X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    i Tobie to podejscie serio odpowiada?
    ja mam cc tylko 2 dni przed tp. jesli ciąża niepowiklana to im dziecko dłużej w brzuchu tym lepiej dla niego. już nie mówiąc, że najlepiej dla niego jak akcja sama się zacznie i dopiero ewentualne cięcie.

Mi bardzo nie na reke jak sie akcja zacznie i wtedy ciecie. Wiem, ze to zdrowsze dla dziecka. Odpowiada, nie chcialabym rodzic w normlanym szpitalu, z warunkami szpitalnymi, wygladem spzitala itp. 2 panie na sali, hotelowe warunki. To mi jest na reke. No i na moj porod przylatuje przyjaciolka, to ona przy mnie bedzie, a wtedy moze byc rownie dobrze w UK, w Barcelonie, w Poznaniu, w Warszawie itp. Wiec jak sie uda zaplanowac date to ona przyjedzie ze 2 dni wczesniej. A jak zaczne rodzic nagle to sama skoncze na sali (nie chce chlopa, moj jest za slaby na widok rozcietej reki).
    Poza tym bliska przyjaciolka tesciowej jest tam pediatra i ona tez wezmie w razie czego dyzur na ten dzien, zebym sie czula bezpieczniej.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 17tc. Wczorajszy wieczór zaliczam do strasznych. Ból brzucha i rozpieranie w dole myślałam że nieprzejdzie. W nocy non stop pobudka. Dzisiaj już jest wporzadku. Dolega mi tylko zmęczenie. Co do porodów niech moja malutka wytrzyma jak najdłużej

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza współczuję nocy. Oby dziś było już lepiej :)

• ines. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Mi bardzo nie na reke jak sie akcja zacznie i wtedy ciecie. Wiem, ze to zdrowsze dla dziecka. Odpowiada, nie chcialabym rodzic w normlanym szpitalu, z warunkami szpitalnymi, wygladem spzitala itp. 2 panie na sali, hotelowe warunki. To mi jest na reke. No i na moj porod przylatuje przyjaciolka, to ona przy mnie bedzie, a wtedy moze byc rownie dobrze w UK, w Barcelonie, w Poznaniu, w Warszawie itp. Wiec jak sie uda zaplanowac date to ona przyjedzie ze 2 dni wczesniej. A jak zaczne rodzic nagle to sama skoncze na sali (nie chce chlopa, moj jest za slaby na widok rozcietej reki).
    Poza tym bliska przyjaciolka tesciowej jest tam pediatra i ona tez wezmie w razie czego dyzur na ten dzien, zebym sie czula bezpieczniej.

Twoje podejście mnie przeraża. ważniejsza jest dla Ciebie przyjaciółka niż dobro maleństwa. szok. oj jak bardzo się mylisz, warunki na lwowskiej są takie same jak w pro familii, oddział jest po remoncie, sale 1 lub 2 -osobowe, łazienka przy pakżdej, a podejście zdecydowanie inne. no ale jak chce się porób 'odbębnić' to masz racje lepiej w fabryce gdzie nikt nie będzie zadawał pytań i szybko odesle do domu.

mikaja, KasiaLukasia, JaSzczurek, anngelikamarta, Eluska lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko nadzieję że wcześniej niż w lipcu nie urodze i że dziecko przez cukrzyce nie będzie duże żebym mogła urodzić SN. Strasznie boję się cesarki i procesu dochodzenia do siebie po niej.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję że urodzę po 42 tygodniu bo tutaj dopiero tak wywołują :-(

a31il5w.png

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Twoje podejście mnie przeraża. ważniejsza jest dla Ciebie przyjaciółka niż dobro maleństwa. szok. oj jak bardzo się mylisz, warunki na lwowskiej są takie same jak w pro familii, oddział jest po remoncie, sale 1 lub 2 -osobowe, łazienka przy pakżdej, a podejście zdecydowanie inne. no ale jak chce się porób 'odbębnić' to masz racje lepiej w fabryce gdzie nikt nie będzie zadawał pytań i szybko odesle do domu.

Ines święta racja, podpisuję się pod tym, miałam nic nie pisać, ale po prostu przeraża mnie to dziwne myślenie i cały czas odnosze wrażenie, że wygoda jest ważniejsza niż dziecko... ech...

ines., mikaja lubią tę wiadomość

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym chciała urodzić tak na samym początku lipca, bardzo możliwe,że tak się stanie bo wg usg ciąża o ponad tydz starsza. Wtedy miałabym więcej czasu z maleństwem bo od września muszę już wrócić do pracy przynajmniej na pół etatu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:04

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • ines. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    a ja bym chciała urodzić tak na samym początku lipca, bardzo możliwe,że tak się stanie bo wg usg ciąża o ponad tydz starsza. Wtedy miałabym więcej czasu z maleństwem bo od września muszę już wrócić do pracy przynajmniej na pół etatu

Mikka o jaaa tak szybko? wiem, że własny biznes zobowiązuje :( ale tak na pełny etat musisz wrócić czy bardziej doglądać?

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:

Ale ja nie bede rodzic na lwowskiej. Jak nie w PF to w Nisku, a to nie Lwowska i nie sale 1-2 osobowe, tylko kilku osobowe, sala oddzielna do odwiedzin itp. Z reszta w nisku termin cesarki moja siostra miala 9 dni przed.
    Nie jest wazniejsza, ale ile z Was by chcialo byc same? Chce miec kogos kto sie mna zajmie, pomoze pozniej sie umyc itp.

PF ma najwyzszy stopien referencyjnosci, bede miec tam pediatre ktorej ufam, nie beda mnie narazac na dyskomfort pytan i niezrozumienia (np karmienie), mam priblemy z asertywnoscia i najgorzej jak poczuje, ze jednak powinnam zmienic zdanie bo mam zepsol aspergera i wtedy to ja sie wykoncze psychicznie.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Mikka o jaaa tak szybko? wiem, że własny biznes zobowiązuje :( ale tak na pełny etat musisz wrócić czy bardziej doglądać?
    czeriec,lipiec i sierpień będzie zatrudniona dziewczyna , na dłuższą metę nie opłaca mi się kogoś zatrudniać , muszę zapłacić minimum 2tyś pensji za miesiąc ze składkami a tyle to ja nawet nie wezmę macierzyńskiego. Butiku zamknąć na kilka mcy tymbardziej nie mogę, bo czynsz lokal i inne opłaty i tak trzeba opłacać. Od września mama będzie mi pomagać trochę przy dziecku i trochę w butiku na takiej zasadzie,że np pół dnia ja idę do pracy a ona zostanie z małą\małym a po południu mnie zmieni,albo np jeden dzień ja zostaje z dzieckiem a mama idzie do sklepu a na drugi ja pracuje .

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości szpitali przy cc jesteś sama. W sporej części też po cesarce lądujesz na pooperacyjnej na jakiś czas, gdzie też leżysz sama.
    Mój mąż chciałby dzień przed terminem, bo to jego urodziny :D

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrazenie, ze Wy macie spiny jakbym chciala to dziecko glodzic, urodzic miesiac przed terminem bo mam zaraz impreze, zostawic je samo na pol roku zycia gdzies w lesie itp. Na prawde nie kazdy traktuje dziecko jak cud (cudow nie ma, jest nauka) i najlepsze co mu sie w zyciu przytrafilo. Super, ze bedzie, chce zeby bylo zdrowe itp ale ja na prawde jeszcze mam siebie nie tylko dziecko.
    Nie moje jedyne bedzie rodzone z umowionej cesarki. Nie ja jedyna nie karmie piersia. Nie ja jedyna nie chce byc sama w trakcie i po porodzie, nie ja jedyna wybieram PF bo mi odpowiadaja warunki.

• ines. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Ale ja nie bede rodzic na lwowskiej. Jak nie w PF to w Nisku, a to nie Lwowska i nie sale 1-2 osobowe, tylko kilku osobowe, sala oddzielna do odwiedzin itp. Z reszta w nisku termin cesarki moja siostra miala 9 dni przed.
    Nie jest wazniejsza, ale ile z Was by chcialo byc same? Chce miec kogos kto sie mna zajmie, pomoze pozniej sie umyc itp.

PF ma najwyzszy stopien referencyjnosci, bede miec tam pediatre ktorej ufam, nie beda mnie narazac na dyskomfort pytan i niezrozumienia (np karmienie), mam priblemy z asertywnoscia i najgorzej jak poczuje, ze jednak powinnam zmienic zdanie bo mam zepsol aspergera i wtedy to ja sie wykoncze psychicznie.

z Twojej wypowiedzi wywnioskowałam, że odpowiadają ci hotelowe warunki, cc na zyczenie i szybkie odbębnienie tematu. stąd wnioski, rób jak uważasz, kolejny raz powtórzę to Twoje d ecyzje i Twoje dziecko. jednak Twoje podejście do porodu, macierzyństwa, dzieci zdecydownaie rózni sie od podejścia większości z nas, wiec nie dziw się reakcjom.

dla mnie to jest cud. i najważniejsza istota, o którą dbam, bardziej niż o siebie. i tyle w tej kwestii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:25

nana1, Eluska lubią tę wiadomość

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    W większości szpitali przy cc jesteś sama. W sporej części też po cesarce lądujesz na pooperacyjnej na jakiś czas, gdzie też leżysz sama.
    Mój mąż chciałby dzień przed terminem, bo to jego urodziny :D

Wiem, m.in. dlatego mi zalezy na PF bo ja nie chce byc sama. Pozniej jak mnie beda pionizowac po 6h i wysla pod prysznic to chcialabym, zeby Nicole w razie czego byla obok.

• ines. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    czeriec,lipiec i sierpień będzie zatrudniona dziewczyna , na dłuższą metę nie opłaca mi się kogoś zatrudniać , muszę zapłacić minimum 2tyś pensji za miesiąc ze składkami a tyle to ja nawet nie wezmę macierzyńskiego. Butiku zamknąć na kilka mcy tymbardziej nie mogę, bo czynsz lokal i inne opłaty i tak trzeba opłacać. Od września mama będzie mi pomagać trochę przy dziecku i trochę w butiku na takiej zasadzie,że np pół dnia ja idę do pracy a ona zostanie z małą\małym a po południu mnie zmieni,albo np jeden dzień ja zostaje z dzieckiem a mama idzie do sklepu a na drugi ja pracuje .

to całkiem rozsądne rozwiązanie :) na pewno sobie poradzisz! ja od września wróciłam na zajęcia - ostatni rok aplikacji, nie chciałam brać dziekanki więc jeździłam na cały dzień raz w tygodniu. karmiłam, więc pokarm odciągałam i mąż świetnie sobie radził, potem od stycznia uczyłam się do egzaminu zawodowego także wszystko się da. grunt, żebyś miała pomoc.

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    to całkiem rozsądne rozwiązanie :) na pewno sobie poradzisz! ja od września wróciłam na zajęcia - ostatni rok aplikacji, nie chciałam brać dziekanki więc jeździłam na cały dzień raz w tygodniu. karmiłam, więc pokarm odciągałam i mąż świetnie sobie radził, potem od stycznia uczyłam się do egzaminu zawodowego także wszystko się da. grunt, żebyś miała pomoc.
    no my to już wszystko ułożyliśmy sobie przed ciążą jak to będzie i czy damy radę :)

• Patrycja28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Mam wrazenie, ze Wy macie spiny jakbym chciala to dziecko glodzic, urodzic miesiac przed terminem bo mam zaraz impreze, zostawic je samo na pol roku zycia gdzies w lesie itp. Na prawde nie kazdy traktuje dziecko jak cud (cudow nie ma, jest nauka) i najlepsze co mu sie w zyciu przytrafilo. Super, ze bedzie, chce zeby bylo zdrowe itp ale ja na prawde jeszcze mam siebie nie tylko dziecko.
    Nie moje jedyne bedzie rodzone z umowionej cesarki. Nie ja jedyna nie karmie piersia. Nie ja jedyna nie chce byc sama w trakcie i po porodzie, nie ja jedyna wybieram PF bo mi odpowiadaja warunki.

Dziecko to jest cud, nowe życie. Naprawdę jeszcze nie dorosłaś do tego, to bardzo widać i wybacz, ale dla mnie jesteś rozpieszczonym dzieciakiem, a nie dorosłą kobietą. Tyle. Możesz mnie zjechać, ale tak jak napisała Ines, twoje podejście jest zupełnie inne od większości z nas, dlatego może powinnaś się nad tym zastanowić.

KasiaLukasia, ines., Aska1994, nana1, Eluska lubią tę wiadomość

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans Twoje podejście, jak wspomniała Ines, różni sie od naszego w większości kwestii chyba więc tak to już pewnie będzie na tym forum, że będziemy komentować. Może to Cię nauczy asertwności ;) polecam, bo będąc matką sie przydaje. Póki co to troche brzmisz (jakby to 'gimbaza' powiedziała) jak kowboj klawiatury.
    Nadal jednak mam wrażenie, że wiele rzeczy piszesz, bo po prostu nie masz o nich pojęcia i nigdy nie wiadomo, co się stanie, jak sie dziecko urodzi. Może być i tak, że wywróci Twoje życie nogami, odechce Ci sie podróży i tego egoizmu i wtedy w jakimś w sensie się zrozumiemy.
    Kilka z nas tutaj ma już dzieci i widzimy to z drugiej strony, stąd nasze wypowiedzi. Dla mnie Twoje postrzeganie tego wszystkiego jest w jakims sensie po prostu naiwne, ale też mnie troche przeraża i mimo, że nie lubie tego argumentu w żadna ze stron, to gdzies Twój wiek i w jakimś sensie niedojrzałość wychodzi w Twoich wypowiedziach.
    To jednak nie moje zycie. Ja odpowiadam za siebie i swoje dzieci.

Patrycja28, ines., nana1, anngelikamarta, Eluska lubią tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jesteście już na późniejszym etapie ciąży więc może któraś z Was mi doradzi. Jestem w 5 tygodniu ciąży,staram się uważać na siebie wiadomo, ale dziś musiałam podnieść zgrzewke wody mineralnej małej (9 butelek). Dopiero później przeczytałam, że nie powinnam tego zrobić, nie powinnam nosić takich ciężarów, około 4-5 kg przez około minute. Wystraszylam się i zaczął mnie boleć brzuch,mam też lekkie zawroty głowy. Nie wiem, czy to kwestia tego, że się przestraszylam, czy też rzeczywiście coś mogło się stać? Bóle brzucha nie są ciągłe, to raczej "łapanie" na chwilę.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ