X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ja sie budzilam raczej opuchnieta - rano palcow nie moglam zgiac :/
    a dziwne, bo pilam duzo wieczorem...

Jutro zadzwonie do przychodni czy sa te wyniki moich badan. Albo moze i dzis... zapytam - beda to beda, nie to nie.

• Micia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś wyspałam. Odstawiłam aspargin i jelita oraz żołądek przestał boleć odrazu chce się żyć :) muszę inny magnez wynaleźć może slowmag. Dziś lecę z synkiem do fryzjera trzymajcie kciuki by dał sobie podciac włosy, bo z nim to ciężka przeprawa w domu maszynka obcinam ale zawsze smarki po pas i ryk aż mi go szkoda ale przecież nie będzie w długich chodził bo ma grube gęste włosy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 09:05

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia powodzenia. Ja jutro mojego zabieram, ale tylko towarzysko - mąz będzie obcinany, a maly będzie się zaznajamial - maja tam taki fotel-samochod - moze sie przyzwyczai i da sie obciac z ajakis tydzien, dwa.

Micia lubi tę wiadomość

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, zazdroszczę tym, które się wysypiają :P
    Ja śpię jak zabita, sądziłam, że etap permanentnego przemęczenia ciążowego za mną. Oj jak bardzo się myliłam! Spałabym cały dzień... Siedzę w pracy i ziewam jak nakręcona...
    Jeszcze tydzień i znowu widzimy się z Julcią, oby szybko zleciał czas do czwartku, bo już się doczekać nie mogę!
    Swoją drogą -> w przyszły czwartek zapisałam siebie i męża na warsztaty "Bezpieczny Maluch" w Gdańsku. Uważam, że to bardzo fajna sprawa...

Micia, Kamsza, Eluska, Maja29 lubią tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tych warsztatacj i same dobre opinie :)
    Sama bym poszła, gdybym mieszkała w Pl :D

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga u mnie co drugi dzień zmiana, albo nie śpię cała noc albo jak padnę to się nie mogę obudzić.

Mikaja no mam nadzieje, ze te próby mi dali, z samej morfo nic nie wyjdzie, ja nie dostałam żadnego papierka tylko info „proszę przyjść jutro 9:30”. Mogę jakoś o to poprosić? Jak to się nazywa po angielsku?

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Kinga u mnie co drugi dzień zmiana, albo nie śpię cała noc albo jak padnę to się nie mogę obudzić.

Mikaja no mam nadzieje, ze te próby mi dali, z samej morfo nic nie wyjdzie, ja nie dostałam żadnego papierka tylko info „proszę przyjść jutro 9:30”. Mogę jakoś o to poprosić? Jak to się nazywa po angielsku?

U mnie to wygląda tak, że jak przychodze na badanie to ide na rejestracje i mowie, ze mam zlecone badania krwi. Babeczka wypelnia mi forme (po prostu blood test form) i z numerkiem daje i sie czeka. Na formie mam wypisane jakie badania. Ale jesli lekarz wczoraj Ci tego nie zlecil to babka na rejestracji Ci nic wieecej nie dorzuci. Nie wiem jednak, czy i tak jest u Ciebie, bo kazda przycohodnia moze miec swoj system. U mnie dobrze, ze tak to wyglada, bo ostatnio mi zaznaczyli "on treatment - NO" i w gabinecie juz przy pobraniu powiedzialam, zeby to kobieta poprawila na 'yes' bo biore leki na tarczyce a tarczyce mialam badana.

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    U mnie to wygląda tak, że jak przychodze na badanie to ide na rejestracje i mowie, ze mam zlecone badania krwi. Babeczka wypelnia mi forme (po prostu blood test form) i z numerkiem daje i sie czeka. Na formie mam wypisane jakie badania. Ale jesli lekarz wczoraj Ci tego nie zlecil to babka na rejestracji Ci nic wieecej nie dorzuci. Nie wiem jednak, czy i tak jest u Ciebie, bo kazda przycohodnia moze miec swoj system. U mnie dobrze, ze tak to wyglada, bo ostatnio mi zaznaczyli "on treatment - NO" i w gabinecie juz przy pobraniu powiedzialam, zeby to kobieta poprawila na 'yes' bo biore leki na tarczyce a tarczyce mialam badana.

O kurde pokręcone to, Polska służba zdrowia jest bardziej logiczna. Nie mam pojęcia co mi wpisali :/ u nas jak przychodzisz już na umówiona wizytę to w komputerku zaznaczasz, ze jesteś i tyle, nic więcej nie widzisz. Później tylko na ekranie masz swoje imię, nazwisko i pokój.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też z dolegliwości ciążowych to nadal zostało to potworne zmęczenie i senność i chyba już zostanie do końca

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    O kurde pokręcone to, Polska służba zdrowia jest bardziej logiczna. Nie mam pojęcia co mi wpisali :/ u nas jak przychodzisz już na umówiona wizytę to w komputerku zaznaczasz, ze jesteś i tyle, nic więcej nie widzisz. Później tylko na ekranie masz swoje imię, nazwisko i pokój.

No to nawet łatwiej masz. Moja przychodnia jest aż tak skomputeryzowana :P
    Ale no badania juz ktoś Ci wczoraj wpisał więc co masz zlecone, to dziś zrobią i tyle. Zawsze możesz zapytać, co ta masz. U nas to papierkowo robią, bo przychodnia wysyła te próbki do szpitala do lab. Nie mają swojego labu.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    u mnie też z dolegliwości ciążowych to nadal zostało to potworne zmęczenie i senność i chyba już zostanie do końca

Myśle, że może nawet dłużej, niż tylko do konca ciąży :D

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja z moją już chodzę do fryzjera na grzywke co jakiś czas i jest luz - siedzi jak zaczarowana ;)

Micia lubi tę wiadomość

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    No to nawet łatwiej masz. Moja przychodnia jest aż tak skomputeryzowana :P
    Ale no badania juz ktoś Ci wczoraj wpisał więc co masz zlecone, to dziś zrobią i tyle. Zawsze możesz zapytać, co ta masz. U nas to papierkowo robią, bo przychodnia wysyła te próbki do szpitala do lab. Nie mają swojego labu.

U nas tez nie ma labu, to jest malutka uczelniana. I jako ze mam „urgent” to tylko 3-4 dni oczekiwania na wynik.
    Na pewno dopytam co mam. A jakby nie było tych wątrobowych to jak wyglada robienie badań prywatnie? Muszę jakichś labow poszukać czy iść do szpitala?

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie było pytania. Pani mi powiedziała ze podstawowe, wątroba i nerka. Ale wynik dopiero w następna środę aż

• mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    U nas tez nie ma labu, to jest malutka uczelniana. I jako ze mam „urgent” to tylko 3-4 dni oczekiwania na wynik.
    Na pewno dopytam co mam. A jakby nie było tych wątrobowych to jak wyglada robienie badań prywatnie? Muszę jakichś labow poszukać czy iść do szpitala?

Tu ciężko o prywatny lab to nie Polska niestety. Ja robilam kiedys w bham jeszcze w polskiej przychodni, ale oni wysyłali do Londynu to - koszta to były duże, bo za samo tsh i ft4 placilam 80 funtow. Przychodnia jednak zamknięta. Ta polska przychodnia w Coventry robi badania, na stronie maja wykaz. Ew jeszcze jest https://www.medichecks.com/ ale to pewnie prędzej do Pl zalecisz, niz to ogarniesz, chociaż ja robiłam sobie tarczycę przez to i dośc szybko przyslałi wszystko do pobrania.
    Pogooglaj jednak coś w okolicy - może cos macie.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Dobra nie było pytania. Pani mi powiedziała ze podstawowe, wątroba i nerka. Ale wynik dopiero w następna środę aż

Zadzwon w pon i tak i zapytaj - u mnie tez mowia czesto, ze tydzien, ale wczesniej sa. Ja bylam wpon ale zaraz bede dzownic i pytac, bo od 10 mozna dzwonic po wyniki

• Alisia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Ale wynik dopiero w następna środę aż

Widzę że mają takie same tempo jak w Norwegii ;-) Kiedyś dostałam wynik po miesiącu :P I tak przez miesiąc się męczyłam z anemią bo nikt mnie nie mógł poinformować że wyniki są złe ............

a31il5w.png

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj obudziłam się o 3 w nocy i poszłam spać dopiero przed 8 rano. Kiepski czas jest teraz dla mnie:( chodzę smutna że łzami w oczach. Z tego powodu też niespie w nocy:(
    A tak bez smecenia od rana to mąż planował mnie na kolacje gdzieś zabrać ale ze mam dziś smak na kluski ziemniaczane z boczkiem cebulka i twarogiem musi wymyślę prezent z okazji Walentynek :)

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    Ja dzisiaj obudziłam się o 3 w nocy i poszłam spać dopiero przed 8 rano. Kiepski czas jest teraz dla mnie:( chodzę smutna że łzami w oczach. Z tego powodu też niespie w nocy:(
    A tak bez smecenia od rana to mąż planował mnie na kolacje gdzieś zabrać ale ze mam dziś smak na kluski ziemniaczane z boczkiem cebulka i twarogiem musi wymyślę prezent z okazji Walentynek :)

Co się dzieje? :*
    Dobrze kojarze, że mija teraz rok....?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 10:41

• Micia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Powiem Wam, że ja z moją już chodzę do fryzjera na grzywke co jakiś czas i jest luz - siedzi jak zaczarowana ;)
    Mój synek jak miał roczek to bez problemu u fryzjera siedział aż wszyscy się dziwili. Niestety po jakimś czasie mu się odwidziało i teraz to jest tragedia. Mam nadzieję że to mu minie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 10:44

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ