Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Eluska wrote:A powiedzcie szczerze ? Czy tylko ja się jeszcze boje ze coś może być nie tak ? Cieszę się ogromnie, codziennie jestem dobrej myśli ale gdzieś z tyłu głowy ciągle mi coś tam siedzi
Ja kokona i podgrzewacza nie kupie. Za to kupię rożek bo można go wykorzystac na kilka sposobów. -
Ja staram się myslec pozytywnie, wierze ze jest dobrze, ale czasem przechodzą mi przez glowe zle myśli które staram się odganiać.
Na polowkowych wszystko dobrze wiec tego się trzymam
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ja także nie mam zamiaru się ograniczać z zakupami, także pierwsze dziecko i najpewniej ostatnie więc daje się porwać w wir zakupów, a że czegoś nie wykorzystam, coś się nie przyda,albo będzie na chwilę,no cóż ...w rodzinie raczej jeszcze będą się dzieci rodzić to może komuś się przyda, a jak nie to może uda mi się sprzedać za grosze.
Emma_, Patrycja28, AgaRydz lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyja też się czasem martwię, wiadomo - raczej zdziwiła bym się gdyby któraś z przyszłych mam nie miala nigdy chwili zwątpienia... wiadomo im dalej tym chyba jest łatwiej bynajmniej dla mnie:) początki były za to najgorsze, zwłaszcza w momencie gdy występowały plamienia i krwawienia wtedy poziom zamartwiania się sięgał zenitu.
-
JestemAsia wrote:Cześć dziewczyny! Wieki mnie tu nie było. Miałam problem z logowaniem i odpuściłam.a dziś coś wreszcie samo zaskoczyło i jestem. U mnie dziś 17+0.Brzuszka brak. Maluch kopie solidnie od tygodnia ale ruchy czuje tak intensywniej od wczoraj. Zaczęłam się czuć naprawdę dobrze. A pod sercem noszę 100% chłopczyka. (a więc drugi synek). Chwalił się już w 13 tygodniu siuśkiem. Pozdrowionka dla was mamuśki
Jestem Asia podaj jeszcze raz datę porodu prosze bo jak Cię niebyło to mi się lista z 1 strony niechcacy skasowała
33Sylwia witamteż podaj tp to dopisze Cię do naszej listy
Sylka135 ja od poprzedniej ciązy nie mogę opanować tarczycywtedy na końcu brałam 88, potem nagle miałam pociążowe zapalenie tarczycy, mega ndczynność i zejście z dawki do 0. a jak nagle zaczęła wirować.. .znowu ogromna niedoczynnośc, druga ciąza i teraz nie wiem co ona robi bo hormony skaczą jak chcą
w listoapdzie pierwszy raz na usg wyszły zwłoknienia.
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny a wy kupujecie śpiworki, kokon i rozek?
myslalam nad podgrzewaczem do butelek, nie wiem kiedy mam go kupic? czy od razu tez będziecie kupować?
rożek i to ze 2-3 szt na pierwsze 1-2 miesiące, potem śpiworki. syna mam z 17.06 a spał bardoz dlugo w rożku, jak było cieplej miałam otulacze bambusowe i zawijałam go w tym na kształt rożka, takie maleństwa potrzebuja otulenia poza tym inaczej odbierają temperatury.
podgrzewacz mam, jesli nie uda się kp pewnie kupie drugi bo ten zdezelowany. polecam sisi baby - dobra jakoś za rozsądną cene.
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
oj tak, początki były najgorsze
pamiętam jak w którymś tygodniu nagle poczułam się lepiej, piersi nie bolały, mdłości przeszły, to ja taka zdołowana chodziłam i już w głowie miałam, że coś jest nie tak. Za kilka dni złe samopoczucie wróciło, a moje obawy były bezpodstawne, ale wiadomo, to normalne że się martwimyteraz jest już łatwiej, tak mi się wydaje
-
nick nieaktualnyA jeśli chodzi o wyprawkę to ja narazie nie szaleje ale fakt 6 bodziakow zakupiłam bo była fajna promocja, jedna czapeczka i spodenki i to tyle. Kokona raczej nie kupuje wolę doinwestwoac te pianiadze do fotelika, który jest mega ważny bo dużo poruszamy się samochodem, a rożek kupię wiem, że zdania są podzielone ale tak jak koleżanka wyżej napisała można go później wykorzystaj na różne sposoby
podgrzewacz do butelki kupię jeśli okaże się to koniecznie zamierzam karmić piersią więc na początku jie będę w to inwestowala, z resztą wszystko tomozna kupić na bieżąco
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:22
-
nick nieaktualnyja niestety nie mam nic i nie ma po kim mieć, bratowa akurat też jest w ciazy 2giej i wszystko zostawia dla drugiego maluszka tym bardziej że będzie to drugi chłopiec ale ja nie ubolewam bo to nasze wyczekane dziecko i aż z chęcią to wszystko kupię dla naszej kruszynki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Butelki to my wszystkie wypróbowaliśmy
serio mam wszystkie firmy w domu. Ostatnia była lovi i tylko ta podeszła
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
A podgrzewacz pasuje ogolnie? Czy jak kupie butelki z avent (dostalam juz zestaw od przyszlej chrzestnej) to musze podgrzewacz z avent? I jak butelki okaza sie slabe i zmienie to podgrzewacz tez musze.
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Poszalalam dzisiaj w poszukiwaniu czegoś czarnobialego na już troszkę większy rozmiar niż newborn. Byłam w mothercare ale miałam nadzieje na coś więcej. Jakbym kupowała łóżeczko, wózek itp to super ale jakieś pieluszki, kocyki itp mnie nie zaskoczyły, chyba jutro pobuszuje w prajmanie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/829ad707b266.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e84f3fe025a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8374300d62a2.jpgKamsza, Hiszpaneczka, Sylka135 lubią tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
nick nieaktualny
-
Panna Evans podgrzewacz można uniwersalny kupic. A to ze masz avent nie znaczy ze Twoje dziecko będzie chciało z nich pic
polecam jednak po jednej butelce testować, szkoda kasy w zestawu