X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea czyli na wyjście wygłądałaś jak typowa rozmemłana baba po porodzie :D Ja biore połowe mniej rzeczy a mój jest raczej z tych,którzy potrafią sie skupić na misji typu szpital i raczej przywozi wszystko co trzeba. Za to ojciec mojej córki to był dramat,pojechałam bez torby bo zapomniał wrzucić jej do bagażnika a jak mnie odstawil na porodówke (ok 1 w nocy) to pojechal do domu spać i rzeczy,w tym wode do picia miałam dopiero o 14 następnego dnia, jak skończył prace bo przecież szkoda urlopu wybierac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 20:27

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te staniki macałam ale tak sobie pomyślałam,że sie cycki w tym w lecie ukiszą i będzie serek wiejski zamiast mleka

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    No i stało się, machina ruszyła. Wczoraj dostałam tonę rzeczy dla młodego od przyjaciółki po jej synku (w tym rozmiary 52 - tak przecudne, że prawie umarłam ze słodyczy) oraz jej ciążowe idealnie w moim rozmiarze. Dzisiaj za to pojechałam do H&M kupić mężowi koszulę. Wchodzę i co widzę? Kurtka ciążowa rozmiar S, bordowa, przeceniona z 229 zł na 50 :D Już wisi w szafie. Potem idę do Auchan, a tam staniki do karmienia - tylko mój rozmiar przeceniony z 75 zł na 10 :D Kupiłam dwa. Po powrocie do domu wyciągnęłam walizeczke szpitalna i się spakowałam.. Ponalewalam sobie szampony, odżywki i te inne do buteleczek z Rossmanna, spakowałam szczoteczkę do zębów, pastę, szczotkę do włosów, duże waciki, pałeczki do uszu, husteczki zwykle, do demakijażu i nawilżane odświeżające, gacie poporodowe, rzeczy, w których wyjdę ze szpitala, gacie zwykłe, nowonabyte staniki do karmienia, wkładki laktacyjne, woreczki do pokarmu, Octenisept, husteczki nawilżane do pupy, na wszelki wypadek 2 pampersy, pasy do ktg, ręcznik, kapcie, pomadke nawilżająca do ust, apap, 2x Strepsils, 6x pregna plus, 6x wit C, Femaltiker 1 op., laktator (ktoś pytał - z całego serca polecam medele elektr.) i dojdą jeszcze ciuszki dla małego oraz pieluchy tetrowe jak mi pranie wyschnie. Dołożyłam także prasówke, krzyżówki oraz długopis i ładowarkę do tel :D Podpaski, podkłady, pampersy, piżamy, szlafroki, ewentualne mm i butelki jeśli będą potrzebne itd. dostanę w szpitalu po porodzie.
    Jeśli którejkolwiek z Was chciało się to czytać to będę bardzo wdzięczna o wytkniecie o czym zapomniałam ;)

Szybko się spakowałas :D

Wieku rzeczy z Twojej listy nie miałam i nie będę miała bo zbędny balast. Na pewno roztwór tantum rosa i po tym porodzie się u mnie sprawdzi.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Aha, o pasy do ktg pytają jak idziesz rodzić czy masz swoje. Jak nie masz to dają, ale skoro mam to mogę wziąć :p

Serio? Pierwszy raz i tym słyszd serio!

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    No i stało się, machina ruszyła. Wczoraj dostałam tonę rzeczy dla młodego od przyjaciółki po jej synku (w tym rozmiary 52 - tak przecudne, że prawie umarłam ze słodyczy) oraz jej ciążowe idealnie w moim rozmiarze. Dzisiaj za to pojechałam do H&M kupić mężowi koszulę. Wchodzę i co widzę? Kurtka ciążowa rozmiar S, bordowa, przeceniona z 229 zł na 50 :D Już wisi w szafie. Potem idę do Auchan, a tam staniki do karmienia - tylko mój rozmiar przeceniony z 75 zł na 10 :D Kupiłam dwa. Po powrocie do domu wyciągnęłam walizeczke szpitalna i się spakowałam.. Ponalewalam sobie szampony, odżywki i te inne do buteleczek z Rossmanna, spakowałam szczoteczkę do zębów, pastę, szczotkę do włosów, duże waciki, pałeczki do uszu, husteczki zwykle, do demakijażu i nawilżane odświeżające, gacie poporodowe, rzeczy, w których wyjdę ze szpitala, gacie zwykłe, nowonabyte staniki do karmienia, wkładki laktacyjne, woreczki do pokarmu, Octenisept, husteczki nawilżane do pupy, na wszelki wypadek 2 pampersy, pasy do ktg, ręcznik, kapcie, pomadke nawilżająca do ust, apap, 2x Strepsils, 6x pregna plus, 6x wit C, Femaltiker 1 op., laktator (ktoś pytał - z całego serca polecam medele elektr.) i dojdą jeszcze ciuszki dla małego oraz pieluchy tetrowe jak mi pranie wyschnie. Dołożyłam także prasówke, krzyżówki oraz długopis i ładowarkę do tel :D Podpaski, podkłady, pampersy, piżamy, szlafroki, ewentualne mm i butelki jeśli będą potrzebne itd. dostanę w szpitalu po porodzie.
    Jeśli którejkolwiek z Was chciało się to czytać to będę bardzo wdzięczna o wytkniecie o czym zapomniałam ;)

Już!?!? Jej ja to w lesie jestem

relgupjy0emg7fv2.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Serio? Pierwszy raz i tym słyszd serio!
    Też byłam zaskoczona :D

Messy92 lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie na puerwszym miejscu na liście rzeczy do szpitala zapisze:MÓZG. Zostawilam portfel w aptece i klucze w drzwiach

Casjopea, Drobinka91, kinga27.30, Kamsza, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Już!?!? Jej ja to w lesie jestem
    Już nie już, ostatnio wylapali deceleracje na ktg i nagle wylądowałam na 3 dni w szpitalu w szpitalnej kiecce i długich kozakach, a wiecie już jaki mój mąż jest zaradny w kwestii wyprawki. Pretty Woman to był przy mnie kopciuszek ;)

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Już nie już, ostatnio wylapali deceleracje na ktg i nagle wylądowałam na 3 dni w szpitalu w szpitalnej kiecce i długich kozakach, a wiecie już jaki mój mąż jest zaradny w kwestii wyprawki. Pretty Woman to był przy mnie kopciuszek ;)
    Ty masz jakąś tendencje do urozmaicania stroju szpitalnego :D tzn Twoj mąż stylista

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Ty masz jakąś tendencje do urozmaicania stroju szpitalnego :D tzn Twoj mąż stylista
    No jest mistrzem, to mu trzeba oddać. Dlatego wiem, że nie mogę na nim polegać w tej kwestii i jeśli czegoś nie wezmę sama to nie będę tego miała. A skoro tak się mocno przygotowuję to aż strach pomyśleć czego zapomnę :D
    Btw moja mama też jest dobra. Ona ma urodziny 1.01., a że urodziłam 30.12., to sylwestra spędzałam w szpitalu. W Nowy Rok moja mama dumna jak paw przyniosła mi zajebiscie duży kawałek swojego tortu urodzinowego. Był tak nasączony alkoholem, że jak weszła położna to się spytała ze strachem w głosie która z nas pije :D Nawet mój mąż go nie zjadł, bo bał się po tym czymś prowadzić :D

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Casjopea czyli na wyjście wygłądałaś jak typowa rozmemłana baba po porodzie :D Ja biore połowe mniej rzeczy a mój jest raczej z tych,którzy potrafią sie skupić na misji typu szpital i raczej przywozi wszystko co trzeba. Za to ojciec mojej córki to był dramat,pojechałam bez torby bo zapomniał wrzucić jej do bagażnika a jak mnie odstawil na porodówke (ok 1 w nocy) to pojechal do domu spać i rzeczy,w tym wode do picia miałam dopiero o 14 następnego dnia, jak skończył prace bo przecież szkoda urlopu wybierac
    Mistrzem uważam jest były mojej koleżanki, który przyjechał po 3 dniach zobaczyć swoje dziecko, bo stwierdził, że skoro już się urodziło to już JEST i BĘDZIE, więc po co on ma rezygnować z planów. Spoko podejście.

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casopea, padłam ze śmiechu :D
    Koczkodan w kapciach :D hihi

Ostatnio też myślałam o pakowaniu się...

Casjopea lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektorzy faceci to durnie

Casjopea, KasiaLukasia, 33Sylwia lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    A te staniki macałam ale tak sobie pomyślałam,że sie cycki w tym w lecie ukiszą i będzie serek wiejski zamiast mleka
    Muszę je jutro obczaić. Byłam tak podniecona promocją, że nawet nie sprawdziłam jakiej są jakości.. Brawo ja :)

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Muszę je jutro obczaić. Byłam tak podniecona promocją, że nawet nie sprawdziłam jakiej są jakości.. Brawo ja :)
    To nawet nie jakość tylko rodzaj. Te ktore ja oogladałam są z takiej elastycznej tkaniny jak staniki sportowe ale moze Ty masz inny rodzaj.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Dziewczyny siedziałam dzisiaj na paznokciach i wolna reka sie podparlam tak, ze przy okazji lekko oparłam się o cycka. Jak mi siara polecaila to az na brzuchu byla strozka i na spodniach plama nieduża (akurat dzisiaj nie mam stanika).
    Wam też tak leci? Nie to, że się niepokoję ale myślałam, że takie ilości to pod koniec ciąży. Jeszcze raz tak mialam kolo 18 tyg w silnym stresie mi zaczęło leciec ciurkiem bez dotykania piersi.

Nie, nic nie leci i zapewne do końca nie poleci a potem będę maltretować cycyki żeby się w ogóle coś pojawiło, także z mojej trony pełne zazdro ze już masz z gorki.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzizas wy się już pakujecie? Ja to dopiero będę listę ogarniać co w ogóle mam z wyprawki do kupienia, a gdzie to do pakowania do szpitala. Może w maju :D mooooze

Oglądałam i macalam dziś w smyku łóżeczka dostawne, No niestety jak wizualnie i funkcjonalnie nie ma generalnie większych różnic, a przynajmniej na tyle istotnych różnic pomiędzy chicco i kinderkraft tak materacyk, czyli to co najważniejsze to niebo a ziemia. No i mam teraz giga zagwozdke.

Karola Ty mówiłaś o materacykach na wymiar, wiesz może gdzie można coś takiego kupic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 23:40

Messy92, Drobinka91 lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    O dzizas wy się już pakujecie? Ja to dopiero będę listę ogarniać co w ogóle mam z wyprawki do kupienia, a gdzie to do pakowania do szpitala. Może w maju :D mooooze

Oglądałam i macalam dziś w smyku łóżeczka dostawne, No niestety jak wizualnie i funkcjonalnie nie ma generalnie większych różnic, a przynajmniej na tyle istotnych różnic pomiędzy chicco i kinderkraft tak materacyk, czyli to co najważniejsze to niebo a ziemia. No i mam teraz giga zagwozdke.

Karola Ty mówiłaś o materacykach na wymiar, wiesz może gdzie można coś takiego kupic?
    My zamawialismy z Tombea Swarzędz ale to po znajomości. Materace maja bardzo wysokiej jakości za śmieszne pieniądze. Ale jak wpisałam materace na zamówienie to wyskoczyło sporo tego wiec może coś znajdziesz. Taki mały materac powinni zrobic bez problemu
    https://www.materacarnia.pl/87-materace-na-wymiar.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 07:56

ines. lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo, a masz medele swing czy electric mini?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • ines. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Casjo, a masz medele swing czy electric mini?

Ja mam medele swing, taka stara już chyba 8 letnia, a i tak daje radę lepiej niż każdy inny laktator. U mnie canpol się totalnie nie sprawdził, medela uratowała mi laktację. Niestety zanim nie zaczniesz używać obawiam się ze ciężko będzie ocenić czy dla Ciebie mini będzie dobre czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 08:06

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ