Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo po weekendzie! Co tam u Was? Ja kupiłam w tym tygodniu małej zjeżdżalnie i jest hitem. Mamy ją na razie ze trzy dni dopiero, ale Alucha właściwie z niej nie schodzi. Nawet o wspomnianiu na koci drapak chwilowo zapomniała. Wczoraj byliśmy po raz kolejny w parku Bajka. (Mikka nie wiem czy to blisko Ciebie czy daleko, ale jak blisko to z całego serca polecam). Noce u nas w kratkę, bylo już całkiem spoko, ale wczoraj wicie nocne powróciło. Mam nadzieję, ze to jednorazowa akcja Co do butów, to Ala chodzi po domu na bosaka, ale ja z kolei slyszalam, ze pierwsze obuwie ma mieć gietkie i elastyczne podeszwy. Widziałam kiedys fajne "kapcie" w Decathlonie (Emma je ma, ale nie wiem czy się sprawdzają) a ostatnio było też duzo przeróżnych w Pepco.
-
Hejka,
Współczuję wicia nocnego
My też team butów elastycznych a kapcie po domu według mnie tym bardziej powinny być wygodne
W pepco właśnie widziałam jedne fajne ale największy rozmiar to było 20 czy 21 🙄
Idę ogarniać pranie i inne extra rzeczy póki mały śpi
-
Kasialukasia padłam 😂
W nocy obudził się trzy czy cztery razy ale zasnął wczoraj krótko po 18.
Dostał picie i spał dalej
Drobinka, Wychodź z cienia 🤭
-
Ooo kogo ja tu widzę 😄😁 u nas pobudki 2-3razy ale zasypia czasem po 10-15min krzyczenia na zmianę z wydawaniem dźwięków owcy/barana 😄😁 choć nie powiem jedna nockę ostatnio mi przespała cała bez żadnego wstawania 😁aż sama się budziłam i niewiedzialam co się dzieje 😄😁😂🤣 w nocy zadko dam jej pić z bboxa
-
KasiaLukasia wrote:Angelika a u Was nie pojawia się wcale wicie nocne? Wielkie zazdro. Staremu się dziś śniło, ze ktoś go dzga nożem w plecy, a to Ala go rytmicznie kopała
Dobrze ze nie chciał przez sen zatrzymać sprawcy😂🤣😁 -
Nie wiem nawet co napisać co u nas.
Generalnie bez większych zmian, życie ucieka szybko przez palce, Olek łobuzuje bardzo, wszędzie go pełno, zaczyna biegać. 🙃 w przyszłym tygodniu idziemy na zaległe szczepienie, troche się cykam, bo już baaaaardzo dawno nie był u lekarza. Odpukać cały czas jest zdrowy jak ryba. 🙂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Hejo, dobrze Was czytać (wątek żyje 👍)
Mikołaj zaczął chodzić kilka dni temu, więc chyba jednak niepotrzebna mi dieta 🙃
Ponadto, 2tyg temu pojawiła mu się wysypka - pokrzywka. Bąble pojawiały się i znikaly, kilka razy zaogniła się, ale ogólnie dość łagodna forma. Analizowalam czy pojawiło się coś nowego (proszek, płyn etc) i jedyne co przyszło mi do głowy to witamina c w kropelkach, która zaczęłam mu podawać profilaktycznie. Wyczytałam w internetach, ze moze pojawić się właśnie taka reakcja. Witaminę odstaiwlismy, dostaliśmy od lekarza syrop antyhistaminowy do picia przez tydzień. Cieszyłam się, że kryzys zazegnany, a tutaj znowu bąble. Nie mam pojęcia co jest w takim razie alergenem. Nic nowego. Możliwe żeby uczulalo cos co do tej pory nie było problemem? Dobrze, że wychodzą pojedyncze bąbelki raz, dwa w ciągu dnia i znikają po kilkunastu minutach, choć dzisiaj obsypało całą buzię wieczorem spotkał się ktoś z podobną sytuacja? -
Dzień dobry 😴
Kamsza co u Was? Jak się czujesz?
Drobinka najważniejsze że zdrowy😊
aż muszę sprawdzić kiedy my mamy szczepienie ale wydaje mi się że w listopadzie
Monja brawo dla Mikołaja 👏
Co do tej wysypki to dziwna sprawa, nie spotkałam się z czymś takim dlatego niestety nie pomogę 🙁 -
Monja brawo dla syna! Koniec laby, teraz będziesz latać jak Struś Pedziwiatr Nie mam pojęcia co to może być za wysypka. Ale to chyba nic poważnego? Pamietam, ze córka Lidzi miala dość długo wysypke niewiadomego pochodzenia i coś wtedy niespodzianie pomogło. Spróbuję wywołać Lidzie.
-
Hej dziewczyny!
Bardzo chciałabym pomóc ale u mnie to był zupełnie inny przypadek Ania miała całe rączki i nóżki w suchej wysypce bomble nie brzmią najlepiej. Ale skoro to znika szybko to stawiałabym na jakąś alergie kontaktowa bo pokarmowe tak szybko nie znikają. Polecam zrobić zdjęcia i kontakt z pediatra.KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, pediatra i alergolog już to widzieli (foto) i w sumie żadnej konkluzji, ponoc pokrzywka może być j kontaktowa i wziewna i pokarmowa też... ech, mam nadzieję że to minie za tydzień, dwa (może jeszcze za mało czasu minęło od odstawienia witaminy 🤷♀️)
Zrobiłam z mojego dziecka ruskiego Nikolaja - chciałam podciąć grzywkę... 😁 -
angelikamarta hej odpoczywamy sobie w Pl już prawie 2tyg 😁🙂z malenstwem ok widziałam bijace serduszko na usg 🙂 Larisska biega jak oszalala no i się do tego nie słucha. Najlepiej jakby szła w innym kierunku niż mama idzie🤦♀️😂Uwielbia gonić za gołębiami i je karmić 😁dzisiaj zabrałam ją do zoo. Podekscytowana baaardzo 🙂Takze polecam 🙂😁 aaa i słowo jakie uwielbia mówić przed spacerem to buty i dada🙂😁 wiadomo wtedy o co chodzi 😂😁
Korzystamy z pogody jak tylko się da bo w Nl deszcz to podstawa ☹️
Monjaktalala CO do pokrzywki niepomoge☹️oby szybko minęło -
Kamsza bardzo się cieszę że wszystko ok ❤
Antek tak samo jak Larisska leci nie w tą stronę co ma i się nie słucha 😂będziemy mieć wesoło 🙈
Idziemy dzisiaj do dziadków bo muszę odebrać list, nie widział ich jak zwykle kilka miesięcy . Ciekawa jestem jak będzie na nich reagował bo ostatnim razem była masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 07:10
-
mikka86 wrote:Dzięki Adria 💜,a co tam u Was??
Wczoraj usuwalismy stary kurnik pod budowe domu.
Sasiedzi zasiali pole słonecznikow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 10:34
KasiaLukasia, Monjaktalala, anngelikamartaa, mikka86 lubią tę wiadomość
-
Adria ale piękne to zdjęcie ze słonecznikami.😍
Kamsza u mnie pierwszy cykl starań o kolejnego potomka Mam nadzieję, ze za jakiś czas zasile wasze szeregi ciężarówek. Ale na luzie póki co. Zepne się w lutym, bo wtedy konczy mi sie wychowawczy.
Angelika i jak było u rodziców? Antek płakał? My jedziemy do teściow w sobotę. Ala też zawsze płacze na ich widok.
-
Adria boskie te słoneczniki mają🌻
Kasialukasia trzymam kciuki za rodzeństwo! 👶
Mały płakał z godzinę ale był śpiący bo ominął drzemkę. Potem zasnął i jak wstał to już się oswoił, latał po mieszkaniu i zwiedzal każdy kąt 😅w następnym tygodniu też pójdziemy
Jak Aluszka?