X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Hejeczka! :)

Myję łeb i idę wydawać hajs w pepko. Szaleństwo.
    Ja robiłam dwa podejścia do Pepco , nie dostałam się, bo kolejka na dwa kilometry

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Ania spieszę z pocieszeniem, ze u nas jakieś dwa dni temu zrobiło się magiczne pyk! i Ala zaczęła się radośnie bawić sama wszystkim co znajdzie. Cudowne dwa dni. Dzisiaj na przyklad "ubierala" sobie sama nosidlo przez dobre pół godziny a ja tylko siedzialam obok. Bawiła się klockami, gryzla gryzaki, gonila koty. Wspinala i siadala miliard razy. Zwiedzala mieszkanie. Bez zadnego jojczenia i ciągłego zabawiania. Wiec pocieszam, ze to się zmienia jak w kalejdoskopie.

Kasia brzmi jak bajka 😍 czekam i ja na taki moment, albo chociaż jeden dzień! 😅
    Eja mi właśnie kręgosłup wysiada ale często jest to jedyne wyjście
    U nas nocka do bani, próbuję właśnie dospać chwilę ale nie zanosi się.
    Kasia daj znać co upolowałas w pepko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 09:36

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Alexa 🎈🎁

Eja lubi tę wiadomość

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam kilka bodziakow, za małe buciki niechodki do wymiany (Ala nie ma żadnych, a nie wybieramy się na dniach na zakupy do jakiegoś porządnego sklepu z butami) i piłkę z uchwytem za 2,70zl, która okazała się hiper duper najwspanialszą zabawką i dziecko szalało z nią dobre 40 minut. Zatem polecam. bad2509be1d6.jpg

Lullaby, mikka86, Monjaktalala lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Witam sie i ja. Bardzo ale to bardzo nieprzytomna😴😴😴 moi synowie obaj wstają w nocy o różnych porach. I tak to trwa od kilku dni, a jeśli potrwa jeszcze troche to sobie łeb odstrzelę🤪.

Tymkowi aktualnie wychodzą górne jedynki. Zaczął też przyjmować pozycje do czworakowania. Kilka razy ładnie mu sie udało. Chociaż widzę, że ma problem z podniesieniem lewej nogi do klęku podpartego. Mam nadzieję, że to nie jest powód do martwienia😐

Eja ja sobie sama zdiagnozowałam zespół cieśni nadgarstka, bo tez sporo nosiłam swojego klocka (tak pierwszego jak i drugiego). Mówisz, że trochę puści jak będzie się mniej nosić? To pocieszające 😊 i wszystkiego naj naj dla Alexa🎂🎉🎁

KasiaLukasia mamy taką samą piłkę ta z małpką. Niestety nie pasjonuje ona tak Tymka🤷 niezmiernie się cieszę, ze Aluszka trochę bawi się juz sama i daje matce dychnac.

A tak poza marudzeniem to bardzo zarobiona jestem. Staramy sie z starym skonczyc plac zabaw przed urodzinami Mikołaja (a to juz za kilka dni). Chłop odnalazl się jako stolarz i cieszę się, że go trochę przymusiłam do tej roboty. Chodzi teraz dumny jak paw, że tak może się wykazać umiejętnościami 😁 i jakoś praca razem idzie nam lepiej niż przed pandemia. On mierzy, tnie, ja skrecam, szlifuje, maluje. No jest co robić 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 10:55

Eja lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby, współczuję zmeczenia, ale będziecie mieli swój własny VIP plac zabaw, to dopiero gratka :)

KasiaLukasia, za Twoja rekomendacja kupiłam te piłkę w pepco! Reakcja "fajne, coś tam dzowni w środku, w dotyku okej, w smaku troche lepkie, idę zjesc Ci noge mamo" Zobaczymy dalej, może przyjdą czasy świetności i dla tej zabawki, bo zauważyłam, że Mikołaj często zmienia zdanie co do top 5 zabawek.

Tak czy siak stałam 25min w kolejce żeby kupić te piłkę i 2 bodziaki... nic więcej mnie nie porwalo. Ale patrzcie jaki wyhaczyłam fatałaszek:
    d274670d2b04.jpg

A tak poza tym to wczoraj Mikołaj stanął na nogach, dzisiaj to powtórzył... Nie będę ukrywać, że mnie to nieco przerazilo, że próbuje takie zagrywki, a jeszcze ani nie raczkuje, ani nawet nie siedzi. Stary skakał w ogóle niego w ekscytacji, a ja zamarłam 🤦‍♀️ (przypominam, że ma 8m i 4d)

A tak poza tym to bardzo tu cicho ostatnio. Czy akcja toczy się już tylko na insta? /chlip chlip

KasiaLukasia, Eja lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery dziś też po raz pierwszy stanął w łóżeczku, a siedzi dopiero od jakichś dwóch tygodni,nie raczkuje tylko zapitala odpychając się na jednym łokciu

KasiaLukasia, Eja lubią tę wiadomość

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, a jak udało mu się usiąść z pelzania? Podciąga kolanka? 🤔

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Lullaby, współczuję zmeczenia, ale będziecie mieli swój własny VIP plac zabaw, to dopiero gratka :)

KasiaLukasia, za Twoja rekomendacja kupiłam te piłkę w pepco! Reakcja "fajne, coś tam dzowni w środku, w dotyku okej, w smaku troche lepkie, idę zjesc Ci noge mamo" Zobaczymy dalej, może przyjdą czasy świetności i dla tej zabawki, bo zauważyłam, że Mikołaj często zmienia zdanie co do top 5 zabawek.

Tak czy siak stałam 25min w kolejce żeby kupić te piłkę i 2 bodziaki... nic więcej mnie nie porwalo. Ale patrzcie jaki wyhaczyłam fatałaszek:
    d274670d2b04.jpg

A tak poza tym to wczoraj Mikołaj stanął na nogach, dzisiaj to powtórzył... Nie będę ukrywać, że mnie to nieco przerazilo, że próbuje takie zagrywki, a jeszcze ani nie raczkuje, ani nawet nie siedzi. Stary skakał w ogóle niego w ekscytacji, a ja zamarłam 🤦‍♀️ (przypominam, że ma 8m i 4d)

A tak poza tym to bardzo tu cicho ostatnio. Czy akcja toczy się już tylko na insta? /chlip chlip
    Gratulacje dla małego stacza <3 Teraz bedzie wystawac dziury w podłodze. Ala odkąd stanęła, to stoi gdzieś niemal nieprzerwanie. Możnaby ją wykorzystać do stania w kolejkach.
    Żaden ze mnie specjalista, ale chyba dużo, jak nie większość dzieci najpierw staje, a dopiero potem lecą kolejne umiejętności. Alucha zaczęła od siadania. Potem stanie. Dopiero jako ostatnie zakminila raczkowanie. I dalej mnie to popylanie na czworaka niemilosiernie rozczula. Moj maly pieseczek. ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Sylwia, Leon i kluseczki z kaszy manny i serka?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby jakie luksusy! :* Prywatne place zabaw, ogrody. Ja pitolę, powodzi się powodzi. ;) <3 Ja dalej czekam na sadzonki na balkon z allegro. W ogóle nie pamiętam czy Wam pisałam ale miałam takie przeboje z zakupem tych osranych sadzonek, że prawie mi się odechcialo. Moja mama kupiła piękne kwiaty w castoramie w Kato. Pojechaliśmy wiec do Castoramy w Warszawie, cala wyprawa, a tu nie można wejść z dzieckiem. No to Michal został z Ala na parkingu (nagorliwi i tak zwracali mu uwagę), a ja poleciałam do kolejki. A w srodku z roślin balkonowych tylko petunie i pelargonie. Pojechaliśmy do Kauflanda, gdzie zawsze też mieli duży dział z kwiatami. Roślin zero. Pytam praacownika co jest grane, odpowiada, że już nie będą mieć dostaw kwiatów. (Czemu??!!!) Wiec nie mając wyjścia kupilam sadzonki na allegro i teraz będę czekać niewiadomo jak długo. Sezon na kwiaty w pełni. Mieszkam na dużym osiedlu, gdzie ludzie z chęcią ozdobiliby jak co roku balkony, ale nie ma czym. Do jedynej otwartej kwiaciarni kolejki na godzinę stania. Nie rozumiem dlaczego nie ma nigdzie kwiatów, a pozostale kwiaciarnie zamknięte. Przecież to jest fajny i o tej porze roku niezle prosperujacy biznes.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie pepco pozamykane.
    My bylismy w górach w czwartek,na cały dzień. Dzisiaj znowu jedziemy ale na szybką akcje.
    Stachowi wychodzi jedna dwojka i trojka,ślilini sie i cierpi.
    Teraz zbieram się na spacer, moze uda sie nam wejsc do biedry po sadzonki poziomek

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.Wstawać,wstawać!

mikka86 lubi tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas pobudka 5.30 i całonocne kręcenie się😴☕

Lullaby, mam to samo z dziewczynkami co Ty z chłopakami, obydwie się wybudzają po nocy, jeśli Adę można tłumaczyć ząbkami to Mira mnie już zastanawia. Owszem ona też może ząbkować, ale generalnie zauważyłam znowu jaki regres w jej zachowaniu, ciężko zasypia i w dzien i w nocy, maruda i mam wrażenie , że się nie męczy w ogóle... Jeść nie chce, sikac na nocnik też nie🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 09:25

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery kładzie się na plecy i siada z boku

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola na właśnie nie wiem jaki jest klucz otwarcia sklepów... U nas obok Pepco (otwartego przez całą pandemie) zamknięty na cztery spusty KIK. Polecam poziomki na balkon. Posadzilam za radą AgiSy (właśnie Aga, kaj żeś jest?) i rosną jak dziki. A potem będą jeszcze pachnieć liście. Chyba, że źle pamiętam...
    Czarna daj no zdjecia tych Twoich ślicznot. Uwielbiam je podziwiać, nawet jak nie śpią, nie jedzą i walą w gacie.
    Alucha ostatnio do razy przyloz... Odpukac!!!! Pogodna, radosna, nawet... śpi (az się boję to napisać).

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś piękna pogoda! Moze wwezmę koc, pyzę i pójdziemy gdzieś posiedzieć i powyrywac trochę trawy? Aż szkoda się kisić w tej chacie.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda szkoda,przez to wyjeżdżamy 🤪

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubieracie dzieci na dwór w taką pogodę jak dziś?

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jestem cały czas 😁. Miłosz miał gorączkę 3 dni, dziś ma wysypkę na buzi, ale inna niż Leon miał przy trzydniówce. Maruda była taka, że szok, myślałam czy by się nie sklonować. Ale dziś już w końcu lepiej. Wczoraj byliśmy na grillu z moimi rodzicami, bratem i babcia, fajnie było ich zobaczyć po tylu tygodniach izolacji. Dziś idziemy na ogródek. Mikka ja zakładam L Miloszowi body z krótkim i dresik.

mikka86, KasiaLukasia, Lullaby lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 3357 3358 3359 3360 3361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ