Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny piszcie co fajnego można zrobić z grilla, bo zaczęłam planować Leonowi urodziny 🙂. W zeszłym roku były kiełbasy, szaszłyki drobiowe, podudzia z kurczaka w marynscie miod+musztarda i kaszanka z kapustą kiszona i cebula.
W tym roku chciałam zrobić m.in. pieczonki ale muszę wyczaić gdzieś kociołek, albo kupić te worki na grilla ale kto wie ile tego potrzeba na 15 osób? 😁 Żyje nadzieja, że w czerwcu takie spotkania będę już dozwolone, ewentualnie 5 osób odrzucę 😂.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Dziewczyny piszcie co fajnego można zrobić z grilla, bo zaczęłam planować Leonowi urodziny 🙂. W zeszłym roku były kiełbasy, szaszłyki drobiowe, podudzia z kurczaka w marynscie miod+musztarda i kaszanka z kapustą kiszona i cebula.
W tym roku chciałam zrobić m.in. pieczonki ale muszę wyczaić gdzieś kociołek, albo kupić te worki na grilla ale kto wie ile tego potrzeba na 15 osób? 😁 Żyje nadzieja, że w czerwcu takie spotkania będę już dozwolone, ewentualnie 5 osób odrzucę 😂.
My jeszcze zawsze robimy kukurydzę z masłem na grillu 😁🙂 -
AgaSY wrote:Dziewczyny piszcie co fajnego można zrobić z grilla, bo zaczęłam planować Leonowi urodziny 🙂. W zeszłym roku były kiełbasy, szaszłyki drobiowe, podudzia z kurczaka w marynscie miod+musztarda i kaszanka z kapustą kiszona i cebula.
W tym roku chciałam zrobić m.in. pieczonki ale muszę wyczaić gdzieś kociołek, albo kupić te worki na grilla ale kto wie ile tego potrzeba na 15 osób? 😁 Żyje nadzieja, że w czerwcu takie spotkania będę już dozwolone, ewentualnie 5 osób odrzucę 😂.
Kapelusze pieczarek z masłem czosnkowym -
Mikka miała iść. Ale nie wiem jak to będzie. Na pewno musi najpierw się wdrożyć i pochodzić na króciutko, a lipiec i mój powrót do pracy już tuż tuż. Kiedy więc ten czas na wdrożenie? No słabo to widzę. Pewnie pójdę na kilka miesięcy wychowawczego, ale czarno to wszystko widzę. Najkorzystnijeszy dla nas wariant to byłaby druga ciąża. Ale pomijając już moją niedyspozycję, to ten nadchodzący czas kryzysu też jakoś nie zachęca. Nie mam na razie pomysłu jak to rozegrać, żeby i wilk był syty i owca cała. Opieka babć też nie wchodzi w grę w naszym przypadku.
mikka86 lubi tę wiadomość
-
My od początku wiedzieliśmy, że nie chcemy żeby Mikołaj poszedł do żłobka. Natomiast nie mamy też na tyle stabilnej sytuacji żebym mogła zostać w domu na bezpłatnym. Opcje są 3:
1. Moja mama idzie na roczny urlop zdrowotny i może zaopiekować się Klusławem (opcja wymarzona).
2. Jeżeli mamie nie przyznają urlopu zdrowotnego, szukamy niani (opcja średnia, ale konieczna)
3. Jeśli niania się nie znajdzie, albo będzie kosztować więcej niż pół mojej pensji, idę na kilka miesięcy wychowawczego (no trudno) i wtedy będziemy się martwić co i jak i czy długo tak pociagniemy.
Tak czy siak wcale nie tęsknię za pracą. Nie wyobrażam sobie, że macierzyński w niektórych krajach (czy nawet kiedyś w Polszy) trwa ok. 3 miesięcy. Dla mnie ten rok to za mało. Już wiem że będę przeżywać powrót do pracy bardziej od małego 🤦♀️ -
Super oferta w Lidlu, zakupię rampersy na lato koniecznie. U nas ciągle hardkorowo, prawdopodobnie wychodzą dolne dwójki albo przynajmniej jedna, ale taki zrobił się niedotykalski że nic nie mogę zobaczyć
Dla mnie kwestia powrotu do pracy jest niewyjaśniona do końca i martwi mnie to. Ja będę szukać nowej pracy, mąż zaczyna też nową i całkiem możliwe, że będziemy się przeprowadzać. Także nie wiadomo jak to będzie 🤷 do żłobka Adam na razie nie pójdzie bo nie wyobrażam sobie tego, nie zapisalam go do publicznego a prywatny kupa kasy. Liczymy na pomoc babć 🙂 chociaż nie do końca jestem pewna jak teściowa się na to zapatruje 😅 -
nick nieaktualny
-
Hejo!coffe Time 😊zapraszam na dalgona i bananowe Brownie😊
Korzystam bo dziecię śpi A drugie buduje z lego 😊
Dziewczyny eny ajdija co na Dzień dziecka dla naszych dzieciaków ? Macie jakieś propozycje fajnych i niezbyt głośnych zabawek ?
Aniamania, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Eja jeszcze się nad tym nie zastanawiałam 🙂
Wasze maluchy są w stanie jakiś czas pobawić się samodzielnie? Dużo je nosicie na rękach? Ja jestem co dzień wykończona, dzisiaj dziadkowie nawet zwrócili uwage, że Adaś jest mega absorbujący..chyba nie mogę tego usprawiedliwiac zębami bo tak jest od zawsze 😕 -
Ania spieszę z pocieszeniem, ze u nas jakieś dwa dni temu zrobiło się magiczne pyk! i Ala zaczęła się radośnie bawić sama wszystkim co znajdzie. Cudowne dwa dni. Dzisiaj na przyklad "ubierala" sobie sama nosidlo przez dobre pół godziny a ja tylko siedzialam obok. Bawiła się klockami, gryzla gryzaki, gonila koty. Wspinala i siadala miliard razy. Zwiedzala mieszkanie. Bez zadnego jojczenia i ciągłego zabawiania. Wiec pocieszam, ze to się zmienia jak w kalejdoskopie.
Eja, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Ja myślę, że Ali będzie się podobać żłobek. Moze jeszcze nie teraz, jeszcze troszkę musi podrosnac ale garnie się do dzieci. I w takich żłobkach sa fajne zabawy, wspólne posilki, inne dzieci. To może być fajne. Oczywiście nie na sto godzin dziennie ale to fajne przelamanie codziennego siedzenia tylko z mamą. Ja chodziłam do żłobka, moja siostra też i nie mamy jakiejs traumy, a to były całkiem inne czasy. Myślę, ze teraz jest duzo lepiej i nie taki diabeł straszny. Co innego rozpacz matki. Ważne chyba tylko żeby zrobić to z głową, pomalutku i bez stresu, ze nagle z dnia na dzień zostawia się dzidziucha samego na kilka godzin.
-
Aniamania Alex jak ma dobry dzień,jest wyspany i najedzony to też się pobawi sam. Przyjdzie sprawdzić co tam robię w kuchni,pozaczepia i wraca do zabawek. Są jednak też takie dni kiedy wisi mi na szyji. Staram sie go nie nosić A jak już to jak najmniej bo czuję po kręgosłupie i wróciło mi drętwienie rąk. Kilka lat temu po urodzeniu Franka miałam mieć zabieg na zespół pieśni nadgarstka ale jak przestałam Francka nosić i obciążać ręce to po pół roku dolegliwości zmalały A potem ustąpił. Teraz mam nawrót w8wc to pewnie z przesileniaZiemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*)