X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Danio Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Boże dziewczyny pomocy.. Zatrulam się czymś wczoraj i od nocy jest jakiś dramat :( Wszystko zwracam, nawet wodę, sram za przeproszeniem dalej niż widzę, a do tego mąż w pracy i jestem sama z młodą. Biedna cały dzień bawi się sama, a ja zdycham na kanapie. Szczęśliwie spała w ciągu dnia 1,5 godz. Ja chyba zaraz umrę :(

Kurde to bardziej wyglada na jakąś jelitowkę jezeli naraz masz biegunkę i wymiotujesz. Colę pij jak.masz i slyszalam ze paluszki slone. Nie wiem co poluszki dają ale tak mi sie o uszy obiło

oar843r8ab1t8zh2.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Boże dziewczyny pomocy.. Zatrulam się czymś wczoraj i od nocy jest jakiś dramat :( Wszystko zwracam, nawet wodę, sram za przeproszeniem dalej niż widzę, a do tego mąż w pracy i jestem sama z młodą. Biedna cały dzień bawi się sama, a ja zdycham na kanapie. Szczęśliwie spała w ciągu dnia 1,5 godz. Ja chyba zaraz umrę :(

Miałam jelitowke w ciąży z synem. Masakra. Staraj się pic choć po troszkę i kup sobie elektrolity w aptece. Jak będzie dluzej niż 2 dni to kroplówka :(

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:

Jedynie węgiel chyba możesz łykać, chociaż i smectę można, z tego, co kojarzę. Ja piłam w poprzedniej ciąży przy zatruciach. Współczuje... też własnie to przechodziłam 2 razy poprzednim razem i okropność to jest.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrucie na bank. Wczoraj wieczorem zrobiliśmy sobie taki mix jedzeniowy, że szok. My to wiecie, wiejskie ludki, mamy swoje mięso, swoje jajka, swoje mleko, swoje kiełbasy, chleb też często swój pieke, a tu nagle wjechała pizza, żelki, do tego jakieś owoce.. No mnie zabiło.
    Mąż już wrócił i zabrał małą na spacer. Przywiózł cole, więc piję powoli i póki co na rzyg się nie zbiera.
    Ale jest mi naprawdę strasznie smutno :( Zawsze weekendy staram się na maxa poświęcać młodej, bo wiecie jak to w tygodniu - pół dnia w żłobku, potem godzinka na dworze i nagle zostaje godzina na zabawę, kąpiel i idzie spać. A dzisiaj jestem taaaakie zwłoki.. A ona taka kochana, cały dzień bawi się sama z kotem i tylko co jakiś czas przynosi mi coś, czym chce, żebym się z nią pobawila. Kochana.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wymiotujesz to tylko popojaj wode po łyku,nic nie jedz,nie bierz leków,jak przestaniesz to na biegunke weź węgiel a najlepiej nic. Niech organizm wydali to czym sie struł.
    Jak Ci nie przejdzie do rana to jedź do lekarza.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea, temat jedzeniowy, więc jak coś to pomiń :) nie chcę być przyczyną kolejnego bełtu :)

Podrzućcie jakieś pomysły na obiad... ileż można jeść ryż z jabłkami, ziemniaki z kefirem i naleśniki z dżemem. Pomidorowa mi już bokiem wychodzi, z resztą za zupami nie przepadam, bo nigdy sobie nimi nie pojem.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zup gotuję najcześciej (oprócz pomidorowej) rosół, ogórkową, żurek albo krem z pora.
    Jeśli chodzi o drugie dania, to u mnie wygrywają makarony, dziś akurat robiłam risotto z krewetkami i zielonym groszkiem.
    Często też robię jakieś mięso/rybę w piecu, do tego kaszę kus kus i cukinię/brokuła czy co tam jest w domu.

Ja znowu zjadłabym jakieś kopytka, ale nie chce mi się robić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 17:23

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    dziś akurat robiłam risotto z krewetkami i zielonym groszkiem.

Ja też dzisiaj risotto ;-) ale z indykiem ;-) i rosół .

Wczoraj ruskie pierogi ( robiłam sama ) - uwielbiam ;-)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam rosól - z kaczki. Wczoraj ugotowałam :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    też mam rosól - z kaczki. Wczoraj ugotowałam :)
    Rosół z kaczki średni mi się wydaje.. Najlepszy jest z królika chyba :)
    My dzisiaj mieliśmy jeść pyszną kaczkę, którą marynuje od 2 dni, ale jej zapach spowodował, że prawie nie opuszczalam kibelka, więc niestety zaczeka do jutra..

• anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka zrobiłyście na ten rosołek :(

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Rosół z kaczki średni mi się wydaje.. Najlepszy jest z królika chyba :)
    My dzisiaj mieliśmy jeść pyszną kaczkę, którą marynuje od 2 dni, ale jej zapach spowodował, że prawie nie opuszczalam kibelka, więc niestety zaczeka do jutra..
    co kto lubi, ja jem albo wołowy albo z kaczki :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do rosołu wrzucam trochę drobiu, wołowiny, skrzydło z indyka i jak mam jakąś część kaczki to też. Taki mix. A dzisiaj robiłam pieczeń wieprzowa w sosie ,kluski śląskie i ogórek kiszony :)

Eluska lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dla odmiany jem wegetariański. W Uk szkoda mi na mięso, a temu s Tesco nie ufam (w pobliżu akademika 2 Tesco express). I jest bardzo pyszny, wystarczy odpowiednio doprawić. Jak już mam mieć z mięsem to robię ramen i później te wołowinkę kroje w plasterki.
    Ale bym coś ugotowała. W hotelu nie mam możliwości i od 9 stycznia jem gotowce. Mam już powoli dość.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    To ja dla odmiany jem wegetariański. W Uk szkoda mi na mięso, a temu s Tesco nie ufam (w pobliżu akademika 2 Tesco express). I jest bardzo pyszny, wystarczy odpowiednio doprawić. Jak już mam mieć z mięsem to robię ramen i później te wołowinkę kroje w plasterki.
    Ale bym coś ugotowała. W hotelu nie mam możliwości i od 9 stycznia jem gotowce. Mam już powoli dość.

Wpadnij do mnie - mam dużą kuchnię :D

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, człowiek bliski śmierci, nie je i praktycznie nie pije, ale mleczko w cycu wyprodukowane w standardowej ilości ;)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne na co mam siłę to szydera z męża :D Taki kozak na codzień jak spędza czas z dzieckiem godzinę, czy dwie na zabawie, a teraz po spacerze, wydaniu obiadu, podwieczorku i kąpieli oraz po względnym ogarnięciu zabawek (możecie się domyśleć jak wygląda dom po całodobowym szaleństwie bez ograniczeń) jest ledwo żywy :D
    A teraz już pannice uspilam i myślę czy iść spać z nią, czy dalej próbować coś zjeść..

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw do którego tc powinnam brać Duphaston? Teraz mam 13+4 i dzisiaj nie udało mi się go żaden sposób utrzymać w żołądku

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Wpadnij do mnie - mam dużą kuchnię :D

Już jadę :D

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Btw do którego tc powinnam brać Duphaston? Teraz mam 13+4 i dzisiaj nie udało mi się go żaden sposób utrzymać w żołądku
    Dupka to chyba max do 16 tyg później podobno lepsza jest luteina dopochwowo bo ona zapobiega lepiej przedwczesnemu porodowi,tak słyszałam

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ