Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie kupuję. Rożek jakiś niby mam, ale użyłam raz czy dwa. Niewygodnie się w nim dziecko nosi. Kokon to dla mnie zbędny bajer, bo po prostu jest moda na niego, a śpiworek nieee, będę przykrywać cienkim kocykiem do spania.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny a wy kupujecie śpiworki, kokon i rozek?
myslalam nad podgrzewaczem do butelek, nie wiem kiedy mam go kupic? czy od razu tez będziecie kupować?
co do podgrzewacza, wczoraj robiłam z Mężem duże zamówienie wyprawkowe i zamówiliśmy. To raczej się przyda, myślę, że warto mieć
a różki itp to sama nie wiem, też w lipcu jest ciepło, więc nie wiem jak to się ma do okrycia dziecka -
nick nieaktualny
-
Jak urodziłam synka w sierpniu 2015, to było mega gorąco przez następne parę tygodni. I po domu sporo czasu spędzał w samym pampersie, spacery jedynie w bodziaku na krótki rękaw. I było mu idealnie (kark ciepły, a nie gorący). Nie wyobrażam sobie ubierać go w jeszcze jakąś warstwę wtedy albo przykrywać czymkolwiek.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Jak ktos ma 1 dziecko i nie bardzo umie je nosic/boi sie/wie ze beda je chcialy nosic osoby nieumiejace to rozek sprawdza sie super. Moja bratanica urodzila si egdy mialam 10 lat, na poczatku dosyc duzo i rodzice ja nosili w rozku i jak dawali komus (glownie mi) to tylko w rozku. Ja tez nie mam zaufania do 16 letniej szwagierki i nie dam jej miesiecznego malucha tak o do rak. Nigdy mi nie bylo niewygodnie.
Podgrzewacz kupie od razu bo nie mam w planach karmienia piersia. Jak pod wplywem hormonow zmienie zdanie to uzyje go pozniej, jak zostane to sie przyda od poczatku.panazuzanna lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Patrycja28 wrote:co do podgrzewacza, wczoraj robiłam z Mężem duże zamówienie wyprawkowe i zamówiliśmy. To raczej się przyda, myślę, że warto mieć
a różki itp to sama nie wiem, też w lipcu jest ciepło, więc nie wiem jak to się ma do okrycia dziecka
a jakie firmy kupowalas ten podgrzewacz?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ja akurat rozek dostane wiec może się przydac jak będzie troszkę chłodniej na dworze. Może nie na codzien ale chyba jednak będzie potrzebny
Kokon mi się podoba i tez można go dac do wozka czy na lozko żeby dziecko przy tobie spaloi będziesz wiedziała ze nie spadnie
nawet do lozeczka można polozyc kokon albo z rozkiem dziecko
Sama nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 13:02
W rożku nie czuć dziecka. A w lecie (zakładając, że będzie gorąco), to szkoda by mi było dziecka wkładać w rożek. No, ale jak kto woli. Zobaczycie, jak Wam i maluchowi wygodniej. A jak ktoś nigdy wcześniej dziecka nie trzymał, to łatwiej było im wziąć samemu z łóżka niż od kogoś, tak było wśród moich przyjaciół.
I nie zapominajmy, że każde dziecko jest inne. Jedno da się otulać w kokonie, wsadzić w śpiworek czy rożek, inne nie. Same też zobaczycie, jak Wam wygodniej trzymać MaluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 13:04
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Hiszpaneczka wrote:a jakie firmy kupowalas ten podgrzewacz?
wybrałam z canpola, tak samo jak laktator. opinie są różne, ale to ze wszystkim tak jest. najlepiej jak sama sprawdzę
kokony są ładne i zastanawiam się nad takim. Może i bym się obeszła bez tego, ale z drugiej strony to moja pierwsza ciąża, chcę się tym nacieszyć i czasem może kupię coś troszkę pod wpływem chwili, ale cóż, cieszą mnie takie zakupyHiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
Patrycja28 wrote:wybrałam z canpola, tak samo jak laktator. opinie są różne, ale to ze wszystkim tak jest. najlepiej jak sama sprawdzę
kokony są ładne i zastanawiam się nad takim. Może i bym się obeszła bez tego, ale z drugiej strony to moja pierwsza ciąża, chcę się tym nacieszyć i czasem może kupię coś troszkę pod wpływem chwili, ale cóż, cieszą mnie takie zakupy
no wlasnie tak samo myslePatrycja28 lubi tę wiadomość
Hiszpaneczka wrote:no wlasnie tak samo mysle
chyba najlepiej jak same zdecydujemy, co nam potrzebne a co nietrochę spędziłam czasu na tych internetowych zakupach i pokaźna paka (i suma) wyszła, ale chyba mamy większość takich najpotrzebniejszych rzeczy typu butelka, smoczek, laktator, wkładki laktacyjne, no ogólnie wszystko na początek
muszę jeszcze posegregować ubranka rozmiarami i rodzajami i pospisywać, co mi się jeszcze przydaAgaRydz lubi tę wiadomość
-
Bo wiecie, z dziećmi jest tak, że im dalej w las, tym bardziej minimalistycznie podchodzi się do różnych gadżetów.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Aska1994 wrote:Bo wiecie, z dziećmi jest tak, że im dalej w las, tym bardziej minimalistycznie podchodzi się do różnych gadżetów.
w sumie nie wiadomo jak to będzie, jaka pogoda, jak dziecko będzie się czuc, czy będzie chciało być w rozku, kokonie czy nie, to wyjdzie z czasem. No ale potem nie będzie az tyle czasu by latac po sklepach, mam na myśli po urodzeniu. No chyba ze przez neta się wtedy zamowi
Patrycja28 wrote:chyba najlepiej jak same zdecydujemy, co nam potrzebne a co nie
trochę spędziłam czasu na tych internetowych zakupach i pokaźna paka (i suma) wyszła, ale chyba mamy większość takich najpotrzebniejszych rzeczy typu butelka, smoczek, laktator, wkładki laktacyjne, no ogólnie wszystko na początek
muszę jeszcze posegregować ubranka rozmiarami i rodzajami i pospisywać, co mi się jeszcze przyda
no ja butelek, laktatora nie mam, nie szukałam jeszcze. Nawet nie wiem jakie kupic.
A butelke kupilas z Aventu? ta przeciw kolkowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 13:35
Hiszpaneczka wrote:no ja butelek, laktatora nie mam, nie szukałam jeszcze. Nawet nie wiem jakie kupic.
A butelke kupilas z Aventu?
tak, wzięłam z aventu 125 ml tą natural niby antykolkową ze smoczkiem ,który przypomina kobiecy sutek czy jakoś takwzięłam dwie sztuki, chcę karmić piersią, ale wiadomo, butelka też się przyda
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja jestem jeszcze daleko w tyle bo mam dopiero 6 bodziakow i 1 spodnie xd mam w planach na dniach właśnie zrobić listę co jest potrzebne od razu a co może poczekać
maż się rozchorowal i mowi do mnie ze jeśli się będzie w środę dobrze czul to można pomalowac pokój !! Nie wiem czy to nie za wcześnie ale dopiero później ma czas w maju
-
nick nieaktualny