X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia o biedulo😘 poszłaś wcześniej spać a i tak Leonek odstawiał nocne harce. A Twój stary to powinien kopa dostać na opamiętanie. Jak to mówi KasiaLukasia leci do niego taktyczny spierdo.. 😡 Mój też był taki mądry przy pierwszym dziecku. Teraz wstaje równo że mną do jednego albo drugiego.

KasiaLukasia super, że Ala w końcu dała trochę pospać. Oby i dzień był przyjemny.

AgaSy dzielnie walczysz z tymi zmianami skórnymi Miłosza. Szczerze podziwiam. I dzięki za naturalne sposoby na zmiany. Jak coś to na pewno się przyda taka wiedza. Dobrze, że już jest jakaś poprawa.

Drobinka91 gratulacje dla Olusia🎈✨ za chwilę będzie już biegał. Jak ten czas leci. Niech to ktoś zatrzyma...

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    U nas natomiast noc z tyłka (znowu), mam wrażenie że nie spałam prawie w ogóle tak często się budził :/

To zupełnie jak u mnie. Współczuję. Kawy, morze kawyyyy.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leci leci, wczoraj drukowałam zdjęcia do albumu i ramek jak był mały i wzruszałam i śmiałam się na zmianę. 🙈

Lullaby, a jak u Ciebie? Chłopaki dają Ci już trochę odpocząć? 😘

Edit. Ok, po ostatnim poście, że potrzebujesz morze kawy, cofam pytanie 😁🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 09:04

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek jest na etapie przemieszczania się do przodu ruchem naprzemiennym. Ładnie prostuje ręce, podnosi je na dłoniach i zaczyna kombinować jak podnieść kolana do czworakowania. Siadania samodzienego brak nie mówiąc już o wstawaniu.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bidon jest pod ręką ale niewiele z niego raczej ubywa. Dosyć często jest cycek i staram się dawać wodę z doidy cup albo ze szklanki. Ale on ma ogromną fazę na wszelkiego rodzaju szklanki i kubki 😅

Gratulacje dla Olusia! Adaś pełza sprawnie, zaczyna się wspinać po mnie,nie raczkuje ani też jeszcze sam nie siada, zdarza się przypadkowo.

Drobinka91, Monjaktalala lubią tę wiadomość

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Oj leci leci, wczoraj drukowałam zdjęcia do albumu i ramek jak był mały i wzruszałam i śmiałam się na zmianę. 🙈

Lullaby, a jak u Ciebie? Chłopaki dają Ci już trochę odpocząć? 😘

Edit. Ok, po ostatnim poście, że potrzebujesz morze kawy, cofam pytanie 😁🙈
    A właśnie miałam Ci odpisywać, że noce ciężkie a dni różne.😁 Raz się fajnie bawią sami i dadzą trochę dychnac. A są dni, że mam ochotę wyskoczyć z okna. Dobrze, że mąż teraz jest w domu to CZASAMI może ich na chwilę przechywycic. Chociaż biedny poszedł wczoraj spać o 2 żeby pracę nadrobić bo przy dzieciach nie ma jak🤷

Drobinka91 lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zaraz was doczytam

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, doskonale rozumiem Twój szał. U nas też często takie akcje, spontaniczne pyskówki starego 😁

Jednak przestałam się w nocy złościc, bo okazało się, że mój chlop jest pół-lunatykiem i 99% tego co się dzieje w nocy nie pamięta (nawet tego, że wstał do dziecka, więc pyskówek tym bardziej). Jak mu potem opowiadam, to i tak przeprasza (to zasługa wieloletniej pracy nad tym związkiem 😂😂😂)

KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Nie potrafi jeszcze stać, siadać i raczkowac. A i tak trzeba mieć oczy naokolo glowy! :) Strach się bać co będzie potem :)

Dlatego ja już nakupowalam zabezpieczeń za prawie 300zl, nasz stolik kawowy wygląda jak w kreskówki, jest tak obklejony gąbką, że unosiłby się na wodzie.

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to głupio i niedojrzałe zabrzmi w obliczu pandemii, ale wyobrażałam sobie, że jak się zacznie maj/czerwiec, to będziemy na maksa wykorzystywać mój urlop macierzyński i jeździć na milion wycieczek z Klusławem. Mam nadzieję, że wirus nie pokrzyzuje mi planów, bo potem powrót do pracy i doba przestanie być z gumy 😥

A tak btw. To czy po skończonym urlopie rodzicielskim można wybrać zaległy + tegoroczny urlop wypoczynkowy naraz? Czyli 52 dni? Lub czy można wybrać np. 40 dni i zostawić sobie troszkę zapasu? Orientujecie się?

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej jestem nie wyspana ale chociaż w miarę miło obudzona kubkiem kawy i śniadaniem.
    Właśnie mówilam mu ze rano to myślałam że go pobije a on wogole nie świadomy że mogło mnie wkurzyć to że zapytał co tam się dzieje.
    Dobra zaczynam dzień bez fochów bo cóż trza wytrzymać ale i tak jutro budzę go o 5 jak tylko Leon wstanie 😂 sasasasa.... 😁

relgupjy0emg7fv2.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala musisz wybrać cały zaległy urlop wypoczynkowy, a bieżący jak Ty chcesz i jak zgodzi się pracodawca.

Monjaktalala lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 Sylwia np to na grubo poleciał z tekstem,sama bym miała takiego wqrwa!
    Długo trwają takie Wasze nocki z dupy ?bo jak tak czytam to zaraz mi się przypomina mój Franek!miał dokładnie to samo A okazało się,że miał pasożyty i potem po kuracji dostawał przez jakis czas clemastinum na noc!
    Dużo sił 😘

Kasia, super że nocka przespana,moj od jakichś 3 msc spi na brzuchu i tez sa lepsze nocki!
    Drobinka gratulacje dla Oliwia,teraz pójdzie do przodu w zawrotnym tempie 😊

Monjaktalala to skoro Twój mąż jest lunatykiem to możesz mu w nocy dupnąć jak się zagrzeje bo nie będzie pamiętał 🤣🤣🤣

A u nas wczoraj 2 guzy za jeden dzień.Matka nie pilnuje dziecka chyba,podać ją do opieki !🤣🤣
    Serio jestem prawie ciągle w pobliżu a ten takie akrobacje wywija,że jeszcze przydzwonił

Monjaktalala lubi tę wiadomość

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja ja też myślałam, że skoczymy nad morze i ze będę siedzieć z Ala cale dnie na trawie w parku. No nic. Trzeba to jakoś przeżyć. Nic się nie poradzi. Ale jasne, że żal. Ja tam ciągle mam nadzieję, że to nie będzie trwać strasznie długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 11:36

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktala dokładnie tak samo chcieliśmy!w maju wyruszyć i skończyć ostatnim weekendem sierpnia bo od września do pracy !I plany poszły się walić. Bardzo się cieszę,że nie wpłaciłam całości za wakacje!

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka jakie my wulgarne obie. 🤭😂

xgirl, mikka86 lubią tę wiadomość

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje postepow❤️
    Nasz apdejt: Mala raczkuje, siada, wstaje podtrzymujac sie czegos i drze japke caly dzien🙈 Aaa i trzeci zab w natarciu.

Ja zrobilam zapiekanke z przepisu od Aski i czekam az sie upiecze😬😬

Lullaby, anngelikamartaa, KasiaLukasia, Czarna_kawa, Monjaktalala, Phyllis, Eja lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabije tego sąsiada remontowicza!!!!! :////

Ej a jakie najgłupsze teorie o kornie słyszalyscie? Mnie dziś kolega napisał, ze tak naprawdę to UFO porywa ludzi, bo... dlaczego najpierw zamknęli wszystkie szkoły? Bo się bali, że będą porywac dzieci. Ba dum tss. Ktos słyszał coś glupszego i przebije?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:

Ej a jakie najgłupsze teorie o kornie słyszalyscie? Mnie dziś kolega napisał, ze tak naprawdę to UFO porywa ludzi, bo... dlaczego najpierw zamknęli wszystkie szkoły? Bo się bali, że będą porywac dzieci. Ba dum tss. Ktos słyszał coś glupszego i przebije?
    że dzieci umierają tylko tego nie ogłaszają, żeby nie wywoływać paniki

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:

Że w Rosji wypuścili w mieście lwy z pobliskiegi ZOO żeby ograniczyć ruch ludzi na ulicach.

KasiaLukasia, xgirl lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
‹‹ 3301 3302 3303 3304 3305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ