X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest sposób żeby jakoś przygotować sutki na "ssaka" :P ?
    Teraz mam bardzo wrażliwe , nie można ich dotknąć :-(

a31il5w.png

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    z Twojej wypowiedzi wywnioskowałam, że odpowiadają ci hotelowe warunki, cc na zyczenie i szybkie odbębnienie tematu. stąd wnioski, rób jak uważasz, kolejny raz powtórzę to Twoje d ecyzje i Twoje dziecko. jednak Twoje podejście do porodu, macierzyństwa, dzieci zdecydownaie rózni sie od podejścia większości z nas, wiec nie dziw się reakcjom.

dla mnie to jest cud. i najważniejsza istota, o którą dbam, bardziej niż o siebie. i tyle w tej kwestii.

Przeciez z papierem od psychologa lub okulisty i tak by mi wszedzie musieli zrobic cc. Poza tym, mozliwe ze wyladuje na wozku pod koniec ciazy przez moje stawy i wtedy i tak by bylo cc bez zalatwianai papierow.
    Odpowiadaja mi hotelowe warunki, szpital w nisku wyglada jak normalny typowy szpital, warunki tez szpitalne.

Ten cud to polaczenie plemnika i komorki jajowej, dzieje sie to samo u zwierzat, wszystko od milionow lat, dluuugo przed tym jak bylo wiadomo jak to sie dzieje. To czysta biologia i zadna wiara tego nie zmieni, tak samo jak rak lub jego wyleczenie.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2811 nie nakręcaj się - noszenie wbrew teu, co babki mawiały nie jest wcale takie niebezpieczne. Odpocznij jednak, az bol nie minie i ewentualnie idz do lekarza.
    Ja jestem w 19tc i nosze nieraz syna 13kg i nic sie nie dzieeje :)

Alisia kojarze cos takiego, jak hartowanie brodawek, ale opinie w tym temacie sa chyba podzielone. Zabawianie sie z brodawkami moze powodowac wyrzucty oksytocyny, a tego nie chcemy na tym etapie. Ja pamietam 'testowalam' to na ktg w 38tc :D Faktycznie pojawialy sie skurcze.

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro dziecko to dla ciebie połączenie plemnika itp to może było myśleć a nie się.... bez zastanowienia. Jesteś dzieciakiem. Sory, ale naprawdę dziecko z ciebie i tyle.

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, jesteście już na późniejszym etapie ciąży więc może któraś z Was mi doradzi. Jestem w 5 tygodniu ciąży,staram się uważać na siebie wiadomo, ale dziś musiałam podnieść zgrzewke wody mineralnej małej (9 butelek). Dopiero później przeczytałam, że nie powinnam tego zrobić, nie powinnam nosić takich ciężarów, około 4-5 kg przez około minute. Wystraszylam się i zaczął mnie boleć brzuch,mam też lekkie zawroty głowy. Nie wiem, czy to kwestia tego, że się przestraszylam, czy też rzeczywiście coś mogło się stać? Bóle brzucha nie są ciągłe, to raczej "łapanie" na chwilę.
    szczerze to nie sądze,żeby Twoje bóle były spowodowane opisywaną sytuacją ,tymbardziej ,że nie jest to jakiś mega ciężar

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Ten cud to polaczenie plemnika i komorki jajowej, dzieje sie to samo u zwierzat, wszystko od milionow lat, dluuugo przed tym jak bylo wiadomo jak to sie dzieje. To czysta biologia i zadna wiara tego nie zmieni, tak samo jak rak lub jego wyleczenie.

Powiedz to kobiecie która 5+ lat stara się o to biologiczne połączenie. A i tutaj sa dziewczyny, które latami o ciążę się starały.
    Nasze zycie to nie tylko czysta biologia i fizjologia, bo mamy też umysły i uczucia i dla kobiety, która x razy straciła ciążę i x lat się o nią starała to tak - to może być rozważane w aspektach cudu. Rozumiem, że Ty jesteś młoda, udało Wam się szybciej, niż myślałaś...w zasadzie nie myślałaś wcale, ale to Twoje słowa. Nigdy też ciąży nie straciłaś więc tak, jak brakuje Ci asertywności, brakuje Ci też chyba empatii.

poliś, kinga27.30 lubią tę wiadomość

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo i znowu cały wątek zdominowany przez panneevans czemu mnie to nie dziwi.

Tak to jest jak dzieci zabierają się za robię dzieci.

P. S. Następnym razem proponuję skorzystać z nauki i zaopatrzyć się w środki antykoncepcyjne.

ines., Aska1994, Kamsza, Patrycja28, poliś, Eluska, _Hope_ lubią tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    A ja się boję że urodzę po 42 tygodniu bo tutaj dopiero tak wywołują :-(
    Alisia az trudno uwierzyć że tak długo czekają :( ja mialam wywolywany 9 dni po terminie i myślałam że zwaryjuje. Życzę Ci żebys urodziła w dniu swojego terminu

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, jesteście już na późniejszym etapie ciąży więc może któraś z Was mi doradzi. Jestem w 5 tygodniu ciąży,staram się uważać na siebie wiadomo, ale dziś musiałam podnieść zgrzewke wody mineralnej małej (9 butelek). Dopiero później przeczytałam, że nie powinnam tego zrobić, nie powinnam nosić takich ciężarów, około 4-5 kg przez około minute. Wystraszylam się i zaczął mnie boleć brzuch,mam też lekkie zawroty głowy. Nie wiem, czy to kwestia tego, że się przestraszylam, czy też rzeczywiście coś mogło się stać? Bóle brzucha nie są ciągłe, to raczej "łapanie" na chwilę.
    Pociesze Cię, że codziennie noszę 10 kg córeczkę. Także nie powinno Ci zaszkodzić podniesienie 4 kg

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    kowboj klawiatury.
    <3 hahahaha

Panna Evans, ja też jestem egoistką, nie bez powodu będę mieć 34 lata rodząc swoje pierwsze dziecko. Ale teraz to ono jest najważniejsze. Bo miałam już swój czas na rozwinięcie swoich pasji, zrobienie jako takiej kariery, na dziesiątki egzotycznych podróży i zakrapiane imprezy do rana. Miałam swój czas na wszystko co mnie samej było potrzebne. I moja decyzja o macierzyństwie jest w pełni świadoma. Teraz moje dziecko i moja rodzina są najważniejsze.
    I uważam, że każde dziecko zasługuje na to, żeby być najważniejsze dla swojej mamy. Bo każdy ma swój czas. I czy tego chcesz czy nie Twój czas na bycie małą dziewczynką, która chce być ciągle w centrum zainteresowania dobiega właśnie końca. Będziesz musiała szybko dorosnąć. Na własne życzenie zresztą.

Danio, ines., LidziA89, Eluska lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:

Zastanawiam się czy miałabyś odwagę wygłosić swoją teorię przed tysiącami kobiet z klinik leczenia nieplodnosci....
    Moze powinnaś zrobić sobie taką terapię wstrząsową. One nie musiały by Ci nic odpowiadać. Ich miny powiedziały by wszystko nt Twojej teorii.
    Może wtedy by do Ciebie coś dotarło. Chociaż w minimalmym stopniu.

poliś, kinga27.30 lubią tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    <3 hahahaha

Panna Evans, ja też jestem egoistką, nie bez powodu będę mieć 34 lata rodząc swoje pierwsze dziecko. Ale teraz to ono jest najważniejsze. Bo miałam już swój czas na rozwinięcie swoich pasji, zrobienie jako takiej kariery, na dziesiątki egzotycznych podróży i zakrapiane imprezy do rana. Miałam swój czas na wszystko co mnie samej było potrzebne. I moja decyzja o macierzyństwie jest w pełni świadoma. Teraz moje dziecko i moja rodzina są najważniejsze.
    I uważam, że każde dziecko zasługuje na to, żeby być najważniejsze dla swojej mamy. Bo każdy ma swój czas. I czy tego chcesz czy nie Twój czas na bycie małą dziewczynką, która chce być ciągle w centrum zainteresowania dobiega właśnie końca. Będziesz musiała szybko dorosnąć. Na własne życzenie zresztą.

Nic dodać..nic ująć. Idealnie to ujelas.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:

spokojnie :) od początku ciąży nosze synka ważącego 10,5 kg i nic się nie dzieje. nie plamisz, nie krwawisz - jest ok! po jednorazowym podniesieniu 'ciężaru' nic się nie wydarzy! odetchnij i nudnej ciąży życzę :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia o ktorej masz dzis wizyte? :)

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również noszę codziennie córkę jakieś 12-13kg, czasem podniosę też syna, jakieś 15kg. Unikaj noszenia ciężarów, ale jak czasami trzeba podnieść, to podnoś z kolan, nie z pleców :)

PannaEvans mi się z kolei kojarzy(sz) albo z osobą, która chce bardzo pokazać swoje bogactwo, na co to ją w młodym wieku nie stać, ale jednocześnie chce pokazać jak bardzo cierpi (celiakia męża, stawy, wózek, nie pamiętam co jeszcze). Albo jest totalnym dzieciakiem chcącym sobie potrolować na forum swoim kontrowersyjnym podejściem i własnym rozumieniem "zdrowego egoizmu" i mającym czasem potrzebę sprowokować innych do głębszych odczuć. Tylko szkoda, że nie liczy się z uczuciami innych (przede wszystkim kobietami, które starały się o Malucha długi czas, mają kilka Aniołków albo powikłaną ciążę.

Ja słyszałam o hartowaniu sutków ręcznikiem albo przez męża, ale to chyba może wywołać skurcze?

Ines, wpisz mi proszę połówkowe na 4.03 na 16. To będzie 20+5, więc chyba ok?

ines., KasiaLukasia, Patrycja28, poliś lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Danio Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ jak sie dzisiaj czujesz? Idziesz do lekarza czy przeszło?

Aska1994, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia, ktoś musiał zastąpić Xgirl w byciu w centrum uwagi :D

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • ines. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka chyba ok :)

ja na temat podejścia Panny Evans nie chcę się już wypowiadać bo szkoda moich starań i tak nic nie dotrze. polecam przede wszystkim edukację. teorie które głosisz są wyssane z palca, najpierw się dokształć, zdobądź trochę wiedzy, doczytaj a nie powtarzaj 'nie ja jedna' 'u mneiw rodzinie'. wysil się zanim zaczniesz głosić swoje teorie bo naprawdę dla większości z nas te ciąże to cud. i my tu staramy robić się wszystko co najlepsze dla tych małych istotek. kasa tego nie załatwi.

poliś lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Przeciez z papierem od psychologa lub okulisty i tak by mi wszedzie musieli zrobic

jak masz pisac takie rzeczy to lepiej się nie udzielaj proszę... czyta się to z takim niesmakiem... kolejna,, xgril'' na forum.

Aska1994, poliś lubią tę wiadomość

• ines. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko madki bąbelków, pewnie można się z nas teraz pośmiać :)

tak w ogóle jak samopoczucia? nie będę Wam mówić na co mam fazę od kilku dni - albo Wam powiem, co sama mam być gruba - zajadam lody z bitą smietaną :D :D :D

kinga27.30 lubi tę wiadomość

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ