Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja28 wrote:Sylka Mąż wrazie czego dostalby nazwę itp więc pewnie by kupił, ale jednak wolimy wcześniej mieć
Ines no planuje planujedlatego też decyzja zapadła że kupię, właśnie też żeby mieć wrazie "w" na wyjścia (np we wrześniu idziemy na wesele więc już się przyda
No a tak jak mówisz, jak coś to sprzedam trochę taniej i tyle
Patrycja ja to jestem taka, że wole sama wszystko ogarnąć wcześniej i miećchłopu wole pewnych rzeczy nie powierzać
Casjopea lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Patrycja28 wrote:No czasem lepiej samemu ogarnąć niektóre rzeczy
moj mnie prosił przed porodem - "tylko prosze bejbi ogarnij sobie sama potrzebą ilośc tych majtek, czy podkładów, podpasek czy czego tam, żebym nie musiał potem szukać i wybierać czego Ty potrzebujesz"
Patrycja28, mikaja lubią tę wiadomość
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:moj mnie prosił przed porodem - "tylko prosze bejbi ogarnij sobie sama potrzebą ilośc tych majtek, czy podkładów, podpasek czy czego tam, żebym nie musiał potem szukać i wybierać czego Ty potrzebujesz
"
Haha no dla faceta takie zakupy to może być wyzwanie choć myślę, że jakby musieli to by to ogarneli -
No pewnie
herbatki laktacyjne ogarniał bez problemu
ehhhh normalnie nie mogę uwierzyć ze niedługo znowu mnie to czeka. Niby brzuch rośnie ale średnio do mnie dociera ze to się dzieje naprawdę i będzie znowu mały bobas.
Patrycja28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylka135 wrote:Tez tak mam tym bardziej że nie czuje jeszcze ruchów. Ostatnio mam wyrzuty ze tak malo myślę o tym dziecku cały czas jestem pochlonieta moja roczną lobuziara. Ostatnio zaczyna mieć szalone pomysły...
Mikaja sie ostatnio jarała kopnieciem a jak miałam wczoraj stopkanie pierwszego stopnia.
Siedzialam z ręką na brzuchu i mały nagle mnie kop w dłoń,bylo to prawdziwe kopnięcię,wyczułam jego kończyne! Pozniej to wyobraznia zaczela dzialac ze to noga była no ale tego nie wiem na 100%. Zapiszczałam z radości.Kamsza, mikaja, Patrycja28, Czarna_kawa, anngelikamarta, Sylka135, ines. lubią tę wiadomość
-
Hej hooo
Nie zamówiłam tej pizzy wczoraj, ale raz, że przy młodym nie chciałam, bo on po tym struciu lepiej, żeby takich rzeczy nie jadł - a na pewno chciałby spróbowaćA wieczorem, jak go kładłam to zasnęłam z nim i maz dopiero o 21:30 mnie obudził
Także przepadło ;p Zrobimy domowa w weekend - zdrowiej zawsze
A z niezdrowych - szamam własnie croissanta z czekolada i popijam costą
Zaczynam mieć co robić w pracy, co mnie cieszyNie, żebym nie lubiła sobie tu do Was pisać, ale już nie wiem ile miesięcy płaca mi dosłownie za nic
Ani to moja wina ani ich zasługa więc wyrzuty mam zerowe. Taka głupia specyfika pracy. W polsce nie byłoby mowy pewnie - zaraz ktoś znalazłby mi coś extra do roboty
-
Tutaj na szczęście zawsze mogę powiedzieć, że 'it's not in my job description' - nauczyłam się tego od takiego młodego Anglika w jednej z moich poprzednich prac
Ale w Pl pamiętam, że w ostatanim miesiącu mojej pracy robiłam jakies rozliczenia dla księgowychTrochę to odbiega od pracy programisty-testera
-
Cześć dziewczyny
mam do Was pytanie, czy któraś z Was leciała już samolotem w ciąży? Wiem, że to mit że kobieta nie może latać bo ciśnienie itp, ale jakoś tak mimo wszystko się boję, a w następny weekend czeka mnie samotny lot
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Drobinka ja leciałam w poprzedniej ciąży, w 7/8 tygodniu.
Zmiana cisnienia nie ma nic do rzeczy, jeśli szyjka długa i zamknięta2 lekarzy potwierdziło.
Bardziej mi przeszkadzałą pozycja w samolocie, bo po prostu ciasno i byłam obolała. Podobno zaleca się chodzić, jak tylko mozliwe.Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Drobinka91 wrote:Cześć dziewczyny
mam do Was pytanie, czy któraś z Was leciała już samolotem w ciąży? Wiem, że to mit że kobieta nie może latać bo ciśnienie itp, ale jakoś tak mimo wszystko się boję, a w następny weekend czeka mnie samotny lot
Ja latam od początku. Inaczej nie miałabym jak chodzić na wizyty w pl. W lutym łącznie 5 lotów. Pl, UK, Majorka, Pl, UK.
Leciałam w 6 tygodniu, w 7, w 11.
Jedyny problem to robi mi się cholernie słabo podczas ladowania.Drobinka91 lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Hej dziewczyny takie pytanko, też macie więcej wydzieliny, bo ja mam taką wodnisto-mleczną. Leczyłam stan zapalny a teraz jest jakby więcej wydzieliny niby zapach ok. Dziś mam wizytę zobaczymy co lekarz powie, oczywiście już się stresuję a do 16 jeszcze tyle czasu ech.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
mikaja wrote:Micia to normalne. Ja mam tak od począku, miałam też w poprzedniej ciąży. Dopóki nie ma jakiś dziwnych kolorów i zapachów to spokojnie.
Dobrze ze dziś lekarz. Ja już nie pamiętam jak miałam w poprzedniej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:31
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Dokładnie, też mam sporo wydzieliny i w każdej ciąży miałam. Poli co infekcji nie ma, więc się nie przejmuję
Micia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Micia dzisiaj lekarz zajrzy, to Cię zapewne uspokoi
W ciąży wszystko jest bardziej ukrwione, to i więcej wydzielin jest produkowanych (tak samo jest z nosem przecież
) - wydaje mi się, że to też jakis mądry mechanizm zabezpieczający
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:33
Micia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny