Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też pójdę w rożki i śpiworki.
Co do laktatora mam zagwozdkę. Nie wiem jak będzie, a interesuje się właśnie tym madela swing.
Jest dużo używek, ale w internetach jest napisane, że używane i przeleżan w domu laktatory mogą mieć pleśń w korpusie. Trochę nie wiem co to znaczy. Ktoś wie o co chodzi? Ines?
Co do brzucha to u mnie widać od kilku dni. Pierwsza ciąża. Zaczynałam z 58kg teraz 63kg.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Ja też pójdę w rożki i śpiworki.
Co do laktatora mam zagwozdkę. Nie wiem jak będzie, a interesuje się właśnie tym madela swing.
Jest dużo używek, ale w internetach jest napisane, że używane i przeleżan w domu laktatory mogą mieć pleśń w korpusie. Trochę nie wiem co to znaczy. Ktoś wie o co chodzi? Ines?
Co do brzucha to u mnie widać od kilku dni. Pierwsza ciąża. Zaczynałam z 58kg teraz 63kg.
Te laktatory w szpitalu mają układ zamknięty. W nichfaktycznie wymienisz części osobiste i luz. Taki ręczny też możesz cały wyparzyc. Elektryka bym używanego nie brała.Magda - mbc, mikaja lubią tę wiadomość
-
kinga27.30 wrote:U mnie brzusio dość mocno wywaliło. Mam +4kg od początku. Ale wszystko ładnie wygląda, cieszę się z tego, bo w końcu mogę fo dumnie nosić
-
_Hope_ wrote:Pleśń jak pleśń Ale kobiety karmiące mają często grzybice na sutkach i w takich laktatorach do domowego użytku taka grzybica może mieszkać w silniku. Nie wystarczy wymiana gumowych części.
Te laktatory w szpitalu mają układ zamknięty. W nichfaktycznie wymienisz części osobiste i luz. Taki ręczny też możesz cały wyparzyc. Elektryka bym używanego nie brała.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
_Hope_ wrote:A bierzesz dalej encorton?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
_Hope_ wrote:Pleśń jak pleśń Ale kobiety karmiące mają często grzybice na sutkach i w takich laktatorach do domowego użytku taka grzybica może mieszkać w silniku. Nie wystarczy wymiana gumowych części.
Te laktatory w szpitalu mają układ zamknięty. W nichfaktycznie wymienisz części osobiste i luz. Taki ręczny też możesz cały wyparzyc. Elektryka bym używanego nie brała. -
kinga27.30 wrote:Nie, ja zaczęłam odstawiać w 12 tc. Teraz jeszcze czekam na wyniki białka S.
-
ines. wrote:Kinga moim zdanie dore decyzje co do okrycia
u mnei to się własnie sprawdziło
rożki sobie weź różnej grubości, na rózne temperatury, śpiworki są cudne i cieplutkie w makaszka ;)polecam jeszcze otulacze, takie duże pieluchy np z motherhood - na upały używałam zamiast rożka. pościel to dopiero najwcześniej około roczku więc nie ma co kupować. kocyki się przydają na spacer do wózka etc.
Tez mam zamiar kupić rożki śpiworki i otulacz. Tylko właśnie zastanawiam się po ile sztuk tego kupić i czy otulacze bambusowe czy muslinowe? -
_Hope_ wrote:A jak odstawialas?
Schodziłam z dawki 20mg -> 2,5mg co 4 dni.
A Ty jeszcze bierzesz?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Schodziłam z dawki 20mg -> 2,5mg co 4 dni.
A Ty jeszcze bierzesz?A jego zastepczyni chyba się boi odstawienia bo każe mi te 7 mg brać 4 tygodnie. W takim tempie to ja wcześniej urodze niż zejdę że sterydow.
-
Hope, Kinga , ja tez w temacie encortonu, ja jestem 15+1, lekarz już 2 tyg chciał bym zeszła z 15 na 5 mg ale wyprosiłam by jeszcze 2 tyg być na 10. Ja nie wiem, ja się boje tego odstawienia... a pewnie na czwartkowej wizycie będzie kazał zejść do 5. Ogólnie to na forach czytałam , ze są szkoły , gdzie dziewczyny biorą na wszelki wypadek cała ciąże. Ja nie chce być mądrzejsza od immunologa i tez nie wiem... ja gdy zeszłam o te 5mg to po 2 dniach miałam wielki ból głowy ale przeszło po 1 dniu.
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Z ciekawości, macie jakieś przeczucia, co do pierwszej 5tki rozpakowanych nas?
czytam lutówki i aż się nie mogę doczekać tych emocji u nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:46
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Panna_Justyna wrote:Hope, Kinga , ja tez w temacie encortonu, ja jestem 15+1, lekarz już 2 tyg chciał bym zeszła z 15 na 5 mg ale wyprosiłam by jeszcze 2 tyg być na 10. Ja nie wiem, ja się boje tego odstawienia... a pewnie na czwartkowej wizycie będzie kazał zejść do 5. Ogólnie to na forach czytałam , ze są szkoły , gdzie dziewczyny biorą na wszelki wypadek cała ciąże. Ja nie chce być mądrzejsza od immunologa i tez nie wiem... ja gdy zeszłam o te 5mg to po 2 dniach miałam wielki ból głowy ale przeszło po 1 dniu.
ja powoli schodzę z encortonu, brałam 15mg na początku, potem 10, teraz 5 i będę odstawiackinga27.30 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka, to niesamowite uczucie dla tatusiów, jak też mogą poczuć tę pierwsze kopniaczki
a później narzekają, że w nocy nie mogą się przytulić, bo zostają skopani
ale wielu dopiero wtedy, jak poczuje ruchy dziecka pod ręką, wierzy, że naprawdę nosimy Maluszka w brzuchu i że ciąża nie jest jakąś abstrakcją
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Cześć dziewczyny
Tak czytam o encortonie i widze że chyba tylko ja go tak wcześnie odstawiłam. 10 i 11tc miałam 10mg, 12tc 5mg a 13tc 2.5 i koniec. Schodziłam z 15mg. Na chwile obecną jestem prawie "czysta". Została mi tylko heparyna.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Aska1994 wrote:Z ciekawości, macie jakieś przeczucia, co do pierwszej 5tki rozpakowanych nas?
czytam lutówki i aż się nie mogę doczekać tych emocji u nas
Ja bede miec planowana cesarke wiec prawdopodobnie juz w czerwcu. Wiec moze nie pierwsza ale z tych wczesniejszych.
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
PannaEvans w temacie laktatorów i całej reszty dodam tylko swoje 3 grosze do tego, co pisała Ines
Tu w UK polecają położne kobietom, które z własnych względów nie chcąc karmić, żeby chociaż podać dziecku siarę. To zdrowotnie bardzo dobre dla dziecka. Nie musisz do tego używać laktatora ani przystawiać dziecka, bo tego jest bardzo mało i możesz to ręką nawet wycisnąć do strzykawki i bezpośrednio do buzi dziecku podać. Nie pobudzi to laktacji.
To tak w ramach ciekawostkiI tak, jak Ines pisała - jak się pojawi pokarm, to laktator będzie pobudzał - ja jak wygaszałam laktację, to pod prysznicem ręką tylko do uczucia ulgi, żeby nie pobudzać i wyciszyłam w tydzień, taką 4-miesięczną laktację.
W końcu usiadłam na tyłku bo od rana 'ganiam' - zrobiłam te paznokcieZaszalałam i na 2 mam cat eye z semilaca, co do mnie niepodobne, bo ja ciemnych paznokci nie lubię
Pozostałe mam pomarańczowe
Istne szaleństwo
ale fajnie tak 3h z dala od domu poplotkować, wypić kawkę i się zrelaksować
Małą czuję też w końcu, skoro sobie leżę
Aska ja mam przeczucie, że urodzę przed swoimi urodzinamiJeśli zdecyduję się na planowaną cc, to mi wypadnie dokładnie w moje 29. urodziny
Ale co do kolejności to nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 21:08
Aska1994 lubi tę wiadomość