Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:Ja mam medele swing, taka stara już chyba 8 letnia, a i tak daje radę lepiej niż każdy inny laktator. U mnie canpol się totalnie nie sprawdził, medela uratowała mi laktację. Niestety zanim nie zaczniesz używać obawiam się ze ciężko będzie ocenić czy dla Ciebie mini będzie dobre czy nie.
Też uważam, że trzeba dobierac osobiście. Tobie canpol się nie sprawdził a ja nie miałam z nim problemutakże co cycek to opinia każdy ma inne wymagania itd.
-
Ja też do połowy czerwca pakować się nie bede. Mam w jednej małej torbie spakowana pizame, ręczniki, kosmetyczkę podręczną i szlafrok. To tak na wypadek nagłych wyjazdów/pobytów w szpitalu. Kilka razy już się przydała w poprzedniej ciąży i poza nią. Uważam że jest masa czasu na pakowanie się jeszcze a zresztą każdy szpital wymaga innych rzeczy. Jedne zapewniają np podkłady, wkładki laktacyjne, mleko mm w jednorazowych butelkach w razie potrzeby, pampersy itp. Pod koniec ciąży położna która wybierzecie da wam listę rzeczy do spakowania wymagana w danym szpitalu. Ja przy Wojtku wzięłam mu 3 zmiany ubranek,kocyk, 2 oieluchy tetrowe, pampersy, chusteczki i smoczek. Ale też pakowalam na sam koniec dziecko (dla tych ktore boja sie ze nie zdaza bo porid je zaskoczy- w razie gdyby był wcześniak i tak nie miałoby to sensu bo wszystko byłoby za duże) żadnych zbędnych kosmetyków też nie brałam- to co mam w podręcznej kosmetyczce wystarczyło na te 3 dni w zupełności. Sobie 2 koszule do karmienia, klapki, ręczniki, bieliznę, podkłady (chociaż okazało się że w szpitalu były) kubek i sztućce. Wiadomo też coś do jedzenia i picia bo na szpitalnym wikcie to ciężko by było w tym szpitalu
najważniejsze to dokumentów nie zapomniec
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Wiecie co, spojrzałam na mój suwaczek i zdałam sobie sprawę jak ten czas szybko leci, niedawno robiłam test i pierwsze usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 08:41
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Kurde, nie wiem co zrobić. Czy brać swinga czy mini. Nas mama nie karmiła w ogóle więc boje się, że będą problemy. Mam małe piersi, nawet teraz. I małe sutki, takie raczej nie sterczące
i w ogóle nie powiększyły mi się brodawki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 08:42
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda rozmiar piersi nie ma nic do rzeczy - ja mam ogromne
tzn jak dla mnie, a co z tego? I tak ta moja laktacja była 'chwiejna'. I tez nie polecam laktatora z canpolu - niby utrzymal moja laktacje ale moze gdybym miala lepszy laktator byloby wiecej mleka? Kto wie...
Teraz zastanawiam sie nad Medela Swing albo Spectra s1 - aczkolwiek ten drugi cene ma dość zaporową i nie wiem, czy jest sens... -
Drobinka91 wrote:Wiecie co, spojrzałam na mój suwaczek i zdałam sobie sprawę jak ten czas szybko leci, niedawno robiłam test i pierwsze usg
Ja już nie patrzę na ten suwak - oczywiście jak poprzednim razem - po 20 tygodniach skonczonych czas przyspieszył jeszcze bardziej!Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Ah i sutki dziecko albo laktator wyciągnie - gwarantuję
Ew przy serio wklesłych są nakłądki sylikonowe - ja korzystałam chwilę i dawały radę, a znam mamy co i 1,5 roku na nakładkach tylko karmiły, bo dziecku tak było lepiej
Magda - mbc, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Dobra, to teraz pytanie hit
Będzie bolało?
Może boleć - jak się dziecko źle przystawi, to naprawde bywa bolesne czasem, ale nie musi być wcale. Także... nie wiem, jakim jesteś typem osobowości, ale ja tam zawsze nastwiam się na najgorsze w myśl zasady, że wolę się mile zaskoczyć, niz gorzko rozczarować
Piersi na początku sie musza wyrobić - stąd niektóre połózne zalecają to hartowanie brodawek. Aczkolwiek tu są zdania podzielone - pod koniec ciąży, jak juz donoszona to ja i dla zabawy na ktg sobie brodawki drażniłam, żeby zobaczyć, czy faktycznie skurcze jakieś się pojawią, ale tak przed to bym się bałą. Chociaż z drugiej strony uważam, że poród nie tak łątwo wcale wywołać
Czytałam 2 dni temu o jedzeniu daktyli na 4 tygodnie przed tp. Podobno maja super działanie na zmiękczanie i skracanie sie szyjki. Zamierzam spróbować6-7 sztuk dziennie wystarczy.
-
nick nieaktualnyhttps://www.olx.pl/oferta/paka-lub-pojedynczo-bluzy-body-bluzki-leginsy-pajacyki-rozmiar-62-CID88-IDuncwx.html
https://www.olx.pl/oferta/paka-lub-pojedynczo-ciuszki-rozmiar-56-leginsy-pajacyki-body-CID88-IDunbn3.html
Dzisiaj się z Panią umówiłem na oglądanie ubranekLidziA89, Kamsza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eluska wrote:https://www.olx.pl/oferta/paka-lub-pojedynczo-bluzy-body-bluzki-leginsy-pajacyki-rozmiar-62-CID88-IDuncwx.html
https://www.olx.pl/oferta/paka-lub-pojedynczo-ciuszki-rozmiar-56-leginsy-pajacyki-body-CID88-IDunbn3.html
Dzisiaj się z Panią umówiłem na oglądanie ubranekEluska lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
mikaja wrote:
Czytałam 2 dni temu o jedzeniu daktyli na 4 tygodnie przed tp. Podobno maja super działanie na zmiękczanie i skracanie sie szyjki. Zamierzam spróbować6-7 sztuk dziennie wystarczy.
No warto spróbować, może poród będzie dzięki temu szybszy i mniej bolesny
Ja to mam nadzieję że nie pójdę w moją mamę, rodziła mnie 27 godzinwolałabym w chrzestną, która każdą ze swoich 3 córek rodziła w przedziale 20-60 minut
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
mikaja wrote:Może boleć - jak się dziecko źle przystawi, to naprawde bywa bolesne czasem, ale nie musi być wcale. Także... nie wiem, jakim jesteś typem osobowości, ale ja tam zawsze nastwiam się na najgorsze w myśl zasady, że wolę się mile zaskoczyć, niz gorzko rozczarować
Piersi na początku sie musza wyrobić - stąd niektóre połózne zalecają to hartowanie brodawek. Aczkolwiek tu są zdania podzielone - pod koniec ciąży, jak juz donoszona to ja i dla zabawy na ktg sobie brodawki drażniłam, żeby zobaczyć, czy faktycznie skurcze jakieś się pojawią, ale tak przed to bym się bałą. Chociaż z drugiej strony uważam, że poród nie tak łątwo wcale wywołać
Ja się znowu nie nastawiam. Ale mam taką osobowość, że dużo biorę na klatę i po prostu sobie z tym radzę. Więc kp też wezmę na klatęDrobinka91 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021