Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super super !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie tak jak na suwaczek według om jestem w 16t6d ale według owulacji dopiero 16 tydzień wiec jest 6 dni roznicy. Lekarz na prenatalnych obrał termin 1 i tu moje pytanie. Kiedy zapisać się na połówkowe. Albo 22 luty albo tydzień później.. ??

• mikaja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska ja bym się umówiła jakos pomiędzy 25. lutego a 6. marca około. Bo to tak wpada po 20. tygodniu ww obydwu terminach.

Eluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz ten z usg przyjmuje tylko w piątki wiec kolejny termin to tam chyba 1 marzec :/

PannaEvans lubi tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten 22 też nie taki zły. Jest tak po środku. Bo to wypadki Ci 20+3 wg om i 19+5 o ile dobrze liczę wg usg. 1. marca pewnie były lepszy, ale to już zależy od Twojej cierpliwości :)

Eluska lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 marca to wg mnie dobry termin. Wczesniej bez sensu

Eluska lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja ! Właśnie xD

• ines. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELuska późniejszy termin lepszy zdecydowanie.

kurcze od 4 dni mam okropny ból głowy już nie wiem skąd. trochę jaky przeziębienie mnie orzkłądao bo miałam przytkany nos i ból gardła ale już dziś jest ok a ból głowy nadal okropny, taki ćmiący. wzięłam paracetamol bo jestem sama młodym i już nie daje rady funkcjonować. do tego cały czas mi się37,4 utrzymuje.

jakieś pomysły? ciśnienie sprawdzałam, wczoraj miałam 139/70 - to wysokie jak na mnie bo ja niskociśnieniowiec, więc myślałam, że od tego ale dzisiaj dwa pomiary ok 120/65 no to juz raczej powinno być ok a łeb dalej pęka.

Eluska lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines bóle głowy i zatkany nos są podobno dość typowe w tym okresie, ale u Ciebie to wygląda na coś więcej. Mam nadzieję, że to tylko przeziębienie.
    Może przejdź się do rodzinnego? Jak masz możliwość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja dobrze radzi. My nic nie damy rady oszacować przez odległość. Tez mi się wydaje ze to może być początek jakieś wirusowki :(

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    ELuska późniejszy termin lepszy zdecydowanie.

kurcze od 4 dni mam okropny ból głowy już nie wiem skąd. trochę jaky przeziębienie mnie orzkłądao bo miałam przytkany nos i ból gardła ale już dziś jest ok a ból głowy nadal okropny, taki ćmiący. wzięłam paracetamol bo jestem sama młodym i już nie daje rady funkcjonować. do tego cały czas mi się37,4 utrzymuje.

jakieś pomysły? ciśnienie sprawdzałam, wczoraj miałam 139/70 - to wysokie jak na mnie bo ja niskociśnieniowiec, więc myślałam, że od tego ale dzisiaj dwa pomiary ok 120/65 no to juz raczej powinno być ok a łeb dalej pęka.

A nie masz przy tym zatkanych zatok?
    Też mam bóle głowy, ale ja właśnie od choroby, mam zatkane zatoki i też boli gardło i to wirusówka, może też masz? Bo objawy identyczne do moich.
    A śpisz normalnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 12:17

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• poliś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ja mam na imię Monika :) i nigdy za bardzo nie lubiłam tego imienia, a w podstawówce w klasie były 4 , później w liceum też chyba 3 ,no ale teraz już rzadko kto nadaje to imię , więc może Twoja córeczka będzie bardziej zadowolona :)
    mikka86 Monika to piękne imię, i tak jak mówisz, dziś już nie takie popularne :P Moja Monisia nie będzie miała wyjścia, będzie z tym żyć :P ważne, że mamusi i tatusiowi się podoba hihi :)

Aska1994, mikaja, anngelikamarta, mikka86 lubią tę wiadomość

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, jakie cudne brzuszki :) u mnie raz widać raz nie ale to pierwsza ciąża więc jeszcze troszkę :)
    Mnie też chyba zaczyna coś brać. Głowa mnie boli i zatkany nos cały czas;/ wczoraj byłam na chrzcinach i kiedy wróciłam z moim do domu okazało się że tam w jednym momencie wszyscy się rozchorowali, dzieci zaczęły wymiotować, gorączka wszystko na raz. Masakra ;/ mam nadzieję że mnie do końca nie weźmie żadne choróbsko, jeszcze jutro te polowkowe mam i chyba będę musiała jechać busem taki kawal:(

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie martwicie o Monike (moja ulubiona kuzynka <3), nawet nie wiedzialam, ze to niemodne teraz. A moja corka bedzie sobie miec imie jak kwiatek ;)
    Moja ulubiona bajka z dziecinstwa to "Niedzwiedz Piotrek i jego przyjaciele" Katowana kazdej zimy kilka lat a czasem i nie tylko zimy. I jego mlodsza siostrzyczka to Monisia jak pamietam. Przeczytajcie corece jakby imie jej sie nie podobalo.
    Ja swojego nienawidze, a nie jest ani wymyslne, ani zagraniczne. Po prostu wszystkie matki lub ciotki to byly Elzbiety (teraz w wieku 50-60+), potem mi rodzice mowili, ze mi dali krolewskie imiona i az tak nie plakalam jak mi dzieciaki dokuczaly za Elzbiete Zofie.

poliś, panazuzanna lubią tę wiadomość

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny mam do Was pytanie. Otóż wczoraj z mężem pierwszy raz od chyba miesiąca wspolzylismy, wszystko było okej. Dziś rano jak się przebieralam to miałam taką dużą ilość śluzu i to takiego gęstego że musiałam go sobie normalnie palcami wyciągać bo się ciągnął i ciągnął... nigdy czegoś takiego nie miałam... wiem, że w ciąży jest zwiększona ilość śluzu ale nie wiem czy taka ilość jest normalna... naczytalam się o tym czopie śluzowym i się boję że może coś wczoraj podczas stosunku naruszylismy... czy może po prostu po stosunku tak się oczyszczam choć wczoraj po stosunku wszystko że mnie wyleciało umylam się i tak dalej... przepraszam że piszę tak bezpośrednio ale inaczej ująć się tego nie da

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 wrote:
    cześć Dziewczyny mam do Was pytanie. Otóż wczoraj z mężem pierwszy raz od chyba miesiąca wspolzylismy, wszystko było okej. Dziś rano jak się przebieralam to miałam taką dużą ilość śluzu i to takiego gęstego że musiałam go sobie normalnie palcami wyciągać bo się ciągnął i ciągnął... nigdy czegoś takiego nie miałam... wiem, że w ciąży jest zwiększona ilość śluzu ale nie wiem czy taka ilość jest normalna... naczytalam się o tym czopie śluzowym i się boję że może coś wczoraj podczas stosunku naruszylismy... czy może po prostu po stosunku tak się oczyszczam choć wczoraj po stosunku wszystko że mnie wyleciało umylam się i tak dalej... przepraszam że piszę tak bezpośrednio ale inaczej ująć się tego nie da
    Ze mnie zawsze kilka godzin po stosunku zaczyna sie lac, ale tak ze mnie ta morkosc budzi, i tu nie chodzi o sperme bo on nie zawsze konczy akurat w pochwie. I nie ma znaczenia czy po sie umyje czy nie. Jak seks jest rano to kolo popoludnia to sie dzieje (zawsze mysle, ze krwawienie), a jak wieczorem to gdzies nad ranem mnie budzi mysl, ze mnie krew zalala.

Edit: zawsze tzn. od listopada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 13:27

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczyna się lać ale gęste? bo ja miałam mega gęste i duzo

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 wrote:
    Powiem Ci szczerze ze dziwnie to brzmi. Albo miałaś jakieś pokłady sluzu który wypłynął pod wpływem stosunku albo to coś innego,tylko nie mam pojęcia co. W odejście czopa wątpie,jezeli nie szaleliście. Może Twoj mąż miał jakąś zmagazynowaną ilość nasienia. Po długiej przerwie zawsze tego jest więcej. Jakby zsumowac ilosc śluzu plus nasienie może tego wyjść sporo...ale żeby to była ilość którą trzeba usuwać palcami? Nie mam pojęcia. Infekcja rozwija się szybko ale wątpie ze to sprawka tego

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana jaki kolor ma ten sluz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 13:41

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że to jeszcze sperma zmieszana z Twoim śluzem.
    Ze mnie potrafi nieraz sporo śluzu wylecieć, ot tak, nawet bez współżycia. Sam ginekolog uznał, że u mnie tego śluzu jest bardzo dużo i taka moja natura po prostu.
    To na pewno nie czop śluzowy, bo on w pewnym sensie zwiastuje poród, a nie masz żadnych innych objawów. Poza tym czop to taka jakby galareta.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ