X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecimy na 2 tyg na Majorke. Niektorzy mowia ze ok, inni pukaja sie w glowe. Nie wiem czy to dobry pomysl ale czuje ze potrzebuje odmiany, strasznie mi leb ostatnio siada. Mam jakies stany depresyjne. Potrzebuje sie wyrwac no.

Taaaak bedziemy bedziemy.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Ty masz jakieś ciąże niedonoszone?

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też wcześniej wstają,jak już jest widno z rana na dworze?

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale ja tak mam😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Karola Ty masz jakieś ciąże niedonoszone?
    Jedna mam 36 tc, druga 16,trzecia 37.Czyli żadna nie jest donoszona😀Do tego skrócenie szyjki od 30 tc i rozwarcie na 2 cm w pierwszej i na 2(pozniej 1cm) w trzeciej

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze poronilas w 16tyg? Pamietam jaka naiwna kiedys bylam bo myslalam ze najgorsze rzeczy dzieja sie w 1 trym.

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 23 marca 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poronilam tylko miałam usunięta ciąże przez wadę. Normalnie umówiony zabieg.

Zadzroszcze tego wyjazdu. Też bym się gdzieś powylegiwała

preg.png

Wysłany: 23 marca 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Czy Wasze dzieci też wcześniej wstają,jak już jest widno z rana na dworze?
    Tak. Ale mnie to rybka bo i tak wstajemy wszyscy ok 6

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jedna mam 36 tc, druga 16,trzecia 37.Czyli żadna nie jest donoszona😀Do tego skrócenie szyjki od 30 tc i rozwarcie na 2 cm w pierwszej i na 2(pozniej 1cm) w trzeciej

Ale ciąża 37+0 już jest donoszoną.

Wysłany: 23 marca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wstawania to mały budzi się wcześnie u moich rodziców bo tam są jasne zasłony.U nas są ciemne i śpi dłużej.
    X wyjazdu zazdroszczę.

Wysłany: 23 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam kiedyś że moja ciąża jest liczona od daty abrazji z powodu krwotoku. Stachu był wg usg zawsze 2 tyg do tyłu. Miał cechy wczesniactwa. Mam jak byk wpisane ciąża niedonoszona😀

preg.png

Wysłany: 23 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ludzie widząc mnie zakładają ze mam zajebiste życie. Ja nic nie pokazuje ani nie udaje😀Jak ktoś słyszy ze nie mam siły chodzić albo trzymać łba to myślą że to takie zwykłe zmęczenie bo dużo robię. Ja tam nie mam już misji tłumaczenia twlego😀
    I nie kumają tego że korzystam z każdego dnia dobrego samopoczucia, tłumacza sobie to tym że ja dużo robię, wszędzie jeżdżę bo mama czas i chęci. A to nie tak, ja zwyczajnie korzystam z lepszego dnia bo wiem że jak mnie sieknie to se dupy nie podetre sama. Ja pracuje na wspomnienia 😀

A co ci dolega,że masz problemy z poruszaniem się.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tez musze kupic ciemniejsze rolety bo ostatnio po 5 sie budze😵😆

Karola moge spytac co bylo twojemu dziecku?

No tez sie ciesze. Popoludniu jedziemy na testy na covid.

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 23 marca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie obie pałe z czytania forum ze zrozumienie 😅

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale chodziło mi właśnie o takie, które nie zakończyły się porodem żywego dziecka , więc masz jedną ,16 TC to już też nie taka bardzo wczesna ciąża, współczuję

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wstawał koło 7 a teraz i po 5 potrafi 😩 masakra

Wysłany: 23 marca 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja, współczuję 😀To powinno być karalne

preg.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki! Czytam, czytam na bieżąco, ale jakoś nie mam weny albo czasu, żeby coś napisać. U nas wszystko w porządku. Jestem już po połówkowych, Pappach, usg cycków i wszystkich innych ciążowych przyjemnościach. Teraz druga prosta. Ogarniam już powoli temat cesary i chyba zdecydujemy się na prywatną klinikę. Chcę mieć pewność, że mnie potną. Zapisy co prawda dopiero w 36 tygodniu, ale już dzwoniłam i nie powinno być problemu. Co poza tym? No w sumie niewiele. Sytuacja covidowa nie pozwala na wiele szaleństw.

Niebieska Gwiazdo jak z tym pluciem? Coś się poprawiło? Ali też się zdarza wypluwać wodę, nie za często ale jak już się wkręci to mogiła. Robi też na spacerach "brrrrrr" i ślina ścieka jej po brodzie. A jeszcze zimno, więc no tak średnio. Wygodniej się chodzi z oplutym dzieckiem latem. :D

Adria masz cudowne te wypieki! Ślina leci na klawiaturę.

Xgirl kciukasy za udany powrót do pracy i wielkie zazdro z wyjazdu na Majorę. Aaaaach ale bym sobie poleżała na jakimś ciepłym piachu. Póki co udało nam sie wyskoczyć na basen i chociaż pomoczyć tyłek zanim wszystko znowu zamknęli.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka_135 wrote:
    Zaczęło się od Alicji. Trafiliśmy do szpitala.Stwierdzili, że ma zapalenie oskrzeli. Oczywiście nikt nie raczył zrobić nam testów. I po kilku dniach z mężem straciliśmy smak i wech. Do tego ja się czułam fatalnie. Byłam bardzo słaba. Miałam taki kaszel przez który od razu wymiotowałam. W ciągu tygodnia schudłam 5 kg.

O kurczę :( Paskudnie. Dobrze, że już wszystko ok. Jedyny plus, że macie to za sobą, może po takim mocnym przebiegu jest chociaż trochę więcej szans, że macie przeciwciała i jesteście teraz bezpieczni. Bardzo współczuję.
    Lady_Dior wrote:
    Ja się wpadam pochwalić, że u nas będzie syn 😁 W życiu bym się nie spodziewała ale to miłe zaskoczenie dla mnie 😁

Lady gratulacja! <3 Duzo parek się kroi. Bedą bronić siostrzyczek na imprezach ;) I w ogole to Zosia jest przesłodka. Zdążyłam zobaczyć zdjęcie.
    Lady_Dior wrote:
    Imienia nie mamy i długo raczej mieć nie będziemy. Kompletnie nic mi nie leży a jeśli już to albo się staremu nie podoba albo ktoś w rodzinie ma , także lipa po całości.

Haha u nas też było ciężko z imieniem! Dziewczęcych mam wybranych dziesiątki, a chłopięcych... Ale u nas już zapadła decyzja i będzie Tomek.
    Danio wrote:
    Kasia lukasia zyjesz? Wszytsko ok?

Taaaak kochana, żyję i jakoś leci. U nas też bunty, ale czy to ten dwulatka, to nie wiem. Ala chyba od zawsze była uparta jak osioł. I może dobrze. To chyba mimo wszystko przydatna cecha charakteru (przynajmniej dla obdarowanego, inni wokół niech się męczą!) :D Ja też jestem uparta i w sumie nie narzekam :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 21:33

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png

Wysłany: 24 marca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Niebieska Gwiazdo jak z tym pluciem? Coś się poprawiło? Ali też się zdarza wypluwać wodę, nie za często ale jak już się wkręci to mogiła. Robi też na spacerach "brrrrrr" i ślina ścieka jej po brodzie. A jeszcze zimno, więc no tak średnio. Wygodniej się chodzi z oplutym dzieckiem latem.

Pluje,pluje i pluje.Jedzenie tak jak u Karoli żuje i wypluwa i zjadać próbuje.Idą ostatnie dwie piątki i to nie ułatwia.Muszę się nakombinować by wypił i nie wypluł.Zagaduje itp.Na dworze na szczęście spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 12:21

‹‹ 3495 3496 3497 3498 3499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ