X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamarta wrote:
    Jaki ładny brzuszek <3
    Za mną dalej ta pizza chodzi, wczoraj nie zamówiłam nie miałam kiedy :c
    Mały od 5 min cały czas wariuje czuję pod ręką takie małe kopniaki :D cudowne uczucie :D dzisiaj idę zobaczyć do pepco czy coś ciekawego jest bo kusicie mnie tymi ubrankami :)

<3
    Jak chcesz to Ci wyślę, bo jeszcze mi zostało z wczoraj :D do teraz czuje tą pizzę :P
    Zazdroszczę tych kopniaczków, też już zaczynam się wsłuchiwać kiedy i ja poczuję :P ale póki co czekam grzecznie na detektor i będę podsłuchiwać :D

anngelikamarta lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ja też nie wiem, chyba nie, ale ja z tego przywileju skorzystałam i nie przechodziłam :D
    A to gdzieś zgłaszałaś że jesteś w ciąży czy po prostu przed bramką powiedziałaś?

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Dzięki kochane, jestem spokojniejsza. :) Jeszcze przed wylotem pójdę do lekarza upewnić się czy wszystko ok i czy nie ma przeciwwskazań. Bardziej chyba będę się stresować samym lotem niż tym że coś mogłoby się stać, muszę jakoś się uspokoić bo bardziej stres zaszkodzi dziecku niż sam lot. :P A gdzieś też było napisane że mogę odmówić przechodzenia przez bramki, A że część nawet nie zaleca, ale czy to faktycznie aż tak szkodzi dziecku? No nie wiem :P

Można przechodzić przez bramki, można powiedzieć, że się nie chce. Dla dzidzi nie ma znaczenia. :)

Drobinka91 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    A to gdzieś zgłaszałaś że jesteś w ciąży czy po prostu przed bramką powiedziałaś?
    To było lato, sami zauważyli, że mam brzuszek i spytali czy chcę nie przechodzić przez bramki. Powiedziałam, że nie chcę, babka mnie omacala i tyle.

Drobinka91, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja mam ochotę lecieć na 2-3 dni do Polski teraz, ale kasy żal jednak. Powrót zaplanowany więc każdy grosz się liczy także też myślę, że za rok może będę chciała juz tu wracać haha :D

PannaEvans juz jakis czas temu miałam pytać, ale ciągle zapominam - czemu w sumie wybrałaś studia tutaj? W Pl nie było niczego podobnego?
    Pisałaś też, że tutaj to za darmo - robisz college czy university? Bo uniwerki to pierwsze słyszę, żeby za darmo były. Mój mąż szukał jakis czas temu dietetyki tutaj, to ceny za semestr zabójcze :D Moja znajma miala 'tanie ' studia w Londynie - 3500 funtów za semestr :P Aczkolwiek nie znam się, bo ja studiowałam za darmo w Polsce :D

Nigdzie nie napisałam, ze za darmo, płace 9 tysięcy rocznie oczywiście mam kredyt bo musiałabym całe oszczędności na raz wydać. Pisałam o darmowej aborcji, darmowej antykoncepcji, o tym ze studia w Danii są za darmo. Może gdzieś się wymieszały wątki.
    Oczywiście, ze w Polsce są podobne kierunki, ja studiuje głupi Międzynarodowy Marketing z Biznesem. Chociaż Marketing w Polsce jest traktowany pobieżnie jako kierunek dla pustych lal. Tutaj uczę się wielu rzeczy, pisze prace na tematy typu „prawdopodobne zbliżanie się systemu zatrudniania w Niemczech do modelu USA” (przepraszam ale nie umiem lepiej przetłumaczyć. Albo jak wprowadzać produkty na rynek, jak otwierać biznes w wybranym kraju, robimy audyty marketingowe wybranych firm (niestety nie przez nas, a szkoda bo mnie mało interesuje Pandora, wolałabym jakaś markę samochodu).
    Poza tym studia w Polsce to: egzaminy, zajęcia całymi dniami, wykładowcy chamy, brak zrozumienia dla studenta, na nic nie przydające się zajecia. Ja jestem len jak cholera, mam 10-12h zajęć w tygodniu i i tak nie chodze na wszystkie. Do egzaminów się nienawidzę uczyc. Nie lubie załatwiać papierów od lekarzy itp wiec tutaj jak mam jakiś problem zdrowotny i muszę lecieć do Polski to pisze głupiego emaila, ba jak byłam w Bieszczadach i był św słaby zasięg żeby oddać prace to wysłałam screen wykładowcy i mi dał czas aż wrócę z wyjazdu. Polak by mnie wyśmiał i nie zaliczyl.
    Poza tym chciałam się nauczyć języka, bo lingwistycznie jestem noga, w szkole jedyne zagrożenia miałam z języków, co semestr. Wiec mądra Ela mając ledwo 2 z angielskiego poszła na studia do UK.
    Ale szczerze to studia to mój kaprys, zachcianka, nie przydadzą mi się jakoe specjalnie i tak samo bym sobie poradziła bez nich. To tylko papier. Tak jak na przykładzie M: zrobił logistykę wiec logiczne ze do pracy poszedł w zawodzie. Nic czegoś się uczył mu się jako spedytor nie przydaje, a po 3 miesiącach zaczął zarabiać równowartość mojej pensji, teraz wyciąga 2x tyle co ja. I tu nie ma wykształcenia, tylko jego ciężka praca, nadgodziny, urlop z laptopem i telefonem. Ale bez papierów by tej pracy nie dostał, w kawiarni czy pizzerii by tyle nie zarobił.
    Studia to dla mnie taki kolejny krok w życiu, który trzeba odbębnić bo w sumie kto teraz ma wykształcenie średnie, techniczne ok ale srednie nic nie znaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:02

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    <3
    Jak chcesz to Ci wyślę, bo jeszcze mi zostało z wczoraj :D do teraz czuje tą pizzę :P
    Zazdroszczę tych kopniaczków, też już zaczynam się wsłuchiwać kiedy i ja poczuję :P ale póki co czekam grzecznie na detektor i będę podsłuchiwać :D

Ja do pizzy cola bo inaczej bym ja chyba tydzień czuła.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    <3
    Kochana :D :D już niedługo też poczujesz i będziemy się tu razem cieszyć :D detektor fajna sprawa, patrzyłam jak to wygląda cenowo itd w sumie nie drogo ale chyba się powstrzymam :D chociaż znając życie to skończy się jak się skończy haha

Drobinka91 lubi tę wiadomość

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Ja do pizzy cola bo inaczej bym ja chyba tydzień czuła.
    Wypiłam 2 szklanki i jeszcze wieczorem herbatę miętową i dziś rano też, mimo to i tak było warto ;)

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamarta wrote:
    Kochana :D :D już niedługo też poczujesz i będziemy się tu razem cieszyć :D detektor fajna sprawa, patrzyłam jak to wygląda cenowo itd w sumie nie drogo ale chyba się powstrzymam :D chociaż znając życie to skończy się jak się skończy haha
    No zapewne może się skończyć tak jak u mnie, też nie kupowałam ale wystarczył jakiś impuls i już do mnie jedzie :D

anngelikamarta lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Jaka łaaadna pogoda dziś! Od razu więcej energii :D córka zaliczyła drzemkę na polku, psiaki wybiegane, a teraz siadłam na tyłku, bo już nie mogę :P

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Hej hej! Jaka łaaadna pogoda dziś! Od razu więcej energii :D córka zaliczyła drzemkę na polku, psiaki wybiegane, a teraz siadłam na tyłku, bo już nie mogę :P
    A u mnie tak sypie śnieg że świata nie widać i od rana ciemno :/ A że nie ma mrozu to się wszystko topi ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans faktycznie musiało mi sie zatem coś pomieszać :D
    Ja sama skonczyłam studia, które teraz kompletnie nie sa związane z tym, co robię, ale w moim zawodzie pracy nie ma, bo to taka jeszcze dziedzina nowa bym powiedziała. Troche tam liznęłam z dziedziny IT, ale studia ani nawet z nazwy nie mają nic z IT wspólnego - Inżynieria Biomedyczna :D
    Z leniem Cie rozumiem - dla mnie moje studia były idealne, bo właśnie praktycznie nie jeździłam na zajęcia - wiekszosc wykladowcow dawala jakies projekty na zaliczenie wiec nie trzeba było jezdzic caly semestr, a jedynie zrobić cos pod koniec. Trochę zaluje, ze nie poszlam na czystą Informatykę, bo wydział ten sam, wykładowcy ci sami (tzn my mielismy sporo zajec na uniwersytecie medycznym tez i pare w szpitalach), a przynajmniej ominelabym pytania, ktore teraz zawsze dostaje na rozmowach o prace - jak to ise stalo, ze jest pani inzynierem biomedycznym, a pracuje jako programista/tester :D także tak :D Ale fakt jest faktem, że w Uk zauwazylam, ze chociaz technologii nowszych uczą, bo ja na studiach uczylam sie rzeczy z lat 80tych a w informatyce, to jest naprawde jak 5 stuleci. To taka działka, że papier zrpobić dla papierka, a potem trzeba być samoukiem albo zahaczyć się gdzieś i nabijać doświadczenie i uczyć się juz w pracy.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    ładna pogoda??? U mnie masakra, niby 2 na plusie ale zimno bo wilgotno, szaro,pochmurno ,pada coś nie wiadomo czy to śnieg czy deszcz,chyba na przemian. W ogóle to kiepsko się dzisiaj czuję i już wróciłam z pracy do domu. Chciałabym już wiosnę ,żeby wszystko zaczęło rozkwitać, ładne słoneczko i tak z 15 stopni. W ogóle już mam dosyć tych zimowych ubrań, grubych kurtek, botków, szalików, rękawiczek ...

Sylka135, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchów też jeszcze nie czuję, ale na siłę się też nie wsłuchuję i nie rozkminiam czy to dziecko czy może coś innego, przyjdą zapewne niedługo i jeszcze zdążę się nimi nacieszyć, jutro zaczynam 17 tydz. wiem, że to jeszcze wcześnie i teoretycznie mogę je poczuć dopiero za jakiś miesiąc, także nie panikuje, mam detektor więc wiem , że jest wszystko w porządku.

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka faktycznie masz jeszcze czas. Spokojnie, przyjdą :D Moje są nadal takie, ze są, potem 2-3 dni nie ma i znowu cos. Pewnie nieraz bym cos i poczula, ale jak sie czlowiek ruszy to juz nie czuc. To jest cos, co martwilo mnie w poprzedniej ciazy. Juz kolo 25-26 tygodniajak te ruchy byly wyrazne to byly dni, ze ich nie czulam - najczesciej weekendy gdzie caly dzien gdzies chodziam, sprzatalam itd. W ruchu tak nie czuc. Dopiero potem.

Ale tez mam już dośc zimy, chociaz my akurat sniegu nie mamy, to chociaz tyle.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam pod Kraków ;) już nie tak pięknie, ale wciąż przyjemnie na zewnątrz :D ale jakaś taka senność mnie ogarnęła już. A zimy też mam dość! Niech już serio będzie kilkanaście stopni i słoneczko co dzień. A nie, że o 16 się ściemnia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 14:17

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam zmuszona wyjsc na miasto i pokijajac to ze od rana biegałam od miejsca do miejsca to weszłam do smyka i kupilam ubranek....przeceny ze szok.

Kamsza lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i tak pisząc i pisząc o tych ruchach poczułam panienkę :P Chyba jej rybka z ziemniaczkami zasmakowała :D Jaram się jak w 1. ciąży :P

Kamsza, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• Alisia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przewijak na łóżeczko to dobre rozwiązanie ?

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dziewczyny czy przewijak na łóżeczko to dobre rozwiązanie ?

Moim zdaniem to super sprawa - ja nasz do dzis uzywam przy kapieli malego - lezy na wannie i maly sobie z wanny na niego wskakuje :D Mamy na nim przescieradelko frotte takie typowe do przwijakow (smyk, 19,99 :D).
    Wprawdzie moj mlody sie juz kompetnie na nim nie miesci, ale to super sprawa :D no i zajmuje malo miejsca :)
    nasz po9d spodem juz sie popsul, bo te folie odeszly, ale ze jest to przescieradelko, o nie przeszkadza mi to i bedzie dla kolejnego dziecka.

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ