Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
33Sylwia wrote:Sylka135 dzięki ciemnota ze mnie i tyle
mikka86 mi kiedyś na początku też wyszły bakterie, powtórzyłam badanie i czysto do teraz - czasami czegoś nie zauważymy.
A witaminki jakie bierzecie lub inne leki? bo ja Femibion 2 ale ostatnio ciężko u mnie o niego w aptekach.
Do tego od wizyty w szpitalu Duphaston, no-spa (sporadycznie) i magnez.
aaa i Euthyrox N z racji tarczycy...trochę dużo tego u mnie. -
Ja biorę Femibion 2, w przyszłym tygodniu go kończę i chyba kupię inne witaminy. I magnez, przez ten cholerny RLS, na tym etapie w połączeniu z potasem jeszcze pomaga. I żelazo, bo anemia. Witamy nową mamuśkę na pokładzie
Coraz wyraźniej Kodiego czuję, już takie ewidentnie kopniaczki, pod ręką wyczuwalnedziwi mnie tylko, że tak wysoko, bo na wysokości pępka, ale to na pewno on
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Mam wrażenie, że cena nie jest proporcjonalna do jakości. Mój gin poleca Pregnę, ale patrzę na to z przymrużeniem oka, bo z nimi współpracuje, więc musi reklamować.
U mnie 3 ciąża i to w krótkim czasie, to dlatego tak szybkoCypisia dopiero koło 20tc poczułam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 20:13
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Dziewczyny a wiecie że mój gin twierdzi, że jezeli wyniki są ok to nie ma sensu suplementacji. Powiedział mi że tak naprawdę to jest napędzane firm farmaceutycznych.... nie wiem co o tym myśleć. Powiedział że jak chcę to mogę sobie lykac witaminki. Nie zaszkodzi to natomiast nie jest to konieczne....
-
Danio, ja w poprzednich 2 ciążach nie brałam witamin. Teraz biorę ze względu na moje dole, które pojawiły się szybciej niż w poprzednich i ratuję się czym mogę. I właśnie moje wyniki nie są zbyt dobre, anemia zawitała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 20:17
Danio, na moje oko dziecko wyciąga witaminy z nas, chyba nie miałabym sumienia zrezygnować całkowicie szczególnie w tym okresie bez słońca i licznymi bakteriami wszędzie. Przy mojej tarczycy jestem skazana i tak na witaminę D i Jod plus kwas foliowy więc już wybrałam cały kompleks w dwóch pigułkach
Aśka1994 myślę że każdy gino będzie polecał "swoje"ale racja cena trochę wysoka, jeszcze w internetowych aptekach to troche taniej wychodzi. Muszę poczytać o innych czy mają te same ilości wszystkiego
moje to pierwsze dziecko także czekam na świruje z tymi ruchamiale już bym chciała.
Czasami zapominam że jestem w ciąży -
Polskie towarzystwo ginekologiczne zalecał suplementację kwasu i jeszcze kilku rzeczy. Wydaje mi się, ze to nie bez powodu.
Ja biorę pregna plus, do tego tran żeby uzupełnić dha (w uk mi wyszła pregna dha i mi powiedziały w aptece ze równie dobrze mogę brać tran), acard, wit d3 w kropelkach (dawka dostosowana do wynikow krwi)i feropleks na anemię. Brałam tez milgamme na bóle kręgosłupa, lek się skończył, bóle przeszły wiec chyba na razie nic brać nie będę.
Ciagle jestem głodna, przerażają mnie ilości jakie jem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 20:46
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
33Sylwia wrote:Danio, na moje oko dziecko wyciąga witaminy z nas, chyba nie miałabym sumienia zrezygnować całkowicie szczególnie w tym okresie bez słońca i licznymi bakteriami wszędzie. Przy mojej tarczycy jestem skazana i tak na witaminę D i Jod plus kwas foliowy więc już wybrałam cały kompleks w dwóch pigułkach
Aśka1994 myślę że każdy gino będzie polecał "swoje"ale racja cena trochę wysoka, jeszcze w internetowych aptekach to troche taniej wychodzi. Muszę poczytać o innych czy mają te same ilości wszystkiego
moje to pierwsze dziecko także czekam na świruje z tymi ruchamiale już bym chciała.
Czasami zapominam że jestem w ciąży
Wjedz na pantabletka on mówi czego jest ile w czym i czy warto, bardzo polecam.nana1, 33Sylwia, panazuzanna lubią tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
nick nieaktualnymi mój gin powiedział tak, że branie witamin w ciąży to jest kwestia tego czy kobieta chce czy nie bo to jej wola ALE powiedzial że ciąża to nie tylko dziecko ale i mama, maluszek bierze z nas to co najlepsze a ilość witamin w naszym organizmie jak wiemy nie jest stała ani nie wytwarza się sama... i jeśli nie chcemy mieć po ciąży problemów np z wypadanie włosów czy problemu z zębami co często się zdarza naprawdę warto zainwestować w witaminy i to jie takie pierwszego rzutu tylko porządne, nie ma co na tym oszczędzać dlatego ja biorę prenatal duo,ktory właśnie polecił mi mój lekarz jako naprawdę jeden z najlepszych suplementów dla kobiet w ciąży. jakby co polecam link bardzo jasno pokazuje które witaminy warto brać.
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
PannaEvans, panazuzanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę Pregnę, to znaczy wróciłam teraz do brania, bo po pierwszym trymestrze przestałam na jakiś miesiąc, ale przyplątała się anemia, więc teraz skruszona wracam + żelazo (o którym zapominam, bo dawkowanie jest 3x2).
Mnie też co chwila wychodzą bakterie, robiłam posiew już 3 razy i nic, w posiewie czyściutko. Próbki moczu staram się pobierać najsterylniej jak się da, zawsze świeżutko po umyciu się i niczego nie dotykam kubeczkiem a jednak bakterie raz są, a raz nie ma. Przyznam, że już mnie to jakoś przestało niepokoić.
-
nana1 wrote:https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Dzięki za link. Ciekawe infommacje. Ja nieswiadomie zakipilam doppel herz mama activ premium i z tego artykulu wynika, ze jest on ok jezeli chodzi o skład. I cenowo dużo taniej bo za 32 zł zakupilamnana1, 33Sylwia lubią tę wiadomość
-
Hej, hej Laseczki! Jestem, jestem. Ostatnio po pracy wracałam wymordowana, śpię 10-13 h dziennie... też tak macie?
U nas nic się aktualnie nie dzieje, wizyta dopiero w środę. Boooziu, jak już chciałabtm wiedzieć, kto mnie tam podkopuje od środka
No i zaczęłam projektować sypialnię, za 1,5 miesiąca wchodzi fachowiec robić nam sypialnię, pokój maluszka i wc. A stolarz będzie w przyszłym tygodniu, więc 2 ostatnie wieczory zaprzyjaźniłam się z plannerem ikea
Przepraszam, ale nie jestem w stanie nadrobić zaległości!KasiaLukasia, LidziA89, nana1, Patrycja28, Eluska, Kamsza, Emma_, Czarna_kawa, Sylka135 lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!