WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam słoneczny weekend?
    Mu byliśmy w Tatrach, uwielbiam chodzić w śniegu po kolana w krótkim rękawku 😀Stachu się też wyszalał. Twarze spalone, dotlenieni, żyć nie umierać 😀

Monjaktalala, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

preg.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja to zapomnialam o walentynkach nawet😆

My chyba do logopedy pojdziemy bo Mala cos srednio z ta mowa... 12 slow sie doliczylam a niedlugo 2 lata stukna :/

Hanka mowi niewiele wiecej - ja tam sie nie martwie. Rozumie wszystko, a po Mikolaju wiem, ze ta mowa moze nagle wystrzelic. Ona z jednej strony powie tylko pojedyncze slowo, ale z drugiej dwuwyrazowe frazy tez potrafi - 'co to jest', 'nie wiem', 'nie mama/tata', 'nie chce', 'chce tutaj' itd.
    Ogladam co jakis czas filmiki z tego samego wieku Mikolaja i mowia podobnie, a Mikolaj przed 2rz. juz swoje pierwsze zdanie zlozyl - 'Kaczka plywa w stawie' ;) Nie zapomne nigdy :D

Karola3xJ:D wrote:
    Pamiętaj że dwujęzyczne dzieci mówią później. Idź, pewnie, nic nie zaszkodzi

Nie, nie, nie - to jest stary mit. Zglebialam ten temat ponad 2 lata temu bylam na milionie grup i to nieprawda. Widzisz Twoj Stachu niby jednojezyczny, a zna tyle slow i to w 3 jezykach :D

Dziecko dwujezyczne bedzie wybieralo latwiejsze formy, ale nadal bedzie sie uczylo - moze tymi jezykami sobie manewrowac madrze. Tak wiec Stachu woli powiedziec 'apple' zamiast 'jablko'.
    Moj Mikolaj tak to robil, dopoki chodzil do przedszkola w UK i jak zaczynal mowic. Pod koniec duzo juz mowil po angielsku, bo bylo latwiej i tyle.
    'Daddy look' jest o wiele latwiejsze niz 'Popatrz/zobacz tato' :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 11:03

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stachu jest straszny z tym ułatwianiem. Musimy go jakoś odjezykować.
    Hanka genialnie mówi "co to jest". Mega wyraźnie

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z ta dwujezycznoscia tez czytalam ze to mit. Ale sa tez specjalisci ktorzy uwazaja inaczej. Narazie czekam na badanie u pediatry na 2 lata i porusze ten temat.

Mikaja, daje malej biogaje od kilku dni i wprowadze nastepny probiotyk bo nie ma problemow. Zachowac jakis odstep czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 14:22

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl bez znaczenia chyba - sprobuj i obserwuj.

Karola no 'co to jest' to milion razy dziennie... juz mi sie znudzilo :D ale no taki proces, ze dziecko sie uprze i bedzie powtarzac milion razy :D

Pamietam jak mnie irytowala faza u Mikolaja na 'a dlaczegoooo??'

A teraz skubaniec tlumaczy mi co to sa planety gazowe :D

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez milion razy dziennie co tooo co tooo a cooooo toooo jest?😝

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nawet nie mówi co to ,🤔

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na wszystkie pytania " gdzie jest coś tam" odpowiada : nie ma. Gdzie są twoje buty - nie ma, gdzie jest butelka - nie ma, gdzie jest smok- nie ma .😆😆

Monjaktalala, xgirl lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery wygrał 😁😁😁

Wysłany: 24 lutego 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Mój na wszystkie pytania " gdzie jest coś tam" odpowiada : nie ma. Gdzie są twoje buty - nie ma, gdzie jest butelka - nie ma, gdzie jest smok- nie ma .😆😆
    To tak jak ja w robocie ostatnio na wszystko odopowiadam "nie wiem" 😅
    Ksawery bracie ✌️😅

xgirl, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha😂😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak po slubie?

Jaszczurku cp tam? :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przeżyłam najgorszy spacer ever. W moje dziecko wstąpił diabeł (w końcu nie chrzczone 🙃). Mikołaj cały czas uciekał, biegl w inna stronę, nie słuchał, skakał w każdej kałuży I wchodził w każde błoto (co zazwyczaj mi nie przeszkadza, ale byliśmy 60km od domu, a on chciał robić zapasy w błotku że świnką, tylko bez świnki). A jak chciało się go wziąć na ręce lub odciągnąć od czegoś, to kładł się na chodnik. Bunt 2 latka w wieku 1,5 roku 🙄 jestem bardziej zmęczona po spacerze niż przed. W domu w sumie podobne nastroje, nie wiem czy zwalać na zęby, czy to nasza nowa rzeczywistość 😬

• mikaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co bo ten bunt to tak wg ksiazek 18-24 miesiace wiec akurat :D moze mu sie miejsce nie spodobalo :D

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dom już też mu się nie podoba? Już chce się wyprowadzać? 😁😁😁

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery też potrafi usiąść na chodniku,bo nie chce mu pozwolić iść tam gdzie on chce, albo tupać nogami w sklepie bo zobaczy coś na półce a ja nie chce mu tego mu dać ,zawsze myślałam , że to starsze dzieci tak robią a nie takie małe półtora roczne gnoje 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 20:49

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś się wydziera,wali pięścią w stół,a na dworzu siada lub się kładzie.W sklepie akcji jescze nie było.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz od dobrych trzech miesiecy rzuca sie na ziemie jak jej cos nie pasi i cos tam steka😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest chwilowy foch, wytlumacze co i jak i przechodzi. I mam nadzieję że nie doświadczę scen na środku sklepu 🙊

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole kiedys myslalam ze te wszystkie ryczace na podlodze w sklepie dzieci sa rozpuszczonymi bachorami a teraz wiem ze to zupelnie normalne😬 Taki etap. Inaczej teraz patrze na takie sytuacje i nie z politowaniem jak kiedys haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 07:54

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 3484 3485 3486 3487 3488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ