Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjopea wrote:Któraś z Was, przepraszam, że nie pamiętam która, martwiła się wagą. No to ja mam -1kg w 16 tc, czuję się dobrze i nikt z tego dramatu nie robi
Młody rozwija się książkowo. Także luzik
Nawet glukoze miałam jakąś taką ludzką dzisiaj: 71.
-
U mnie w szpitalu był laktator elektryczny medeli używałam do rozkręcenia laktacji spoko. W domu miałam rėczny avent beznadziejny. Położna mi pokazała jak łatwo ręcznie odciągnąć bez laktatora. Przy nawale musiałam, i szło mi zdecydowanie szybciej i łatwiej jak sama odciągałam bez urządzenia. A i pierwsze mleko z tą siarą to mroziła bo podobno dużo substancji ma odżywczych i Przemko dostawałam co jakiś czas, to mleko było na początku żółte.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia wrote:U mnie w szpitalu był laktator elektryczny medeli używałam do rozkręcenia laktacji spoko. W domu miałam rėczny avent beznadziejny. Położna mi pokazała jak łatwo ręcznie odciągnąć bez laktatora. Przy nawale musiałam, i szło mi zdecydowanie szybciej i łatwiej jak sama odciągałam bez urządzenia. A i pierwsze mleko z tą siarą to mroziła bo podobno dużo substancji ma odżywczych i Przemko dostawałam co jakiś czas, to mleko było na początku żółte.
-
KarolaJJJ wrote:Z tymi laktatorami to jest tak,ze:
1.Kupisz ręczny,dasz rade odciągać ale stwierdzisz ,ze się męczysz i kupisz elektryczny bo szybciej. Wtedy stracisz stówe na ręczny.
2.Kupisz elektryczny i będzie się super odciągało,przyda sie na długo czas. Nie stracisz kasy.
3.Kupisz elektryczny ale bedzie zbędny bo nie dasz rady kp albo bedziesz miałam mleczną kraine i stracisz 400zł
4. Nie bedziesz miała żadnego i mąż będzie latał z obłedem w oczach za laktatorem po aptekach jal bedziesz na oddziale.
5.Nie kupisz a i nie bedzie potrzebny bo będziesz karmiła super albo wcale.
Dobre podsumowanie
Ale po rozmowie z Mężem zdecydowaliśmy że lepiej kupić i mieć spokojną głowę niż nie mieć i później właśnie latać i na szybkiego kupować
-
Drobinka91 wrote:No to dość wcześnie Ci się załączyło
co do kosmetyków to nie wiem, bo ja kompletnie się nie orientowałam w tym, jedyne co mi wpadło w oko to kosmetyki z Derma na instagramie, ponoć dobry skład
Czy wcześnie-może i tak, ale wykorzystuje ten czas, kiedy czuje się naprawdę bardzo dobrze i wolę już pozbierać większość i rozłożyć kosztya poza tym, mamy też na głowie przeprowadzkę i remont wiec co mogę teraz to ogarniam, lubię mieć poogarniane co mogę
Później to za duży wydatek tak na raz, a po trochu to kieszeń tego tak nie odczuje -
Mikaja i inne dziewczyny, ktore mialy stycznosc z UK.
Czy bardziej mi sie oplaca teraz kupic i przywiezc sobie do Polski takie rzeczy jak laktatory, butelki, podgrzewacze itp? Nie mowie o super okazjach tylko cenach sklepowych. Jak to sie ma do cen w PL? Jest jakas duza roznica i warto sobie zawracac glowe?PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Dręczy mnie teraz ta konsultacja z anestezjologiem. Co się na niej robi? Normalnie anestezjologa dopiero na operacyjnej widziałam i rozmowa wyglądała tak:
- ile wzrostu?
-168cm
- no chyba w kapeluszu hahahaZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Alisia wrote:Po 24h wyniki były dobre czy Twój synek ma problemy z tarczycą ? Też mam hashimoto
była poprawa ale nie było super. chodziło o to, żeby sprawdzić czy poziom przeciwciał spada, czy nie. jeśli spada to jest duże prawdopodobieństwo, że przeciwciała pochodzą od matki i organizm dziecka się ich pozbywa. jesli nie spada to możliwe, że dziecko odziedziczyło chorobę.
dostaliśmy skierowanie do poradni endokrynologicznej dla dzieci. pierwsza wizyta była jeszcze w 1 miesiącu życia, teraz chodzimy co 2-3 miesiące. sprawdzają mu tsh i wszystkie hormony, jest po kolejnym usg, teraz ma 1,5 roku i wygląda na to, że nie przekazałam mu spuścuźny i wszystko z jego tarczycą ok, ale w pewnym momencie już wisiało nad nami widmo euthyroxu.
pytalam endo dziecięcego czy coś moge zrobić teraz będąc w ciązy, polecił w ostatnim trymestrze a najlepiej jak najbliżej terminu zrobić anty-tpo - jeśli wyjdzie coś u dziecka, poziom przeciwciał matki przed porodem dużo powie, czy to mogą być matczyne przeciwciała czy dziecka.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
Drobinka91 wrote:A ja przez Was właśnie zamówiłam detektor tętna płodu!
wcześniej stwierdziłam że jest mi to zbędne i że pewnie będę się stresować jak nie znajdę, ale Wy co i raz piszecie że podsłuchiwałyście dzieciaczki, więc i ja się skusiłam
tylko w zestawie nie było żelu, bardzo to jest potrzebne?
potrzebne. inaczej ciezko wysluchać, ale ja używam bio-oil jak nie mam żelu - działa tak samo dobrze a przy okazji nawilża
Patrycja28 wrote:Dziewczyny jak myślicie, laktator lepiej zakupić przed porodem czy później? Siedze sobie na roznych stronach i planuje zakupy i tak mnie to zastanawia...
jak planujesz karmić piersią to kup przednie każdy ma fasrtaq i pokarm od razu, może się przydać do podkręcenia laktacji a jak już się rozkręci to przyda się na pewno jak będziesz chciała gdzieś czasem wyjść (nie mówie o spektakularnych wyjściach, ale do biedry czy pepco
) jak nie użyjesz to najwyżej sprzedasz, mój canpol uzyty kilka razy poszedl tego samego dnia ze stratą 20 zł
Drobinka91 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
PannaEvans wrote:Opowiadaj jak na zajeciach
dzisiaj był dzień zapoznawczy, mowila o emocjach, o hormonach, baby blues po porodzie, ze mamy mowic do maluszka, rozmawiać z nim, ze mamy przekazywać pozytywne emocje bo maluch odczuwa nasze. Mamy sprobowac liczyc ruchy dziecka i zapisywać na kartce która nam dala. Cwiczenia będziemy mieć w grupach a wykłady chyba w 11 osob. W grupie sa dziewczyny od 21 tygodnia do 24
Pierw sa spotkania samych pan a potem 5 spotkać z panami ( w parach )Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 22:02
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Aska1994 wrote:Dręczy mnie teraz ta konsultacja z anestezjologiem. Co się na niej robi? Normalnie anestezjologa dopiero na operacyjnej widziałam i rozmowa wyglądała tak:
- ile wzrostu?
-168cm
- no chyba w kapeluszu hahaha
czy byly oparcje, jakie znieczuelenia zastasowane, sampoczucie po znieczuleniach, choroby przewlekle, wzrost, waga, gatka na temat skutkow ubocznych i mozliwosci znieczulenia i chyba tyleCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
a co do laktatora to Karola to idealnie podsumowala
to tez jest tak, że to ze u jednej dany laktator byl super, nie znaczy ze u innej ten sam nie będzie lipa. więc nie ma sie co zbytnio sugerowac. niestety cycki podatne albo nie, trafisz w odpowiedni dla siebie albo nie.
kupilam elektryczny canpol - polecany ze tani i dobry mnostwo kolezanek zadowolonych, w internetach tez dobre opinie- na moje cycki lipa totalna. nic nie bylam w stanie nim odciagnac.
pozyczylam reczny avent od kolezanki - nooo o wiele lepiej, ale szlak mnie trafial z recznym odciaganiem
w koncu dostalam medele i to bylo to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 22:26
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Sylka Mąż wrazie czego dostalby nazwę itp więc pewnie by kupił, ale jednak wolimy wcześniej mieć
Ines no planuje planujedlatego też decyzja zapadła że kupię, właśnie też żeby mieć wrazie "w" na wyjścia (np we wrześniu idziemy na wesele więc już się przyda
No a tak jak mówisz, jak coś to sprzedam trochę taniej i tyle
ines., Sylka135 lubią tę wiadomość