X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Hejeczka! :)

Myję łeb i idę wydawać hajs w pepko. Szaleństwo.
    Ja robiłam dwa podejścia do Pepco , nie dostałam się, bo kolejka na dwa kilometry

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Ania spieszę z pocieszeniem, ze u nas jakieś dwa dni temu zrobiło się magiczne pyk! i Ala zaczęła się radośnie bawić sama wszystkim co znajdzie. Cudowne dwa dni. Dzisiaj na przyklad "ubierala" sobie sama nosidlo przez dobre pół godziny a ja tylko siedzialam obok. Bawiła się klockami, gryzla gryzaki, gonila koty. Wspinala i siadala miliard razy. Zwiedzala mieszkanie. Bez zadnego jojczenia i ciągłego zabawiania. Wiec pocieszam, ze to się zmienia jak w kalejdoskopie.

Kasia brzmi jak bajka 😍 czekam i ja na taki moment, albo chociaż jeden dzień! 😅
    Eja mi właśnie kręgosłup wysiada ale często jest to jedyne wyjście
    U nas nocka do bani, próbuję właśnie dospać chwilę ale nie zanosi się.
    Kasia daj znać co upolowałas w pepko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 09:36

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Alexa 🎈🎁

Eja lubi tę wiadomość

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam kilka bodziakow, za małe buciki niechodki do wymiany (Ala nie ma żadnych, a nie wybieramy się na dniach na zakupy do jakiegoś porządnego sklepu z butami) i piłkę z uchwytem za 2,70zl, która okazała się hiper duper najwspanialszą zabawką i dziecko szalało z nią dobre 40 minut. Zatem polecam. bad2509be1d6.jpg

Lullaby, mikka86, Monjaktalala lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Witam sie i ja. Bardzo ale to bardzo nieprzytomna😴😴😴 moi synowie obaj wstają w nocy o różnych porach. I tak to trwa od kilku dni, a jeśli potrwa jeszcze troche to sobie łeb odstrzelę🤪.

Tymkowi aktualnie wychodzą górne jedynki. Zaczął też przyjmować pozycje do czworakowania. Kilka razy ładnie mu sie udało. Chociaż widzę, że ma problem z podniesieniem lewej nogi do klęku podpartego. Mam nadzieję, że to nie jest powód do martwienia😐

Eja ja sobie sama zdiagnozowałam zespół cieśni nadgarstka, bo tez sporo nosiłam swojego klocka (tak pierwszego jak i drugiego). Mówisz, że trochę puści jak będzie się mniej nosić? To pocieszające 😊 i wszystkiego naj naj dla Alexa🎂🎉🎁

KasiaLukasia mamy taką samą piłkę ta z małpką. Niestety nie pasjonuje ona tak Tymka🤷 niezmiernie się cieszę, ze Aluszka trochę bawi się juz sama i daje matce dychnac.

A tak poza marudzeniem to bardzo zarobiona jestem. Staramy sie z starym skonczyc plac zabaw przed urodzinami Mikołaja (a to juz za kilka dni). Chłop odnalazl się jako stolarz i cieszę się, że go trochę przymusiłam do tej roboty. Chodzi teraz dumny jak paw, że tak może się wykazać umiejętnościami 😁 i jakoś praca razem idzie nam lepiej niż przed pandemia. On mierzy, tnie, ja skrecam, szlifuje, maluje. No jest co robić 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 10:55

Eja lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby, współczuję zmeczenia, ale będziecie mieli swój własny VIP plac zabaw, to dopiero gratka :)

KasiaLukasia, za Twoja rekomendacja kupiłam te piłkę w pepco! Reakcja "fajne, coś tam dzowni w środku, w dotyku okej, w smaku troche lepkie, idę zjesc Ci noge mamo" Zobaczymy dalej, może przyjdą czasy świetności i dla tej zabawki, bo zauważyłam, że Mikołaj często zmienia zdanie co do top 5 zabawek.

Tak czy siak stałam 25min w kolejce żeby kupić te piłkę i 2 bodziaki... nic więcej mnie nie porwalo. Ale patrzcie jaki wyhaczyłam fatałaszek:
    d274670d2b04.jpg

A tak poza tym to wczoraj Mikołaj stanął na nogach, dzisiaj to powtórzył... Nie będę ukrywać, że mnie to nieco przerazilo, że próbuje takie zagrywki, a jeszcze ani nie raczkuje, ani nawet nie siedzi. Stary skakał w ogóle niego w ekscytacji, a ja zamarłam 🤦‍♀️ (przypominam, że ma 8m i 4d)

A tak poza tym to bardzo tu cicho ostatnio. Czy akcja toczy się już tylko na insta? /chlip chlip

KasiaLukasia, Eja lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery dziś też po raz pierwszy stanął w łóżeczku, a siedzi dopiero od jakichś dwóch tygodni,nie raczkuje tylko zapitala odpychając się na jednym łokciu

KasiaLukasia, Eja lubią tę wiadomość

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, a jak udało mu się usiąść z pelzania? Podciąga kolanka? 🤔

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Lullaby, współczuję zmeczenia, ale będziecie mieli swój własny VIP plac zabaw, to dopiero gratka :)

KasiaLukasia, za Twoja rekomendacja kupiłam te piłkę w pepco! Reakcja "fajne, coś tam dzowni w środku, w dotyku okej, w smaku troche lepkie, idę zjesc Ci noge mamo" Zobaczymy dalej, może przyjdą czasy świetności i dla tej zabawki, bo zauważyłam, że Mikołaj często zmienia zdanie co do top 5 zabawek.

Tak czy siak stałam 25min w kolejce żeby kupić te piłkę i 2 bodziaki... nic więcej mnie nie porwalo. Ale patrzcie jaki wyhaczyłam fatałaszek:
    d274670d2b04.jpg

A tak poza tym to wczoraj Mikołaj stanął na nogach, dzisiaj to powtórzył... Nie będę ukrywać, że mnie to nieco przerazilo, że próbuje takie zagrywki, a jeszcze ani nie raczkuje, ani nawet nie siedzi. Stary skakał w ogóle niego w ekscytacji, a ja zamarłam 🤦‍♀️ (przypominam, że ma 8m i 4d)

A tak poza tym to bardzo tu cicho ostatnio. Czy akcja toczy się już tylko na insta? /chlip chlip
    Gratulacje dla małego stacza <3 Teraz bedzie wystawac dziury w podłodze. Ala odkąd stanęła, to stoi gdzieś niemal nieprzerwanie. Możnaby ją wykorzystać do stania w kolejkach.
    Żaden ze mnie specjalista, ale chyba dużo, jak nie większość dzieci najpierw staje, a dopiero potem lecą kolejne umiejętności. Alucha zaczęła od siadania. Potem stanie. Dopiero jako ostatnie zakminila raczkowanie. I dalej mnie to popylanie na czworaka niemilosiernie rozczula. Moj maly pieseczek. ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Sylwia, Leon i kluseczki z kaszy manny i serka?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby jakie luksusy! :* Prywatne place zabaw, ogrody. Ja pitolę, powodzi się powodzi. ;) <3 Ja dalej czekam na sadzonki na balkon z allegro. W ogóle nie pamiętam czy Wam pisałam ale miałam takie przeboje z zakupem tych osranych sadzonek, że prawie mi się odechcialo. Moja mama kupiła piękne kwiaty w castoramie w Kato. Pojechaliśmy wiec do Castoramy w Warszawie, cala wyprawa, a tu nie można wejść z dzieckiem. No to Michal został z Ala na parkingu (nagorliwi i tak zwracali mu uwagę), a ja poleciałam do kolejki. A w srodku z roślin balkonowych tylko petunie i pelargonie. Pojechaliśmy do Kauflanda, gdzie zawsze też mieli duży dział z kwiatami. Roślin zero. Pytam praacownika co jest grane, odpowiada, że już nie będą mieć dostaw kwiatów. (Czemu??!!!) Wiec nie mając wyjścia kupilam sadzonki na allegro i teraz będę czekać niewiadomo jak długo. Sezon na kwiaty w pełni. Mieszkam na dużym osiedlu, gdzie ludzie z chęcią ozdobiliby jak co roku balkony, ale nie ma czym. Do jedynej otwartej kwiaciarni kolejki na godzinę stania. Nie rozumiem dlaczego nie ma nigdzie kwiatów, a pozostale kwiaciarnie zamknięte. Przecież to jest fajny i o tej porze roku niezle prosperujacy biznes.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie pepco pozamykane.
    My bylismy w górach w czwartek,na cały dzień. Dzisiaj znowu jedziemy ale na szybką akcje.
    Stachowi wychodzi jedna dwojka i trojka,ślilini sie i cierpi.
    Teraz zbieram się na spacer, moze uda sie nam wejsc do biedry po sadzonki poziomek

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.Wstawać,wstawać!

mikka86 lubi tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas pobudka 5.30 i całonocne kręcenie się😴☕

Lullaby, mam to samo z dziewczynkami co Ty z chłopakami, obydwie się wybudzają po nocy, jeśli Adę można tłumaczyć ząbkami to Mira mnie już zastanawia. Owszem ona też może ząbkować, ale generalnie zauważyłam znowu jaki regres w jej zachowaniu, ciężko zasypia i w dzien i w nocy, maruda i mam wrażenie , że się nie męczy w ogóle... Jeść nie chce, sikac na nocnik też nie🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 09:25

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery kładzie się na plecy i siada z boku

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola na właśnie nie wiem jaki jest klucz otwarcia sklepów... U nas obok Pepco (otwartego przez całą pandemie) zamknięty na cztery spusty KIK. Polecam poziomki na balkon. Posadzilam za radą AgiSy (właśnie Aga, kaj żeś jest?) i rosną jak dziki. A potem będą jeszcze pachnieć liście. Chyba, że źle pamiętam...
    Czarna daj no zdjecia tych Twoich ślicznot. Uwielbiam je podziwiać, nawet jak nie śpią, nie jedzą i walą w gacie.
    Alucha ostatnio do razy przyloz... Odpukac!!!! Pogodna, radosna, nawet... śpi (az się boję to napisać).

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś piękna pogoda! Moze wwezmę koc, pyzę i pójdziemy gdzieś posiedzieć i powyrywac trochę trawy? Aż szkoda się kisić w tej chacie.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda szkoda,przez to wyjeżdżamy 🤪

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubieracie dzieci na dwór w taką pogodę jak dziś?

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jestem cały czas 😁. Miłosz miał gorączkę 3 dni, dziś ma wysypkę na buzi, ale inna niż Leon miał przy trzydniówce. Maruda była taka, że szok, myślałam czy by się nie sklonować. Ale dziś już w końcu lepiej. Wczoraj byliśmy na grillu z moimi rodzicami, bratem i babcia, fajnie było ich zobaczyć po tylu tygodniach izolacji. Dziś idziemy na ogródek. Mikka ja zakładam L Miloszowi body z krótkim i dresik.

mikka86, KasiaLukasia, Lullaby lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 3357 3358 3359 3360 3361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ