Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejo hej !! Myślę że nie ma sensu iść wcześniej ja mam usg w piątek a to będzie moj 20/21 tydzień. Mam rozbieznosc TP 6 dni wiec nie wiem którym się posługiwać życzę wszystkim miłego dnia ja się zbieram na wizytę u fizjoterapeuty a potem też idę do smyka a co !
Messy92 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny - powodzenia na wizytach
A ja juz w 23. tygodniu Wiedziałam, że druga połowa polec szybciej, ale to jest nie do ogarnięcia...
Znalazlam na belly - moim poprzednim koncie wymiary młodego z poszczególnych usg - okazuje się, że połówkowe były dokłądnie w tym samym dniu ciąży - mała ma dluzsz akosc udowa, ale mniejszy brzuszek i glowke Aczkolwiek wymiary nie sa bardzo rozbierzne - no i maly na polowkowym juz wazyl cos 380 gram wiec mala z podobnymi wymiarami pewnie ważyła podobnie - cos czuje, ze drugi klocek mi rosnie - a biorac pod uwage sile jej kopniakow juz, to w ogole. W 28. tygodniu moj mlody mial 1400kg
Potem, na diecie cukrzycowej troche wyhamowal, ale i tak urodzil ise na 92 centylu.
U nas akurat pomiary z usg wtedy pokryly sie 1:1 z waga rzeczywista po urodzeniu. Tak samo idelanie mi ise pokywal metr krawiecki, czyli metoda okreslania wielkosic dziecka w uk bez usg haha -
Ja już czekam pod gabinetem Stresik oczywiście jest.
W ogole to jestem matką roku. Moja córka jak już chyba pisałam śpi od jakiegoś czasu sama w pokoju na normalnym łóżku takim rozkładanym na podłodze. Ze wszystkich stron ma barykady. I budzę się dzisiaj koło 4 z nieuzasadnionym niepokojem.. W końcu wstaję, zaglądam do niej, a ona leży na wykładzinie na podłodze pośrodku swojego pokoju i śpi w najlepsze. Pojęcia nie mam jak długo musiała tam leżeć..
W ogóle sen ma mocny. Koło północy kot zrzucił lampkę nocną i ją stlukl (porcelana), a uciekając z miejsca zdarzenia zaplatal się w kabel, więc hałas był jak cholera, a ta ani drgnela.
No nic, trzymajcie kciuki za Mikołaja!
A ja trzymam za inne dzisiaj wizytująceKamsza, Messy92, Czarna_kawa, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Serio zjadłas zestaw big maca i jeszcze dwa duże lody z polewą?? Masz mój szacunek kobieto!
Ja też uwielbiam te lody.. Na maxaCasjopea lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
U nas dzisiaj była pierwsza noc Moniki bez smoczka. Pojojczała trochę wieczorem, ale jak już zasnęła to było ok. Kilka pobudek, ale wystarczyło przytulić i spała dalej.
Kamsza, mikaja, Czarna_kawa, Sylka135 lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
mikka86 wrote:Serio najbardziej lubię owocowe polewy,więc jeden był z truskawkową,drugi z wiśniowa- nowość w macdonaldzie. Ogólnie to jak lazilam po tych sklepach to widziałam strasznie dużo ciężarnych kobiet
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikaja wrote:Hej Dziewczyny - powodzenia na wizytach
A ja juz w 23. tygodniu Wiedziałam, że druga połowa polec szybciej, ale to jest nie do ogarnięcia...
Znalazlam na belly - moim poprzednim koncie wymiary młodego z poszczególnych usg - okazuje się, że połówkowe były dokłądnie w tym samym dniu ciąży - mała ma dluzsz akosc udowa, ale mniejszy brzuszek i glowke Aczkolwiek wymiary nie sa bardzo rozbierzne - no i maly na polowkowym juz wazyl cos 380 gram wiec mala z podobnymi wymiarami pewnie ważyła podobnie - cos czuje, ze drugi klocek mi rosnie - a biorac pod uwage sile jej kopniakow juz, to w ogole. W 28. tygodniu moj mlody mial 1400kg
Potem, na diecie cukrzycowej troche wyhamowal, ale i tak urodzil ise na 92 centylu.
U nas akurat pomiary z usg wtedy pokryly sie 1:1 z waga rzeczywista po urodzeniu. Tak samo idelanie mi ise pokywal metr krawiecki, czyli metoda okreslania wielkosic dziecka w uk bez usg haha -
JaSzczurek wrote:A kiedy robiłaś połówkowe? U mnie w 19+5 (lub 20+1 wg usg) dzidziuś ważył 293, czyli absolutnie w normie aczkolwiek raczej w tej niższej, więc chyba spodziewam się maleństwa. Choć nie wiem czy to tak można przewidywać, bo tkankę tłuszczową nabiera w sumie w końcówce. A kopniaki czuję coraz częściej, najczęściejw sekwencjach - rozfika się na minutę a potem spokój
20+4 nie ma jednak co sie sugerowac, bo te dzieci to tak raz rosna szybciej, potem moga zwalniac - to nie matematyka
-
JaSzczurek wrote:A kiedy robiłaś połówkowe? U mnie w 19+5 (lub 20+1 wg usg) dzidziuś ważył 293, czyli absolutnie w normie aczkolwiek raczej w tej niższej, więc chyba spodziewam się maleństwa. Choć nie wiem czy to tak można przewidywać, bo tkankę tłuszczową nabiera w sumie w końcówce. A kopniaki czuję coraz częściej, najczęściejw sekwencjach - rozfika się na minutę a potem spokój
Mi lekarz mowil, że najlepiej między skończonym 20 tygodniem a 22. Także chyba zaraz po wizycie u swojego gina pójdę. To będzie jakieś 21 +3. Ostatnio już ważyła 209 g a było to 18+1Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:37
-
mikaja wrote:20+4 nie ma jednak co sie sugerowac, bo te dzieci to tak raz rosna szybciej, potem moga zwalniac - to nie matematyka
-
Messy92 wrote:Udanych wizyt! Ja się jeszcze nie zapisałam wizytę mam 11 marca więc to będzie u mnie 21+1 chyba. Sens iść wcześniej? Chyba nie..
nie ma sensu ja mam połowowe dzisiaj w dopiero 21+5.
ciekawe ile mała będzie ważyć skoro już 10 dni temu na wizycie było 400g... w ogóle mam podejrzenia, że tp chyba powinien być jednak wcześniejszy... na pierwszych usg wychodziła starsza, potem się niby już wyrównało do tp. obym dotrwała do tej planowanej cc na 01.07!
nadal toczymy z mężem walkę o imię - Ewa (jego) czy Pola/Apolonia (moje), już prawie prawie wynegocjowałam Apolonia Ewa
dobrze, że mam dziś zabiegany dzień to nie mam czasu się stresować wizytą, rano jak zwykle w biegu do żłobka, potem lidl bo dzisiaj Kicia Kocia - ulubione książeczki małego, potem zamówiłam drzwi wewnętrzne do domu i dopiero siadam do kawy i ciacha. trzeba dom ogarnąć, obiad, odebrać syna, podrzucić do babci i na wizytę zleci
a co do zakupów to ja wczoraj popłynęłam... była promka w h&m -20% na całe zakupy, łączyło się z wyprzedażą i rabatami z klubu... a więc obkupiłam dzieciaki... za zakupy o wartości 540 zł zapłaciłam 220.... upsWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 10:44
Messy92, Kamsza, Sylka135 lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines Kicia kocia w Lidlu? Ale macie wypas Ja jedynie online, ale mamy juz wszystkie - poza tymi z w twardej oprawce z nunusiem ;p jedynie nunusia na nocniku mamy ;p
Teraz lecimy z kolekcja "Mały chłopiec". Półek już nam na te książki brakuje
Jak kupimy w Pl mieszkanie, trzeba będzie zmaontować jakieś mądre regały ne te ksiązki
Kciuki za wizytę
Ja sie nudzę w pracy, wypłata na koncie... hmmm... może by cos zamówić -
KarolaJJJ wrote:Ines masz zaplanowane cc na konkretny termin? Moja dr mi nie zaplanowała bo teraz wg nowych wytycznech czekają az sie akcja sama rozpocznie i wtedy tną.
z tego co wstępnie rozmawialiśmy to tak... raczej na pewno ide na oddział 01.07, czyli 2 dni przed terminem. ze względu na historie pierwszego porodu i na zbyt duże ryzyko i stres. dokładniej będziemy rozmawiać bliżej końca ciązy, ale jesli jestem zdecydowana na cc to mój prowadzący nie będzie ryzykował trzymaniem mnie w domu. czy będzie cc na zimno czyz będę czekać na akcje to zobaczymy. wole być pod jego okiem, niż trafić w środku nocy na niewiadomo kogo...
Mikaja z Nunusiem są słabe - też tylko tą nocnikową mamy a regał planuje kallaxa z ikeaCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:z tego co wstępnie rozmawialiśmy to tak... raczej na pewno ide na oddział 01.07, czyli 2 dni przed terminem. ze względu na historie pierwszego porodu i na zbyt duże ryzyko i stres. dokładniej będziemy rozmawiać bliżej końca ciązy, ale jesli jestem zdecydowana na cc to mój prowadzący nie będzie ryzykował trzymaniem mnie w domu. czy będzie cc na zimno czyz będę czekać na akcje to zobaczymy. wole być pod jego okiem, niż trafić w środku nocy na niewiadomo kogo...
Mikaja z Nunusiem są słabe - też tylko tą nocnikową mamy a regał planuje kallaxa z ikea -
ines. wrote:nie ma sensu ja mam połowowe dzisiaj w dopiero 21+5.
ciekawe ile mała będzie ważyć skoro już 10 dni temu na wizycie było 400g... w ogóle mam podejrzenia, że tp chyba powinien być jednak wcześniejszy... na pierwszych usg wychodziła starsza, potem się niby już wyrównało do tp. obym dotrwała do tej planowanej cc na 01.07!
nadal toczymy z mężem walkę o imię - Ewa (jego) czy Pola/Apolonia (moje), już prawie prawie wynegocjowałam Apolonia Ewa
dobrze, że mam dziś zabiegany dzień to nie mam czasu się stresować wizytą, rano jak zwykle w biegu do żłobka, potem lidl bo dzisiaj Kicia Kocia - ulubione książeczki małego, potem zamówiłam drzwi wewnętrzne do domu i dopiero siadam do kawy i ciacha. trzeba dom ogarnąć, obiad, odebrać syna, podrzucić do babci i na wizytę zleci
a co do zakupów to ja wczoraj popłynęłam... była promka w h&m -20% na całe zakupy, łączyło się z wyprzedażą i rabatami z klubu... a więc obkupiłam dzieciaki... za zakupy o wartości 540 zł zapłaciłam 220.... upsurl=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikka86 wrote:Pola i Apolonia to chyba dwa różne imiona,tzn na pewno można wołać na Apolonie- Pola ale moja znajoma właśnie dała córeczce na imię Pola
"Apolonia zdrobnienia
Poleczka, Apolcia, Polon, Apoloneczka, Poluś, Polga, Poliś, Poleńka, Polusia, Polunia, Pola, Polcia, Apola, Loneczka, Lonia, Apolonka, Lońka, Polka, Polly, Polonka, Polcik, Apolinka"
Pola do niedawna nie była osobnym imieniem.... dopiero jakiś czas temu zaczęto nadawać to imie jako osobne imie - tak jak Ada od Adrianny, czy Paula od Pauliny
Pola
Pochodzenie: greckie
Znaczenie: pierwotnie zdrobnienie od imienia Apolonia (należąca do Apolla), dziś funkcjonuje również samodzielnieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:15
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]