Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo! U nas wygląda to zazwyczaj tak samo :
6.00 cyc
9.00 owoc albo kanapka
12.00 mm
15.00 obiad
18.00 kolacja
20.00 cyc
2.00 cyc
Oczywiście jeśli jest ok bo jak cos się "zepsuje" to cyc jest częściej jak i w dzień tak i w nocy 😁
Piękna pogoda dziś ogarnęłam siebie trochę a chłopski byli na spacerze jutro moze pojedziemy na ogródek do teściów ale jeszcze myślę nad tym.
Mikka Ksawery to kopia Ciebie jak tralala! Kochany😘mikka86, Aniamania lubią tę wiadomość
-
My byliśmy dziś razem z teściami na ogródku. Z dystansem, ale jednak. Jutro jedziemy na ogród do moich rodziców. Coraz bardziej przemawia do mnie, że to wsyztsko to ściema po to, żeby pod przykrywką koronawirusa Bill Gates mógł nas wszystkich zaczipowac.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ania u nas też się wszystko ostatnio rozjeżdża. A miałam żelazną rutynę. Ale dziś dziecię na przykład spało 3 godziny od 10, więc drzemka po południu wypadła całkiem. Teraz chyba taki mocno rozwojowy czas, myślę że trzeba trochę odczekać, poobserwować i zacząć rutynę od nowa jak już się bejbioch ogarnie trochę w swojej nowej rzeczywistości.
U mnie dziś pracowity dzień. Rano byliśmy na spacerze i w kwiaciarni. Złapała nas policja, bo szliśmy skrótem przez park... Ale obyło się bez mandatu. Pouczyli nas tylko jak bardzo chodzienie po parku jest zakazane Kupiłam pierwsze rośliny na balkon. Pięknego trującego powojnika podwiesiłam tak, żeby piął się po siatce na koty, a żeby nie miały do niego dostępu ani one, ani Ala. Kupiłam też moją ukochaną Lobelię, za radą Agi - dwie poziomki, kilka bratków i komarzyce. Wysiałam też Maciejkę, żeby ładnie pachniała jak będę kurzyć ciepłymi wieczorami cygarety. Zostało mi jeszcze masę pustych donic, więc będę się powoli rozkręcać.
Skręciliśmy też regał do pokoju Ali. Wygląda tam coraz bardziej "pokojowo" a coraz mniej schowkowo; z czegom bardzo rada.
Ala na spacerze opaliła sobie buzie Teraz ma dwa czerwone placki na polikach i czerwony nos. Nie ma tragedii, ale jednak. Tak to jest jak się chłopa zostawi z wózkiem. Ale pokarało go od razu, bo spalił sobie łeb. Swoją drogą nie przyszło i mi do głowy, żeby go na to uczulić. Jakoś tak głupio nie spodziewałam się, że to słońce jest już takie silne.AgaSY, Aniamania, Eja lubią tę wiadomość
-
KasiaLukasia czy tak to wyglądało?
https://m.youtube.com/watch?v=lBX9H9XVa3I
U nas rutyna jako tako, czasem coś burzy cały dzień. Tak jak u Was - różnie. Tak jak Ksawery, Mikołaj bez spaceru praktycznie nie śpi w domu w ciągu dnia. Czasem się zdarzy 30min drzemka. Jak raz nie obudził się przez 1h, to sprawdzałam czy nie zemdlał w łóżeczku i było święto lasu
Co do jedzenia:
6 mm
9 śniadanie
12 mm
14 obiadek
17 posiłek lub mm (zależy od humoru)
19 mm z kaszką
No i jeśli obudzi się to o 3 w nocy też mleko.
Sama się zastanawiam czy to wystarczający repertuar żywieniowy czy nie powinno być więcej posiłków bezmlecznych, aczkolwiek Klusek jak sam pseudonim wskazuje - nie wygląda jakby miał przymierac głodem, a to co dostaje jest mocno zróżnicowane.
Od pon otwarte parki i lasy, bardzo sie cieszę, bo na legalu wsiadziemy w auto i gdzieś podjedziemy dalej. Mimo, że mamy obok domu super trasy spacerowe, to znam już każdy kamień i patyk.
No i podjęliśmy decyzję, że jeśli przez ten tydzień nic się drastycznke nie zmieni, to w przyszły weekend odwiedzimy rodziców.
Pięknie było dzisiaj na spacerze! Pozwoliliśmy Mikołajowi przez moment pooglądać świat w wózku z innej perspektywy:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 19:48
mikka86, KasiaLukasia, Aniamania, 33Sylwia, Adria, Eja lubią tę wiadomość
-
Kupilismy piaskownice dziś Leonowi, rozłożymy u teściów z nadzieją że będziemy tam bywać częściej.
Dzwonilam dziś za działka bo było "świeże" ogłoszenie ledwo 40 min i sprzedana... Bardzo chodliwy temat ale nie tracę wiary.
Też czekam na otwarcie parków wiadomo że nie zwalnia to z obowiązku myślenia ale często kiedy Leon zasypiał mogłam odpocząć na ławce chwilę lub poczytać teraz było to mocno utrudnione.
Lece spać, trzymajcie się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 23:35
KasiaLukasia, Eja lubią tę wiadomość
-
Pochwalę się, co zrobiłam ostatnio z nudów kwarantannowych. Kupiłam kartki A4 z filcu z pepco za 6 ziko i zrobiłam kilka obrazków dla Mikiego jakbym mogła, wybralabym inna gamę kolorystyczną, ale była tylko taka pstrokata:
KasiaLukasia, Claudissa, AgaSY, Eja, Aniamania, Emma_, Czarna_kawa, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Hejo hejo!
Monjaktalala super wysmysliłaś te obrazki,brawo 👏
Mikka Ksawery ma taki bujny włos? Jajco mu dajesz czy jak ?😂🤭
KasiaLukasia Ala taka dorosła się już zdaje 😍
My wczoraj porządki na ogrodzie,położyliśmy agrowłókninę pod thuje,posadzilam kwiaty,mąż uruchomił nawadnianie i od tego czasu zaczną się duże rachunki za wodę!
Ja już wczoraj prosiłam mamę ażeby przyjechała na kilka godz do chłopaków bo chciałam zająć czymś innym ręce i nie powiem,robota ogrodowa mnie odstresowala 😊młodemu wczoraj też opaliło rączki i buzię i ino filtra był trochę czerwony A dziś już ładny kolor ma.to po mężu bo jego szybko opala i to na taki ładny kolor A ja zawsze czerwona jak puta.
Dziś już chłodniej ale spacer zaliczyli A ja robię to samo ciasto bez pieczenia od q.5 tyg.no żyć mi nie dają 🤦🏼♀️Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Aniamania pytanie nie do mnie ale polecam raczej drewniane piaskownice. Pierwsza dla Franka kupiliśmy plastikową,taką muszelkę zamykaną i przetrwała tylko sezon. On się opierał,skakał i się połamała🤷♀️drewnianą mamy 4 rok A w zeszłym sezonie mąż dorobił domek i miejsce na zjezdzalnię i huśtawki,w zależności od miejsca jakie macie
Aniamania lubi tę wiadomość
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
My kupiliśmy w lidlu z daszkiem i spoko chyba będzie. Mieliśmy jechać do teściów ale jakos zostaliśmy w domu. Jutro mąż po pracy podrzuci ja to dziadek złoży by była jak w końcu przyjedziemy 😁 muszę dokupić jeszcze piasek. A Leonowi będzie się podobać bo już tydzień temu spędził dużo czasu w piasku na działce.
Aniamania lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:Alrauna co tam u Was??
Hej 🙂 cały czas na wysokich obrotach. Wykańczamy dom tzn parter tylko ale będziemy mogli już się przenieść, niestety trzeba pilnować żeby wszystko było jak należy A Mikołaj daje czadu ostatnio nie wiem czy nie skok jakiś. Ma problemy ze spaniem A jak śpi to raczkuje , wstaje i siada z zamkniętymi oczami 😝 A co trzeba trenować 24h 🤦♀️ nawet myślałam że może się uaktywnie tutaj u Was ale gdzie. Ostatnio zostawiłam bąbla jak spał żeby obiadek mu zrobić to 10 min i ryk 😑 mama musi być i koniec kropka...terrorysta mały 😏
Dobija mnie 👑 A raczej jej konsekwencje. Mieliśmy wrócić po rodzeństwo teraz w lecie ale przekładamy na następny rok.
mikka86 lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Hej babeczki i dzieciaczki U nas nic ciekawego się nie dzieje. Z nudy umyłam wczoraj okno balkonowe, rzecz rzadka Dalej się dietuję moim warzywnym tygodniem. Dziś już 7 dzień, ale jakoś tak bez trudnu i niezauważalnie to idzie, że pociągnę może trochę dłużej. Spadki wagowe odnotowane. Nie jest to post Dąbrowskiej, dodaję do warzyw oleju, jem wszystkie w każdej postaci. Taka swobodna wersja
Sylwia cudownie z tą piaskownicą. Moja mama też się zastanawia czy nie postawić na działce, ale czy nasze dzieci nie są jeszcze za małe? Ala wszystko bierze do buzi i zjada. Jak Leon zachowuje się w piasku?
Ania my też już smarujemy buźkę. Mam ten najtańszy krem babydream 50 dla dzieci i chyba jest spoko. Tylko strasznie się po nim buzia świeci.
Monja cudne te dzieła! Ale fajny pomysł Nie wiedziałam nawet, że takie kartki filcu są do kupienia w Pepco.
Eja polubiłam dwukrotnie tak mi się podoba. Poproszę parówkę.
Alrauna kopa lat! Super, że się odezwałaś. U nas też takie noce. Już nawet nie chcę znowu o tym pisać, bo jestem monotematyczna, ale jest hardcore. Już nie pamiętam kiedy się normalnie wyspałam. Najgorzej, że tak się już przyzwyczaiłam do tych pobudek co 5 minut, że jak Ala jakimś cudem akurat śpi jakimś trochę dłuższym ciągiem, to ja i tak nie mogę zasnąć. Trzymam kciuki, żeby się u nas wszystkich z tym poprawiło.
Czarna tęsknię. Co słychać? Jak z chłopem? Ja dziś ze swoim nie gadam od rana. Opowiadałam mu rano jakąś historię, zbliżałam się już do końca, a on mi przerwał i zaczął gadać coś całkowicie innego, na inny temat. Tak bardzo mnie nie słucha i ma gdzieś co mówię, że nawet nie zauważył, że coś mu zywo opowiadałam. Wkurzyłam się na maksa. Już sto razy złapałam go na tym, że mnie nie kompletnie nie słucha. Potem się pyta o coś co już było ustalane, albo co gorsza robi coś odwrotnego od mojej prośby. Posprzeczaliśmy się dość intensywnie i teraz się nie odzywam. Niech gada na skajpie ze swoimi debilnymi koleżkami z pracy. Oni zawsze są interesujący i tacy zabawni.
-
nick nieaktualny
-
KasiaLukasia
U nas też w dzień ze spaniem problemy. Wstanie 7 zaśnie 10 do 12:15 tak jak dzisiaj i później już brak drzemki. Teraz zasypia już na noc 🤪 ale zanim mocno zaśnie to będzie łaził po całym łóżku w te i spowrotem.
Ja tak się pociesza że im starszy tym lepiej będzie ☺️😜
My spacerujemy koło domu , mieszkamy na wsi więc jest miejsca. Do głównej i spowrotem A po drodze podziwiamy bum bum jak mówi mój syn samochodziarz 😏Eja lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Hej Alruna, Mikołaj pozdrawia Mikołaja
Eja, jaką super kuchnia! I widzę, że pełne zainteresowanie!
Karola, my też po spacerze w lesie, brakowało takich rarytasow, nie? Teraz się dopiero docenia
Co do diety I tego typu tematów, zauważyłam, że już 2.miesiąc podczas owulacji, jestem napompowana wodą jak balon i waze ok 2-3kg więcej, po kilku dniach przechodzi, natomiast przed miesiączka jest w normie (jak nigdy). Ktoś odnotował takie dziwne zmiany po porodzie? 🤔
A poza tym, to dzień wporzo 👌Eja lubi tę wiadomość