Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikaja, ja szykuję się do VBAC. Blizny jeszcze nie miałam sprawdzanej, ale zaczęłam chodzić na ćwiczenia z fizjoterapeutką uroginekologiczna. Fizjo sprawdziła mi bliznę dotykowo. Mówiła, że ładna, miękka. Ja do tego sporo czytam dobrych, niezmedykalizowanych porodach. Myślę, że ważne jest podejście, dobra kondycja fizyczna. Bliżej porodu z fizjoterapeutką mamy ćwiczyć oddychanie
mikaja lubi tę wiadomość
-
Mikaja, ja szykuję się do VBAC. Blizny jeszcze nie miałam sprawdzanej, ale zaczęłam chodzić na ćwiczenia z fizjoterapeutką uroginekologiczna. Fizjo sprawdziła mi bliznę dotykowo. Mówiła, że ładna, miękka. Ja do tego sporo czytam dobrych, niezmedykalizowanych porodach. Myślę, że ważne jest podejście, dobra kondycja fizyczna. Bliżej porodu z fizjoterapeutką mamy ćwiczyć oddychanie
-
mikka86 wrote:U mnie jednak będzie Ksawery,Leon piękne,ale właśnie bylby dla wszystkich Leosiem, a Ksawery to Ksawery bez pieszczenia
Też pięknie! Ja myślę na Leonardem, Leonem, Oskarem, Ignacym, Teodoremczas pokaże ! córeczka bylaby Liliana
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny a czy wy stosujecie już jakies masci na brodawki? bo mi wczoraj na szkole rodzenia mowila polozna by już lekko smarować żeby wlasnie potem były mocniejsze, nie pekaly, nie krwawily itp. i polecala z ziaji krem do brodawek.
nieee, tamtym razem tez nie smarowalam, ani przed, ani po, maltan lezy nieotworzony, w ogole sie nie przydal.
Mikka gratuluje synkanie wiem dlaczego miałam takie przeczucie,że u Ciebie chłopak
chłopaki to synusie mamusi
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Lolla dzięki za info
Ja zaczęłam dziś edukację w tym temacie więc pewnie skupię się na tym do końca ciąży
Co do ZZO to w moim rodzinnym mieście jest chyba tylko do godziny 15Potem nie ma już anestezjologa
Albo nawet w ogóle już nie ma - wiem na pewno, że gdybym była w Pl, rodziłabym w Katowicach, a nie u mnie w mieście.
-
33Sylwia wrote:Gratuluje!!!! Mi też mówią o chłopaku - czekam na prenatalne
też chyba będę mieć Leosia
Sylwia tak w ogóle to podaj termin porodu, bo nie podałaś i nie ma Cię na liścieCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
mikaja wrote:Lolla dzięki za info
Ja zaczęłam dziś edukację w tym temacie więc pewnie skupię się na tym do końca ciąży
Co do ZZO to w moim rodzinnym mieście jest chyba tylko do godziny 15Potem nie ma już anestezjologa
Albo nawet w ogóle już nie ma - wiem na pewno, że gdybym była w Pl, rodziłabym w Katowicach, a nie u mnie w mieście.
-
Na Ligocie - to chyba CSK. Dobre opinie słyszałam, żona kuzyna tam rodziła i kilka znajomych.
Bonifratrów - zawsze myślałam, że Bonifratów- nie cierpię, a byłam tam tylko w diagnostyce z młodym na badaniach... baby tak mi obrzydziły to miejsce, że nawet jakby to był najlepszy szpital położniczy czy jakikolwiek, to bym nie podeszła.
-
No ja lezałam dwa razy w CSK na ginekologii i żałuje. Opieka fatalna,do tego mnie zarazili bakterią.Na patologii ciazy bylo ok. Na praktykach na ginekologii i porodówce bylam na Raciborskiej,dontego pracowałam tam na noworodkach wiec szpital znam i jest ok,Bonifraci bardzo sie podnieśli w opiece i sporo osób chwali ale.nie bylam tam. Ja bede rodzic w Tychach
-
A my dzisiaj szalejemy, najpierw rano usg u mojego lekarza prowadzącego, a wieczorem prenatalne u lekarza z certyfikatem. Dzidziuś ma się dobrze, całe 293 g bobasa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 22:45
Czarna_kawa, Casjopea, kinga27.30, Kamsza, Eluska, ines., Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
Mikaja,jestem,jestem kochana
dopiero się melduję
moja pchełka cała i zdrowa,uff,cudnie pokazywała dzisiaj nogi :p zaraz wstawię fotę
śmiałam się,że będzie modelka,bo takie patyki z długimi stópkami
ale jest kochana naprawdę,tak grzecznie sobie siedziała na tym usg,nie fikała jak starsza córka koziołków
pomiary odpowiadają tygodniowi wstecz,ale to patrzył ginek na podstawie kości udowej,a ja z Mirą miałam identyczną sytuacje,bo jest drobna i ta chyba tez będzie,że np 19 tydzień idzie,a kość udowa wielkosciowo jakby z 18 tygodnia.Ale tez ja drobnej budowy,wiec i możliwe,ze dużego dziecia nie będę rodzic
to jeszcze dużo czasu do ,,obrastania w tluszczyk'' u maluchow
Mikka,kochana duże gratki z powodu siusiaka<3
Jaszczurek,super wieści!
Co do brodawek,mnie zalecono kupić dobry rodzaj lanoliny i smarować dużo wcześniej niż przed samym porodem.
Ines,ja dzisiaj tez patrzyłam to łóżeczko Lionel i chyba na to się zdecyduje,bo cena to np 399 zł gdzie chicco o wiele droższe,a ponoć to ta sama jakość.Casjopea, Sylka135, Kamsza, Eluska, mikaja, Lolla, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny