Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu nie mogę egzekwować niczego ponieważ nadal żyjemy w WOLNYM kraju a rząd z wiadomych przyczyn nie chce wprowadzić stanu wyjątkowego. A bez takiego stanu mogą jedynie nas prosić.
Nie oznacza to że zamierzam łamać zaostrzenia tylko kolejny raz rząd pokazuje co dla niego jest ważne i to napewno nie MY.
nie śpię od 5 więc korzystając ze dzieciątko wreszcie padło idę się drzemnac na 15 min 😁Monjaktalala, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
Hej Drobinka, co tam u Olusia?
Też czekam na info o nowych ograniczeniach, wydaje mi się, że mogą dotyczyć granic miast. Ktoś pytał wczoraj czy nie spotykamy się z innymi - my też nie widujemy się z nikim, w tym z rodzicami. Moi to rozumieją, mimo, że bardzo tęsknią, natomiast tesciowie uważają, że to panika i nie do końca zgadzają sie z naszą decyzją, co mnie doprowadza do szewskiej pasji, no ale cóż.
KasiaLukasia, ja nadal liczę na to, że w czerwcu pojedziemy nad morze, mamy zabukowana kwaterę od 1 czerwca 😭 pamiętam, że też pisałaś o wypadzie nad baltyk w czerwcu, więc możemy wspólnie trzymać kciuki.
Xgirl, w dojczlandach to faktycznie kiepsko z tymi cyferkamj 😥 chociaż u nas pewnie równie ujowo, tylko nie ma testów. -
Nie wiwm jakie zaostrzenia ale fakt jestvtaki ze ludzie sie niestosuja do kwarantanny .wczoraj podobno policja zlapala malzenstwo ktore pojechalo kupic nowe auto do kogos tam..i byli na kwarantannie 🙈🤦
Mandat 50.000 dostali 🤷
Ja mam ogrodek wiwc luz ale nie powiem wspolcxuje ludziom w miescie a w bloku bez balkonu to juz wohole masakra .kazdy kij ma dwa konce niestety ludzie tak sie nabijali po co ci ohrudek kawalek ziemi .... Ja wole w miescie mieszkac wszedzie blizko ale co stego jak teraz blok to wiezienie🤷 -
No nic dziolchy. Coby nie było trzeba sie teraz dzielnie trzymać. Nie panikowac, nie popadać w doły, nie uprawiać czarnowidzctwa. I tak będzie co będzie. Przezyjemy i będziemy to kiedyś wspominać.
Claudissa, Czarna_kawa, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Alisia wrote:Nowe zakazy : zamkną parki , wprowadzą 2 godziny zakupów TYLKO dla seniorów 65+, jeżeli w sklepie są czynne 3 kasy w sklepie może być tylko 9 osób , jeżeli 2 kasy to 6 osób , jeżeli 1 kasa to 3 osoby , można wychodzić tylko pojedyńczo nie dotyczy to małych dzieci , odstęp między inna osoba 2 metry nawet jeśli to rodzina .url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Alisia wrote:My tu ubolewamy nad spacerami a w niektórych domach jest dramat : przemoc domowa , dzieci nie mają co jeść bo jedyny posiłek był w szkole , zamknięte jadłodajnie dla bezdomnych ehhhhhhhhhh
Adria no ja mieszkam w miescie, nawet balkonu nie mamy🤦🏻♀️
Mysle, ze takie bajery jak koncerty, teatry, kina, kluby, imprezy sportowe to mozna pewnie do konca roku zapomniec jesli nie dluzej. Ja bym tylko chciala zeby mozna bylo wychodzic z domu i sie w jakims malym gronie odwiedzac... No i do Polski bym chciala w czerwcu najpozniej. Reszte przezyje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 11:12
-
Moja spala od 19:30 do 8:15 z jedna przerwa na mleko kolo 3🤷🏻♀️ Tak sie ciesze, ze tak dobrze spi, ze az boje sie glosno o tym mowic zeby nie zapeszyc🙄 Choc miala swoje fazy gdzie spala beznadziejnie i myslalam, ze z mostu skocze🤦🏻♀️
-
Hej dziewczyny. U mnie noc koszmarna. Wstawaliśmy do dzieci całą noc z starym😔 i jestem nie żywa. Do tego Tymek staremu zleciał z kanapy. Pierwszy raz spadł, płakał jak nie wiem. Chyba bardziej się wystraszył, bo głowa nie uderzył tylko barkiem. Będę obserwować czy coś się nie dzieje z nim🙄 A śniło mi się dzisiaj, że spadał z łóżka i ja go w tym śnie łapalam. Proroczy ehhhh.
Współczuję wszystkim, którzy nie mają kawałka ogrodu😔 jako dorośli jeszcze to dźwigamy ale biedne te nasze maluchy. Także w głębi serca wierzę, że do końca czerwca jednak sytuacja się trochę uspokoi
Też chciałam jechać z chłopakami nad morze w czerwcu/lipcu☹️. Zobaczymy czy wyjdzie.
KasiaLukasia ja kupiłam maseczki z made with love. Dyszka za sztukę. Ale chyba AgaSy dala lepszy namiar moje za to są w kropeczki i gwiazdki😉 odezwałabym się szybciej ale ostatnio w ogóle nie mam jak🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 11:55
-
Alisia mam podobne przemyślenia. Aż mnie serce czasami boli jak zaczynam rozważać co się teraz pod niektórymi dachami dzieje😑💔
Czarna kawa super, że dziewczynki chociaż do ogródka puścisz. A jak z Starym? Nadal taki krnąbrny? I będziesz coś uskuteczniac z masy solnej? Jak coś mogę dać przepis na fajną, elastyczną 😉
Monjaktalala o to widzę, że po podobnych szkołach jesteśmy 😉 Fajnie, że takie plany masz na przyszłość co do twórczości dla Mikołaja. Mój niestety nie odziedziczył po mamie zamilowania do sztuki. Może mu przyjdzie z czasem😁 -
Sa nowe zalecenia, m.in na zewnatrz wszyscy trzymaja odstep. Nie dotyczy to rodzica opiekujacwgo sie dzieckiem czy osoba niepelnosprawna. Do tego nikt ponizej 18rz nie moze wyjsc sam. Sa tez inne zalecenia, duzo tego.
-
W ogole chcialam chodzic z Mala na zajecia muzyczne, na basen, na taka grupe z innymi dzieciakami zeby sie z innymi bawila itp i dupa. Chcialam zapewnic jej najlepsze warunki do rozwoju i mi smutno, ze z tego wszystkiego nie skorzysta Staramy sie w domu zapewnic jej mase rozrywek ale mimo to zaluje, ze nie mozna sie nigdzie ruszyc.