X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę,serio duży, jak na ten tydzień 🙂 ale ładnie Ci z nim 🙂

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wielki. Ale i tu jest identycznie jak z Ala, porównywalam zdjecia i miałam taki sam. Widac taka moja brzuchata uroda :D No i jak jestem normalnie ubrana (bo tak po ulicach nie chadzam), to tez mniej się rzuca w oczy :D :D :D

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia brzuszek konkretny już masz😄
    Ala zainteresowana czy nie zwraca uwagi?

oar843r8ab1t8zh2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, w ogóle nie zwraca na brzuch uwagi. Jest jeszcze za mała. Ale ma juz swoj wózek, lale, smoczki, butelki - przyzwyczajamy ją od drugiej strony ;) Do brzucha się przytula, ale nie jest nim zainteresowana bardziej niz wcześniej. A ja zaczynam juz powoli czuć podekscytowanie nowym czlonkiem rodziny :D Staje się to dla mnie coraz bardziej rzeczywiste i jest fajnie. Ta ciąża jest dużo bardziej przyjemna (głównie pod wzgledem psychicznym), niz pierwsza. Juz wiem co mam wiedzieć, czego sie spodziewać, co jest ok, a co powinno budzić niepokój. No i przede wszystkim nie mam czasu na rozkminy z pierwszej ciąży. :D

anngelikamartaa lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu 22tyg i taki brzuch?😲 Ja taki w koncowce mialam😂

U nas fajnie. Plaza jedzenie spacer plaza jedzenie spacer. No aaaaale z Mala to juz nie taki urlop jak kiedys. Zapierdziel jest tylko ze w innym miejscu a nie w domu😅 Ale zmiana otoczebia dobrze robi.

6d701553b9a3.jpg
    Rzucanie w nas piachem, ciagniecie za koc, darcie japy bo piasku jesc nie mozna..

32d798b9cfe9.jpg

KasiaLukasia, mikka86, Danio lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj dziecku pojeść 😅Ale te dzieci już są duże, takie dzieciowe a nie niemowlęce 😀

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu laski skad wy bierzecie sily na wiecej dzieci? Ta tylko biega, wspina sie, skacze, drze, jeczy, leci na ulice, biega pod stolami, wszystko chce dotknac, nie usiedzi ani 5min, ujebie sobie cos i nie ma zmiluj.. No jestem padnieta po calym dniu.. Z drugim bym sobie chyba w leb palnela😳

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam, i nie chce wyobrażać. Za wygodna jestem. I za stara. Już nie mam tej koncentracji co kiedyś

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeciez chcesz kolejne? Czy cos pokrecilam😬

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona chce przecież jeszcze dwoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 20:01

• xgirl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Chyba ze chodzi jej zeby zachowac odstepy miedzy dziecmi zeby nie miec naraz dwojki maluchow. Chyba tak cos pisala kiedys.

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzi jej dokładnie o to,żeby
    zachować odstęp 😀
    Chciałabym dwoje ale wiekowo ciężko więc będzie raczej jedno jeszcze. Ale to później. Teraz za wcześnie.

preg.png

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak byliśmy w zagrodzie z królikami po żłobku (wracamy na nogach, 2 h), mam piłkę ze sobą, kopiemy ją idąc, szukamy bąków w trawie, wiewiórek w parku. No i jak staliśmy przy tej zagrodzie to stała babka w ciąży, z takim dzieckiem większym trochę niż mój ale to raczej wynikało z budowy tego dziecka niż z wieku. I Stachu taki brudny, zadowolony lata, pokazuje, gada a babka do mnie, że widać że zadowolenony, wybiegany. Mówię jej że o to chyba chodzi. Ten syn od niej tak patrzał smutnie na tą piłkę, mówię jej że chyba by pograł a ona na to że może i by pograł i się pobawił ale ona nie da rady bo jest w ciąży i nie ma siły się bawić z nim. Także to są właśnie te momenty które mnie utwierdzają ze robię dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 06:44

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko,że np 5 latek też potrzebuje jeszcze się wybawić i wybiegać i często jeszcze też w towarzystwie rodziców, takim sposobem to możnaby było odkładać kolejną ciążę aż do skończenia 10 roku życia przez dziecko, aż zacznie hasać z kolegami i mniej już będzie potrzebować mamy a dla niektórych i Ciebie też to już byłoby za późno

xgirl, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem sobie mysle ze najlepiej tak ze 3mies po porodzie zajsc znowu i miec roczniaka i noworodka. A tak to odchowa sie dziecko, bedzie ono juz jakies kumate i sie sensownie soba zajmie i znowu jeb od nowa jazda. Choc jasne jak sie nie zrobi zawsze beda za i przeciw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 11:44

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna ciąża to trudna decyzja co do planowania kiedy.Sytuacja taka jak Karola pisała jest trudna bo ten maluch cierpiał w parku.Mam w domu sześciolatka prawie i prawie dwulatka.Wyjście z nimi jest trudne.Sześciolatek lubi placyki wspinaczkowe,szaleństwo z dziećmi w swoim wieku i starszymi.Dwulatek karuzele,zjeżdzalnie,piaskownica.Dwa różne światy i często dwa różne placyki.Najlepiej wyjść z obydwoma jednocześnie.Czasem ciężko pogodzić.Obaj potrzebują rodzica blisko.Mając dzieci w zbliżonym wieku wychowuje się razem.Mnie hamuje covid.Różnica wieku nie ma znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 12:01

• xgirl Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisalam w kazdej sytuacji beda jakies + i -

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisze wg siebie. Tylko i wyłącznie. Jak dla mnie, to taki dwulatek, trzylatek muszą mieć pomoc na placu zabaw. 4 latek już może sam łazić po drabinkach.
    I nie wyobrażam sobie trzymać Stacha na rowerku biegowym mając brzuch. Ani biegać za rowerkiem z 2 latkiem trzymając wózek z niemowalkiem.
    To samo z wyjściem na dwór. Jest pogoda, ciepło, dziecko płaczę bo chce na dwór a nie może bo mama musi leżeć. No chyba by mi serce pękło. Nie uznaje tutaj wyższości jednego dziecka nad drugim

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne kazdy woli po swojemu :D To co przeszkadza jednemu jest ok dla drugiego i gites. Ja dzieci juz miec nie bede wiec problem z glowy😆

7a94e272ae51.jpg
    My dalej na urlopie. Jest bardzo fajnie. Mega mi to pomoglo i wyciagnelo z takiego marazmu. Troche odmiany dobrze robi♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 14:24

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ma pieluchę namokniętą😅Uwolnij tylek!
    Zadzro, też bym się wylezalal gdzieś. Ile tam jest stopni?

preg.png
‹‹ 3498 3499 3500 3501 3502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ