X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ale to z tymi slodyczami jest zastanawiajace. Bo to dziwne, ze stale pokarmy ciezko sie jej je ale slodycze sa wyjatkiem. To nie moze jesc czy moze w koncu? Te slodkosci to diabelski wynalazek. Wspolczuje bo to ciezki temat zywienie dzieci.. Sama widze ile mnie nerwow kosztuje zeby mala zdrowo jadla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 11:47

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka_135 wrote:
    Xgirl u niej główna przyczyna według 3 logopedów jest obniżone napięcie ust. Ona praktycznie w ogóle nie oddycha przez nos. Miała nadwrażliwość w jamie ustnej stąd ta niechęć do przyjmowania pokarmów. I niestety miała silny odruch ssania.
    Żeby nie było oprócz mleka dostawała śniadanie, obiad, owoce i warzywa oraz kolację tylko że ona nawet nie chciała tego spróbować.I tak jest cały czas. Miałam nadzieję, że w przedszkolu pod wpływem dzieci zacznie jeść ale z tego co mówią panie jest ciężko. Za to słodycze zjadła by w każdej ilości...

Mój starszak ma obniżone napięcie w jamie ustnej.Jak był malutki to bardzo się ślinił i nie na zęby tylko cały czas,niedomykał ust.Z jedzeniem było ok do czasu gdy dostawał zblendowane zupki.Tragedia zaczęła się przy kawałkach były sytuacje,że wymiotował bo połknął coś za dużego,cofało go i inne.Dziś zjada i długo trzyma w buzi i miele bardziej niż mój blender i to nie jest przesada.Ma uraz psychiczny po tamtych wymiotach.Zupę zjada w 40minut.Każdy posiłek to koszmar.Jak miał dwa lata to zaczął jeść z bajkami bo inaczej nie dawało rady.Jak miał trzy okazało się że jest uzależniony i znowu kombinacje.Obecnie ma 6lat i je sam,czasem dokarmiam zupą bo widzę że się męczy i go cofa.Musi jeść zupy to ze względu na wcześniesze problemy z jelitami,ale to inna historia.
    Jak miał 2 lata trafiliśmy do logopedy jednego potem drugiego i jeszcze w przedszkolu i jakoś niemam o nich dobrego zdania.Jak miał trzy lata trafiliśmy do neurologopedy i to był dobry wybór,zleciła masaże policzków,ust,języka,dziąseł.To były masaże wewnętrzne i zewnętrzne i ćwiczenia.Co drugi dzień przez dwa lata(pomijając czas choroby,mocno zapchany nos i ból gardła)pracowaliśmy nadcwzmocnieniem mięśni.Obecnie jeśli ma uchyloną buzię to nawykowo i trzeba przypominać.Nadal ćwiczymy ale to już dwa razy w tygodniu i łatwiej ćwiczy się z sześciolatkiem niż trzylatkiem.Też mieliśmy problem z odruchem ssania.

Jeśli mogę coś doradzić:
    Neurologopeda który pokaże jak ćwiczyć
    Sprawdzenie wędzidełka
    Przerośnięty trzeci migdał
    Trochę się rozpisałam,sorki bo nie każdy zainteresowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 22:56

• xgirl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wspolczuje... Masakra poprostu :/

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide zaraz do kolezanki ktora tez ma corke w wieku naszych dzieci. Dalam w necie ogloszenie czy nie ma w mojej okolicy jakiejs matki z dzieckiem chetnej na spotkania, spacery itp i sie odezwala taka dziewczyna. Mieszka doslownie 10min spacerkiem ode mnie. Widujemy sie co tydzien w weekendy. Zaskoczylo od razu. Strasznie fajnie miec kogos takiego bo ja bardzo malo znam ludzi z dziecmi.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym gdzieś poszla ale znowu jesteśmy uziemieni przez kwarantannę. Na szczęście do pon tylko

event.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje.Karola a ty się szczepiłaś?Chciałaś ale karmienie było przeszkodą.Jak jest teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 12:50

Wysłany: 20 marca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest tak, że wczoraj mnie meczyli telefonami z pracy, że dyrektor od każdego nieczepionego pracownika domaga się wytlumaczenia dlaczego się nie szczepiliśmy. A mnie lekarz nie zakwalikowal przez KP, a później robili problem bo mało szczepionek mają, następnie była zagadka bo ja mam z żyłami problem i tak myślą i myślą czy m ie zaszczepić

event.png

Wysłany: 20 marca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam wykorzystywać własne dziecko 😅
    Rozumie polecenia typu " idź mi przynieś okulary, sa w łazience na pralce" albo "idź zobaczą czy pod wózkiem masz buty". Albo najlepsze "przynieś pilota/telefon/wodę" 😅albo idź sobie umyj sam ręce 😅

event.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopoki nie wysylasz go do kiosku po fajki to jest ok😆

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Teraz jest tak, że wczoraj mnie meczyli telefonami z pracy, że dyrektor od każdego nieczepionego pracownika domaga się wytlumaczenia dlaczego się nie szczepiliśmy. A mnie lekarz nie zakwalikowal przez KP, a później robili problem bo mało szczepionek mają, następnie była zagadka bo ja mam z żyłami problem i tak myślą i myślą czy m ie zaszczepić
    A to szczepienie nie jest dobrowolne? Czemu ma sie ktokolwiek tlumaczyc z tego?

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 21 marca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X dużo rzeczy jet dobrowolnych ale jak ich nie zrobisz to wypad

event.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok rozumiem, rzeczywiscie tak moze byc. Niektorzy maja przeciwwskazania do szczepien albo nie chca i juz i to troche nie fair takie osoby zmuszac. Poza tym nie jest to tak ze wystarczy ze iles tam procent ludzi sie zaszczepi? Nie musza wszyscy.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a Ty kwietniowka 21?😝 Nie wiedzialam ze jestes w ciazy. Tak sie tam udzielasz😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 16:00

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam, ze u was plucie króluje. U nas na szczescie z tym nie mamy problemu ale chyba bunt 2 latka jak nic się rozpoczął. Wszytsko na nie, krzyczy jak tylko cos nie jest po jego myśli. Wogole widać że nie radzi sobie z emocjami. Trzeba to przetwrac i nie dac sie zterroryzowac 😀
    Mikka bardzo współczuję tego rozbierania. Musi to być mega irytujące

Kasia lukasia zyjesz? Wszytsko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 16:59

oar843r8ab1t8zh2.png

Wysłany: 21 marca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Karola a Ty kwietniowka 21?😝 Nie wiedzialam ze jestes w ciazy. Tak sie tam udzielasz😬
    Jaaa, pisałam kiedyś że mnie koleżanka z mojej wsi, która tam należy zmotywowała, żeby tam coś doradzić. Nie bez powodu to jedyna obca ziemia na jakiej się udzielam 😅jak ma zamknąć japę to zamknę, luz✌️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 19:12

event.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Danio:) Co masz na mysli zeby nie dac sie sterroryzowac? U nas tez mala potrafi pokazac rogi. Cos jej nie pasi- jeb na ziemie😂

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 21 marca 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą myślę że będę kwiecień 2022😅więc się szykuje pomału

event.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Hej Danio:) Co masz na mysli zeby nie dac sie sterroryzowac? U nas tez mala potrafi pokazac rogi. Cos jej nie pasi- jeb na ziemie😂

U mnie rzucania naa ziemię nie ma, za to probuje wymusić krzykiem i jęczeniem. Narazie znosze to z cierpliwością, ale jak sie drze to ma taki donośny i irytujacy głos, ze czasmi już jestem.bliska zapłonu. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 19:25

oar843r8ab1t8zh2.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj moja jak czasem krzyknie to bebeki pekaja w uszach... Masakra.

Karola to w sumie juz mozna zaczac myslec o staraniach😬

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 21 marca 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasz mnie, aż zaczęłam przeliczać ze to juz😅

event.png
‹‹ 3493 3494 3495 3496 3497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ