X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja,leję z tego dupska :p

Hope,bardzo dobrze,ze idziesz do lekarza,bo może potrzebujesz jakiegos wspomagacza,żeby nie było słabo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:17

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Hope to brzmi podobnie do mnie... moze jednak mamy jakies wahania cisnienia..
    Rano i w domu moze byc ok, ale nagle cos spadnie i o. Dzis tez rano myslalam, ze ze schodow spadne. Moj mlody to juz sie tak ostatnio przyzwyczail, ze dzisiaj wprost zapytal - mam czemu ci slabo?
    Wczoraj diabetolog kazał mi brać magnez i potas. Może to pomoże bo sterydy podobno je wyplukuja. Straszne to jest bo ja wszędzie jeżdżę autobusami i mam schize że obcy ludzie będą mnie ogarniać jak upadne. Normalnie boję się z domu wychodzić. Siadam na chodniku jak czuje że upadne i robię wokół siebie zamieszanie którego nienawidzę!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:

Hope,bardzo dobrze,ze idziesz do lekarza,bo może potrzebujesz jakiegos wspomagacza,żeby nie było słabo.
    Gratuluję zdrowej córci! Spełnienie marzeń takie siostrzyczki!

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Wczoraj diabetolog kazał mi brać magnez i potas. Może to pomoże bo sterydy podobno je wyplukuja. Straszne to jest bo ja wszędzie jeżdżę autobusami i mam schize że obcy ludzie będą mnie ogarniać jak upadne. Normalnie boję się z domu wychodzić. Siadam na chodniku jak czuje że upadne i robię wokół siebie zamieszanie którego nienawidzę!

Magnez i potas moglyby miec sens.
    Poczekam na moje wyniki krwi z poniedzialku - moze juz dzis beda mieli wyniki w szpitalu.

Zbieram sie! :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:

Chcialas, to masz - lej :D

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poniedziałkowej wizycie dostałam od lekarza zalecenia że muszę wprowadzić dietę wegetariańska. Bo mam spore problemy z jedzeniem. Z mies tylko zjem kurczaka na obiad ale też nie codziennie bo ile można. Co do omdlen również mam. Ciśnienie mam niskie, ale narazie lekarz skupił się na tym że może to w moim przypadku być osłabienie spowodowane za mała ilością jedzenia. Na razie mam 1kg do góry od wagi z przed ciąży. Za 1,5tyg usg polowkowe :)

Messy92 lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam magnez i potas (aspargin), mają pomóc z bólami brzucha... zobaczymy :P

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ja wczoraj dostałam magnez i potas (aspargin), mają pomóc z bólami brzucha... zobaczymy :P
    Też aspargin mam kupić. Ile bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:38

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • JestemAsia Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Podczytuje was i trzymam za was kciuki. U nas za 3 dni będzie półmetek. Muszę przyznać, że przy jednym dziecku czas biegnie inaczej jak przy pierwszej ciąży, która ciągła się niemiłosiernie. Brzuszka nie mam w ogóle.chcialam już kilka razy wstawić zdjęcie ale nie umiem. Maluszka czuje bardzo dobrze. Wierci się jak szalony. Chyba przez to że brzuszka zero muszę latać co 15 min do ubikacji i oddaje po 10 ml moczu a czuje jakbym miała najmniej wiadro. Zastanawiamy się nad imieniem Maksymilian, Stanisław, Nikodem. Chociaż ja już w głowie mam,że to Maksiu. Wózek będziemy mieć po starszym bąblu. Bardzo go lubię i wygląda świetnie anex sport ten rudy. Laktator kupiłam po porodzie ale ręczny z aventu i przydał się kilka razy. Więc warto mieć. Chociażby jak kiedyś będziecie musieć wyjść z domu i zostawić maluszka. Za wyprawkę się jeszcze ani troszkę nie zabieram. Ale to z wiadomych względów. Drugi chłopak. Więc tylko bodziaki trzeba będzie dokupić i parę akcesoriów. Trzymajcie się i udanych Walentynek jutro

Eluska, kinga27.30 lubią tę wiadomość

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Kciuki! Zaraz będzie po wszystkim!

Ja idę pod koniec lutego do kardiologa. Codziennie jestem bliska omdlenia. Do sklepu wejść nie mogę, na pocztę też i to już wiem. Ale wczoraj jechałam do diabetologa i w metrze było mi słabo. W niedziele na spacerze. Cukier i ciśnienie w normie Ale czuje że moje serce czasem chce zrobić 2 uderzenia naraz. Może to normalne w ciazy, może nie ale wolę sprawdzić.

Spadłaś mi z nieba. Ciagle mam problem ze skaczącym tętnem (np po jedzeniu), często mi nagle się robi słabo (nawet bez stania czy wstawania) a nie pomyślałam o kardiologu. Chyba tez się umówię.

Może zainwestuje w potas bo magnez biorę w dużych dawkach razem z nospa na skurcze macicy.
    Swoją droga wrócił mi problem z macica, mimo brania leków to od wczoraj mam ciagle twarda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:25

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Gratuluję zdrowej córci! Spełnienie marzeń takie siostrzyczki!

Kochana masz rację :) na początku strasznie się bałam jak ja to wszystko ogarnę,ale teraz już nie mogę się doczekać jak je razem będę wychowywać :) modlę się tylko,żeby Ada była zdrowa,żeby urodziła się bez problemow,a resztę się dopracuje :) dużo moich koleżanek,które maja siostry w podobnym wieku mówiło,ze są bardzo blisko z nimi i zżyte niesamowicie :) postaram się wychowywać dziewczynki tak,żeby wiedziały,ze mają siebie i mogą zawsze na siebie liczyć.

Zobaczcie jaka promocja! Dla tych,które interesują się łóżeczkiem dostawnym ;) :
    https://matfi.pl/p/75/2213/lozeczko-dostawne-lionelo-theo-organizer-materac-moskitiera-lozeczka-dzieciece-lozeczka-dzieciece-pokoj-dzieciecy.html?gclid=Cj0KCQiAnY_jBRDdARIsAIEqpJ2MUsPls3yVZWrvvTKTBhu50LEEiEk3gob_gYjR2rM0KI6h0Dq-BK8aAt-bEALw_wcB

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/345c6bda93fe.jpg.html

Ada w pełnej krasie,a raczej ,,dół'' Ady :p

Super :-)

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o omdlenia to mam to samo :-( Boję się sama wychodzić .

Jaką dawkę macie brać chodzi mi o aspargin jakimś cudem kupiłam to w Polsce w grudniu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:55

a31il5w.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś myślałam że jak już uda mi się nosić drugie dziecko tyyyllleee rzeczy mu kupię. A nie kupiłam nic. Miałam na aliexpress wybrany plecak do wózka. Ostatnio stwierdziłam że po co mi on jak mam starą torbę. Chyba serio poza kosmetykami i lekami kupię leżaczek babybjorn I jakaś matę edukacyjną. Koniec. Aaaa ostatnio znalazłam leżaczek ikea bardzo do bb podobny. Cena kusząca tylko żadnych opinii w necie nie ma.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Ja po poniedziałkowej wizycie dostałam od lekarza zalecenia że muszę wprowadzić dietę wegetariańska. Bo mam spore problemy z jedzeniem. Z mies tylko zjem kurczaka na obiad ale też nie codziennie bo ile można. Co do omdlen również mam. Ciśnienie mam niskie, ale narazie lekarz skupił się na tym że może to w moim przypadku być osłabienie spowodowane za mała ilością jedzenia. Na razie mam 1kg do góry od wagi z przed ciąży. Za 1,5tyg usg polowkowe :)

Też masz problem z ciśnieniem? Widzę, że wagowo u nas tak samo i ten sam wiek ciąży :) a miałaś problemu z ciśnieniem wcześniej? I na jakim poziomie teraz masz?

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja kiedyś myślałam że jak już uda mi się nosić drugie dziecko tyyyllleee rzeczy mu kupię. A nie kupiłam nic. Miałam na aliexpress wybrany plecak do wózka. Ostatnio stwierdziłam że po co mi on jak mam starą torbę. Chyba serio poza kosmetykami i lekami kupię leżaczek babybjorn I jakaś matę edukacyjną. Koniec. Aaaa ostatnio znalazłam leżaczek ikea bardzo do bb podobny. Cena kusząca tylko żadnych opinii w necie nie ma.

Właśnie tez się zastanwiam nad tym leżaczkiem babybjorn,bo moja kumpela ma i naprawdę jest mega,starsznie długo używała,był idealny,bo synek nie chciał w normalnym łóżku leżeć i ona go wszędzie stawiała i miała ręce wolne w ten sposób,a młody obserwował wszystko.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Też masz problem z ciśnieniem? Widzę, że wagowo u nas tak samo i ten sam wiek ciąży :) a miałaś problemu z ciśnieniem wcześniej? I na jakim poziomie teraz masz?

Przed ciąża żadnych dolegliwości związanych z ciśnieniem. Teraz mam 95/62 max moich możliwości to 106/70 także cały czas utrzymuje się niskie.
    Może taki nasz urok z tymi kg i będziemy nadrabiać później. :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze ciśnienie trzy razy dziennie - polecenie lekarza - prowadzimy dziennik.
    Witaminizuje się nadal Femibionem i od tygodnia Slow-Mag rano i wieczorem.
    Jem jak nigdy w życiu owoce, szczególnie winogron skradł moje podniebienie!

Dziś kontrola u endokrynologa.

Ostatnio tak z dwa dni jakby mniej czuje dziecko. Jeszcze nie dawno tylko się położyłam czułam ruch w dole brzucha teraz po długim oczekiwaniu coś czuję z lewej strony blisko żeber.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 12:34

relgupjy0emg7fv2.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Mikaja,jestem,jestem kochana :D dopiero się melduję :) moja pchełka cała i zdrowa,uff,cudnie pokazywała dzisiaj nogi :p zaraz wstawię fotę :) śmiałam się,że będzie modelka,bo takie patyki z długimi stópkami <3 ale jest kochana naprawdę,tak grzecznie sobie siedziała na tym usg,nie fikała jak starsza córka koziołków :) pomiary odpowiadają tygodniowi wstecz,ale to patrzył ginek na podstawie kości udowej,a ja z Mirą miałam identyczną sytuacje,bo jest drobna i ta chyba tez będzie,że np 19 tydzień idzie,a kość udowa wielkosciowo jakby z 18 tygodnia.Ale tez ja drobnej budowy,wiec i możliwe,ze dużego dziecia nie będę rodzic :) to jeszcze dużo czasu do ,,obrastania w tluszczyk'' u maluchow :D

Mikka,kochana duże gratki z powodu siusiaka<3

Jaszczurek,super wieści!

Co do brodawek,mnie zalecono kupić dobry rodzaj lanoliny i smarować dużo wcześniej niż przed samym porodem.

Ines,ja dzisiaj tez patrzyłam to łóżeczko Lionel i chyba na to się zdecyduje,bo cena to np 399 zł gdzie chicco o wiele droższe,a ponoć to ta sama jakość.

Czarna kawa supe, że wieści z wizyty super :) a co do łóżeczka to ja chyba biorę pod uwagę bardziej Kinderkraft niż Lionel bo natknęłam się na opinie, że śmierdzi plastikiem i ciężko się tego zapachu pozbyć :/ ale mówie to dopiero wstępne rozeznanie nic jeszcze nie zdecydowałam,

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Przed ciąża żadnych dolegliwości związanych z ciśnieniem. Teraz mam 95/62 max moich możliwości to 106/70 także cały czas utrzymuje się niskie.
    Może taki nasz urok z tymi kg i będziemy nadrabiać później. :)
    To ja mam identyczne. Tylko u gina 140/85 :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ