Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikaja niestety na ten temat większość artykułow mówi to samo,zeby masować krocze i wzmacniac dno macicy przed. Do tego w zaleceniach BMI na określonym poziomie. Ja trochę szukałam o tym info ale wszedzie to samo. Zwyczajnie trzeba spróbować i tyle...mało to pocieszające. Ja sie tym interesowałam ze wzgledu na grozace mi cc a mam jeszcze jedno dziecko w planach
-
Wreszcie wróciłam po "ostrym" weekendzie rodzinnym, uwielbiam te zloty choć ten był u mnie i trochę zeszło mi dojście do ładu i składu, zostawiłam sobie siostrzenca na weekend więc do późnych godzin było wesoło a ranek zaczął się wcześnie
Dziś miałam juz zamiar zamówić kokon, rożek, kołderki, kocyki i jest tego za dużo, już nie wiem co mi się podoba - zresztą zawsze mam mega problem z podjęciem jakichkolwiek decyzji w życiu i pewnie jakby nie mój mąż nadal mieszkalibyśmy w wynajmowanej kawalerce, bez śluby i patrzylibyśmy sobie w oczy
mikka86 czekamy na informacje
anngelikamarta zasmuciły mnie Twoje posty - mam nadzieję że u Ciebie to tylko "czasami" a nie ciągle coś ! daj znać po prenatalnych
i uśmiechu życzę i pogody ducha
któraś z Was pisała coś o akupunkturze nie wiem jak działa na coś innego ale wiecznie miałam zawalone zatoki i zrobiłam "TO" 10 sesji i od 6 lat nie wiem co to katar. -
33Sylwia wrote:Dziś miałam juz zamiar zamówić kokon, rożek, kołderki, kocyki i jest tego za dużo, już nie wiem co mi się podoba
Pomogę Ci okroić listę - kołderki możesz wywalić, bo niepotrzebne przynajmniej do roku
33Sylwia, Messy92 lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:A co do akupunktury - to boli, czy nie? Zawsze mnie to zastanawia
trochę tych igiełek wbija - mi akurat w uszy , brwi i głowę i potem w tym siedziałam
mi to robiła Chinka i z tego co wiem one wiecznie tak się leczą
dzięki za radę o kołderkach jeszcze jakbyś wybrała mi materiały i kolory i wzory -
Kocyki zapewne lepsze eko-sreko oddychające, ale ja miałam tanie, polarowe albo minky i moje dziecko żyje
Ale fakt, że pod kocykami spał pod nadzorem, bo w nocy spał w rożku a potem w śpiworkach - spiworki na pewno polecam. Rewelacyjny wynalazek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 15:55
kinga27.30, Casjopea lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:No nie brzmi pocieszająco.
W ogóle w Pl to chociaż na usg kontroluja bliznę po poprzedniej cc, co? Tutaj kompletnie nic chyba. W 34. tygodniu mam mieć ostatnie usg, ale wątpie, że cokolwiek sprawdzają.
Bee musiała prywatnie to ogarnąć. -
Ja sobie wczoraj upatrzyłam na aliexpress torbę do wózka - musze nowa zamówic, bo chce sztywną - po młodym mam taka szmacianą, niewygodna dośc, a poza tym popruła się
O taka:
https://www.aliexpress.com/item/Colorland-mummy-bag-small-single-shoulder-bag-Mummy-Bag-Satchel-large-multifunctional-out-mother-package/32752449620.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.266.191f3c00B7cNUl
Chociaż trochę mała sie wydaje. Ale mam koszyk w wózku -
KarolaJJJ wrote:Ja sie uprzesz i trafisz na lekarza ktory lubi sn po cc co zmierzy wszystko jak trzeba. Jak na takiego ktory uwaza ze sn po cc to bez sensu to nic nie zmierzy bo "po co"
W Pl jest ten luksus, że można sobie samemu wybrać lekarze wedle potrzeb. Tu miałam 15 minut spotkania z położną, która 15 minut czytała mi plusy i minusy porodu sn i cc i tyle. Oni tu sa bardzo pro-vbac, bo to ogromna oszczędność dla nhs, ale wkurza mnie brak zaangażowania i takie pozostawienie tego naturze. Natura niestety nie jest idealna. -
Jak zamowosz torbe daj znac jak z jakoscia bo tez szukam na ali jakiejs.
W Uk maja to do siebie ze zdaja sie na naturę ale u nas to tez idzie w ta strone i traktuje sie to jakos nowoczesnośc. Mowie o samym porodzie. Wiekszosc naszych nowych standardów jest z wysp