WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej kochana. Do Ciebie podobna co?

Karola jak bedziemy w Berlinie to nic nie bedziemy robic. Mala znajomych zadnych w sumie nie ma bo nie chodzi do zlobka a rodzina mojego meza jest dziwna. Chyba zebedziemy w Pl to cos wymyslimy. Na rok byla mala impreza w kafejce dla dzieci na 9 osob.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na roczek byliśmy w Tatrach,teraz urlopu mi nie dadzą więc ten dzień tylko tort i prezent. Wyjedziemy pewnie później no ale to jednak nie w dzień urodzin. Co jest takie przykre

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat tak nie przezywam bo mala i tak nie kuma z tego nic... Pewnie dopiero za rok bedzie rozumiec co to urodziny.

My za tydzien lecimy na urlop. Juz dni odliczam bo idzie oszalec.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A coś Ty, większość dzieci pluje. A wiesz jaka radość jak zapija żarcie woda, pluje później w coś i to piję? Taki o rzydliwy żur? Jeszcze się cieszy🤦‍♀️Albo sam siebie opluwa śliną, i myśli że taki sprytny

Też pluje na siebie i rozciera.Starszak tak nie robił.Ale to pedancik jest.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    O Boze az mnie zemdlilo😵😂😂

Gwiazdo no wlasnie jak Karola mowi. Zabrac picie. Bo w sumie co innego mozna zrobic?

Najpierw tłumaczyłam i nic nie dało,potem przez kilka dni ignorowałam i brak efektu,picie zabieram tylko boję się że za mało płynów na dobe.
    Już zaczynałam się irytować, ale jak u was podobnie to pozostaje tylko przecze
    kać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 16:28

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam gorzej przeżywam to , że ciągle mi się rozbiera niż to że pluje, jedzeniem nie pluje tylko piciem,a pije głównie wodę to niech se tam pluje, przebiorę go a podłogę zetre albo wyschnie, ale to rozbieranie to masakra ,nawet z bodami potrafi sobie poradzić

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]

Wysłany: 17 marca 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to wkurza bo na dworze, nim zauważę ze pluje to zdąży być cały mokry. I jedź tak przez miasto, jak zimno.
    Co do roczków ja mam cicha nadzieję, że będzie poluzowanie tego gówna już.
    Chociaż teraz jak widzę, to w szpitalu ruch jakby wojna a szła.
    Nawet krzesła nam każą liczyć, biurka,. Nie wiem po co. Najgorsze jest to, że tych pacjentów przenoszą na kij wie kiedy, a też są onkologiczni.
    Dzisiaj nam szkolenie robili z obsługi respiratorow, tzn nam do rozkładania i składania ich. I liczyć wszystko każą. Wszystko kuźwa, nawet zapasy ręczników papierowych 😀

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurek a wysypiasz się? 🙂

• xgirl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba trzeba przeczekac. Moja nie pluje akurat ale ma inne super pomysly. Chyba ze 100razy na dobe gryze sie w jezyk bo bym zrzedzila bez przerwy. Strasznie denerwujace sa niektore zachowania dzieci.

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 17 marca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, mnie denerwuje ze zamiast robić na nocnik to targa sobie ptaka 🤦‍♀️
    I że gada że się boi wszystkiego. Czego nie zobaczy to "Sta boi". Obiadu, papryki, wanienki, butów, nas. A wystarczy odpowiedzieć na to że nie, Stasiu się nie boi. I spokój

preg.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Jaszczurek a wysypiasz się? 🙂
    Na tyle na ile można z noworodziem :P Tom śpi całą noc, ona co 2-3h wstaje na żarcie.

mikka86 lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Na tyle na ile można z noworodziem :P Tom śpi całą noc, ona co 2-3h wstaje na żarcie.
    Ale je i odrazu zasypia czy je i się rozbudza i nie śpi 1-2 h??? Ksawery tak miał 😖😖, tylko nie pamiętam czy to było jak był taki maleńki czy trochę później 🤔 chyba tak jak skończył 3 miesiące, matko jak sobie to przypomnę to brrrrr 😬😬😬ale chodziłam niewyspana

• xgirl Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze az mi sie przypomnialy te pobudki co 3h😵 Kiedy to bylo..

Karola moja zaczela wyzerac ziemie z doniczek i rzucac nia po scianach. I w ogole wszystko na nie... Pielucha nie, body nie, kurtka nie, jesc nie, nic nie Idzie zwariowac😅 Pytam sie czy chce tysiaka i tez nie😂😂

Jak tam postepy z mowa? U nas w sumie zadne... Na kolejnej kontroli u pediatry kwietniu chce skierowanie do logopedy bo to dziwne ze ona tak malo mowi. Jej slowa to:
    -mama
    -tata
    -co to?
    -pupa
    -am am
    -i kilka zwierzat typu wau wau, muu, ko ko, mee

No sorry wg mnie to malo.

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 18 marca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gada jak najęty. Wiadomo że dużo tylko my zrozumiemy ale co mu się nie każe powtorzyc to powtórzy. Taka papuga w sumie. Z takich dłuższych wypowiedzi 5o że dwa dni temu powiedział "tatusia chodź tu, ubierz opaske" I to tak jednym strzałem. Swoją drogą stary teraz musi codziennie nosić opaskę z króliczymi uszami bo Stachu mu każe 🤣

preg.png

Wysłany: 18 marca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka widać agent, sieje terror, dobrze Wam tak🤣

preg.png
  • Sylka_135 Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdo mój Wiktor też pluje piciem i do tego rzuca jedzeniem. Często trafia do mojego talerza wywołując u mnie odruch wymiotny. Czasami mam wrażenie, że bawi go to i robi to celowo. Oczywiście również wszystko jest na "nie", ubieranie go zawsze jest na siłę. Siku jak już ma ochotę zrobić poza pieluszka robi na toalecie. Niestety za płytko siada i zawsze obsika deskę. Po powrocie ze żłobka lub spaceru pierwsze co robi to ściaga skarpetki...o taki mój mały cudowny mężczyzna 😉 co do urodzin to mam nadzieję, że będziemy świętować je pod namiotem. Zaczynamy w tym roku przygodę z survivalem😆. To będzie nasz debiut 😜

Mama Alicji 11.01.2018 i Wiktora 16.07.2019
  • Sylka_135 Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl dobrze, że chcesz iść na konsultacje do logopedy, tym bardziej jak masz taką możliwość. U mnie w mieście nikt nie chciał mnie przyjąć z takim małym dzieckiem. Kazali czekać aż skończy 2 lata. Jednak z tego co piszesz to Florcia mówi sporo słów. Ale jak coś Cię niepokoi to lepiej to sprawdzić. Moja Alicja ma opóźniony rozwój mowy i od początku to dostrzegałam. Sama z nią pracowałam bo wszędzie słyszałam, że ma czas. Teraz jest pod opieką logopedy, ale co chwilę przepadają jej zajęcia więc nadal ćwiczę z nią w domu.A jak u Florki z jedzeniem? U nas Alicja do 1.5 roku piła tylko mleko mieliśmy bardzo duży problem z jej jedzeniem. Zresztą nadal mamy.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to jest duzo? To ile Twoja Alicja mowila w tym wieku?

Taaaak. Ma czas, rozgada sie, jest za mala na logopede, siostrzeniec przyjaciolki mojej kolezanki nic nie mowil do 3rz i nagle zaczal mowic calymi zdaniami. Tak znam to😂 Jakby to jakis problem byl sprawdzic to w 10minut. Juz chcialam nawet zaplacic za wizyte to i tak chcieli skierowanie..

Co ty tak dlugo mleko pila? Wyczytalam, ze dlugie picie z butelki moze opoznic rozwoj mowy. Moze to tez mialo wplyw? W ogole doszlas do tego czemu Alicja ma to opoznienie mowy?

Moja mala je ok.. Nie ma problemu z jefzebiem pokarmow stalych choc wolalbym zeby jadla bardziej roznorodnie bo moglaby wyzyc tylko na jogurcie naturalnym i bananie.. Aha i z flaszki schodzimy zupelnie pomalu.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Florka widać agent, sieje terror, dobrze Wam tak🤣
    Spadaj😂😂😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Sylka_135 Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl u niej główna przyczyna według 3 logopedów jest obniżone napięcie ust. Ona praktycznie w ogóle nie oddycha przez nos. Miała nadwrażliwość w jamie ustnej stąd ta niechęć do przyjmowania pokarmów. I niestety miała silny odruch ssania.
    Żeby nie było oprócz mleka dostawała śniadanie, obiad, owoce i warzywa oraz kolację tylko że ona nawet nie chciała tego spróbować.I tak jest cały czas. Miałam nadzieję, że w przedszkolu pod wpływem dzieci zacznie jeść ale z tego co mówią panie jest ciężko. Za to słodycze zjadła by w każdej ilości...

‹‹ 3492 3493 3494 3495 3496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ