Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej kochana. Do Ciebie podobna co?
Karola jak bedziemy w Berlinie to nic nie bedziemy robic. Mala znajomych zadnych w sumie nie ma bo nie chodzi do zlobka a rodzina mojego meza jest dziwna. Chyba zebedziemy w Pl to cos wymyslimy. Na rok byla mala impreza w kafejce dla dzieci na 9 osob.Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:A coś Ty, większość dzieci pluje. A wiesz jaka radość jak zapija żarcie woda, pluje później w coś i to piję? Taki o rzydliwy żur? Jeszcze się cieszy🤦♀️Albo sam siebie opluwa śliną, i myśli że taki sprytny
Też pluje na siebie i rozciera.Starszak tak nie robił.Ale to pedancik jest. -
xgirl wrote:O Boze az mnie zemdlilo😵😂😂
Gwiazdo no wlasnie jak Karola mowi. Zabrac picie. Bo w sumie co innego mozna zrobic?
Najpierw tłumaczyłam i nic nie dało,potem przez kilka dni ignorowałam i brak efektu,picie zabieram tylko boję się że za mało płynów na dobe.
Już zaczynałam się irytować, ale jak u was podobnie to pozostaje tylko przecze
kać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 16:28
-
Ja tam gorzej przeżywam to , że ciągle mi się rozbiera niż to że pluje, jedzeniem nie pluje tylko piciem,a pije głównie wodę to niech se tam pluje, przebiorę go a podłogę zetre albo wyschnie, ale to rozbieranie to masakra ,nawet z bodami potrafi sobie poradzićurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Mnie też to wkurza bo na dworze, nim zauważę ze pluje to zdąży być cały mokry. I jedź tak przez miasto, jak zimno.
Co do roczków ja mam cicha nadzieję, że będzie poluzowanie tego gówna już.
Chociaż teraz jak widzę, to w szpitalu ruch jakby wojna a szła.
Nawet krzesła nam każą liczyć, biurka,. Nie wiem po co. Najgorsze jest to, że tych pacjentów przenoszą na kij wie kiedy, a też są onkologiczni.
Dzisiaj nam szkolenie robili z obsługi respiratorow, tzn nam do rozkładania i składania ich. I liczyć wszystko każą. Wszystko kuźwa, nawet zapasy ręczników papierowych 😀 -
No chyba trzeba przeczekac. Moja nie pluje akurat ale ma inne super pomysly. Chyba ze 100razy na dobe gryze sie w jezyk bo bym zrzedzila bez przerwy. Strasznie denerwujace sa niektore zachowania dzieci.
-
JaSzczurek wrote:Na tyle na ile można z noworodziem Tom śpi całą noc, ona co 2-3h wstaje na żarcie.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
O Boze az mi sie przypomnialy te pobudki co 3h😵 Kiedy to bylo..
Karola moja zaczela wyzerac ziemie z doniczek i rzucac nia po scianach. I w ogole wszystko na nie... Pielucha nie, body nie, kurtka nie, jesc nie, nic nie Idzie zwariowac😅 Pytam sie czy chce tysiaka i tez nie😂😂
Jak tam postepy z mowa? U nas w sumie zadne... Na kolejnej kontroli u pediatry kwietniu chce skierowanie do logopedy bo to dziwne ze ona tak malo mowi. Jej slowa to:
-mama
-tata
-co to?
-pupa
-am am
-i kilka zwierzat typu wau wau, muu, ko ko, mee
No sorry wg mnie to malo. -
Mój gada jak najęty. Wiadomo że dużo tylko my zrozumiemy ale co mu się nie każe powtorzyc to powtórzy. Taka papuga w sumie. Z takich dłuższych wypowiedzi 5o że dwa dni temu powiedział "tatusia chodź tu, ubierz opaske" I to tak jednym strzałem. Swoją drogą stary teraz musi codziennie nosić opaskę z króliczymi uszami bo Stachu mu każe 🤣
-
Niebieska gwiazdo mój Wiktor też pluje piciem i do tego rzuca jedzeniem. Często trafia do mojego talerza wywołując u mnie odruch wymiotny. Czasami mam wrażenie, że bawi go to i robi to celowo. Oczywiście również wszystko jest na "nie", ubieranie go zawsze jest na siłę. Siku jak już ma ochotę zrobić poza pieluszka robi na toalecie. Niestety za płytko siada i zawsze obsika deskę. Po powrocie ze żłobka lub spaceru pierwsze co robi to ściaga skarpetki...o taki mój mały cudowny mężczyzna 😉 co do urodzin to mam nadzieję, że będziemy świętować je pod namiotem. Zaczynamy w tym roku przygodę z survivalem😆. To będzie nasz debiut 😜Mama Alicji 11.01.2018 i Wiktora 16.07.2019
-
Xgirl dobrze, że chcesz iść na konsultacje do logopedy, tym bardziej jak masz taką możliwość. U mnie w mieście nikt nie chciał mnie przyjąć z takim małym dzieckiem. Kazali czekać aż skończy 2 lata. Jednak z tego co piszesz to Florcia mówi sporo słów. Ale jak coś Cię niepokoi to lepiej to sprawdzić. Moja Alicja ma opóźniony rozwój mowy i od początku to dostrzegałam. Sama z nią pracowałam bo wszędzie słyszałam, że ma czas. Teraz jest pod opieką logopedy, ale co chwilę przepadają jej zajęcia więc nadal ćwiczę z nią w domu.A jak u Florki z jedzeniem? U nas Alicja do 1.5 roku piła tylko mleko mieliśmy bardzo duży problem z jej jedzeniem. Zresztą nadal mamy.Mama Alicji 11.01.2018 i Wiktora 16.07.2019
-
Ojej to jest duzo? To ile Twoja Alicja mowila w tym wieku?
Taaaak. Ma czas, rozgada sie, jest za mala na logopede, siostrzeniec przyjaciolki mojej kolezanki nic nie mowil do 3rz i nagle zaczal mowic calymi zdaniami. Tak znam to😂 Jakby to jakis problem byl sprawdzic to w 10minut. Juz chcialam nawet zaplacic za wizyte to i tak chcieli skierowanie..
Co ty tak dlugo mleko pila? Wyczytalam, ze dlugie picie z butelki moze opoznic rozwoj mowy. Moze to tez mialo wplyw? W ogole doszlas do tego czemu Alicja ma to opoznienie mowy?
Moja mala je ok.. Nie ma problemu z jefzebiem pokarmow stalych choc wolalbym zeby jadla bardziej roznorodnie bo moglaby wyzyc tylko na jogurcie naturalnym i bananie.. Aha i z flaszki schodzimy zupelnie pomalu. -
Xgirl u niej główna przyczyna według 3 logopedów jest obniżone napięcie ust. Ona praktycznie w ogóle nie oddycha przez nos. Miała nadwrażliwość w jamie ustnej stąd ta niechęć do przyjmowania pokarmów. I niestety miała silny odruch ssania.
Żeby nie było oprócz mleka dostawała śniadanie, obiad, owoce i warzywa oraz kolację tylko że ona nawet nie chciała tego spróbować.I tak jest cały czas. Miałam nadzieję, że w przedszkolu pod wpływem dzieci zacznie jeść ale z tego co mówią panie jest ciężko. Za to słodycze zjadła by w każdej ilości...Mama Alicji 11.01.2018 i Wiktora 16.07.2019