X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra mi kupiła w górach :). https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a150acb894e.jpg

KasiaLukasia, Kamsza lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Siostra mi kupiła w górach :). https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a150acb894e.jpg
    Haha moja mama przywiozła mi dla młodej prawie identyczne z gór!

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od rana problem bo dziecko siedzi mi tak nisko ze nie moge siadać. Wepchał w takie głupie miejsce,ze mam wrazenie ze jak sie chociaz troche zegnę to go spłaszczam. Takze od rana siedzenie albo leżenie z prostymi nogami. Fajnie by było gdyby sobie poszedł wyżej bo to jest uciążliwe. Moze rano stane na rękach to się przemieści :D

Eluska lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super pomysł ! Ja się mecze niestety z bólami pleców. Jedyna pociecha dla mnie w tym tygodniu to oglądanie rzeczy dla bobasa. Upatrzylam sobie taki wózek https://www.olx.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-espiro-next-manhattan-CID88-IDykRJq.html ktoś ma jakieś doświadczenia z nim ? A jak wy się czujecie moje drogie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mówiłam ze nie lubię ciemnych ale ten jakoś do mnie przemawia. Nie na sto procent bo jeszcze hoho ile czasu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:14

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie napalam.na ten wózek ale uzywki strasznie drogie

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny ten wózek, taki zgrabny. Ale dla mnie dość drogi.
    Ja czuję się ok, ostatnio bolą mnie trochę pachwiny, dół brzucha i kręgosłup przy chodzeniu. Pewnie się tam wszystko rozciąga.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję w miarę ok. Czasem coś zaboli na dole w podbrzuszu a to po lewej a to po prawej stronie ale to trochę i przestaje. Bardziej jak sprzątam dom to odczuwam mega ból pleców później że się ruszyć aż człowiek nie chce. W nocy też chodzicie do toalety na siusiu. Ja Wam powiem że pójdę przed snem a i tak w nocy muszę wstać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:35

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaję siusiu ze 3 albo i 4 razy ;)

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę a ja nawet potrafoe spać całą noc bez siusiu. Taki sen mam jak kamień albo po prostu mocno rozciągliwy pęcherz ;) to mamy podobne objawy.. tak te wózki są drogie i używki tez dlatego mocno się nad nim zastanawiam :/ troche dla mnie kosmos ze babka używkę wystawia za 2000 zł a nowy 2300 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:41

Kamsza lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    O proszę a ja nawet potrafoe spać całą noc bez siusiu. Taki sen mam jak kamień albo po prostu mocno rozciągliwy pęcherz ;) to mamy podobne objawy.. tak te wózki są drogie i używki tez dlatego mocno się nad nim zastanawiam :/ troche dla mnie kosmos ze babka używkę wystawia za 2000 zł a nowy 2300 ;)
    2 tys to przegięcie. Obserwuje te wózki od 3 miesięcy i uzywane są za 1000-1500 ale to i tak duzo za używke. Myśle,że na wiosne bedzie ich więcej i taniej. Mamy zaczną zmieniać 2w1 na lżejsze spacerówki

Eluska lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    2 tys to przegięcie. Obserwuje te wózki od 3 miesięcy i uzywane są za 1000-1500 ale to i tak duzo za używke. Myśle,że na wiosne bedzie ich więcej i taniej. Mamy zaczną zmieniać 2w1 na lżejsze spacerówki
    Tez tak właśnie myślę że może być wysyp wózków :)

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie siędzie zapłakana.
    Zorientowałam się, ze nie mam mojego segregatora ciążowego z karta i wszystkimi dokumentami. I ostatni raz go pamietam ze go miałam w szpitalu wtedy co byłam z ta wątroba lub nerka. Nie wiem czy z nim wróciłam do hotelu bo jak się później pakowałem to byłam pewna ze go wrzuciłam do walizki, a teraz patrzę i go nie ma.
    W szale przeprowadzki, oddawania prac, pożaru i wszystkiego gdzieś mi umknął.
    Załamałam się. Badania krwi od nowa itp to znowu pare stówek. Miałam tam zdjęcia Marg od początku.

Aż mi z tego wszystkiego zaczęła lecieć siara tak ze mam pościel mokra i nie idzie jej zatamować. Cycki płaczą razem ze mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 22:40

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans :( Może spróbuj zadzwonić do szpitala?

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    PannaEvans :( Może spróbuj zadzwonić do szpitala?

To było 3 tygodnie temu. Najpierw jutro zadzwonię do hotelu. Jak tam nie będzie to będę próbować w szpitalu. Ale oni nawet nie chcieli zaglądać do zdjęć czy wyników wiec go specjalnie nie wyciągałam.
    Poza tym i w szpitalu i w hotelu mieli mój nr tel, czemu nikt nie zadzwonił? :/
    Czuje się okropnie, wnou w nocy nie będę spała.
    Przynajmniej z cycków już nie leci.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jakiś czas temu członek naszej rodziny miał wypadek samochodowy podczas podróży służbowej, leżał na OIOMie, w portfelu miał zdjęcie rodziny i kartę ICE z nr tel do żony, a i tak nikt nie raczył zadzwonić i rodzina sama go znalazła jeżdżąc od szpitala do szpitala. Także nie sugeruje się, że nikt nie zadzwonił i nie trać nadzieji :) A dzisiaj idź normalnie spać, bo niby co Twój brak snu i nerwy mają zmienić? Dziś już nic nie wymyślisz. Śpij :)

• Danio Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie robiłaś badania? Jeżeli.w jakiejś sieciowce to można je oddrukowac. A jezeli nie to chyba też powinna być możliwość duplikatu. Trzeba zapytać. Na spokojnie jutro poszukaj jeszcze raz. Moze gdzies lezy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 23:06

oar843r8ab1t8zh2.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Wiesz jakiś czas temu członek naszej rodziny miał wypadek samochodowy podczas podróży służbowej, leżał na OIOMie, w portfelu miał zdjęcie rodziny i kartę ICE z nr tel do żony, a i tak nikt nie raczył zadzwonić i rodzina sama go znalazła jeżdżąc od szpitala do szpitala. Także nie sugeruje się, że nikt nie zadzwonił i nie trać nadzieji :) A dzisiaj idź normalnie spać, bo niby co Twój brak snu i nerwy mają zmienić? Dziś już nic nie wymyślisz. Śpij :)

Ciagle w ciąży mam bezsennosc. Budzę się o 1, o 4. Jak coś mnie dręczy to śpię np 2 godziny.

Danio z tym mnie pocieszyłas, ze duplikat.
    Nie ma gdzie leżeć bo mam tylko nierozpakowana walizkę z której wszytsko wyrzuciłam na podłogę, biurko i parapet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 23:15

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    postanowiłam do Was dołączyć jeśli można. Termin mam na 5 lipca, płci nie sprawdzamy do narodzin. Dzisiaj wczesne połówkowe :) Czuję się normalnie, tylko czasem brzuch boli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 04:12

Kamsza, Sylka135, Micia, Eluska, KasiaLukasia, Casjopea, ines., Czarna_kawa, mikaja, Patrycja28 lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ