Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Odciągałam 2 dni. Kupiłam laktator elektryczny, który jako pierwszy dał radę cokolwiek mi odciągnąć. Tak po 40 ml z dwóch cycki. Piję dużo melisy, i już dzisiaj jest lepiej.
Zupełnie nie przystawiam. Ale ona się z dnia na dzień bardziej przypomina o cyckach. Dzisiaj nad ranem aż 3 razy płakał o cycy. Ale twardo mu nie daje. -
Karola3xJ:D wrote:Jak tam Walentynki?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Młody mówi sporo.Starszy jak miał dwa lata i trzy miesiące znał około 30słów,a jak miał 2.5roku to bardzo dużo gadał.Mało mówił i nagle w ciąguvtrzech czy czterech tygodni zaczął bardzo dużo gadać.Język mu się rozwiązał.Na tym etapie chyba najważniesze jest by dziecko rozumiało co się do niego mówi.
-
Karola3xJ:D wrote:Pamiętaj że dwujęzyczne dzieci mówią później. Idź, pewnie, nic nie zaszkodzi
Tak jasne pojde dla swietego spokoju. Nawet juz mam termin o 15 w poniedzialek. -
Mikka u nas tez dominuje K Ala calkiem duzo mówi, chociaż mam wrażenie, ze mowila wyrazniej i "czyściej", a teraz tez duzo slowotworstwa i skrótów się porobiło. Nie martwię się tym jednak nic a nic. Da sie już z nią dogadać. No chyba, ze akurat sama nie wie czego chce, co tez często się zdarza. Ale i to rozumiem doskonale, wszak jestem w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 20:44
-
Monjaktalala wrote:U nas mało wyrazów, dużo dźwięków 😁
Ja tez mialam ciezki okres wlasnie. Nie dosc ze mrozy to jescze lockdown. W tamtym roku bylismy teraz juz 3tydzien na Majorce a teraz dupa... Zaluje ze nic nie zaplanowalismy ale jakos myslalam ze nie mozna sie ruszac i skapnelam sie za pozno ze jednak ludzie lataja😅😂