WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam że coś planują żłobki i przedszkola pozamykać... Ludzie sobie palną w łeb

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zamkli

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]

Wysłany: 25 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zamkli🥺Teraz moje dziecko będzie przeżywać na nowo adaptacje bo pewnie stworzą jakąś grupę z niedobitków i będą nowe dzieci i nowe panie dla niego

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja sie zastanwiam czy jest sens w ogole posylac dziecko do zlobka w tych czasach :/ Ledwo sie zaadoptuje na nowy rok szkolny/przedszkolny i jeb jesien zima wszystko zamkniete pol roku a potem co chwile kwarantanny bo ktos mial covida w grupie. Jaki to stres dla dzieci... Zwlaszcza tych najmniejszych. Zastanawiam sie czy w ogole posle mala gdziekolwiek jak tak dalej bedzie :/ A juz raz mialam przygode ze zlobkiem i to jest masakra ta adaptacja, ze puknelam sie w glowe i zaraz ja zabralam. Nie chce zeby musiala takie cos przechodzic jescze kilka razy😡😡😡

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X,myślę że to zależy od sytuacji rodziców.Ja mojego posyłać do żłobka nie będę pójdzie od razu do przedszkola.Starszak od września do zerówki i zostanie w przedszkolu.To zależy czy jest z kim zostawić dziecko,czy mama siedzi w domu itp.Są tacy co posyłają do żłobka nawet jak rodzic siedzi w domu,ale to chyba rzadko.
    X,a ty z kim zostawisz córkę?

• xgirl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz bedzie z nia w domu. Zamieniamy sie teraz. Narazie czekamy czy w ogole miejsce dostaniemy od sierpnia.. Jak nie to plakac nie bede bo nie podobna mi sie to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 14:15

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 25 marca 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musza pracowac i posyłać młodego do żłobka. Emerytura się sama nie nabije😀
    Nie mogę i nie chce nie pracować Niech starego szlag trafi i co ja zrobię.

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, jasne. To nie sa latwe wybory.

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 25 marca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie są łatwe, ale jak widzę tych zebrajacych na zrzutach rodziców to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ileś dzieci zrobionych, umiera jedyny żywiciel rodziny i żebraja o kasę bo matka ma dwie lewe do roboty.
    Ostanio tak w pracy rozmawiałyśmy, ile to matek nie myśli o dzieciach. Szukają u nas teraz pracy różni ludzie, tuptaja nogami ze muszą mieć pracę na już bo ciężko jest, i widzę cv z 10 letnią dziurą w zatrudnieniu to mi się śmiać chce.

Albo dzieci bez prawa do renty po rodzicach bo jeden na lewo pracuje a druga w domu pierdzi w kanapę bo co zrobi z 5 letnim dzieckiem🤦‍♀️
    No ale to nie temat o tym😅

Ty już jesteś na tych wczasach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 16:43

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o takich ludziach nawet nie myslalam bo to calkiem inna sprawa. Ale uwazam ze jak ktos sobie moze pozwolic zostac te 3 lata w domu to jest to ok. Kiedys smiac mi sie z tego chcialo ale dzis rozumiem takich rodzicow.

Jutro lecimy o 7 rano. Matko ile roznych zalatwien, formularzy, kodow jakichs trzeba przez ten Covid. Mam nadzieje ze niczego nie przeoczylismy.

No i testy mamy negatywne wiec super, mozna leciec :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Sylka_135 Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasialukasia ale Ci ten czas sądowa. Już połówkowe za Tobą. Co do żłobków mam różne odczucia. Ogólnie cieszę się że pracuje bo luka w moim zawodzie nie jest dobra, ale te wszystkie cholerne infekcje....mi już ręce opadają... Wiktor bardzo rzadko chodzi bo non stop ma katar albo kaszel. W październiku miał zapalenie płuc a teraz jesteśmy znowu w szpitalu tym razem prawdopodobnie zapalenie pęcherza. Mam cholerna rozkmine czy przypadkiem nie popełniłam błędu idąc do pracy. Chociaż Alicja poszła od razu do przedszkola i też co chwilę coś łapie, więc nie mam gwarancji żeby było lepiej

Mama Alicji 11.01.2018 i Wiktora 16.07.2019
  • Sylka_135 Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl miłego urlopu 🌞

Mama Alicji 11.01.2018 i Wiktora 16.07.2019

Wysłany: 26 marca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka nie wiem czy Cię to pocieszy ale moja córka, nie chodząc do żłobka leżała co chwilę w szpitalu z różnymi chorobami. Łapala wszystko co się dało

preg.png

Wysłany: 26 marca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nie są łatwe, ale jak widzę tych zebrajacych na zrzutach rodziców to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ileś dzieci zrobionych, umiera jedyny żywiciel rodziny i żebraja o kasę bo matka ma dwie lewe do roboty.
    Ostanio tak w pracy rozmawiałyśmy, ile to matek nie myśli o dzieciach. Szukają u nas teraz pracy różni ludzie, tuptaja nogami ze muszą mieć pracę na już bo ciężko jest, i widzę cv z 10 letnią dziurą w zatrudnieniu to mi się śmiać chce.

Albo dzieci bez prawa do renty po rodzicach bo jeden na lewo pracuje a druga w domu pierdzi w kanapę bo co zrobi z 5 letnim dzieckiem🤦‍♀️
    No ale to nie temat o tym😅

Ty już jesteś na tych wczasach?

Jesteś trochę niesprawiedliwa.Moja przyjaciółka ma córkę która w dziciństwie bardzo chorowała.Więcej niż pół roku spędzały w szpitalu,dziecko wymagało ciągłej opieki.Nie miał im kto pomóc.Jak mała miała trzy lata znnowu była w ciąży.Przerwa w cv duża.Na szczęście ma dziewczyna głowę na karku i gdy syn miał rok otworzyła działalność i jest ok.Chodzi mi o to by nie wrzucać wszystkich do jednego worka.A ludzie októrych piszesz mają tak na własne życzenie.

Wysłany: 26 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze liczę jej przerwa w CV wynosiła 4 lata nie 10 jak pisałam więc w czym jestem niesprawiedliwa?

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też ostatnio widziałam zbiórkę , że mąż nagle umarł,jedno dziecko dwa latka ( zdrowe) i wdowa prosi na "życie" bo kasy nie ma ,a nie pracowała ,on jedyny żywiciel rodziny a teraz samotna matką bez pracy i załamka. Niektórzy tam jakieś grosze wpłacali ale większość komentarzy była negatywna ,że przecież do roboty może iść bo i ona i dziecko zdrowe i pieniądze ma z 500+ i renta po ojcu się należy ,a niekiedy samotne kobiety wychowują po kilkoro dzieci i nie żebrzą a tu wielka tragedia bo sama z dzieckiem została...

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]

Wysłany: 26 marca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja uważam, że jeśli ktoś się decyduje na ileś dzieci, i niepracująca matkę to musi na tyle zapierdalać, żeby ta rodzina miała za co wyżyć po śmierci faceta. Powinien zarabiać na tyle żeby coś odłożyć i żonie płacić ZUS. Całkowicie nie rozumiem podejścia że jakoś to będzie. Bo nie będzie. Dzieci chodzą głodne, na nic nie mają, start w życiu mają zerowy. Ktoś powie "biednie ale z miłością", ja uważam że to nie o to chodzi. Lepiej mieć dwojke i na tym poprzestać jeśli nie ma się pieniędzy.

Teraz przez fb i te zrzutki widać ile ludzi nie ma mózgów, płodzi dzieci i uważa że im się należy. A karani i obciążani kosztami jesteśmy my, pracujący. Póki ktoś nie ma o tym pojęcia to napisze, że to ich sprawa ile mają dzieci, ale jeśli masz pojęcie jak to działa to ch**j człowieka strzela.
    Tylko tych dzieci szkoda

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzeba myslec i robic a nie odwrotnie. Zero zabezpieczenia finansowego? No balabym sie tak zyc :D
    U nas jest o tyle dobrze ze oboje spoko zarabiamy wiec mozemy troche pokombinowac. Rok w lewo czy prawo nie robi nam duzej roznicy. Poza tym nie jestem fanka zlobkow i jesli sytuacja by mnie zmusila to ok ale jesli nie to wole jej tam nie posylac.

Pozdro z urlopu :D Bylismy w restauracji wow!😂😂

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 26 marca 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X a Ty w końcu pracujesz czy nie? Bo raz wnioskuję że tak a za chwilę że nie.

preg.png

Wysłany: 26 marca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jeśli dobrze liczę jej przerwa w CV wynosiła 4 lata nie 10 jak pisałam więc w czym jestem niesprawiedliwa?
    Chyba 5lat.Tu nie chodzi o ilość lat tylko o różne sytuacje.O problemach w cv się nie piszę.Odebrałam twoją wypowiedz jak wrzucanie tych ludzi do jednego worka.

Pasożytów społecznych nie znoszę.Żyją często bardzo dobrze i nic nie robią.

Żeby tak żyć trzeba mieć zabezpieczenie na przyszłość.

‹‹ 3496 3497 3498 3499 3500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ