X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam słoneczny weekend?
    Mu byliśmy w Tatrach, uwielbiam chodzić w śniegu po kolana w krótkim rękawku 😀Stachu się też wyszalał. Twarze spalone, dotlenieni, żyć nie umierać 😀

Monjaktalala, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

preg.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja to zapomnialam o walentynkach nawet😆

My chyba do logopedy pojdziemy bo Mala cos srednio z ta mowa... 12 slow sie doliczylam a niedlugo 2 lata stukna :/

Hanka mowi niewiele wiecej - ja tam sie nie martwie. Rozumie wszystko, a po Mikolaju wiem, ze ta mowa moze nagle wystrzelic. Ona z jednej strony powie tylko pojedyncze slowo, ale z drugiej dwuwyrazowe frazy tez potrafi - 'co to jest', 'nie wiem', 'nie mama/tata', 'nie chce', 'chce tutaj' itd.
    Ogladam co jakis czas filmiki z tego samego wieku Mikolaja i mowia podobnie, a Mikolaj przed 2rz. juz swoje pierwsze zdanie zlozyl - 'Kaczka plywa w stawie' ;) Nie zapomne nigdy :D

Karola3xJ:D wrote:
    Pamiętaj że dwujęzyczne dzieci mówią później. Idź, pewnie, nic nie zaszkodzi

Nie, nie, nie - to jest stary mit. Zglebialam ten temat ponad 2 lata temu bylam na milionie grup i to nieprawda. Widzisz Twoj Stachu niby jednojezyczny, a zna tyle slow i to w 3 jezykach :D

Dziecko dwujezyczne bedzie wybieralo latwiejsze formy, ale nadal bedzie sie uczylo - moze tymi jezykami sobie manewrowac madrze. Tak wiec Stachu woli powiedziec 'apple' zamiast 'jablko'.
    Moj Mikolaj tak to robil, dopoki chodzil do przedszkola w UK i jak zaczynal mowic. Pod koniec duzo juz mowil po angielsku, bo bylo latwiej i tyle.
    'Daddy look' jest o wiele latwiejsze niz 'Popatrz/zobacz tato' :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 11:03

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stachu jest straszny z tym ułatwianiem. Musimy go jakoś odjezykować.
    Hanka genialnie mówi "co to jest". Mega wyraźnie

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z ta dwujezycznoscia tez czytalam ze to mit. Ale sa tez specjalisci ktorzy uwazaja inaczej. Narazie czekam na badanie u pediatry na 2 lata i porusze ten temat.

Mikaja, daje malej biogaje od kilku dni i wprowadze nastepny probiotyk bo nie ma problemow. Zachowac jakis odstep czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 14:22

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl bez znaczenia chyba - sprobuj i obserwuj.

Karola no 'co to jest' to milion razy dziennie... juz mi sie znudzilo :D ale no taki proces, ze dziecko sie uprze i bedzie powtarzac milion razy :D

Pamietam jak mnie irytowala faza u Mikolaja na 'a dlaczegoooo??'

A teraz skubaniec tlumaczy mi co to sa planety gazowe :D

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez milion razy dziennie co tooo co tooo a cooooo toooo jest?😝

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nawet nie mówi co to ,🤔

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na wszystkie pytania " gdzie jest coś tam" odpowiada : nie ma. Gdzie są twoje buty - nie ma, gdzie jest butelka - nie ma, gdzie jest smok- nie ma .😆😆

Monjaktalala, xgirl lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery wygrał 😁😁😁

Wysłany: 24 lutego 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Mój na wszystkie pytania " gdzie jest coś tam" odpowiada : nie ma. Gdzie są twoje buty - nie ma, gdzie jest butelka - nie ma, gdzie jest smok- nie ma .😆😆
    To tak jak ja w robocie ostatnio na wszystko odopowiadam "nie wiem" 😅
    Ksawery bracie ✌️😅

xgirl, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha😂😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak po slubie?

Jaszczurku cp tam? :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przeżyłam najgorszy spacer ever. W moje dziecko wstąpił diabeł (w końcu nie chrzczone 🙃). Mikołaj cały czas uciekał, biegl w inna stronę, nie słuchał, skakał w każdej kałuży I wchodził w każde błoto (co zazwyczaj mi nie przeszkadza, ale byliśmy 60km od domu, a on chciał robić zapasy w błotku że świnką, tylko bez świnki). A jak chciało się go wziąć na ręce lub odciągnąć od czegoś, to kładł się na chodnik. Bunt 2 latka w wieku 1,5 roku 🙄 jestem bardziej zmęczona po spacerze niż przed. W domu w sumie podobne nastroje, nie wiem czy zwalać na zęby, czy to nasza nowa rzeczywistość 😬

• mikaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co bo ten bunt to tak wg ksiazek 18-24 miesiace wiec akurat :D moze mu sie miejsce nie spodobalo :D

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dom już też mu się nie podoba? Już chce się wyprowadzać? 😁😁😁

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery też potrafi usiąść na chodniku,bo nie chce mu pozwolić iść tam gdzie on chce, albo tupać nogami w sklepie bo zobaczy coś na półce a ja nie chce mu tego mu dać ,zawsze myślałam , że to starsze dzieci tak robią a nie takie małe półtora roczne gnoje 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 20:49

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś się wydziera,wali pięścią w stół,a na dworzu siada lub się kładzie.W sklepie akcji jescze nie było.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz od dobrych trzech miesiecy rzuca sie na ziemie jak jej cos nie pasi i cos tam steka😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest chwilowy foch, wytlumacze co i jak i przechodzi. I mam nadzieję że nie doświadczę scen na środku sklepu 🙊

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole kiedys myslalam ze te wszystkie ryczace na podlodze w sklepie dzieci sa rozpuszczonymi bachorami a teraz wiem ze to zupelnie normalne😬 Taki etap. Inaczej teraz patrze na takie sytuacje i nie z politowaniem jak kiedys haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 07:54

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 3484 3485 3486 3487 3488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ