X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja jak ma Ci zalegać gdzieś to pewnie że sprzedaj :) A nie masz mniejszych rozmiarów? Myślę że niektóre dziewczyny z forum chętnie odkupią :D

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się marzyć. Mój poprzedni poród był tak zmedykalizowany, że poszłam do szpitala na 9 rano 26 maja, a mały urodził się przez 'emergency cc' w południe 28 maja. W piątek 27 o 19 podpięli mi oksy i do 11 następnego dna a niej byłam. Dopiero kilka dni temu odkryłam, że medykalizacja porodu - prostaglandyny, oksy itd. może poród spowalniac, zamiast przyspieszać i być może moja akcja porodowa zatrzymała się na tych 8cm, bo to był czas, kiedy podali mi zzo i podkręcili kroplówke z oxy dwukrotnie! więc co z tego, że skurcze był mocne, skoro były nieefektywne? Ja w ogóle sobie nie moge darować, ze juz o to zzo poprosiłam, bo przed jego podaniem zaczynałam czuc parte..może jakbym wytrzymała ten ból, to byłóby inaczej, ale pamiętam też, ze w tamtym momencie ten bol byl juz nie do wytrzymania - zwlaszcza, ze maly dosc dlugo byl ustawiony plecy-do-plecow przez co skurcze czulam w krzyzach i juz na nich prawie wrzeszczalam. Okropienstwo.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja się znowu nie nastawiam. Ale mam taką osobowość, że dużo biorę na klatę i po prostu sobie z tym radzę. Więc kp też wezmę na klatę :D

Też tak mam, aczkolwiek kp mnie położyło..
    Drobinka91 wrote:
    Mikaja jak ma Ci zalegać gdzieś to pewnie że sprzedaj :) A nie masz mniejszych rozmiarów? Myślę że niektóre dziewczyny z forum chętnie odkupią :D

Nie mam, bo niestety oddałam znajomej. A te pierwsze ciuszki był śliczne, mniej zużyte - serio żałuję :P

• mikka86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja się znowu nie nastawiam. Ale mam taką osobowość, że dużo biorę na klatę i po prostu sobie z tym radzę. Więc kp też wezmę na klatę :D
    A ja jestem z kolei taka,że jak coś mi nie wychodzi to szybko rezygnuje i wynajduje łatwiejsze rozwiązanie z kp pewnie też tak będzie ...więc albo będzie bezproblemowa laktacja albo butla

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla fejsbukowych :D

https://www.facebook.com/watch/?v=304188430289500

• Alisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaj wrote:
    Czytałam 2 dni temu o jedzeniu daktyli na 4 tygodnie przed tp. Podobno maja super działanie na zmiękczanie i skracanie sie szyjki. Zamierzam spróbować :P 6-7 sztuk dziennie wystarczy.

Też o tym czytałam ale uwaga daktyle nie przy cukrzycy :-(

a31il5w.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    A ja jestem z kolei taka,że jak coś mi nie wychodzi to szybko rezygnuje i wynajduje łatwiejsze rozwiązanie z kp pewnie też tak będzie ...więc albo będzie bezproblemowa laktacja albo butla

Ja też nie zamierzam walczyć za wszelką cenę o kp, ale chce spróbować. Nie uważam, żeby butla to było coś złego. Sama byłam na butli i żyje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 09:37

mikka86 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zamówiłam butelki zestaw startowy z NUK ze smoczkiem, jedną butelkę canpolu, dwie pościele do łóżeczka, termometr do wody, szczotkę i grzebień dla niemowlaczków, podgrzewacz do butelek.Ale się cieszę 0dance4.gif

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Też o tym czytałam ale uwaga daktyle nie przy cukrzycy :-(

Wiem - wlasnie mowilam do meza wzoraj, ze jak bedzie cukrzyca, to dupka, chociaz 6 daktyli dziennie - pytanie, czy trzeba na raz, bo jakbym tak jadla 1 co 1,5-2h to raczej by duzej roznicy nie zrobil moim cukrom :P

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Boję się marzyć. Mój poprzedni poród był tak zmedykalizowany, że poszłam do szpitala na 9 rano 26 maja, a mały urodził się przez 'emergency cc' w południe 28 maja. W piątek 27 o 19 podpięli mi oksy i do 11 następnego dna a niej byłam. Dopiero kilka dni temu odkryłam, że medykalizacja porodu - prostaglandyny, oksy itd. może poród spowalniac, zamiast przyspieszać i być może moja akcja porodowa zatrzymała się na tych 8cm, bo to był czas, kiedy podali mi zzo i podkręcili kroplówke z oxy dwukrotnie! więc co z tego, że skurcze był mocne, skoro były nieefektywne? Ja w ogóle sobie nie moge darować, ze juz o to zzo poprosiłam, bo przed jego podaniem zaczynałam czuc parte..może jakbym wytrzymała ten ból, to byłóby inaczej, ale pamiętam też, ze w tamtym momencie ten bol byl juz nie do wytrzymania - zwlaszcza, ze maly dosc dlugo byl ustawiony plecy-do-plecow przez co skurcze czulam w krzyzach i juz na nich prawie wrzeszczalam. Okropienstwo.
    No to widzę że też nie miałaś łatwo :/ współczuję. Przynajmniej wiesz już z czym się wiąże poród, czego unikać a czego nie, teraz będziesz mądrzejsza. :)
    Ja to najchętniej w ogóle bym nie chciała oxy i znieczulenia, różne opinie są o tym, szczerze mówiąc nie orientuje się jeszcze w tych tematach, ale niektóre dziewczyny dają radę bez, więc czemu i ja miałabym nie dać.. No zobaczymy jak to będzie, narazie chyba nie chcę o tym myśleć :P
    Szwagierce mojego męża podali oxy bez Jej wiedzy i przetrzymywali Ją do rana ze skurczami, bo nie było lekarza i nie miał kto porodu odebrać, masakra.. przecież takie wstrzymywanie skurczów to jest niebezpieczne :/

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    A ja dzisiaj zamówiłam butelki zestaw startowy z NUK ze smoczkiem, jedną butelkę canpolu, dwie pościele do łóżeczka, termometr do wody, szczotkę i grzebień dla niemowlaczków, podgrzewacz do butelek.Ale się cieszę 0dance4.gif
    Jakiej firmy wzięłam podgrzewacz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wezmę sterylizator do mikrofali. Bo kolejne urządzenie na prąd mnie przeraża ;) a nad podgrzewaczem się właśnie zastanawiam ? Tt jest trochę drogi bo 109 zł

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Jakiej firmy wzięłam podgrzewacz ?
    Canpolu za 60 zł

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska wrote:
    Ja chyba wezmę sterylizator do mikrofali. Bo kolejne urządzenie na prąd mnie przeraża ;) a nad podgrzewaczem się właśnie zastanawiam ? Tt jest trochę drogi bo 109 zł

Ja go mam i polecam - mimo ceny - pojemny - 4 x 260ml butle wchodzą :) Ew poszukaj uzywki moze :)

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie czasem boli, zwłaszcza na początku. Jak dziecko źle chwyci na przykład. Najlepiej próbować dawać z jak największą częścią otoczki, ale nie zawsze się da, bo Maluch moze mieć za małą buzię i będzie ssał samego sutka. I pierwsze karmienia po porodzie to też obkurczanie macicy. Chociaż przy Cyprianie jakoś tego nie pamiętam. Za to pamiętam doskonale przy Monice, ale po porodzie dostawałam oxytocyne i to mogło zwiększyć ból.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy krzywa cukrowa w Polsce to standard czy zależy od lekarza ?

Ja będę miała i się zdziwiłam bo w Norwegii do niedawna nie praktykowali tego badania ;-)

Mikaja w którym tc Ty masz badanie ?

a31il5w.png

• mikaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dziewczyny czy krzywa cukrowa w Polsce to standard czy zależy od lekarza ?

Ja będę miała i się zdziwiłam bo w Norwegii do niedawna nie praktykowali tego badania ;-)

Mikaja w którym tc Ty masz badanie ?

Miłam jedno w 18tc juz ze względu na cukrzycę poprzednim razem i kolejne mam 6 kwietnia w 28. tygodniu
    Minus taki, że tu robią na czczo i po 2h - nie ma pobrania po 1h, co jest błędem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 09:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj Mikaja bo się pogubilam ;) mówisz o sterylizatorze ? Ja pisałam ze podgrzewacz drogi :) w sumie jakbym komplet kupowała z tt to 180 zł gdzieś widziałam nowki jakby któraś chciała ;)

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Znalazłam wczoraj swoją przed potopową książeczkę zdrowia. Jest w niej napisane że urodziłam się w 43 TC i ważyłam 4000 g. Jestem przerażona bo mój brat ważył jeszcze więcej.

Co do laktatorow to chyba się zdecyduje na tą medela swing bo moja matka w ogóle nad nie karmiła a mi bardzo zależy.

Idę dziś na pierwszą wizytę u nowego diabetologa ;)

Na dodatek byliśmy wczoraj z psem na spacerze trochę pobiegł a dziś biedny jak się podnosi to piszczy musimy z nim pojechać na przeswietlenie bo to nie pierwszy raz już :( tak mi go szkoda w nocy dreptał cały czas bo się bał położyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 09:53

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Wiem - wlasnie mowilam do meza wzoraj, ze jak bedzie cukrzyca, to dupka, chociaz 6 daktyli dziennie - pytanie, czy trzeba na raz, bo jakbym tak jadla 1 co 1,5-2h to raczej by duzej roznicy nie zrobil moim cukrom :P

Hmmm trudno powiedzieć czy potrzebna jest "dawka uderzeniowa " - 6 daktyli naraz żeby dana substancja zadziałała :P czy "dozować " stopniowo :P

a31il5w.png

‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ