Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Xgirl myślę o tym, żeby zmienić termin na późniejszy. Ale tylko jeśli wtedy termin dopłaty też się wydłuży. Jak nie to rezygnuje. Stracę zaliczkę no ale trudno. Nie dość, że korono w PL i CRO to jeszcze 2tygodniowa kwarantanna po powrocie, a już nie mówiąc o problemach na granicach (wakacje samochodem). Więc to chyba nie jest tego wartę. Zresztą widziałam ładny apel, żeby w tym roku jeździć na wakacje i wycieczki w Polsce, kupować polskie produkty, stołować się w polskich restauracjach itp, żeby we sprzed polska gospodarkę. Na zagraniczne tripy jeszcze będzie czas. Chociaż kocham Chorwację całym sercem i cierpię bardzo to jednak zdrowie ważniejsze, a ojczyzna wzywa 😁.
xgirl, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Jestem dziadzie 😂😂 ale nie mam czasu się podrapać po @@@@ a co dopiero pisać. Mały po @@@nocy ma @@@@@ dzień i zaraz go chyba wystawie za drzwi 😣
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 marca 2020, 09:37
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Alisia wrote:AgaSy co dajesz Miłoszowi do jedzenia ?
Lena jest alergikiem wcześniej krew a teraz zmiany skórne 😢😢😢
Teraz dostaje : kaszkę z owocami i obiadek ale jak trzeba będzie dać jej cztery posiłki to już się robi problem😫😫😫😫
Poratuj jakimiś pomysłami .
Miłosz na śniadanie dostaje kaszke na wodzie z łyżeczka owoców ze sloiczka i odrobina oleju lnianego (dobrze działa na skórę).
Na drugie śniadanie dostaje świeże owoce (banany, jabłka, gruszki), albo musik, jogurty weganskie (na bazie kokosa, w Lidlu są fajne). Na obiadek narazie tylko gotowe słoiczki bez mleka w skladzie.
Na podwieczorek często coś pichcę, gofry, naleśniki, racuchy, muffinki, wszystko na bazie mleka migdałowego albo kokosowego i banana zamiast jajka. Na kolacje akurat zawsze jest cyc,ale myślę, żeby wprowadzić Sinlac bez cukru, który polecała Casjo. Poza tym wszystkim je to co ja (ja też jestem na diecie bez mleka i jajka): pieczywo zwykle, chrupkie, placki ziemniaczane (łyżka maki ziemniaczanej zamiast jajka), hummus, pasty warzywne, jaglanki. Tyle teraz pamiętam, jak mi się coś przypomni to dopisze.
Edit po wpisie Mikki: makaron! Teraz prawie wszystkie makarony są bez jajka. Nie wiem jak w Norwegii, ale w Polsce kupisz zwykły z pszenicy durum, pełnoziarnisty, bezglutenowy kukurydziany, gryczany, z soczewicy, z groszku... Do tego filet z kurczaka, szpinak, oliwa z oliwek i masz obiad pierwsza klasa 😀.
Edit 2: jeszcze mi się przypomniało, że możesz podać Lence pulpeciki z indyka, a w mięsko wmieszać startą marchewkę i siemię lniane zamiast jajka 👍.
Dobre parówki (z indyka), kabanosy (bez mięsa wołowego).Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 10:33
33Sylwia, KasiaLukasia, xgirl lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Uuu....
My mielismy jechacvna 40 ur kuzyna mojego meza ale jubilat zadzwonil i przelozyl impreze .
Do tego dowiwdzialam sie ze drugi jego brat z zana mieszkaja w jednym domu .laska jezdzi do pracy jej maz tez wyjezdza i zostawia 7 latke i 5.5 latka samych w domu ....
Gdyby mops sie o tym dowiwdzial to
...odebraliby im dzieci -
xgirl wrote:Czytam was czasem i sobie mysle, ze czas najwyzszy nauczyc sie gotowac🤭🤦🏻♀️
Mikka tak lobuzuje pierun jeden? -
xgirl wrote:Gotuje w domu ale takie banaly jakies. Pokroje warzywa, dodam makaron i tyle😂
-
No dzisiaj ma jakiś @@@ dzień. Ja rzadko gotuje małemu obiady, najczęściej nadal dostaje słoiczki kupne albo moja mama mu gotuje,wekuje i mi przywozi. Ale jakiś czas temu już kupiłam tego batata i tak już leży i mnie @@@ więc stwierdziłam, że go ugotuję.
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 marca 2020, 09:37
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
No wiem🤔 Golabkow i pierogow nie umiem🤔 Choc pewnie jakbym chciala to bym sie nauczyla. Nie chce mi sie. Juz to zrobienie warzyw i jakiegos dodatku troche czasu zajmuje a nie chce mi sie siedziec pol dnia w kuchni. Jak wy to robicie?! Dwojka, trojka dzieci, do tego ugotowane, wyprane, posprzatane itp🤯
Batat lezal i ja @@@@@😂😂😂
Kiedy Ksawery bedzie jakies spanko uskuteczniac zebys sobie odpoczela?
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 12:17 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 marca 2020, 09:38
-
nick nieaktualny
-
X... Podobno zniknęłaś, bo zaczęłaś spędzać więcej czasu w kuchni 🤔 czy ja coś źle zrozumiałam?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
No gotuje ale wlasnie tak bardzo prosto, warzywa plus jakis tam fajny makaron, kasza itp, czasem mieso Ale tez nie przerobione na nic tylko w kawalku jak kupilam. Czytajac was czasem az slinka mi cieknie😬