise gewaltigen sozialen und finanziellen Konsequenzen absolut irrational", meint der Wissenschaftler.
https://www.focus.de/gesundheit/news/statistikwissenschaftler-john-ioannidis-stanford-wissenschaftler-zu-coronakrise-treffen-entscheidungen-ohne-zuverlaessige-datenbasis_id_11790674.html
-
Czy Wasi Starzy też są tacy głośni?
A to musi kichnąć niczym bomba atomowa, a to schodzi po schodach jak słoń, a to mu coś spadnie i pierdalnie o podłogę... Dziecko mi budzi 😡KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
My wstali jest zle bo bym se pospała do 9 w koncu kwarantanna mozna pluc łapac i po tylku sie drapac....
Ale prezes ma w deWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 06:48
xgirl lubi tę wiadomość
-
Jaszczurek mój jest indentiko. Najbardziej mnie @@@@@ jak czyści nos.. Jak słoń jakiś.
U nas też nie jest źle, obudził się tylko raz na mleko i teraz wstał.
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 marca 2020, 09:36
-
A ja wam powiem, ze przez to, ze od samego poczatku jestesmy w domu razem i dzielimy sie wszystkim 50/50 to on taki nie jest bo widzi jaka to ciezka praca i jak cos zrypie to bedzie miec Mala na glowie a nie, ze ja wszystko naprawie, uspie, zabawie bo on sobie lazi, kicha, tlucze sie itp. Aaaaaale ma takie glupie pomysly typu ,,a po co jej jedzenie dawac skoro woli mleko?" itp🤷🏻♀️🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 08:00